Komponente privlačnosti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
serena86 - Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 8. 2010
vsi izbiramo, ker vsi imamo takšne ali drugačne kriterije glede želenega bodočega partnerja. tudi če se nekdo sprijazni z malo manj privlačnim videzom, ker ima ta oseba dober karakter, je to osebo še vedno sam prostovoljno izbral.
Džeki, ko si napisal, da inteligence nisi omenil, ker se ta predpostavlja (za resno zvezo), se s tem ne bi povsem strinjala. pri povprečnih ljudeh je to recimo res, ampak npr. keš p***e gledajo samo za bogatimi moškimi, pri čemer ali so tudi pametni zanje to verjetno ni najbolj pomembno (lahko so npr. bogastvo podedovali). kot npr. moški, ki gledajo za kakimi manekenkami (dvomim, da je zanje pomembno, da ima ženska visok IQ). torej če misliš, da je inteligenca pomembna, je pomoje to boljše izrecno omenit.
ta energija, ki jo omenjate, pa je pomoje samozavest, ki se kaže navzven (v vedenju človeka). (in ne, Džeki, nismo vse ženske tako iracionalne kot ti misliš in niti ne neke kure, ki se ne poglabljamo v to, kakšne lastnosti so nam pri moških pomembne ipd.)
Drobtinica, če bi bila jst pred tako izbiro (ali izbrati lepega, a neumnega moškega, ali pa pametnega, a grdega), bi najbolj verjetno izbrala samski stan. ker meni je oboje pomembno, videz in pa seveda tudi karakter. se pa strinjam z jullijo, da večinoma so ljudje nekaj vmes (niso taki ekstremi), tako da je prav mogoče dobiti koga, ki vsaj več ali manj ustreza vsakokratnim kriterijem posameznika.
Džeki, ko si napisal, da inteligence nisi omenil, ker se ta predpostavlja (za resno zvezo), se s tem ne bi povsem strinjala. pri povprečnih ljudeh je to recimo res, ampak npr. keš p***e gledajo samo za bogatimi moškimi, pri čemer ali so tudi pametni zanje to verjetno ni najbolj pomembno (lahko so npr. bogastvo podedovali). kot npr. moški, ki gledajo za kakimi manekenkami (dvomim, da je zanje pomembno, da ima ženska visok IQ). torej če misliš, da je inteligenca pomembna, je pomoje to boljše izrecno omenit.
ta energija, ki jo omenjate, pa je pomoje samozavest, ki se kaže navzven (v vedenju človeka). (in ne, Džeki, nismo vse ženske tako iracionalne kot ti misliš in niti ne neke kure, ki se ne poglabljamo v to, kakšne lastnosti so nam pri moških pomembne ipd.)
Drobtinica, če bi bila jst pred tako izbiro (ali izbrati lepega, a neumnega moškega, ali pa pametnega, a grdega), bi najbolj verjetno izbrala samski stan. ker meni je oboje pomembno, videz in pa seveda tudi karakter. se pa strinjam z jullijo, da večinoma so ljudje nekaj vmes (niso taki ekstremi), tako da je prav mogoče dobiti koga, ki vsaj več ali manj ustreza vsakokratnim kriterijem posameznika.
Če človek nima cilja, mu je vsaka pot prava.
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:44, skupaj popravljeno 1 krat.
-
serena86 - Komunikatorka
@Horus, ženska je lahko privlačna tudi po 30. letu starosti, tako da je ni treba še tako hitro zamenjat. (Melanija Knavs je še vedno poročena s Trumpom )
nesamozavestne ženske preferirajo samo nesamozavestne moške zgube, ker jih samozavestne in uspešne ženske drugače privlačijo, ampak se jih bojijo (ker se bojijo, da bo torej njihova ženska bolj uspešna od njih). upam, da ta skupinica niso večina moških.
obstajajo neki splošni standardi všečnosti (ki so v veliki meri samo umetno zgrajeni s strani medijev). ampak kaj nekdo išče pri bodočem partnerju pa se razlikuje od osebe do osebe. tudi to, ali je nekdo lep ali ne, se razlikuje od osebe do osebe (ok, pustmo Brada Pitta ).
kaj misliš, da ženske nimamo oči in da nismo sposobne drugih žensk oceniti samo na podlagi njihovega zunanjega videza?
nesamozavestne ženske preferirajo samo nesamozavestne moške zgube, ker jih samozavestne in uspešne ženske drugače privlačijo, ampak se jih bojijo (ker se bojijo, da bo torej njihova ženska bolj uspešna od njih). upam, da ta skupinica niso večina moških.
obstajajo neki splošni standardi všečnosti (ki so v veliki meri samo umetno zgrajeni s strani medijev). ampak kaj nekdo išče pri bodočem partnerju pa se razlikuje od osebe do osebe. tudi to, ali je nekdo lep ali ne, se razlikuje od osebe do osebe (ok, pustmo Brada Pitta ).
kaj misliš, da ženske nimamo oči in da nismo sposobne drugih žensk oceniti samo na podlagi njihovega zunanjega videza?
- IloveCoffee
- Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Horus napisal/-a:Pač, moški ocenjujemo videz po tem, kok nam požene ženska kri po žilah in kok je fuckable. Način, ki ga večina žensk ne more uporabljati Zato pa vaše prijateljice niso simpatične 8-ke ampak verjetno fugly <6, tista bitch, s katero se žive ne morete videti, pa ni neumna koza za 4-5 ampak hot 8-9
THIS
- Horus
- Džeki
- Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 2. 2010
serena86 napisal/-a:
Ne, ponavadi niste, enostavno zaradi faušije.Prosim, ne bomo se spreenvedali okoli tega, sem dovolj dolgo na svetu, da sem 1000-krat videl konkretne primere, kako ženske za lepo žensko zelo stežka priznajo, da je-lepa.
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
Horus res me iskreno zanima, kako si sposoben v 10 minutah (ki za moje pojme niso več povsem domena ''prvega vtisa,'' ker definitivno lahko poveš, če ti je nekdo privlačen ali ne že po 10 sekundah), povedati koliko je nekdo inteligenten-to lahko zgolj približno oceniš, kako je vzgojen (lahko zna rečit hvala in prosim, ampak sigurno v desetih minutah ne moreš vedit, če ženski odmakne stol, če zna vedno počakat, da v pogovoru dobi besedo, če pušča lase v umivalniku, če zna ohranit vljudnost tudi v kakšnih bolj čustveno obarvanih momentih (denimo če se zna diplomatsko in umirjeno pogovarjat tudi v bolj napetih situacijah ali pa vpije na sogovornika), če je pozoren so starejših ipd.) Področje bontona je široko in samo neke zelo ohlapne okvirje lahko zaobjameš v desetih minutah. In razgledanost?! Ta je pa zelo mimo, kar se mene tiče-zelo mimo. V desetih minutah niti slučajno ne moreš vedeti, koliko je človek razgledan. Razgledanost je zelo širok pojem, ki se nanaša na mnogo področji in ne; v desetih minutah NE MOREŠ zaobjet vseh. Mogoče lahko ugotoviš, da nekdo nima pojma o politiki, ampak ti ne bo ostalo časa, da preveriš, koliko je pa razgledan na denimo glasbenem področju. In koliko je nekdo ambiciozen?! Hja... samo če te to eksplicitno zanima in se o tem pozanimaš. Sicer pa v nekem običajnem pogovoru navadno tega ne ugotoviš po desetih minutah. Primer: Z ženo sediš na kavi, mimo pride njena sošolka iz srednje šole, ki je ona sama že nekaj let ni videla, ti pa je sploh ne poznaš. Pogovor se v tem primeru lahko zasuka v vsaj 1001 smer in ne; v vseh ne boš izvedel koliko je neka oseba ambiciozna.
Pa tudi zadnja trditev, da lahko iz teh lastnosti sklepaš na večino karakterja? Kaj ti pove razleganost ali inteligenca ali bonton ali ambicioznost nenazadnje, o moralnih vrednotah, o načelih? O prioritetah? Preko tega prideš do nekih domnev, to je vse. Sploh pa še vedno trdim, da se vsega tega ne da dognat v desetih minutah. In da je anyway, deset minut preveč časa-prvi vtis ne traja tako dolgo.
In ko sva spet pri samozavesti- tudi ženske privlačijo nesamozavestni moški. Ženske, ki so same nesamozavestne. Ženske, ki bi rade ''rešile'' nekoga-ki iščejo osebo, ki ji bodo igrale mamo. Pač... en primer.
To, čemur ti praviš univerzalni kriteriji ni nič drugega kot produkt družbe in ni nekaj univerzalnega- še vedno so ti ''ideali'' omejeni na eno kulturo, niso nekaj svetovno univerzalnega. In to so dejansko kriteriji za lepoto, ne pa za privlačnost.
Tale del o ocenjevanju me je pa res nasmejal. Da ženske ocenjujemo seksapil neke druge ženske glede na naš osebni odnos do njih?? Ja, seveda... kadar nekoga osebno poznaš, nisi povsem objektiven. Ampak če ocenjujemo ženske na ulici, pa mislim, da znamo biti kar precej objektivne. In mogoče nam manjka seksualna privlačnost, ki jo bi me čutile do neke ženske, ampak opazimo pa vseeno njen seksapil, ki ga oddaja. In spet-seksapil/spolna privlačnost je zame spet-izžarevanje samozavesti. In dejansko mi spet padejo na pamet punce, ki bi dobile za vizualno podobo samo neko plus 4 do maksimalno 5, ampak izžarevajo tisto pravo mero samozavesti, da skupna ocena njihove privlačnosti naraste na nekih 8 ali celo 9. In ne-ne govorim o svojih kolegicah.
Pa tudi zadnja trditev, da lahko iz teh lastnosti sklepaš na večino karakterja? Kaj ti pove razleganost ali inteligenca ali bonton ali ambicioznost nenazadnje, o moralnih vrednotah, o načelih? O prioritetah? Preko tega prideš do nekih domnev, to je vse. Sploh pa še vedno trdim, da se vsega tega ne da dognat v desetih minutah. In da je anyway, deset minut preveč časa-prvi vtis ne traja tako dolgo.
In ko sva spet pri samozavesti- tudi ženske privlačijo nesamozavestni moški. Ženske, ki so same nesamozavestne. Ženske, ki bi rade ''rešile'' nekoga-ki iščejo osebo, ki ji bodo igrale mamo. Pač... en primer.
To, čemur ti praviš univerzalni kriteriji ni nič drugega kot produkt družbe in ni nekaj univerzalnega- še vedno so ti ''ideali'' omejeni na eno kulturo, niso nekaj svetovno univerzalnega. In to so dejansko kriteriji za lepoto, ne pa za privlačnost.
Tale del o ocenjevanju me je pa res nasmejal. Da ženske ocenjujemo seksapil neke druge ženske glede na naš osebni odnos do njih?? Ja, seveda... kadar nekoga osebno poznaš, nisi povsem objektiven. Ampak če ocenjujemo ženske na ulici, pa mislim, da znamo biti kar precej objektivne. In mogoče nam manjka seksualna privlačnost, ki jo bi me čutile do neke ženske, ampak opazimo pa vseeno njen seksapil, ki ga oddaja. In spet-seksapil/spolna privlačnost je zame spet-izžarevanje samozavesti. In dejansko mi spet padejo na pamet punce, ki bi dobile za vizualno podobo samo neko plus 4 do maksimalno 5, ampak izžarevajo tisto pravo mero samozavesti, da skupna ocena njihove privlačnosti naraste na nekih 8 ali celo 9. In ne-ne govorim o svojih kolegicah.
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
Džeki- to, da punca ni sposobna priznat drugi punci, da je lepa je znak nesamozavesti. Zdravo samozavestna punca bo z lahkoto rekla, da je druga punca lepa. Še zdaleč nisem homoseksualna, ampak jaz z veseljem pogledam lušno punco in nobenega problema nimam s tem, da bi rekla, da je lušna.
- Horus
-
serena86 - Komunikatorka
@Horus, Džeki: vama je že Abby odgovorila namesto mene. ženske lahko prav mirne duše objektivno ocenimo žensko zunanjost, pa tudi privlačnost se opazi (seveda ne na enak način, ko to gledajo moški), tako da za to ženska res ne rabi biti homo ali biseksualka. nesposobne priznati lepoto druge ženske so pa samo tiste ful nesamozavestne in zavistne. ženska, ki ima normalno samopodobo, pa ne bo s tem imela nobenih problemov. če sta vidva zaradi fovšije nesposobna priznati, da so drugi moški lepši in privlačnejši od vaju, ne mislit, da imamo enake probleme tudi ženske.
če gledaš samo zunanjost človeku samozavest res ne more zvišati ocene, če pa ocenjuješ človeka kot celoto (torej tudi njegov karakter), mu samozavest gotovo pomaga. btw, isto velja za moške (tudi če je nekdo manj lep, ampak samozavesten, bo lahko bolj privlačen od nekega lepega, a popolnoma nesamozavestnega in introvertiranega povprečnega lepotca).
če gledaš samo zunanjost človeku samozavest res ne more zvišati ocene, če pa ocenjuješ človeka kot celoto (torej tudi njegov karakter), mu samozavest gotovo pomaga. btw, isto velja za moške (tudi če je nekdo manj lep, ampak samozavesten, bo lahko bolj privlačen od nekega lepega, a popolnoma nesamozavestnega in introvertiranega povprečnega lepotca).
-
Robin_Hooda - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 10. 2010
Džeki napisal/-a:serena86 napisal/-a:
Ne, ponavadi niste, enostavno zaradi faušije.Prosim, ne bomo se spreenvedali okoli tega, sem dovolj dolgo na svetu, da sem 1000-krat videl konkretne primere, kako ženske za lepo žensko zelo stežka priznajo, da je-lepa.
Se strinjam, ampak jaz osebno povem če mi je katera ženska lepa. Nimam težav s tem. V bistvu ne ocenjujem folka, ker se mi to ne zdi ravno zanimiv način preživljanja prostega časa, smo pa vsi kdaj nagnjeni k temu, da koga pokomentiramo, nisem pa ena tistih, ki bi to počela nonstop. Za bivšo punco od bivšega ( ) sem celo njemu rekla, da se mi zdi simpatična. Bi pa rekla, da tudi moški včasih radi komentirajo njihove "kolege". Čim vidijo nekoga, ki izgleda malo boljše (torej neke vrste Bradač, na katerega pali ogromno žensk, not including me ), takoj pokomentirajo kakšen pa je ipd., seveda z negativnim tonom. In upam si dati roko v ogenj, da nekaj od teh potiho hrepeni po takšnem telesu (ne rečem obrazu in stilu, ampak telesu pa sigurno).
- Horus
-
Z zadnjim postom pa se v celoti strinjam. Če greš malo po mestu vidiš dosti lepih žensk (koliko od teh je samo dobro urejenih in ne dejansko lepih je pa druga stvar), če pa bi vsako vprašali kaj o trenutno aktualnih temah, bi verjetno obmolknile ali odhitele v najbližjo štacuno s čevlji.
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
^^ A res? A drugače dost hodiš tak po mestu pa zaslišuješ ženske v petkah, katero je glavno mesto Bocvane?
-
Jaz ne, je pa kolega, ki je mel tako službo, videl in slišal take in drugačne cvetke. Pa tudi če malo spremljaš tv vidiš marsikaj.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]