koliko se videvate s partnerjem?

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 05. Okt. 2012 12:01

*Abby** napisal/-a: Uuuuu, joj kako boli, ko kdo reče kaj, ko ti ni všeč. Anede. Pa kar v jok in na drevo, jezik kazat in nesramen bit.

A dej dej, zdej si pa res že čudna s tem stalnim ponavljanjem, da naj bi nekoga nekaj bolelo, pa se delat, kako si nad njimi. Me že skoraj spominja na tisto včerajšnjo hecno babo, ki je prišla opevat svoje ogromno oprsje in vsakega, ki je omenil, da njemu pa ogromne težke prsi niso všeč, važno nalajala, da kako ga očitno to boli in poka od zavisti :lach: Pač samo svoje mnenje se pove in utemelji, zakaj se z nekom ne strinjaš. Pomoje večini res dol visi za druge zveze in tuje definicije, vsaj meni, no :) Tako kot tebi glede tistega različnega dojemanja samozadovoljevanja v zvezi al kaj je že bilo enkrat.

Se pa še vedno strinjam s trditvijo, da je seveda zveza drugačna, če partnerja živita skupaj, in da šele takrat zares vidiš partnerja v tapravi luči; resnost pa jaz dojemam kot nasprotje bolj kratkotrajnih avantur, ne v tem kontekstu. Jaz sama nimam izkušenj, sem pa že enkrat pisala o tem, da moja starša še celo nekaj časa po poroki nista živela skupaj, kaj šele pred njo (pač splet okoliščin), pa sta še vedno skupaj; super sta se imela in prej in zdaj :) Sta pa prej pogosto hodila skupaj na potovanja itd., tako da sta se že dodobra spoznala v različnih situacijah. Je pa to bolj netipična situacija verjetno.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 05. Okt. 2012 12:02

1.) Ne spravljaj se na otročji nivo ala "uuuu ok boliiiii" ipd, sprijazni se s tem, da ti pač ljudje kontrirajo..you can do better (or not).
2.) Lepo v slovenščini piše tudi, da ti ocenjuješ trdnost zveze glede na bivanje skupaj, ne na količino let (seveda, če bi se po letih ocenjevalo bi bila tvoja zveza ne resna- česar pa ti ja ne morš dopustit) + "oprostite blablabal"- ti pa veš kakšne težave imajo ljudje, ane? Točno o tem pišem, zanimivi ste ljudje, ki se vam vse znanje o življenju nekoga prikaže z enim samim pogledom v človeka, potem pa lahko analizirate, moralizirate in narekujete.
3.) Misliš, da je furanje zveze na razdaljo lahko? Misliš, da to ne zahteva določenih naporov, to ni pokazatelj kakšen človek si? Misliš, da je čisto izi in brez težav usklajevat vse to sranje, trpet ko nimaš nikogar ob sebi, pogrešat človeka konstantno in se spopadat tudi s prepiri in ostalem? Se zavedaš da takšna zveza zahteva enormno količino zaupanja, potrpljenja in truda?! Ne ga srat ej, že po tvojem banaliziranju o kavicah in plažah konc vikenda se vidi kok maš pojma, ama nada, zero, niente. Večina zvez na razdaljo propade zaradi osamljenosti, zaradi razdalje, ker JE PREKLETO TEŽKO furat takšno zvezo, ko nekoga ljubiš-pa se vseeno da. Jaz lahko simpl tebi kontriram s teb, da ti rečem "eeeeeeh blagor teb, kva maš vse na izi, ni ti treba planirat kdaj se dobita, usklajevat študij/službo, paničarit ko ga nekaj časa ne slišiš, ker te skrbi, da se je kaj zgodilo, ga vidiš vse kaj dela in kam gre.. eeeeh teb je simpl". :roll: pa tega ne delam, ker..well im not you.
4.) Razlika je zgolj in samo v bivanju- druge nobene, ker ponavljam, verjamem v indivualnost posameznika in v unikat vsake zveze posebi, ti pa pač banaliziraš in svoja merila postavljaš za obče veljavna in univerzalna, kar je kontradiktorno z vsem, kar si kadarkoli pisarila po cosmopolitanu. Veš, objektivnost v življenju prav pride, pa ne sam na koncih, kjer ti je všeč, ampak povsod.

Aja in

*Abby** napisal/-a:Pa kaj hudiča je narobe z vami? A je res tako težko dojet, da ne razmišljajo vsi enako kot vi, da ljudje niso ena masa, ki jo pregneteš in nato poštimaš tako, da je povsod enako debela in enako oblikovana?

Za posameznike torej ni enotnih meril, ker kaj hudiča je s folkom, ki tak misli, da morajo bit vsi isti.. Za zveze pa pač so. Ker..zveza je nekaj drugega kot en človek...sta dva človeka...Oh..right. :D
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 05. Okt. 2012 12:42

sama definiram resnost zveze glede na mentalno stanje. sem imela v preteklosti drugačne ideje, pa sem zdaj zavzela tako stališče. meni se zdi zveza resna, kadar imata oba partnerja resen namen da sta skupaj in s svojimi dejanji in odločitvami ta resen namen vsak dan znova kažeta. leta in življenje skupaj tukaj nista tako bitna.

je pa absolutno res, da je drugače če s partnerjem živiš ali pa če se videvaš le za vikende in ob torkih zvečer, ko greš v kolosej. sploh zato ker se spopadaš z določenimi preizkušnjami, s katerimi se drugače ne. in tudi obratno, kot je že evy rekla, če živiš skupaj potem ni živčnosti kje je partner, kdaj se vidiš, če se vidiš, se pocartaš pred tv tudi ko se partnerju nikamor ne da in se drugače ne bi videl... bi rekla, da si manj zatežen, ljubosumen in posesiven če živiš skupaj kot če se samo videvaš in (ne)kompatibilnost ter tudi EQ se precej hitro pokažeta. ampak da si pa zato kaj bolj resen se mi pa ne zdi.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 05. Okt. 2012 13:33

mnja abby meni si tudi zoprna. ti imas v glavi neko lestvico napredovanja zveze in vsako odstopanje od tega kritiziras. nekdo ki je po tvoji lestvici visje od tebe in ti to rece potrdis, nekdo ki pa deluje cisto x od lestvice je pa slab.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 05. Okt. 2012 14:14

slovenc79 napisal/-a:^^ sam manipulatorskih bab pa tudi ne manjka. jaz čist razumem da hoče človek imeti nekaj zase in mu noben po nobenih zakonih ne more vzet.

in če bosta šla narazen, bo ona vzela svoje stvari in bye bye. drugače pa kaj, prodat bajto in si razdelit denar? nabirat denar da jo lahko izplača?

Kot prvo mu ni treba bit z menoj, če se mu dozdeva, da spadam med manipulatorske babe, kot drugo pa točno to.

Z nekom, ki ni pripravljen reskirat, da bova čez 20 let pač prodajala bajto, in mu to, da bo lahko do smrti (z mano ali brez mene) čepel v isti hiši, pomeni več kot življenje z menoj, enostavno nočem bit.

Kot da bi ga kaj oškodovala s tem. Bi pač jaz zdj vložila tistih 20 jurjev v bajto, on jih ne bi, ob morebitnem razhodu bi mi pa teh 20 jurjev, ki jih je zdaj prišparal, izplačal. Matematično gledano je na istem. Je pa res, da se ne bi mogel celo življenje repenčit, da itak živim v njegovi hiši in lahko grem, če mi kaj ne paše. Kar je najbrž prvenstveni razlog za tovrstno početje.

Meni se zdi takšno razmišljanje pač primitivno. Hiša je prostor, kjer živiš, ne neko polbožanstvo, kot to eni vidijo.
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 05. Okt. 2012 15:25

Bom sam delal, da bo potem moje...kera bedna logika, sploh če si z nekom v resnem razmerju. Za tiste, ki kupujejo stanovanje, gradijo hišo itd in že v štartu razmišljajo o tem, da je to samo njihovo, se mi zdi čudno, zakaj potem sploh so v zvezi. Če se imaš namen z nekom nekam vselit, pa nekaj vložit v svoj domek, menda ne boš razmišljal kaj točno je tvoje, če se kdaj zgodi razhod. Delaš skupno. Najino, ne pa moje in tvoje. Ne moreš imet v zvezi takih orto separatističnih misli kot so "moja streha, moja kopalnica, moja garaža, tvoja je pa dnevna soba in kuhinja" :D Upam, da ste razumeli, kaj želim povedat.
browneyes
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a browneyes » 05. Okt. 2012 15:40

julija, kakšna vprašanja so se odprla odkar živita skupaj?
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 05. Okt. 2012 18:33

V ravno najbolj osebne zadeve se ne bi spuščala, ker na forumu nisem lih anonimna :)

Lahko pa povem, da se s selitvijo skupaj odprejo čisto nove sfere, tudi če si prej mislil, da si popolnoma kompatibilen, se moraš naučit skupaj živet. Ta varianta "grem v svojo sobo in hočem imet popoln mir cel večer" recimo ne pride v poštev. Vsaj ne 3x tedensko, na vsake toliko časa že. Sicer se moraš pa pač naučit z nekom skupaj. In ne, to ni enako kot živet s cimri, s katerimi si lahko konec koncev tudi na živjo-adijo nivoju, niti ni enako kot živet s starši, ker starši pač (če je družina kolikor toliko funkcionalna) partnerstvo furajo med seboj, ti kot otrok si pa zgolj zraven.

Ko se enkrat skupaj vseliš, si pa dejansko polovica para. Saj sploh ne znam dobro pojasnit, karkoli mi pade na pamet kot primer, se sliši totalno banalno. Recimo to, da moraš vzpostavit en ritem funkcioniranja - kdaj kdo hodi spat, kdaj kdo vstaja, kako bo s kosilom, kdo je odgovoren za kaj,... najt neke prioritete - a se špara za kakšen večji nakup, a se daje prednost temu, da je hladilnik ves čas poln delikates,... saj se res vsaka stvar sama zase sliši popolnoma abotno, ampak ko pa vse skupaj združiš, je pa stvar kar zahtevna, ker si pač zdaj v paru in (sčasoma) začneš tako tudi razmišljat. Ni več meje med tem, kdaj si s fantom skupaj in kdaj si sam. Nikoli nisi sam. Fizično mogoče si, ampak razmišljat pa nehaš tako.

Zato se meni zdi, da po tem, ko začneš s partnerjem skupaj živet, ni več prostora za individualizem v smislu "hočem svoj mir takrat ko ga hočem, toliko kot ga hočem" ali "jaz si bom zgradil svojo hišo". In to vsekakor je en preskok v intenzivnosti odnosa.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 05. Okt. 2012 19:01

Evelyn (in ostali): Glej, če ti, ki nimaš izkušenj s skupnim življenjem misliš, da si lahko privoščiš in govoriš, da le-to ne doprinese k intenzivnosti (ali resnosti, odvisno kaj ti predstavlja kateri pojem), potem si sama na vsem, kar obtožuješ mene.

In ni res, da nimam izkušenj, ena zveza mi je propadla zaradi razlogov, ki jih navajaš.

Sicer pa: povedat sem hotela samo to, kar je napisala julija v svojem zadnjem postu in nič drugega.

In ne (še zadnjič) ne mislim, da so zveze, kjer dva ne žvita skupaj slabše, so pa na drugem nivoju. To je vse. In sploh ne vem, kje ste pobrali, da mene to kakorkoli iritira. To, da bi me iritiralo, da dva ne živita skupaj, je pravzaprav totalen nonsens, ki ga niti malo ne razumem.

Če slabo berete: iritirajo me take situacije, kot je ta, ki jo omenja avtorica teme, kjer je očitno, da osebi nista kompatibilni. Pa me tudi ne moti, ker nista kompatibilni, ampak zato, ker ljudje potem jamrajo, kaj naj naredijo, ker niso kompatibilni. To me iritira.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 05. Okt. 2012 22:53

^^Obratno od resno je ne-resno, ne-resno pa pomeni, da zveza nima prihodnosti, da je "neuspešna" and will eventually fail. Ti si točno napisala, da zveze na razdaljo zate niso resne. Zame in za vse druge, ki menimo, da smo v resni zvezi, obtožba da so naše zveze zaradi neizpolnjenih pogojev po skupnem bivanju ne-resne, pomeni, da so naše zveze od tvoje in drugih, kjer skupaj živite točno to proti čemur se braniš- slabše (sicer mi ni veliko mar kaj si ti ali kdorkoli misli o moji zvezi ipd, mi je bolj zanimivo s tega stališča, da lahko posameznik vrednoti nekaj, česar ne pozna na podlagi svojega mnenja in situacije). "Na drugem nivoju" je pa samo še en "lepši" način dokazovanja tega, da si mnenja, da je tvoja zveza apriori boljša-bolj resna proti vsem drugim, kjer so lahko pari šli skozi nešteto stvari, skozi katere ti (vidva) nista šla, zgolj zato, ker bivata skupaj. Če uporabljaš napačne pridevnike, ki dajejo ljudem misliti napačne in druge stvari pa spet ne vem. Kakorkoli že, no saj se mi ne da več... :)
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 06. Okt. 2012 10:52

^^:wtg:

Abby, vse to tvoje besedičenje prvič, zadnjič, trinajstič, ..., se zdi totalno odveč, ker si začela z zelo bedasto idejo "ne-skupaj živeči pari nimajo resne zveze", vse ostalo je samo vlečenje ven.

Zelo lepo je s0nckic4 povedala in se strinjam s tem:
s0nckic4 napisal/-a:meni se zdi zveza resna, kadar imata oba partnerja resen namen da sta skupaj in s svojimi dejanji in odločitvami ta resen namen vsak dan znova kažeta. leta in življenje skupaj tukaj nista tako bitna.

Je pa valda vsakemu jasno, da se dinamika zveze spremeni, ko par zaživi skupaj. Ampak še vseeno sta resna že pred tem, če sta ONADVA tako "dogovorjena" in delata v skladu s tem.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 06. Okt. 2012 10:55

Verjetno se večina ljudi sploh ne bi selila skupaj, če ne bi bila zveza resna.

Izjema so recimo primeri, kot ga je že ena tu opisala (floribunda, če se ne motim), ko dva, običajno študenta, itak iščeta cimre, pa pač eden drugemu postaneta cimer.
Epl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Epl » 06. Okt. 2012 13:49

^^ :gut: Točno tako!

Midva sva recimo že 5 let in pol skupaj (in ne, ne živiva skupaj) in od samega začetka delava stvari po svoje in ne tako kakor je klasično pričakovano in se imava super. Kar hočem povedat je, da je vsaka zveza pojem zase in da je edino prav, da partnerja počneta in živita tako kot njima paše. Vsako obremenjevanje kako to in ono počnejo drugi pari bolj pravilno in drugače je brezvezno.

Definitivno pa ne drži, da bo zveza v kateri partnerja živita skupaj, zdržala dlje kot zveza, kjer partnerja (še) ne živita skupaj. Prim: prijateljica in fant sta kmalu po začetku njune zveze začela živet skupaj, kar je na začetku zgledalo vse super fino fajn, no izkazalo se je kot popolna katastrofa, kjer je po njenih besedah ona ves čas kuhala, prala in pomivala on pa stalno poslušal njeno tečnarjenje in stradal seksa. :D
Skratka: selitev skupaj ne pomeni nujno izboljšanja kvalitete/trdnosti neke zveze!
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 06. Okt. 2012 14:21

Tega pa sploh ni nihče trdil.
Epl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Epl » 06. Okt. 2012 15:31

Sem povedala samo na splošno, če dovoliš.

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov