koliko se videvate s partnerjem?

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 05. Okt. 2012 4:19

Ah dajte no mir... Nimamo vsi želje po hiški z belo ograjo in 2,5 mulca do 30 leta in nihče me ne bo prepričal, da si srečen zgolj, ko dosežeš ta "ideal". Poznam ogromno samskih ljudi, ki so ravno tako srečno, da tistih (ojoj), ki so pri 35 (še) brez otrok sploh ne omenjam. Sigurno nimajo resne zveze! :?
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 05. Okt. 2012 6:02

Midva se tudi prvi dve leti, ko sva se samo dobivala, nisva nikoli orenk skregala. Oz. sva se enkrat, pa on je bil kriv :)

Res, če se samo občasno dobivaš, v bistvu ni nekih razlogov za konkretno kreganje. Šele ko sva se skupaj vselila, se je pokazalo, da o določenih stvareh razmišljava čisto drugače, in je nekajkrat zelo počilo.

Pa da ne bi kdo mislil, 3 leta sva bila prijatelja, preden sva začela hodit, ogromno sva bila skupaj kot par, tudi na dopuste sva hodila, jaz sem res mislila, da ga poznam kot lasten žep. Ampak po vselitvi so se odprla vprašanja, ki jih prej enostavno ni bilo.

Mimogrede, da bi meni tip začel palamudit o "njegovi hiši", ki jo mora končat, preden greva skupaj živet, da ne bi bilo slučajno kdaj kaj moje, bi bil hitro odslovljen. Videt ne morem retardiranih slovenčkov, ki jim kup ceglov predstavlja najvišji življenjski cilj. O tem, kaj takšno razmišljanje pove o njegovi prepričanosti v zvezo, pa raje ne bi.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 05. Okt. 2012 9:13

^^ sam manipulatorskih bab pa tudi ne manjka. jaz čist razumem da hoče človek imeti nekaj zase in mu noben po nobenih zakonih ne more vzet.

in če bosta šla narazen, bo ona vzela svoje stvari in bye bye. drugače pa kaj, prodat bajto in si razdelit denar? nabirat denar da jo lahko izplača?

Maychy, jasno da ne more bit vsak srečen. samo tisti ki mu je to cilj bo srečen ko ga bo dosegel.
no, zanima me kakšni bojo ti ki so samski pri 40ih, 50ih.. vedno več folka prepozn spozna da sam pri 50ih bit nima smisla. zato pa maš toliko žensk ki so tam 40 stare in hočejo hitr imet otroka. in pol zdravstvene težave in umetna oploditev, pa da se še prizadet rodi (kar je zelo možno).. v glavnem, treba je mislit vnaprej, ko si še mlad, ko je še čas. zabušavat cel lajf in pol neki na hitr je pač trapast..
hej norci :)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 05. Okt. 2012 9:50

*Abby** napisal/-a:Sicer mi je pa res žal, če koga blazno boli, ko kdo reče, da je zveza, kjer dva živita skupaj ''resnejša'' bolj ''intenzivna'' kot če ne živita skupaj. Meni lahko katerikoli par, ki živi skupaj 10 let in ima funkcionalno zvezo, reče, da ima trdnejšo zvezo in se bolje pozna kot jaz z mojim po dveh letih in mi ne bo hudo, ker vem, da je to pač res.
Sploh nisem v zvezi, pa me je zmotila tvoja izjava :zunge:
Ti men deluješ ena tako zoprna, zoprna oseba s tem tvojim neverjetno vzvišenim odnosom do vsega kar ni Abby ali Abby-related. Ma s kakšno pravico ti lahko diskreditiraš druge zveze?? Samo zato, ker ne pašejo v tvoje OKVIRJE in tvoje omejeno dojemanje sveta, potem niso taprave? Ni tvoja resnica edina pravilna.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 05. Okt. 2012 9:54

Barbeque: tudi sama sem pri branju tvojih postov dobila tak obcutek, kot marsikatera tukaj: on noce da ti vlagas v gradnjo hise, da bo v celoti njegova, ce se slucajno razideta. Ker pohistva, v katerega pa ti ocitno bo pustil da vlagas, ne bos mogla s sabo vlect.
Zalostno sam...pomoje ni dalec od resnice.

Moja prijateljica je bla 9 let s tipom, zadnja 3 leta sta kupila spodnji del hise, opremljala in zivela noter. Potem sla narazen in ona zdaj pri 30ih zivi s cimro v najemniskem fletu...in ji nic ne fali. Vsaj tako pravi. In ima vsaj zdaj moznost izkusiti "studentsko zivljenje" :D, ker prej je skos pri tipu zivela doma in v lajfu ne s cimrami.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 05. Okt. 2012 10:24

js ne razumem zakaj je tak strašen problem ta selitev v primeru razhoda.

pač tip vloži keš v gradnjo, ona opremi stanovanje. če se razideta ji izplača tiste stroške kuhinje in opreme, uno kredenco pa že s sabo vzameš.
to mamo slovenci prav vcepljeno v glavo, da moreš celo življenje v isti bajti živet, ker je lahko samo en prostor pod soncem tvoj dom.

ja ok, tečno se je ob vsej tisti čustveni kolobociji selit, ni pa to nobena tragedija. dosti lažje kot hišo prodat, si razdelit keš in it vsak v svoje najemniško stanovanje.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 05. Okt. 2012 10:24

purple_rain napisal/-a:
*Abby** napisal/-a:Sicer mi je pa res žal, če koga blazno boli, ko kdo reče, da je zveza, kjer dva živita skupaj ''resnejša'' bolj ''intenzivna'' kot če ne živita skupaj. Meni lahko katerikoli par, ki živi skupaj 10 let in ima funkcionalno zvezo, reče, da ima trdnejšo zvezo in se bolje pozna kot jaz z mojim po dveh letih in mi ne bo hudo, ker vem, da je to pač res.
Ti men deluješ ena tako zoprna, zoprna oseba s tem tvojim neverjetno vzvišenim odnosom do vsega kar ni Abby ali Abby-related. Ma s kakšno pravico ti lahko diskreditiraš druge zveze?? Samo zato, ker ne pašejo v tvoje OKVIRJE in tvoje omejeno dojemanje sveta, potem niso taprave? Ni tvoja resnica edina pravilna.

:D
Zanimivo pa je, da je Abby v drugih temah dobesedno popizdevala ob temu, ko nekateri ljudje niso sprejeli dejstva, da ni vse tako kakor imajo oni urejeno v življenju..Pa ubistvu počne enako, samo na področjih, kjer tako njej paše..sad. Trdnost zveze ocenjevati po letih skupnega življenja v stanovanju je takšen absurd, da glava boli. Če bi trdnost in resnost zveze definiralo skupno življenje- čemu potem botruje dejstvo, da obstajajo pari, ki se varajo in ki se ločujejo še po dvajsetih letih zakona. Očitno takšne zveze le niso tako trdne, pa čeprav gresta v mižale partnerja skupaj in se skupaj zbudita vsak dan. Neumnost vglavnem. Edina izjava, ki je v tej temi "pravilna", je da živeti skupaj in biti par ni enako kot ne živeti skupaj in biti par. NI ENAKO. Ni pa nobenih vrednotnih oznak in lestvic trdnosti glede na bivanje v isti skupnosti (ampak dobro, očitno v glavah nekaterih so).

Sploh pa, nikoli ne bom razumela ljudi, ki mislijo, da imajo vpogled na zvezo dveh ljudi, zgolj zaradi nekih okvirnih zunanjih podatkov. Takšno banaliziranje spada res v povprečen um vsakdanjega človeka. Vsak, ki je v zvezi ve, da četudi obstajajo priročniki, knjige in pametovanja drugih po forumu, je dejansko njegova zveza vedno drugačna od zveze drugih, ker jo ustvarjata dve različni osebnosti, ki pa nista enostavno sestavljeni. Še enkrat, vsak egotrip o tujih zvezah in ljubezni je dejansko in zgolj samo egotrip in nič drugega.
It was forever..but it didnt last long..
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 05. Okt. 2012 10:33

floribunda napisal/-a:pač tip vloži keš v gradnjo, ona opremi stanovanje. če se razideta ji izplača tiste stroške kuhinje in opreme, uno kredenco pa že s sabo vzameš.

In potem on njej pač reče..itak nisi nič vložila, ona je v navalu ljubezni račune zmetala stran in potem je ona pač brez vsega.

Upam, da je shranila račune.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 05. Okt. 2012 10:43

sej cene kuhinj niso tak misterij.

pa kolkr js vem, da je v slovenskih stanovanjih TV še največ vreden.

to je spet neko prepričanje ljudi, da se je treba kot pijanc plota držat vsega kar smo kupili, dobili in si parat živce okoli enga likalnika.

ne vem al to samo mene ne briga (in upam, da tudi v prihodnosti to tako ostane), ampak meni se okoli tega res ne bi dalo komplicirat. je pa res tako, da večina se dosti ljudi kuhinji stari 20 let ne bi odpovedalo za noben dnar (vidim že pri selitvah v podnajemniških stanovanjih). bog ne daj kej stran vrečt. al podarit na bolhi. neeeeeee, ker ta kuhinja je res tako vredna in 5 ogromih omar z minibarom, ki zasedejo pol dnevne nekaj, kar more človek nujno met.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 05. Okt. 2012 10:53

^^^Drugače sta tako naša debata o resnosti zvez in vaša debata o kuhinjah mal offtopic :D :D
It was forever..but it didnt last long..
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 05. Okt. 2012 11:03

to vse zraven spada! če ne skuhaš svojmu možu 2krat na dan toplega obroka v svoji alples kuhinji, od katere se za nobeno ceno nočeš ločit, je to pokazatelj, da tvoja zveza ni dovolj resna, predvsem pa ne družbeno sprejemljiva.

valda se pol tvoj tip noče s tabo dobit več kot dvakrat na teden, pa še to samo za seks. doooooh!
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 05. Okt. 2012 11:07

floribunda napisal/-a:sej cene kuhinj niso tak misterij.

Ne gre za to, gre za to, da mora v primeru razhoda, tisti, ki trdi, da je vlagal v stanovanje, katerega lastnik je drugi partner, te stvoje trditve dokazati. Sej dokler se razumeta, ni problema. V primeru razhoda pa naenkrat je problem.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 05. Okt. 2012 11:16

v klepetalnici.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 05. Okt. 2012 11:32

Barbeque napisal/-a:...problem je v tem,da je mamin razvajen sinko edinko.star je že nekaj čez 30 in ne rabi doma nič početi,dati kakšnega denarja...zato mu verjetno gode. polek vsega me ima njegova mati zelo rada.in je njemu tudi udobno biti doma,s svojima ženskama....hmmm...

Aja, pa se nekaj. Ce lahko...mene bi v tem primeru malo zaskrbelo tudi naslednje: ce bi on tudi kasneje pricakoval, da bos ti spilala njegovo mamo: da bo njemu vse k riti prineseno in ne bo rabu niti s prstkom mignit, medtem ko bos ti vse mogla pocet. Njemu pa niti toliko ne bo, da bi npr. si dal kdaj oprat obleke ali posesal.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 05. Okt. 2012 11:40

..Evelyn.. napisal/-a:
purple_rain napisal/-a:

:D
Zanimivo pa je, da je Abby v drugih temah dobesedno popizdevala ob temu, ko nekateri ljudje niso sprejeli dejstva, da ni vse tako kakor imajo oni urejeno v življenju..Pa ubistvu počne enako, samo na področjih, kjer tako njej paše..sad. Trdnost zveze ocenjevati po letih skupnega življenja v stanovanju je takšen absurd, da glava boli. Če bi trdnost in resnost zveze definiralo skupno življenje- čemu potem botruje dejstvo, da obstajajo pari, ki se varajo in ki se ločujejo še po dvajsetih letih zakona. Očitno takšne zveze le niso tako trdne, pa čeprav gresta v mižale partnerja skupaj in se skupaj zbudita vsak dan. Neumnost vglavnem. Edina izjava, ki je v tej temi "pravilna", je da živeti skupaj in biti par ni enako kot ne živeti skupaj in biti par. NI ENAKO. Ni pa nobenih vrednotnih oznak in lestvic trdnosti glede na bivanje v isti skupnosti (ampak dobro, očitno v glavah nekaterih so).

Sploh pa, nikoli ne bom razumela ljudi, ki mislijo, da imajo vpogled na forumu, je dejansko njegova zveza vedno drugačna od zveze drugih, ker zvezo dveh ljudi, zgolj zaradi nekih okvirnih zunanjih podatkov. Takšno banaliziranje spada res v povprečen um vsakdanjega človeka. Vsak, ki je v zvezi ve, da četudi obstajajo priročniki, knjige in pametovanja drugih po jo ustvarjata dve različni osebnosti, ki pa nista enostavno sestavljeni. Še enkrat, vsak egotrip o tujih zvezah in ljubezni je dejansko in zgolj samo egotrip in nič drugega.

Uuuuu, joj kako boli, ko kdo reče kaj, ko ti ni všeč. Anede. Pa kar v jok in na drevo, jezik kazat in nesramen bit.

Resno no, ne razumete, kar sem napisala ali pa samo nočete razumet?
Nič ne ocenjujem trdnosti zveze glede na to, kako dolgo je nekdo skupaj, čisto lepo, slovenščini piše, da smatram vsak par, ki živi skupaj že 10 let in ima funkcionalno zvezo za takega, ki mi lahko reče, da ima trdnejšo zvezo kot jaz. Ne, ne zato, ker so to neki zunanji okvirji. Niti slučajno. Zato, ker če imaš 10 let funkcionalno zvezo (torej razčiščene in iskrene odnose v katerih se dobro počutiš), si dal skupaj skozi že marsikaj in ja, dal si skozi kaj več kot nekdo, ki je skupaj dve leti. In ravno skupno premagovanje težav je tisto, ki daje zvezi trdnost. Oprostite, ampak imet lep odnos, ko ni nikakršnih težav, je najlažja stvar na svetu. In ja, kot je to, da si skupaj 10 let in se imaš rad kot prvi dan pokazatelj, da imaš trenutno trdnejšo zvezo kot nekdo, ki je na istem po zgolj 2 letih, tako je en faktor tudi to ali živiš skupaj ali pa ne.

Dajte se sprijaznit, kot je julija napisala, da se ene stvari pokažejo šele, ko z nekom živiš in se prej pač ne morejo. In to pomeni, da moraš premagat ene stvari, neke stvari na novo postavit in cel partnerski odnos mora delovat na drugem nivoju. Mater, ja - to je bolj intenzivno ali pa bolj resno, kot se dobivat na kavah in klepetat po telefonu in it na plažo skupaj.

Valjda ne obsojam takih zvez in se mi zdijo čisto okej in super in fajn, dokler je obema prisotnima to okej. V primeru avtorice tele teme temu ni tako in to je dejstvo. Sicer mi je pa vseeno, če Evelyn in njen živita vsak na svojem ali če je purple_rain samska., če umre samska ali pa s petimi otroki in osmimi vnuki in ali je pri tem srečna ali ne.

Amapak to, da je pa taka zveza enako resna in enako intenzivna, kot če dva skupaj živita - to je pa bedarija, ki nima nobene osnove in še nobena ni prav nič argumentirala, kako je možno, da je sta lahko dve zvezi, pri čemer en par skupaj živi, drugi pa ne, enako intenzivni oz. enako resni. In v čem, Evelyn, je po tvojem razlika? Kako bi ti to poimenovala, glede na to, da sama priznavaš, da to ni isto?

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov