Ko srečaš bivšega fanta, ljubimca, ff....

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 13. Jul. 2010 20:00

zdaj to kar pravi barbie ni niti podrazno podobno prijateljevanju. partija tenisa ni enako prijateljevanje.
besedo prijatelj očitno razumemo zelo različno. jaz imam prijateljec/ic malo. in med njimi niti slučajno ne more biti mojih bivših.
small talk tudi zame ni prijateljevanje. small talk imam s praktično vsemi znanci.
ne vem no. jaz nimam vseh, ki jih poznam v isti kategoriji.
tako da mi je smešno da ene rečete, da ste prijateljice z bivšimi, v resnici pa ne veste niti kje zdaj dela, ali kaj študira, kje živi, dokler se ne srečata in ti to pove.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 13. Jul. 2010 23:14

No, jst ljudi, s katerimi se družim in preživljam prosti čas, imenujem "prijatelji". Ločujem pa seveda tudi na "dobre prijatelje" in "samo prijatelje".

Kako bi pa ti rekla človeku, s katerim se enkrat tedensko slišita in se zmenita za tenis? Znanec? Jst temu pravim prijatelj.

Kot tudi skupini treh punc, s katerimi se cca enkrat mesečno (ko imamo vse tri čas) dobimo in igramo tarok? Znanke ali prijateljice?

No, vsekakor z besedo prijatelj nisem imela v mislih nekega pravega, romantičnega prijateljstva, trdne vezi med dvema človekoma, nekoga, ki ti bo vedno ob strani in ki mu vse zaupaš bla bla. To je v mojem življenju ena oseba. Ostalo so "just friends" in teh je veliko.

Čudi me, da ti je to smešno. Moraš malo širše gledati na svet in sprejemati tudi drugačne poglede, navade in izražanje ljudi.... :wink:
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 14. Jul. 2010 0:32

claire napisal/-a:zdaj to kar pravi barbie ni niti podrazno podobno prijateljevanju.
Kako bi pa ti to imenovala?
Ker, na drugi strani pa imamo - vsaj po temi sodeč - totalno ignoranco oz. celo zanikanje obstoja bivših.. valda vemo, da obstajajo tud vmesni "odtenki".
In, če se sploh ne gre za neko hudo prijateljstvo (v smislu zaupat si miljon osebnih stvari), ampak pač za popestritev dneva/časa, ko si na kavici in za klepet, jz res ne vem, zakaj bi se moral tak halo zganjat.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 14. Jul. 2010 8:31

barbie in purple jaz imam širok krog poznanstev. prevladujejo kolegi. in definicija kolega se staplja s primeri, ki jih piše barbie (tarok, tenis), ker je to nekdo s katerim imata neke podobne interese (lahko tudi le enega- kak hobi-karkoli), nista pa "kot rit in srajca".
saj pravim. odvisno kako si kdo razlaga besedo prijatelj. meni se zdi, da jo vse več ljudi izkorišča in pod njo vtakne kar vse ki jih pozna.
"prijateljica mi je rekla".. pa je bila v resnici to ena sošolka iz OŠ, ki jo je slučajno srečala.
ker po vajini definiciji, bi bili vsi, ki jih srečam na pikniku, ki z njimi igram odbojko/badbinton/plavam/smučam/rolam/igram tenis/namizni tenis/družabne igre/grem na kavo/vsi sošolci iz OŠ, iz srednje, vsi iz faxa + še vsi sosošolci, ves študentski dom/cela rožna dolina- vse bi imenovala prijatelji??? delim na tiste, ki jih poznam na videz (to pomeni, da zame verjetno ne vejo kako mi je ime, ali me poznajo tudi le na videz iz srednje), na znance (prosim, ena sosošolka iz OŠ, ki se ne spomnim niti kako se piše ni niti moja kolegica, je na znanka, jo pozdravim, kaj več ji pa že nimam več reči), kolegi (glej zgoraj), prijatelji.

(niem rekla, da morajo vsi tako deliti ljudi. pravim, da jih jaz, da mi je to edino logično. če ima pa kdo vse za prijatelje, ali vse za znance ali mu je beseda prijatelj nadpomenka, sopomenka, podpomenka, je pa odvisno od njega.)
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 14. Jul. 2010 10:05

claire napisal/-a:(niem rekla, da morajo vsi tako deliti ljudi. pravim, da jih jaz, da mi je to edino logično. če ima pa kdo vse za prijatelje, ali vse za znance ali mu je beseda prijatelj nadpomenka, sopomenka, podpomenka, je pa odvisno od njega.)

Jst pa pravim, da ni nič narobe, če ti te ljudi imenuješ kolegi (zame so kolegi in kolegice ljudje, s katerimi občasno sodelujem in so v moji stroki - izvzeti "sodelavci", s katerimi delam vsak dan, ). Kot tudi ni nič narobe, če jih jst imenujem prijatelji. In bi ti bilo lahko oboje logično, ker pač ljudje uporabljamo ralične izraze.

Moti pa me, da se ti zdi
- to edino logično
- post prej si uporabila besedo smešno
- v zgornjem postu pa si uporabila besedo "izkoriščati"

Torej, ne pravim, da nimaš prav, ker tiste, s katerimi greš na piknik imenuješ kolegi ne prijatelji. Pavim pa, da nimaš prav, da tiste, ki ljudi, s katerimi germo na piknik, imenujejo prijatelji, obtožuješ "izkoriščanja besede" (kako sploh lahko izkoristiš besedo?), da meniš, da so smešni in da njihovega izražanja (ki se razlikuje od tvojega) ne znaš sprejeti za logičnega.

Vsi drugačni, vsi enakopravni :D Torej ti, ki uporabljaš besedo kolegi, nisi manj smešna ali bolj logična kot tisti, ki za isto stvar uporabljajo besedo prijatelj :wink:

In lepo sem obrazložila, kaj mislim z to besedo, pa se še vedno vtikaš v izrazoslovje... Važen je point povedanega, ne toliko, katero besedo si uporabil. Če ti bo pa point mojih postov s tem lažje razumljiv, pa lahko besede prijatelji zamenjam s kolegi :wink:
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 14. Jul. 2010 10:20

Pa še nekaj......v obeh primerih sem opisala odnos. Moj odnos do ljudi okoli mene se razlikuje od človeka do človeka. Nekatere priajtelje spustim bližje, druge imam na distanci. Z nekom mi ni problem govorit o povečanem belem toku, vraščeni dlaki na riti, mozoljih po brazilski.... Spet drugemu lahko brez problema zaupam "psihične težave". S tretjo bolj odprto govorim o odnosu z dragim, mi je pa nelagodno razlagat o urejenosti venirinega grička.

Je pa samo ena oseba, katero spustim tudi v najbolj skrite (in vse) kotičke. In če bi samo zanjo uporabila besedo prijatelj, potem nimam kaj govorit o prijateljih, prijateljevanju z bivšimi. Lahko prijateljevanje povzamem samo nanjo.

In če je že govora o prijateljevanju z bivšimi......če je moj proti, da prijateljujem z bivšim, lahko rečem......ne, sej nisva prijatelja, prijateljico imam samo eno. Sej se bova samo enkrat tedensko dobila na pivu, šla igrat tenis in skupaj preživela tri urce. To pa res ni prijatelj, ne kompliciraj.

Pomoje, da bi bilo pri temi "prijateljevanje z bivšimi" na prijateljevanje potrebno gledati širše, ker dvomim, da vsi mislijo na "pravo prijateljstvo".

Lahko pa odpremo še eno z naslovom "biti kolega z bivšim?" samo menim, da bo tema zaprta in prestavljena v že obstoječo, ker se bo moderatorkam to zdelo eno in isto

:wink:
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 14. Jul. 2010 10:29

^^ bluziš. ful.
še vedno mi je smešno, še vedno se mi zdi izkoriščanje besede, še vedno mi je logično kot mi pač je. sodelavec pri meni ni enako kolega. je pa možno, da je nekdo hkrati moj sorodnik in prijatelj. niso pa vsi sorodniki moji prijatelji, kje pa. nekateri še kolegi ne.

ma me ne bo noben prepričal, da če hodiš ti z bivšim na kavo od časa do časa, da je to prijateljski odnos. in da v kolikor imata dva bivša partnerja prijateljski odnos, da je to normalno in sprejemljivo. a-a.
that's it.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 14. Jul. 2010 10:39

tud prov :D

EDIT:
(nekatere tud ne bo noben prepričal, da je intimni stik med dvema moškima normalen in sprejemljiv, pa to še vedno ne pomeni, da je njun odnos patološki)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 14. Jul. 2010 11:51

claire napisal/-a:ma me ne bo noben prepričal, da če hodiš ti z bivšim na kavo od časa do časa, da je to prijateljski odnos.
Kaj pa je to potem? Tempirana bomba, samo čakata kdaj lahko spet v posteljo skočita skupi? Ne bi rekla; kot je blo že večkrat omenjeno, če sta se kulturno razšla (čeprov tud jz še zmer mal dvomim v obstoj tega :D) oz. če sta uspela normalno prebolet in it naprej, hkrati se pa vseen še vedno razumeta in lahko sproščeno poklepetata ob pivu - kje je problem (ne zanima me imenovanje odnosa)?
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 14. Jul. 2010 12:03

^^ brez poimenovanja odnosov.
seveda lahko (i guess). toda zakaj bi?
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 14. Jul. 2010 12:06

Pomoje se je bolj smotrno vprašat zakaj ne bi?

Ker če imaš željo/namen z nekom spit kavico, ne rabiš dodatnega razloga, da to narediš, rabiš pa kontra razlog, da tega ne narediš :D
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 14. Jul. 2010 12:12

^^ res je. in ta razlog je, da je ta oseba tvoj bivši. to je kontra razlog.
če bi bilo vse fino fajn, ne bi bil bivši.
kaj bom se pa ob piru z njim pogovarjala? o sedanji zvezi verjetno ne. o vsem drugem imam pa dovolj drugih poznanstev, ne rabiš z bivšim okrog pohajat ali pit z njim kafe in klepetat.

in preštej koliko parov dejanko poznaš, da so šli strašno kolegialno narazen z obeh strani! če so, verjetno že prej ni bilo baš neke ljubezni, da je lahko komot naprej kofetkanje potekalo nemoteno. če mineta vmes dve leti, si pa z bivšim nimam kaj za delit osebnih reči. lahko ga pozdravim, če ni ravno eden izmed prascev no1, ne bom pa klepetala o lepem vremenu in svetovnem prvenstvu, ker to lahko počnem s komerkoli drugim. torej nič ne pridobim.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 14. Jul. 2010 12:16

^^sej te nihče ne sili, da to počneš; bi blo pa lepo, da opustiš mišljenje, da vsi, ki pa to počnejo, so pa čudaki/bedaki/smešni/kar-je-še-tega..
modra_kapica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a modra_kapica » 14. Jul. 2010 12:19

okus se spreminja :cool:

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]