Klepetalnica
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
Lani, mi je všeč tvoje razmišljanje, fino si izpostavila, da v tem smislu nikogar ne moreš povsem dojeti kot celoto - mogoče je to boljša beseda? Ker dejansko vedno obstaja neka pregrada med nami, se ne moremo ''dotakniti'' en drugega z vsemi mislimi in čustvi.
Mogoče mi je lažje reči, da dojemamo drug drugega skozi vloge, ki jih imamo drug za drugega; kot si navedla - sošolec/sošolka, sodelavec/sodelavka, mama/oče itd. Po mojem s številom vlog tudi narašča sposobnost, da človeka dojameš kot celoto.
Problematično je, ko nekdo izgubi občutek za sočloveka, se pravi občutek za odnos, ki naj bi ga imel do drugega živega bitja, pri čemer je po mojem najbolj pomembno spoštovanje. Ampak ne bi pa rekla, da vsakogar, ki ga obravnavamo s to zavestjo, da gre za živo bitje in ne objekt, že doživljamo kot individualnega posameznika. Najbrž ne rabim dopisati, da je z vlogo ljubimca enako kot s katerokoli drugo vlogo, ki jo človek lahko privzame, kajne?
slovenec: Težko se pogovarjava/debatirava, če ti trdiš, da je ljubezen čustvo, jaz pa, da ni čustvo. Seveda ljubezen ne izključuje nabora čustev, ampak pomeni pa tudi, kot sem že zapisala odločitev, obljubo, zavezo ... definitivno ne obstaja čustvo, ki se mu reče ljubezen. To je mnogo(!) bolj kompleksen pojem.
In bistveno je, da razumeš to odločitev kot odločitev za predajo nekemu človeku, ne pa kot odločitev, da zdaj to in to osebo ljubiš. In nisi prizadet zato, ker nekoga ljubiš in te zapusti. Prizadet (moraš nekoga ''preboleti''), si zato, ker te je nekdo izdal/prevaral, te je prizadel, je prelomil svojo ''obljubo'' ...
Kar se tiče izrabljanja, če oseba a z osebo b samo ljubimka - to je po tvojem izraba, okej. Kaj je pa recimo tvoj odnos do sošolca, s katerim si npr. samo deliš zapiske? Ali pa odnos s sodelavcem, s katerim zgolj deliš nek projekt? Po tem tvojem sistemu gre vedno za zlorabo. Mogoče poskusi razumet, o čem govoriva z Lani, namesto da se zgolj oklepaš svojih teorij.
Mogoče mi je lažje reči, da dojemamo drug drugega skozi vloge, ki jih imamo drug za drugega; kot si navedla - sošolec/sošolka, sodelavec/sodelavka, mama/oče itd. Po mojem s številom vlog tudi narašča sposobnost, da človeka dojameš kot celoto.
Problematično je, ko nekdo izgubi občutek za sočloveka, se pravi občutek za odnos, ki naj bi ga imel do drugega živega bitja, pri čemer je po mojem najbolj pomembno spoštovanje. Ampak ne bi pa rekla, da vsakogar, ki ga obravnavamo s to zavestjo, da gre za živo bitje in ne objekt, že doživljamo kot individualnega posameznika. Najbrž ne rabim dopisati, da je z vlogo ljubimca enako kot s katerokoli drugo vlogo, ki jo človek lahko privzame, kajne?
slovenec: Težko se pogovarjava/debatirava, če ti trdiš, da je ljubezen čustvo, jaz pa, da ni čustvo. Seveda ljubezen ne izključuje nabora čustev, ampak pomeni pa tudi, kot sem že zapisala odločitev, obljubo, zavezo ... definitivno ne obstaja čustvo, ki se mu reče ljubezen. To je mnogo(!) bolj kompleksen pojem.
In bistveno je, da razumeš to odločitev kot odločitev za predajo nekemu človeku, ne pa kot odločitev, da zdaj to in to osebo ljubiš. In nisi prizadet zato, ker nekoga ljubiš in te zapusti. Prizadet (moraš nekoga ''preboleti''), si zato, ker te je nekdo izdal/prevaral, te je prizadel, je prelomil svojo ''obljubo'' ...
Kar se tiče izrabljanja, če oseba a z osebo b samo ljubimka - to je po tvojem izraba, okej. Kaj je pa recimo tvoj odnos do sošolca, s katerim si npr. samo deliš zapiske? Ali pa odnos s sodelavcem, s katerim zgolj deliš nek projekt? Po tem tvojem sistemu gre vedno za zlorabo. Mogoče poskusi razumet, o čem govoriva z Lani, namesto da se zgolj oklepaš svojih teorij.
-
panthol - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 11. 2010
- Kraj: logatec
Kaj ko bi temo kar preimenovali v filozofiranje
Da ne odpiram nove teme, nekaj me zanima... v čem je štost, da se ženske ne prebavljate med sabo? To se kaže ponavadi v opravljanju, kritiziranju za hrbtom medtem ko pa ste iz obraza v obraz ogabno osladne.
Sprašujem zato, ker je to že kronično med vami... ne vem, desci se ne gremo takih stvari, mi al imamo interes debatirat in piti skup pivo, al pa ga nimamo. Nimamo nobenih sovražnih nagnjenj en do drugega kot imate ve.
Pa ne zdej govorit da ve že niste take, ker je velika verjetnost da ste že vsaj enkrat bile take, ko vam je šla na živce kakšna preveč slutty ali pa preveč glasna sodelavka ali sošolka in ste zavijale z očmi ko je odšla. Medtem ko se mi desci ne obremenjujemo s tem in smo z mislimi že pri pivu/nagih babah/hrani, ali pa se enostavno nasmejemo taki stvari,
Da ne odpiram nove teme, nekaj me zanima... v čem je štost, da se ženske ne prebavljate med sabo? To se kaže ponavadi v opravljanju, kritiziranju za hrbtom medtem ko pa ste iz obraza v obraz ogabno osladne.
Sprašujem zato, ker je to že kronično med vami... ne vem, desci se ne gremo takih stvari, mi al imamo interes debatirat in piti skup pivo, al pa ga nimamo. Nimamo nobenih sovražnih nagnjenj en do drugega kot imate ve.
Pa ne zdej govorit da ve že niste take, ker je velika verjetnost da ste že vsaj enkrat bile take, ko vam je šla na živce kakšna preveč slutty ali pa preveč glasna sodelavka ali sošolka in ste zavijale z očmi ko je odšla. Medtem ko se mi desci ne obremenjujemo s tem in smo z mislimi že pri pivu/nagih babah/hrani, ali pa se enostavno nasmejemo taki stvari,
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
V čem je pa ''štos'' da se s takimi družiš? Pa da o tem razpredaš na forumu namest da greš do vira? Ko naslednjič naletš na situacijo - ker tak nazorno opisuješ, domnevam da se to okoli tebe dogaja non štop - pa stop med dve dekline ko sta lih osladni ena do druge drugač se pa šimfata, pa vpraši v čem je finta
-
panthol - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 11. 2010
- Kraj: logatec
nisem v takem okolju, to videvamo tipi vsepovsod, ali v službi, ali v kaki občasni družbi, ali v redni družbi kjer se pojavi kakšna nova oseba, skratka povsod se pojavi neka taka sovražnost oziroma nesprejemanje človeka. Tipi se ponavadi takrat samo spogledamo in nasmejimo ampak mene zanima zakaj tako nesprejemanje?
- dayđremer
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2012
Pa dej, ne govori da dedci pa niste taki, s takšnimi lahko kar nehaš. A veš kaj nas najbolj moti pri drugih (tebe pri ženskah v tem primeru)? TO KAR SMO SAMI, VENDAR SI NOČEMO PRIZNATI IN SE PRED DRUGIMI PRETVARJAMO. In tebe ta ˝ženska˝ značajska lastnost reees mora motit..
Primer fantov zadnjič, 6,7 se jih je peljalo z vlakom, prej se enemu režijo, vse normalno, njegovi vici so jim bli zabavni, ta fant gre na postaji dol. En začne, ko ga on več ne more slišat: ˝Spizdi., al pa te razfukam˝ Drugi: ˝Jooj, kako mi gre na živce.˝Itd. In so ga nadaljnih 10 min kar sem še jaz bla gor šinfali kako razvajen je, ma nevem res pravo debato so meli o njem. Takšni 18, 19 let stari, ki že niso več glih najhujši pubertetniki..
Ženska narava, seriously?
Primer fantov zadnjič, 6,7 se jih je peljalo z vlakom, prej se enemu režijo, vse normalno, njegovi vici so jim bli zabavni, ta fant gre na postaji dol. En začne, ko ga on več ne more slišat: ˝Spizdi., al pa te razfukam˝ Drugi: ˝Jooj, kako mi gre na živce.˝Itd. In so ga nadaljnih 10 min kar sem še jaz bla gor šinfali kako razvajen je, ma nevem res pravo debato so meli o njem. Takšni 18, 19 let stari, ki že niso več glih najhujši pubertetniki..
Ženska narava, seriously?
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
- dayđremer
- Cosmopolitanka
Bluziš. OK, odrasli moški, nad 30 let v gostilni kjer delam, 30 stalnih strank ob popoldnevih. Enega šinfajo, potem iz te šimfarske grupe en odide, začnejo šinfat tega. In tako dalje..
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
- dayđremer
- Cosmopolitanka
Ma niso glih lokalni pijančki, ti so čist krotki. Sploh jim na pamet ne pade da bi koga šimfali, ti lokalni pijančki, ker drugo ne vidijo kot kozarec. Ti o kerih sem govorila majo fajn službe, doma pa družine in so daleč od običnih pijančkov. Normalna populacija
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
Kaj so to skoraj matere, nosečnice tik pred rokom? Upam, da se ne meri razmnoževanja zdaj že z leti oz. da mora vsaka približno odrasla baba rojevat pri določeni starosti A 25-letniki so pa skoraj fotri? Bizarno, take definicije pa še nisem slišala.
Drugače pa ne vem, jaz tega okoli sebe ne opažam... edino v mali šoli in prvih razredih OŠ je bilo pa res ekstremno butasto, da so se nekatere deklice neprestano opravljale, vsak teden imele novo 'najboljšo prijateljico' in se s prejšnjo 'na smrt skregale', si šepetale na ušesa (resno, sem mislila, da je to klišejska poteza iz filmov:D)... ne preveč inteligentni otroci pač. V odrasli dobi pa gotovo tudi ni redko opravljanje, ampak a ni to med vsemi ljudmi? Pač nekoga ne marajo (pogosto ljubosumnost, nevoščljivost) in niso dovolj 'pogumni' ali pa jim položaj tega ne dovoljuje, da bi jim to povedali - tako da se jim še naprej smehljajo in vzdržujejo prisilno vljuden odnos. Drugega razloga za to ne vidim, vsaj neko korist imajo verjetno od tega (tj. normalno delovno okolje v službi, neskreganost s sorodniki...)
Drugače pa ne vem, jaz tega okoli sebe ne opažam... edino v mali šoli in prvih razredih OŠ je bilo pa res ekstremno butasto, da so se nekatere deklice neprestano opravljale, vsak teden imele novo 'najboljšo prijateljico' in se s prejšnjo 'na smrt skregale', si šepetale na ušesa (resno, sem mislila, da je to klišejska poteza iz filmov:D)... ne preveč inteligentni otroci pač. V odrasli dobi pa gotovo tudi ni redko opravljanje, ampak a ni to med vsemi ljudmi? Pač nekoga ne marajo (pogosto ljubosumnost, nevoščljivost) in niso dovolj 'pogumni' ali pa jim položaj tega ne dovoljuje, da bi jim to povedali - tako da se jim še naprej smehljajo in vzdržujejo prisilno vljuden odnos. Drugega razloga za to ne vidim, vsaj neko korist imajo verjetno od tega (tj. normalno delovno okolje v službi, neskreganost s sorodniki...)
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
Ali je pa to neumno, da si kar ene probleme izmišljaš vsak dan, jih preneseš na nasprotni spol (kaj je s tem, ta forum je že ves teden poplavljen s posplošenimi izrazi 've', 'vi' itd.... to me spet spominja na malo šolo)... in si potem razočaran, ker ti ne uspe zanetiti otročjega spora, ampak ti lepo podamo normalne in razumne razlage za določen pojav? Še celo s primeri in podanimi opcijami, zakaj se opravljanje med ljudmi lahko pojavlja o.O Al kaj točno bi rad?
Gremo raje kolesarit, danes je sonček, tiste vročine, kot te je motila zadnjič, pa ni več
Gremo raje kolesarit, danes je sonček, tiste vročine, kot te je motila zadnjič, pa ni več
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
panthol napisal/-a:nisem v takem okolju, to videvamo tipi vsepovsod, ali v službi, ali v kaki občasni družbi, ali v redni družbi kjer se pojavi kakšna nova oseba, ?
No, se pardoniram, sem mislila da si s takimi obkrožen in pač dejansko veš kako je na stvari. Dobro, če gre za neke ženske s kirimi niso ko rit pa srajca, kak pa veš da si ne povejo direkt med sabo kar jim gre? Pa ne vem če je to lih sovražnost, sovraštvo je zelo močna beseda.
Jaz kaj takega ne poznam, je res da kdaj rečem kaj o kom nelepega, ampak nič kar ta oseba ne bi vedela. Če koga ne maram, to tud ve, brez skrbi. Js ne zastopim, zakaj bi bil v družbi z nekom ki ti ne odgovarja, še več da bi bil z njim osladen. Ok, je res da včasih pošimfam šefico pa sm do nje prijazna. Ampak to zato, ker me zaenkrat še plačuje za moje delo in ajde da se spodobi da sm tiho
Pa še, gibljem se v zelo moško obarvani družbi večino časa, pa prav kake mastne pridejo na dan.... Ne sam šimfarjenje, tud vse čenče. Tak da I'm not buyng the whole ''it's a women's thing'' štorije
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]