Kje spoznati punco?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
babygirly* napisal/-a:Če bi bilo tako, bi bil svet čisto enostaven, izbrala bi si osebo, ki se mi zdi super fajn, prečekirala, če ima vse lastnosti, ki jih želim in bi ga ljubila. Eno so čustva, drugo je razum.
svet je tak, kot si ga naredimo. za ene enostaven, za druge težaven. odvisno od pozicije gledanja in posameznikove filozofije. zame to ni tolažba za obupance, ampak nek drugačen pogled na gledanje ljubezni, ki me opominja, da sem jaz tista, ki imam vpliv nad svojim življenjem, tudi ljubezenskim. do tega spoznanja so me privedle neštete prejokane noči in tolažbe, ki se izgovarjajo na neke višje inštance, v smislu čas zaceli vse rane. jaz pa pravim, da ne! jaz sem tista, ki bom dopuščala, ali me bo kdo/nekaj prizadelo ali ne. jaz bom odločala, ali bom ljubila, ali ne. če želim, imam lahko ogromen vpliv nad svojimi čustvi. in ja, želim ga imeti, ker tako lažje, bolj uspešno in bolj produktivno hendlam ta svet. vse to pa terja kar nekaj čustvene zrelosti, to je neizpodbitno dejstvo.
Rollin #2 napisal/-a:mislim, da če se še tako močno kontroliraš ne moreš bit srečen z vsakim človekom tj. ne moreš ga ljubit ali se zaljubit.
to, da je ljubezen stvar odločitve, ne pomeni, da lahko ljubiš vsakega človeka, ampak da lahko ljubiš vsakega človeka, za katerega se odločiš, da ga boš ljubil.
sicer pa smo off topic
-
babygirly* - Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 10. 2010
punkie_ napisal/-a: jaz sem tista, ki bom dopuščala, ali me bo kdo/nekaj prizadelo ali ne. jaz bom odločala, ali bom ljubila, ali ne. če želim, imam lahko ogromen vpliv nad svojimi čustvi. in ja, želim ga imeti, ker tako lažje, bolj uspešno in bolj produktivno hendlam ta svet. vse to pa terja kar nekaj čustvene zrelosti, to je neizpodbitno dejstvo.
Ja fajn ti je. Mogoče se rabm še parkrat za koga prejokcat, pa bom pol js tut do te faze prišla.
Fear tries to convince you it's impossible, but fear ain't got nothing on Faith. Walk with trust, it'll work out.
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
punkie_ napisal/-a:
svet je tak, kot si ga naredimo. za ene enostaven, za druge težaven. odvisno od pozicije gledanja in posameznikove filozofije. zame to ni tolažba za obupance, ampak nek drugačen pogled na gledanje ljubezni, ki me opominja, da sem jaz tista, ki imam vpliv nad svojim življenjem, tudi ljubezenskim. do tega spoznanja so me privedle neštete prejokane noči in tolažbe, ki se izgovarjajo na neke višje inštance, v smislu čas zaceli vse rane. jaz pa pravim, da ne! jaz sem tista, ki bom dopuščala, ali me bo kdo/nekaj prizadelo ali ne. jaz bom odločala, ali bom ljubila, ali ne. če želim, imam lahko ogromen vpliv nad svojimi čustvi. in ja, želim ga imeti, ker tako lažje, bolj uspešno in bolj produktivno hendlam ta svet. vse to pa terja kar nekaj čustvene zrelosti, to je neizpodbitno dejstvo.
Vpliv nad svojimi custvi, v smislu razvijanje custev, ne mores imeti. Lahko imas sam dobre obrambne mehanizme s pomočjo katerih poskusas razresevati konflikte med custvi in delati kontrolo.
to, da je ljubezen stvar odločitve, ne pomeni, da lahko ljubiš vsakega človeka, ampak da lahko ljubiš vsakega človeka, za katerega se odločiš, da ga boš ljubil.
punkie_, se odlocamo bit/ostat z nekom, ker ga ljubimo. Odlocati nacrtno, da bomo nekoga ljubili, pa mislim da ne moremo.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 16:46, skupaj popravljeno 1 krat.
-
punkie_ - Cosmopolitanka
sirova, nisem te prosila za nobeno psihoanalizo in prosim, da se ne vtikaš vame, ker to pa najbolj mrzim, sploh tkole, preko foruma. če mi imaš kaj osebnega za povedat, ali pa celo mojemu luzerju, nama lahko poveš na 4/6 oči.
upam, da se zavedaš, da je moja reakcija na tvoje primitivnosti zelo nežna, in upam tudi, da boš znala to ceniti in me v nadalje pustiš pri miru.
upam, da se zavedaš, da je moja reakcija na tvoje primitivnosti zelo nežna, in upam tudi, da boš znala to ceniti in me v nadalje pustiš pri miru.
-
Rollin #2 - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 8. 2010
- Kraj: Izola
punkie_ napisal/-a:Rollin #2 napisal/-a:mislim, da če se še tako močno kontroliraš ne moreš bit srečen z vsakim človekom tj. ne moreš ga ljubit ali se zaljubit.
to, da je ljubezen stvar odločitve pomeni, da se za vsakega človeka na svetu lahko odločiš ali ga boš ljubil ali ne. rekla bi, da kvečjemu obstaja neka podmnožica ljudi, za katere se lahko odločis pozitivno, ostali pač niti do debate ali jih ljubiti ali ne ne pridejo, ker se za njih nikoli nikakor ne odločiš.
seveda se lahko lotiš zadeve "racionalno" pregledaš lastnosti na spisku in rečeš da je eden od potrebnih pogojev da ti zbuja neke pozitivne občutke ali kaj takega... ampak ravno zaradi tega spiska lastnosti, ki ga eni imajo se ne morejo odločit za vsakega in ce bi našli 10 ljudi z vsemi lastnostmi na spisku bi se na koncu odločili na podlagi čustev.
Thanks to denial, I'm immortal!
- sirova štručka
- Cosmopsiho
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 16:45, skupaj popravljeno 1 krat.
- Džeki
- Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 2. 2010
Rollin #2 napisal/-a:
to, da je ljubezen stvar odločitve pomeni, da se za vsakega človeka na svetu lahko odločiš ali ga boš ljubil ali ne
Odločiš se za tistega, ki ima lastnosti, ki so ti všeč. Ja, tako preprosto je, nobene misterije ni.
Odločiš se, KER ima te lastnosti, a še vedno je to tvoja odločitev.
Ene preveč mitizirate ljubezen, kar mi daje vtis, da je v resnici še niste doživele, samo sanjarite o njej.
In ja, malo starejši, zrelejši in izkušenejši ljudje izgubljajo sposobnost zaljubljanja. Kar je logično. Ne izgubijo pa sposobnosti ljubljenja. Ampak, da lahko nekoga ljubiš, mu moraš najprej dati priložnost. Priložnost pa mu daš zato, ker ima lastnosti, ki te privlačijo.
Idealen partner je tisti, s katerim se ujemaš tako dobro, da ti je z njim veliko boljše, kot brez njega in ki ima veliko več dobrih, kot pa motečih lastnosti.
Če pa misliš, da boš spoznala nekoga, pri katerem te ne bo popolnoma nič motilo in si nikoli ne boš zamrmrala po par letih zveze "pa vraga, zakaj je tako....( recimo trmast )", pa pač živiš v utvari.
Po par letih življenja z nekom ti bo 100% šlo nekaj na živce.
-
Rollin #2 - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 8. 2010
- Kraj: Izola
no če je tako kot ti praviš, potem jaz to ne štejem za odločitev, ampak za najbolj naravno posledico, ki ti daje občtek odločanja.
po tej logiki odločiš se v vsakem primeru - enkrat so ti bolj pomembna čustva drugič pa naprimer keš ali kaj podobnega, a vedno deluješ tako da je tebi najbolj fajn.
Odločitev bi zame bila ko bi lahko izbiral človeka X, ki nima tega kar želiš in jih uspel ljubit. jaz tega ne zmorem in tudi nočem tega počet.
kaj pa vem... morda nisem še doživela, mi pa trenutno nič ne manka. verjetno se res skozi čas spreminja dojemnje ljubezni, ampak tudi ti jo boš čez 20 let dojemal drugače in verjetno govoril 20 let mlajšim življenska dejstva, resnice.
po tej logiki odločiš se v vsakem primeru - enkrat so ti bolj pomembna čustva drugič pa naprimer keš ali kaj podobnega, a vedno deluješ tako da je tebi najbolj fajn.
Odločitev bi zame bila ko bi lahko izbiral človeka X, ki nima tega kar želiš in jih uspel ljubit. jaz tega ne zmorem in tudi nočem tega počet.
kaj pa vem... morda nisem še doživela, mi pa trenutno nič ne manka. verjetno se res skozi čas spreminja dojemnje ljubezni, ampak tudi ti jo boš čez 20 let dojemal drugače in verjetno govoril 20 let mlajšim življenska dejstva, resnice.
Thanks to denial, I'm immortal!
-
babygirly* - Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 10. 2010
Rollin #2 napisal/-a:Odločitev bi zame bila ko bi lahko izbiral človeka X, ki nima tega kar želiš in jih uspel ljubit. jaz tega ne zmorem in tudi nočem tega počet.
Tako, ali pa npr. da ima vse osebnostne lastnosti, ki ti ugajajo, pa te fizično ne privlači in se vseeno odločiš, da ga boš ljubil??? To meni ni smiselno.
Fear tries to convince you it's impossible, but fear ain't got nothing on Faith. Walk with trust, it'll work out.
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
Džeki napisal/-a:
Odločiš se, KER ima te lastnosti, a še vedno je to tvoja odločitev.
Odlocitev je, ali bos sprejel/a doloceno osebo v zivljenju, s svojimi pozitivnimi in negativnimi lastnosti, ki jih ima, seveda ce te partner tudi sprejema.
Ce te partner ne ljubi, nimas kaj za odlocati, glede ljubezni. Ce te partner ne sprejema, tudi nimas kaj za odlocati, glede sprejetja.
Odlocas lahko s kom bos v zvezi, ce je seveda prisoten obojestranski interes, ne mores pa sam odlocati glede tega.
Mene me je zmotila izjava ljubezen je odlocitev, ker za ena stvar, kot je ljubezen, ki je tolk mocno obvisna od oba partnerja, ne mores govoriti kot za tvoja odlocitev.
-
punkie_ - Cosmopolitanka
sirova štručka napisal/-a:punkie_
Sej moj namen ti je bil samo brez olepšavanja povedat, zakaj je tvoje mišljenje tako kot je.
moje mišljenje je tako kot je zaradi precej bolj kompleksnih stvari in tega se ne da olepšat, poenostavit in skrčit, itd. kot to počneš ti. a se mogoče poznava, sirova, da imaš kar naenkrat toliko za povedat o meni? očitno veš več kot jaz sama. in stvari, ki sem jih povedala, niso zrastle na mojem zeljniku, in ne precenjuj mojega tipa, ni on središče mojega sveta, na osnovi katerega sem prišla do svoje filozofije. sem se mogla kar dobro okoli fukarit in velik kurcev prešlatat, da govorim take stvari.
-
punkie_ - Cosmopolitanka
babygirly* napisal/-a:Rollin #2 napisal/-a:Odločitev bi zame bila ko bi lahko izbiral človeka X, ki nima tega kar želiš in jih uspel ljubit. jaz tega ne zmorem in tudi nočem tega počet.
Tako, ali pa npr. da ima vse osebnostne lastnosti, ki ti ugajajo, pa te fizično ne privlači in se vseeno odločiš, da ga boš ljubil??? To meni ni smiselno.
punce, ne govorimo o tem, ali je to smiselno počet ali ne, ampak o tem, da smo nekateri mnenja, da človek lahko to naredi.
Zadnjič spremenil punkie_, dne 30. Mar. 2011 13:20, skupaj popravljeno 1 krat.
- Džeki
- Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 2. 2010
Rollin #2 napisal/-a:Odločitev bi zame bila ko bi lahko izbiral človeka X, ki nima tega kar želiš in jih uspel ljubit. jaz tega ne zmorem in tudi nočem tega počet.
Ne vem, od kod vlečeš tako nesmiselne zaključke.
Tvoja trditev je , kot da bi nekdo rekel:
-Odločitev je, če kupiš majico, ki ti ni všeč in se potem odločiš, da jo boš rad nosil.
V resnici je pa tako:
Majica ti je všeč, nato se pa odločiš, ali jo boš kupil, ali ne. O majici, ki ti ni nikakor všeč se nimaš kaj odločati.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 16:45, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]