Kako pozabiti bivšega

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 14. Sep. 2010 6:59

barbie_girl_85 napisal/-a:Tmis - svomim, da imajo tvoja obsojanja kakšen učinek pri preventivi takih in podobnih nespametnih dejanj. Avtorici najverjetneje ne koristijo, edino, kar boš z obsojanjem lahko dosegla, je morebitna škoda.

:roll:
Ti ji lahko pomagaš, deliš pametne nasvete in si njen buddy. Js jo bom pa obsojala. A je fer?
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 14. Sep. 2010 9:15

Fer do koga? Z obsojanjem ne boš naredila fer poteze, ne do sebe, ne do obsojanega. :wink: Mene se pa ne bo dotaknilo, ker nisem ne tisti, ki obsoja, ne tisti, ki je obsojan.

Ena punca tukaj je napisala:
Kar pa se obsojanja samega tiče - se je kdo že vprašal, zakaj obsojamo? In kako je to v povezavi z nami in našimi lastnimi predsodki in sprejemanjem nas samih?
In..kaj pa če obsojanje drugih škoduje nam samim?
Jaz načeloma ljudi ne obsojam. Ko sem se včasih znašala blizu tega, da bi nekoga obsojala, sem opazila, da sem bila takrat sama tečna, nezadovoljna s sabo, ker je posledično pomenilo nižjo toleranco do drugih. Tisti, ki bi skoraj postal subjekt mojega obsojanja pa je imel določene lastnosti, ki so skrunile moje vrednote in ki so se dotaknili tiste zadeve, ki sem jo imela nerazčiščeno sama pri sebi ali pa so se nanjo vsaj navezovali

Se mi zdi kar dober post. Pa tebi?
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 14. Sep. 2010 10:02

Post=nakladanje in neke kvazi nove ugotovitve, ki so v resnici že dodobra zlajnani stavki, prisotni v večini psiholoških knjig.
Obsojamo vsi. Eni odkrito in pogosteje, drugi redkeje in prikrito. Če mi kdo začne solit pamet o obsojanju se hitro vprašam, koliko se njegove besede dejansko skladajo z njegovimi dejanji.
Če bi na primer pregledala tvoje poste na tem forumu, sem več kot samo prepričana, da bi našla vsaj 100 takšnih, z vsebino katerih si merila izključno na obsojanje, ne na pomoč ubogi osebi v stiski. Tako da mislim, da lekcij o grdobiji in skrivnih pomenih obsojanja ne potrebujem.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 14. Sep. 2010 10:13

Pa mami, sej ne sam jst, sej drugi tud....... :cry:
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 14. Sep. 2010 11:09

tmis: res je, obsojamo vsi, imaš prav. vendar je razlika, če obsojaš/napadeš/se delaš norca iz enega fantina, ki obupano išče dekle na cosmoforumu, itd. ali pa če isto počneš z nosečo žensko, katero pretepa fant in tašča, katera nima staršev, itd, itd in je prišla na forum prosit za nasvet, toplo besedo, itd...

tudi jaz se marsikje delam norce, tudi iz marsikoga, ampak mislim, da znam korektno oceniti, kateri uporabnik na forumu je potreben pomoči, katerega pa si lahko malo privoščim.

in prepričan sem, da je ena1 zelo potrebna pomoči, nasvetov, tople besede, rame, česarkoli, kar ji lahko nudimo, ker ima trenutno podrt svet in verjetno nikogar, ki bi ji pomagal ven iz godlje.

zatorej si dovolim pričakovati, da malo bolj trezno prebiramo poste in pazimo na mejo, kje si lahko privoščimo potegavščino, kje si jo pa ne moremo oz. ne smemo, ker bi lahko s svojimi besedami dokončno uničili človeka, ki nam ne želi nič slabega... :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 14. Sep. 2010 11:20

Ok, punca se je sama spravila v ogromno godljo. In najbolj pri vsem tem jo skrbi, kako priti do bivšega. Namesto da bi jo skrbelo kaj naj z otrokom. Še na socialni ji je težko vprašat kako ji lahko pomagajo, čeprav se pogovarja z njimi. In potem naj taka oseba vzgaja otroka, ki se pusti pretepat :roll:
Mislim da je čisto vsem jasno kaj mora naredit. Pri enih pa itak lepa beseda nič ne zaleže, treba malce bolj grobo povedat.

Ne vidim razloga zakaj bi tolažila punco, ki je s fantom, ki ga sploh ne mara, je bla tolk trapasta da je zanosila z njim (ko pa toliko možnosti zaščite), vztraja pri ljudeh, ki tako delajo z njimi in jim to pusti :roll:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 14. Sep. 2010 11:31

mala, nismo vsi enako "pametni", ne znamo vsi enako reševat problemov. eni znamo morda pravočasno izognit se godlji, znamo predvidevat probleme, drugi tega ne znajo. ljudje smo si različni.

Poglej...ena1 nima staršev. verjetno tudi nima kakšnih globljih odnosov do sorodnikov, vprašanje j, če ima prijatelje oz. koga sploh ima. in ko človek v problemih začne razmišljat, najprej pomisli na koga se obrniti...mi imamo srečo, da imamo prijatelje, urejene družine, itd. marsikdo tega nima. za eno1 menim, da tega nima...in ko je začela razmišljat, se je spomnila na bivšega...zakaj? ko nekoč končaš eno vezo, se kasneje spomniš predvsem lepih trenutkov...slabi trenutki se večinoma pozabijo...vsaj pri meni je tako...

in po mojem mnenju se je ena1 spomnila, kako lepše ji je bilo z bivšim ter da je bivši edina oseba, ki ji bi lahko pomagal oz. kateremu bi sploh lahko zaupala...namreč zaupati nekomu je v takem primeru skoraj najbolj pomembno...
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 14. Sep. 2010 11:41

Nekje je morala živet pred otrokom, ali pač?

In sumim, da ne bo nič spremenila. Ostala bo pri trenutnem in imela zelo srečno življenje, ni kaj, vsake toliko časa jo bodo malce nadrli, pretepli. Ona bo malce pojokala in pojambrala na forumu in to bo to.
Upam da bo vsaj znala predvidevat, da lahko otrok pade s kavča, če ga pusti samega, da pade po stopnicah, če ga ne pazi, da se speče na štedilniku, itd...
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 14. Sep. 2010 11:44

morda je živela pri bivšem? morda je po koncu veze ujagala prvega pijanca za šankom in se preselila k njemu? ne vemo, ni povedala.

kar se pa otroka tiče...vse bo odvisno od nje same...kako se bo znašla, kako bo zaživela...in pustite otroka pri miru v tem trenutku, otroka še ne bo 3 mesece, ona je potrebna pomoči....
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 14. Sep. 2010 11:52

Če je taka oseba odgovorna za otroka, seveda me skrbi zanj. Torej bomo čez 3 mesece pa drugačne nasvete dajali, ker takrat pa že bo otrok?

Ona vsaj lahko kaj spremeni, otrok pa ne bo imel izbire kot da zanj skrbi mama, ki ga po možnosti pusti odraščat v taki družini.

Upam da se punca spravi k sebi in naredi kakšno spremembo na boljše vsaj zaradi otroka, ker zdej ne more gledat le nase in kako naj dobi bivšega nazaj.
Ko se oglasi in pove kakšno pozitivno spremembo, se pa prva javim za čestitke in vzpodbudne besede :wink:
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 14. Sep. 2010 11:55

verjetno vsi upamo, da punci uspe... :)
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 14. Sep. 2010 12:25

*mala* napisal/-a:Ne vidim razloga zakaj bi tolažila punco, ki je s fantom, ki ga sploh ne mara, je bla tolk trapasta da je zanosila z njim (ko pa toliko možnosti zaščite), vztraja pri ljudeh, ki tako delajo z njimi in jim to pusti :roll:

Ženske, ki doživljajo nasilje, se počutijo demoralizirane, degradirane, zelo jih je strah, so introvertirane, same sebi se zdijo grde, neprivlačne, nevredne, imajo samomorilne misli, počutijo se ponižane, osramočene, krive, negotove, neljubljene, neljubeče, nevredne zaupanja, nesposobne, zmedene, ranljive, stare, psihično in fizično uničene, izgubijo stik same s sabo, ne vedo več, kaj bi rade v življenju, pričnejo živeti skladno s pričakovanji povzročitelja nasilja, pričnejo misliti, da je to, kar se jim dogaja, normalno, bojijo se odprtih prostorov, se samopoškodujejo, izgubijo stik z realnostjo, opustijo misel na to, da bi lahko živele brez
nasilja, obrnejo hrbet prijateljicam in prijateljem, racionalizirajo nastali položaj....

Vsekakor potrebujejo malo drugačen pristop, kot ga že tako ali tako gojijo do sebe same.

Druga stvar pa je, da 10 - 15 % nosečnic z depresijo stori samomor.... Zato vzpodbuda. Naj je ženska še tako nezrela, butasta, neumna...menim, da pri takih bolj zaležejo spodbudne besede, kot obosjanje in oznanjanje, da je slab človek, slaba mama ipd.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 14. Sep. 2010 12:38

Potem naj pa kdo napiše kakšne vzpodbudne besede, ker jih v tej temi še nisem zasledila (al jih pa ne znam prepoznat :D).
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 14. Sep. 2010 12:42

so bolj nasveti kot vzpodbudne besede...ampak mislim, da so koristni nasveti... :)
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 14. Sep. 2010 13:17

*mala* napisal/-a:Potem naj pa kdo napiše kakšne vzpodbudne besede, ker jih v tej temi še nisem zasledila (al jih pa ne znam prepoznat :D).

Nisi jih zasledila, ker jih ni. Jih je pa dobila (vsaj od mene, če že ne od nobenega drugega) na zs. Ne samo spodbudne besede, tudi direktno pomoč.

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov