Kako ga pripraviti do pogovora?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 12 prispevkov
• Stran 1 od 1
-
cllaudia - Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 10. 2009
S fantom sva skupaj 4 mesece. Vedno ko se spričkava ali imava kakšno težavo, ga ne morem pripraviti do pogovora. Težavo želim rešiti s pogovorom, ampak on spreminja temo ali mi pa sploh ne odgovarja. Vedno govorim jaz, on je pa tiho. Ko ga vprašam kaj on misli o določeni stvari, mi pravi da neve. Kakoga naj pripravim do tega, da se mj odpre in pove kaj misli ali kako bi on določeno stvar spremenil? Bojim se, da bo enkrat "počilo" , če ne bova normalno komunicirala.
-
Trouble - Debatorica
- Na forumu od: 30. 7. 2008
Fant je nezrel. Ne trudi se pogovarjat o problemih... Ne sili vanj, pusti ga, da sam pride do tebe. V tem času se pa ne živcirej in obremenjevat... Vem, da je težko, ampak boš v to vložila sigurno manj energije, kot v pogovor z nekom, ki ga noče...
Gud lak.
Gud lak.
Motiti se je človeško, v napaki vztrajati pa slaboumno.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
o gademit. kakšni nasveti nikakvi.
najprej ga pusti malo pri miru. mogoče mora najprej premislit zadeve in sploh ubesedit svojo repliko na prepir.
mogoče sploh ne zna svojih čustev pretvorit v besede. poskušaj. sprašuj ga. je mogoče to. je mogoče to. bodi racionalna in ne zganjaj histerije. bodi mirna, ne očitaj mu, ne bodi nesramna in tudi pri sebi premisli. mogoče ti kaj počneš narobe.
ostane vama še varjanta z litrom vina in umirjenim večerom. mogoče mu dva deci sprostita in razvežeta jezik.
najprej ga pusti malo pri miru. mogoče mora najprej premislit zadeve in sploh ubesedit svojo repliko na prepir.
mogoče sploh ne zna svojih čustev pretvorit v besede. poskušaj. sprašuj ga. je mogoče to. je mogoče to. bodi racionalna in ne zganjaj histerije. bodi mirna, ne očitaj mu, ne bodi nesramna in tudi pri sebi premisli. mogoče ti kaj počneš narobe.
ostane vama še varjanta z litrom vina in umirjenim večerom. mogoče mu dva deci sprostita in razvežeta jezik.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
floribunda napisal/-a:o gademit. kakšni nasveti nikakvi.
Prvo to.
Potem pa drugi nasveti pridejo na vrsto.
It was forever..but it didnt last long..
-
carrie_ - Debatorica
- Na forumu od: 29. 4. 2012
cllaudia napisal/-a:Ko ga vprašam kaj on misli o določeni stvari, mi pravi da neve.
Kaj pa če ga prosiš, da naj malo razmisli, sam pri sebi razčisti, in se kasneje pogovorita? Težko je svetovat, če ne vemo, za kakšne nerešene probleme gre.
Če gre za vprašanje, ali je srečen s tabo , in odgovori, da "ne ve", je mogoče čas za odhod. Če se gre za vprašanje ali bi raje jedel doma ali zunaj, in reče da ne ve, mu je pač vseeno, pa se ti odloči za oba... Si karakterno bolj ukazovalna ali ne? Če sta dva taka skupaj, ki se ne moreta za nič odločat v življenju, zna bit problem.
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
cllaudia napisal/-a:Kakoga naj pripravim do tega, da se mj odpre in pove kaj misli ali kako bi on določeno stvar spremenil? Bojim se, da bo enkrat "počilo" , če ne bova normalno komunicirala.
To bos tezko dosegla pri taksnih ignorantskih osebah. Pac eni se ne znajo pogovarjat o problemih in se raje umaknejo za en cas. Kakrsnokoli drezanje upliva se bolj negativno. On resuje konflikte vase in ne s tabo. Ko bo resil konflikta, se ti bo priblizal, ti pa bos norela v tem casu. Ti bo jemal in jemal energijo vse dokler pri tebi ne poci. Nasvet, pusti ga pri miru po prepiru!
Pa se to: Misli tudi nase! Zveza pomeni dajanje in prejemanje. Ne mores ti sama resevati zvezo. Morata se oba trudit za zvezo. Skratka, ce je obema v interesu, bosta ze nasla skupni jezik!
-
Lenoba - Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 5. 2012
Ja res je odvisno o kakšnem pogovoru se gre in je tko ful težko svetovat.
Lahko ti povem da sem s svojim imela tudi take probleme, ampak dobro po karakterju sem zelo taka da ne znam odnehat...lahko človeka stokrat isto uprašam če je treba in dobim svoj odgovor.
Seveda če rabi čas mu ga dam, da se ne bomo narobe razumeli, ampak če vidim da ignorira moje uprašanje oziroma reče ne vem potem se tolko časa vrtim okoli tega vprašanja da mu drugega ne preostane kot pa da mi odgovori.
Včasih pa mu tudi izvedem predavanje ala "u zvezi se je treba pogovarjat" in potem je en dan jezn name kaj ga napadam, naslednji dan se pa že vse lepo pogovoriva in zmeniva.
Lahko ti povem da sem s svojim imela tudi take probleme, ampak dobro po karakterju sem zelo taka da ne znam odnehat...lahko človeka stokrat isto uprašam če je treba in dobim svoj odgovor.
Seveda če rabi čas mu ga dam, da se ne bomo narobe razumeli, ampak če vidim da ignorira moje uprašanje oziroma reče ne vem potem se tolko časa vrtim okoli tega vprašanja da mu drugega ne preostane kot pa da mi odgovori.
Včasih pa mu tudi izvedem predavanje ala "u zvezi se je treba pogovarjat" in potem je en dan jezn name kaj ga napadam, naslednji dan se pa že vse lepo pogovoriva in zmeniva.
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
jaz zase vem, da sem človek ki rad stvari razčisti in se pogovori. in to relativno kmalu, ne pa po xy tednih. tako da tip, ki se noče pogovorit, ignorira moje prošnje oz težave celo zanika pač ni zame. jbg, vsi pač nismo kompatibilni.
razmerja zahtevajo določeno stopnjo emocionale inteligence. in tip ki zganja neko trmo, ignoriranje, tiho mašo in podobne otročarije je očitno nima.
tak da avtorica, če ne bo kmalu začel govorit ti svetujem da si poiščeš bolj zgovornega mladeniča.
razmerja zahtevajo določeno stopnjo emocionale inteligence. in tip ki zganja neko trmo, ignoriranje, tiho mašo in podobne otročarije je očitno nima.
tak da avtorica, če ne bo kmalu začel govorit ti svetujem da si poiščeš bolj zgovornega mladeniča.
Vsak raj ima svojo kačo.
Prvi neprebran prispevek • 12 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]