Kaj vas najbolj odbija na zmenku?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
rokerca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 7. 2010
A ti si drugače s Prekmurja? Ja.
Kje je že to, na zahodu Slo.? (wtf??!) --->nerazgledanost
Živiš v hiši ali bloku? Ja,....
Mate doma vrt? --->res zelo pomembna informacija za nadaljnje spoznavanje
V Prekmurju imate sploh vasi pa šole pa trgovine pa to? WTF?! --->brez besed
Kje je že to, na zahodu Slo.? (wtf??!) --->nerazgledanost
Živiš v hiši ali bloku? Ja,....
Mate doma vrt? --->res zelo pomembna informacija za nadaljnje spoznavanje
V Prekmurju imate sploh vasi pa šole pa trgovine pa to? WTF?! --->brez besed
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
-
keepsake - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 9. 2007
stari, zaradi tebe mi bo šla počasi še moja tipkovnica na jetra...
jez tud ljudi (fante) sprašujem če majo vrt doma... pa če vejo kaj je motika. Zame osebno je to pomembno za nadaljni razvoj druženja
jez tud ljudi (fante) sprašujem če majo vrt doma... pa če vejo kaj je motika. Zame osebno je to pomembno za nadaljni razvoj druženja
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
še pri temah pri zmenku boste tak komplicirali? če kdo vpraša če maš vrt.. kva the f**k je s tem narobe? xD
kmalu vas bo odbijal še da je tip levičar/desničar, s katero nogo drugo prekriža itd.. tip se mora na zmenek za vas pripravit bolje kot roparji na bančni rop
kmalu vas bo odbijal še da je tip levičar/desničar, s katero nogo drugo prekriža itd.. tip se mora na zmenek za vas pripravit bolje kot roparji na bančni rop
hej norci
- *Žuža*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 9. 2011
Logitech napisal/-a:Dokaz da mora tip paziti, kako sploh načne debato. Očitno je res nekaj na tem da mora debata biti taka, da ženska ob tem začuti iskrice.
Pa ne ravno iskrice pač pa mora bit debata spontana. Saj ni problem v tem, da te tip vpraša če živiš v bloku ali hiši - če pač spontano na to nanese pogovor. Neprijetno je pa tisto nizanje vprašanj, ko se točno vidi, da debata kar ne steče in potem je pač treba z nečim zafilat tišino. A si edinka? Imaš kakšno domačo žival? Kam hodiš ven? kakšna glasba ti je všeč? Imaš rada filme? (-->to vprašanje, bajdvej,mi je sploh zmagovalno ) Ješ brokoli? Kaj študiraš? Ma kot da sem na zaslišanju.
Life may not be the party we hoped for, but while we're here we should dance.
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
res dvomim, da kdo v resnici tako zaslišuje. če se obe strani potrudita pogovor steče, pa tudi kakšno tako trapasto vprašanje lahko vodi v povsem zabavno debato. kaj a ve ste kar tiho pa čakate, da fant vodi vso debato in se trudi vzpostavit kako komunikacijo?
Vsak raj ima svojo kačo.
-
rokerca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 7. 2010
Točno to 'zasliševanje' sem imela tudi jaz v mislih..., ki se zgodi ponavadi takrat ko ena stran izgubi interes in samo čaka, da bo pogovora-zmenka konec. Ali pa pogovor preprosto ne steče, vprašanja pa so toliko, da zapolnijo tišino.
Zadnjič spremenil rokerca, dne 13. Mar. 2012 22:24, skupaj popravljeno 2 krat.
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
- *Žuža*
- Komunikatorka
A opaziš razliko med:
a) Čakaj, ti živiš v hiši ali bloku...? Aha, v hiši, no potem si boš znala predstavljat to situacijo, ko mi je enkrat sosed...
b) Živiš v hiši ali v bloku? V hiši. Aha, jaz tudi. (in potem vse tiho je bilo)
Pa noben nikjer ne omenja, da mora tip vodit cel pogovor in se preklat na pol da bi bila gospodična animirana. Gre preprosto za to, da med dvema pogovor steče med dvema pač ne. Bodisi ker si pač nimata kaj povedat, bodisi ker sta oba malo nerodna (v tem primeru je pač treba prebiti led pa je potem vse okej. )
Versteht?
a) Čakaj, ti živiš v hiši ali bloku...? Aha, v hiši, no potem si boš znala predstavljat to situacijo, ko mi je enkrat sosed...
b) Živiš v hiši ali v bloku? V hiši. Aha, jaz tudi. (in potem vse tiho je bilo)
Pa noben nikjer ne omenja, da mora tip vodit cel pogovor in se preklat na pol da bi bila gospodična animirana. Gre preprosto za to, da med dvema pogovor steče med dvema pač ne. Bodisi ker si pač nimata kaj povedat, bodisi ker sta oba malo nerodna (v tem primeru je pač treba prebiti led pa je potem vse okej. )
Versteht?
- Logitech
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 12. 2011
*Žuža* napisal/-a:Neprijetno je pa tisto nizanje vprašanj, ko se točno vidi, da debata kar ne steče in potem je pač treba z nečim zafilat tišino. A si edinka? Imaš kakšno domačo žival? Kam hodiš ven? kakšna glasba ti je všeč?...
Točno o tem govorim. Se mi je že zgodilo, da ona sploh ni vedela kaj bi se pogovarjala, pa sem moral nekako prekinjat tišino. Pač se nisva imela o čem pogovarjat.
- Veerle
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 9. 2010
pa zakaj ostajate na takih bv zmenkih? če se nimaš kej pogovarjat, pač spiješ po hitrem postopku in greš, problem solved. al je treba spomenike trpljenja postavljat, da se lahko pol pritožuje na cosmo forumu?
As your lover describes you, so you are.
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
Sicer ne vem kak sploh rata prit do takega zmenka. Saj pa, če greš na zmenek si se verjetno zdaj v dobi interneta že prej kaj prek neta pogovarjala, če pa ne pa smo vsi tolko komunikativni, da znamo govorit in hitro lahko pride do neke pol urne debate o tem, polurne o tem, enourne o tem itd. Kak sploh pride do tega, da nekdo zaslišuje? Vi grete na zmenek brez, da bi prej ugotovili kako skupno vez med vami? Kdo pa vpraša, če maš vrt doma?
sicer pa ve zaj tu vso krivdo na tipe valite. Šle ste na pijačo/zmenek, torej ste privolile v srečanje z njim in vam je zagotovo nekako všeč. Če vam ni, ni fer do njega, da ste privolile. In, ker vam je všeč, se lahko tud same potrudite izpeljat neko debato, ne pa na vsa vprašanja odgovarjat z da ali ne pa pol tišina. Ker tipu, če res ne vrti zelo dobro jezika, ne preostane drugega kot pa da postavi novo vprašanje. Do tega še meni na pijači/zmenku ni prišlo, ker pač sem lapast človek in znam sam brez pomoči punce jumpstartat eno dobro debato o biločem, se mi je pa to zgodlo že na internetu za eno punco, ki mi je bla všeč in sem po nekaj časa matranja in njenih "aham, ja, ne, mhm, " pač sklepal, da ni zainteresirana in končal. Tud, če se bo kdaj to zgodlo na pijači/zmenku, bom pač zaključo in odšel. Še pijače verjetno ne bom plačal v celoti.
Kar hočem povedat je, da sta za "zasliševanje" in za crappy zmenek odgovorna tako fant kot tud punca in se mi zdi nefer, da vso krivdo prelagate na nas fante. Na zmenku sta oba in oba sta kriva, da je zanič.
sicer pa ve zaj tu vso krivdo na tipe valite. Šle ste na pijačo/zmenek, torej ste privolile v srečanje z njim in vam je zagotovo nekako všeč. Če vam ni, ni fer do njega, da ste privolile. In, ker vam je všeč, se lahko tud same potrudite izpeljat neko debato, ne pa na vsa vprašanja odgovarjat z da ali ne pa pol tišina. Ker tipu, če res ne vrti zelo dobro jezika, ne preostane drugega kot pa da postavi novo vprašanje. Do tega še meni na pijači/zmenku ni prišlo, ker pač sem lapast človek in znam sam brez pomoči punce jumpstartat eno dobro debato o biločem, se mi je pa to zgodlo že na internetu za eno punco, ki mi je bla všeč in sem po nekaj časa matranja in njenih "aham, ja, ne, mhm, " pač sklepal, da ni zainteresirana in končal. Tud, če se bo kdaj to zgodlo na pijači/zmenku, bom pač zaključo in odšel. Še pijače verjetno ne bom plačal v celoti.
Kar hočem povedat je, da sta za "zasliševanje" in za crappy zmenek odgovorna tako fant kot tud punca in se mi zdi nefer, da vso krivdo prelagate na nas fante. Na zmenku sta oba in oba sta kriva, da je zanič.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- *Žuža*
- Komunikatorka
*Žuža* napisal/-a:Pa noben nikjer ne omenja, da mora tip vodit cel pogovor in se preklat na pol da bi bila gospodična animirana. Gre preprosto za to, da med dvema pogovor steče med dvema pač ne. Bodisi ker si pač nimata kaj povedat, bodisi ker sta oba malo nerodna (v tem primeru je pač treba prebiti led pa je potem vse okej. )
Versteht?
Bom kr samo sebe citirala. Ker res ne znam še drugač razložit, da noben ne prelaga vse odgovornosti na moške.
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
še najmanj sem na tebe Žuža ciljal. So pa nekatere delovale točno tako in te se bodo že našle v postu.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]