Kaj pa ve mislite??

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 10. Feb. 2013 2:32

^^ Sej za tiste moške, ki so stari čez 30, so tudi 30-letnice mlajše :D Ne vem, meni se zdi pri 30ih šele neka prava odraslost (tako za moške kot ženske)... še vedno mi ni jasno, kdaj se je začela postavljat tam že skor meja zrelih let :D V bistvu je pa veliko 30-letnic še vedno precej otročjih in nesamostojnih (smo imeli še par tem na forumu o takih primerih; no, saj za moške okoli 30 isto velja); tako da zgornji opis bi jaz pričakovala bolj za zrele 40+ letnice, če že postavljamo splošne meje :)... v resnici je itak vsak posameznik drugačen, kar je logično.

Je pa zanimivo, da v zadnjem času okoli sebe vidim dosti primerov, kjer se je mlajši moški spravil osvajat nekaj let starejšo žensko (od par let do kakšnih 6 let razlike). To mi niti ni blizu, pri sebi raje vidim obratno situacijo, samo očitno je tudi takšna kombinacija čisto lepo razširjena :)
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 10. Feb. 2013 8:25

To debato smo že imeli nedolgo nazaj. Na starejše, sploh veliko starejše, padajo predvsem kaki mladi tipčki, ki iščejo seksualno učiteljico. Ampak to so ponavadi veze kratkega veka.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 10. Feb. 2013 11:28

meni osebno se zdi res zgrešeno živet po nekih napisanih 'načelih' in ravnat v skladu z določenimi pravili samo zato, da bom obdržala moškega ob sebi. kot da je vrednost žensko določena z moškim ob njej. to je meni tako srednjeveško da joj, ampak žal še vedno precej prisotno v našem okolju.

sicer sem že omenjala kulturni relativizem, povprečna skandinavka sredi tridesetih je bistveno manj obrenjena s svojo samskostjo kot povprečna slovenka (pa tudi njena okolica). posledica je, da en kup bolj 'skandinavsko' vzgojenih bab pri nas težko deluje v razmerju s 'slovensko' vzgojenimi moškimi in je podvržena tradicionalnim pravilom družbe. rešitev za take ženske, da si pač najdejo podobno mislečega tipa, kar zna biti pri nas že kar izziv ali pa da se odselijo v svoji filozofiji primernejšo okolje.

džeki, to kar ti omenjaš, da je pametno za ženske najt tipa v dvajsetih, pa se ga potem držat (ker je po tridesetem izbira slaba, sploh ker gre 90% tipov na mlajše) je vodilo moje babice. sploh ker zveze vedno bolj razpadajo v vseh življenskih obdobjih in vsi 'ločenci' pač ne iščejo 10+ let mlajših z daddy issue.

kar se pa tiče zniževanja kriterijev glede tipov, ki jih pri 23 niti povohale ne bi: veš ogromno folka se tudi spremeni v dobi dozorevanja. cel kup jih poznam, ki so bili okoli 23 leta dizaster: pijančevanje, zakajanje, bluzenje... pa so se potem spravili k sebi in so 5-10 let kasneje resni ljudje s pošlihtanim življenjem.
Vsak raj ima svojo kačo.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 10. Feb. 2013 11:46

No, jaz lahko povem, da je mamina sodelavka pri 30 imela 20-letnika. Takrat je bila dobra mačka, še jaz se spomnim, pa sem bil takrat star ene 13 let. Nato sta imela otroka skup. Pa vsi so govorili, kaka frajerka, ko ima tako mladega.

No, rezultat 10 let kasneje je bil, da si je on našel mlajšo od sebe, njo pustil in ona je še zdaj sama.

Jaz nikjer ne pišem, da se morate ženske cel lajf enega tipa držat. LOL. Pišem pa, da ste, ko ste malo starejše, če vam zveza razpade, na slabšem, glede možnosti dobit novega partnerja, kot mi tipi.

To je pač ena resnica, od katere ne gre bežati. Moj 40-letni znanec je po letih samskega življenja brez problema dobil 30-letnico. Njegove vrstnice, če so samske, upajo na ločence, ali pa se malo zabavajo z mlajšimi pobi.

Sicer pa: kdo v glavnem piše po forumih, da nima uspeha pri drugem spolu? Mladi tipi in starejše ženske.
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a carrie_ » 10. Feb. 2013 20:30

Te teorije s starostjo so krnekaj. V ljubezni ni pravil! Jaz osebno mislim, da danes starejša ženska še prej najde moškega zase, kot pa mlajša, zato ker ve , kaj hoče - in danes mlajše ženske hitro potegnejo takratko, ker niso dovolj trdne, da bojo rekle ne tistemu, ki bi želu sam malo naizi sajvemokaj... In potem take mlajše izgubljajo leta in leta živcev in časa za enega, ki jih ne jeb* 5 %, starejše pa takega po prvem izpadu nogirajo in počakajo, da radarček zazna enega resnega - ne izgubljajo časa s takimi, ki gledajo samo na to, koliko bo "meso mlado" - ala Džeki...
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 11. Feb. 2013 9:05

Z drugimi besedami trdiš isto, kot jaz: starejše so bolj preračunljive. In jaz preračunljivosti nimam rad.

Kaj naj ti napišem, lahko verjameš, da starejše lažje dobijo tipa, ampak reala te demantira, si slučajno kje na kakšnem forumu videla, da 20-letnica tarna, da ne more dobit tipa ( ne nekega določenega tipa, tipa nasploh)?
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 11. Feb. 2013 10:06

Džeki napisal/-a:Z drugimi besedami trdiš isto, kot jaz: starejše so bolj preračunljive. In jaz preračunljivosti nimam rad.

Izkušene, kar ni isto kot preračunljive. Ali pa ti to, da ženska ne gre s prvim, ki je pripravljen z njo delit svojega velepomembnega tiča, imenuješ preračunljivost?

Sicer se pa v osnovi strinjam z Džekijem: moški 40+ lažje dobi žensko 30+, kot pa obratno, ženska 40+ mlajšega moškega.
Ampak se pa nikakor ne strinjam, da je to zaradi let, ohranjenosti in ne vem česa vsega, kar se tiče njenega/njegovega mesa ... ti tipi 40+ so navadno eni zavaljeni gnoji s plešo. Ampak še vedno veselo seksajo eno 20+. Vse je v njihovi neomajni ''samozavesti'' in predvsem v do nebes vpijočem egu. Tega nima praktično nobena ženska in to je prednost moških.

Pa mogoče je tudi, da več žensk rešuje svoje probleme z očki na ta način, da seksajo s starejšim ...
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a carrie_ » 11. Feb. 2013 11:05

To ni preračunljivost, ampak samospoštovanje :)

Sicer pa jaz mislim, da če je zaradi česa težje najti partnerja po 30.tem letu je to zato, ker so že dosti poparčkani in poročeni, vezani ljudje. Pravim težje - nikakor neizvedljivo. Samski moški so v istem šmornu kot samske ženske - in če želijo najti partnerja, se tega ne more več iti iskati v nek KMŠ ali Cirkus, ampak znotraj nekih drugih krogov.

Džeki, če smo že na tej teoriji, da moški radi iščejo mlajšo - potem bo vedno obstajal tudi nek 40-letnik, ki bo hotel tisto samsko 30 letnico. In vedno bo obstajal nek 50-letnik, ki bo hotel 40-letnico, in 60-letnik, ki bo hotel 50-letnico. Meni ne bi bil noben problem hoditi z deset let starejšim, če bi se dobro ujemala in se privlačila...
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 11. Feb. 2013 11:09

Eh carrie, isto jih iščejo kot pol mlajši ... recimo na morju, na internetu, zunaj, na pijači s kolegi ... pa tudi v raznih diskotekah jih sploh ni malo ...
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 11. Feb. 2013 12:04

*Abby** napisal/-a:ti tipi 40+ so navadno eni zavaljeni gnoji s plešo.

Zanimivo, kakšne tipe to ene poznate, od tipov, starih 40-50, ki jih poznam jaz, mogoče en od 10 ustreza stereotipu "zavaljen gnoj s plešo".
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 11. Feb. 2013 12:36

^^ Žal, jaz se pa zdaj ravno enega spomnim, ki ne ustreza temu opisu.
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a carrie_ » 11. Feb. 2013 13:21

Tole posploševanje je že prav preseglo vse meje :) 40 letniki so si različni tako kot so si različni 20letniki... In tako kot 60 letniki... In mimogrede, nikjer ne piše, da določenim puncam niso všeč plešasti (recimo meni so gologlavci zelo sexy), ali "zavaljeni" - nektere punce padajo na tipe, ki imajo trebuh, tako kot eni tipi padajo na ženske, ki so bolj močne. In ja, eni moški padajo na zelo mlade - že skorajda najstnice, tako kot ene mlajše "daddypunčke" padajo na zelo starejše "foter" tipe. In s tem ni nič narobe, da smo si tok različni. To kaj nas privlači je vse tok relativno, da smo res že otročji s posploševanjem v stilu "40 letni plešast, zavaljen" ne bo nikol dobil punce" ali "30 letna samska bo do konc življenja sama".
Flavij
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Flavij » 20. Feb. 2013 18:43

Džeki napisal/-a:...Zato so punce v srednjih 20-ih najbolj zanesljiva izbira.

Glede na teorijo okna je 24 let zgornja meja. :)

s0nckic4 napisal/-a:...sicer sem že omenjala kulturni relativizem, povprečna skandinavka sredi tridesetih je bistveno manj obrenjena s svojo samskostjo kot povprečna slovenka (pa tudi njena okolica). posledica je, da en kup bolj 'skandinavsko' vzgojenih bab pri nas težko deluje v razmerju s 'slovensko' vzgojenimi moškimi in je podvržena tradicionalnim pravilom družbe. rešitev za take ženske, da si pač najdejo podobno mislečega tipa, kar zna biti pri nas že kar izziv ali pa da se odselijo v svoji filozofiji primernejšo okolje...

Če bi bila Skandinavija res tako progresivna, se tam ne bi nikoli 'zgodil' Breivik. :rolleyes:
browneyes
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a browneyes » 21. Feb. 2013 4:02

Džeki napisal/-a:...Zato so punce v srednjih 20-ih najbolj zanesljiva izbira.

ti si kot kak Plestenjak... ko bo ta tvoja "nova" se postarala, kot tista tvoja bivša, ki si jo pustil, ko je bila enkrat 30 stara, boš spet kako novo v srednjih 20ih dobil, ti boš pa takrat že 40. samo zato, ker si moški, in lahko - bi ti rekel. ženske smo pa itak reve.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 21. Feb. 2013 7:22

Flavij napisal/-a:Če bi bila Skandinavija res tako progresivna, se tam ne bi nikoli 'zgodil' Breivik. :rolleyes:

offtopic: če sploh nimaš pojma zakaj se je zgodil brejvik, bodi raje tiho, ker se, kot ti rečeš, smešiš.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov