Kaj pa ve mislite??

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Eliana
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Eliana » 25. Jan. 2013 21:16

Ste se že kdaj spraševale, zakaj je tolko govora,člankov, nasvetov o tem, kako naj ŽENSKE zadovoljimo moškega, kako naj bi ŽENSKE ravnale, da ne izgubimo moškega, kaj naj me (spet!) delamo, da bo tipom pasalo, da bomo kao idealne za njih, itd. Primer : en članek ki sem ga brala jasno prepoveduje, da se preveč oklepamo tipa, ker naj bi se on pol počutu brez identitete. Po domače: s takšnimi dejanji jim odrežemo jajca (se opravičujem izrazu). Redko, čeprav preberem tudi kakšno moško revijo pa pišejo o tem, kako naj moški obdržijo, razveselijo svojo punco in podobne stvari. Več al manj je v "njihovih" revijah govora o tem kako se napumpat v fitnesu, kako osvojit hudo bejbo v baru, intrvjuji s slavnimi športniki,...
Torej... zakaj bi js mogla brat in upoštevat nasvete, kako bit idealna partnerka, če pa se moški očitno ne zanimajo preveč za take stvari?! Zdi se mi, kot da družba od nas žensk nekako pričakuje, da bomo me tiste, ki se bomo več trudle za ohranjanje zveze. To se mi zdi nepravično, ker se pomoje morata trudit oba. Me zanima, če katera podobno razmišlja... :lol:
Live Your Life CrazY & Love EverY second Of it
Uporabniški avatar
schjora
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 11. 2012
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a schjora » 25. Jan. 2013 21:34

Svoje naredi pritisk okolice, da mora bit punca idealna in ustrežljiva in razumevajoča in ... Ampak nekaj k vsemu temu doda tudi, po mojem mnenju pretežno pri puncah, ideja, da mora bit razmerje super romantično, rožice vsak teden itd. In če daš to dvoje skupaj, ni čudno, da z vsake revije vpijejo nasveti, kako ga zadovoljit, kako mu pripravit top večer, ...
wasd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 25. Jan. 2013 22:06

Zakaj sploh beres take clanke, ki so bolj ali manj samo sranje? Toliko jih je pa zato, ker je lazje prebrat nek clanek z nekimi kvazi namigi/nasveti, kot pa se malo zamislit nad sabo in narest tisto, kar ti menis, da je prav in ne nek clanek v reviji.
Uporabniški avatar
leanna
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a leanna » 25. Jan. 2013 23:30

^^Točno tako. Tudi meni so taki članki bolj kot ne branje za zabavo in ne kot neko izobraževanje "kako biti všeč moškemu, kako ga očarati", sploh pa ne zato, da bi jih imela za neke smernice kako naj se obnašam, da bi ga obdržala. Tovrstnih člankov v moških revijah skorajda ne najdeš prav zato, ker oni pač ne dramatizirajo in se s takimi stvarmi ne obremenjujejo, kot to počnemo ženske. Enostavno veš in čutiš kaj 'moraš' narest, da partnerja obdržiš in vzdržuješ neko zvezo. In nevem, zakaj bi se pri tem pretvarjala za popolno, kar pač nisem. Sem, kar sem, če taka nisem všeč fantu, pač nisem prava zanj in ne on pravi zame. Sicer pa tega, da svojemu fantu ustrežeš, ga zadovoljiš na tak in drugačen način, ne počneš zato, ker bi 'morala', pač pa verjetno zato, ker ga imaš rada. In če v zvezi vse klapa, je tak odnos vzajemen.
kroglica 18
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a kroglica 18 » 25. Jan. 2013 23:44

se strinjam z leanno, lepo napisano :)
da ohraniš neko zvezo, se morata oba truditi, ne samo en, jaz sama pri sebi vidim, da se trudim za fanta, ampak samo zato, ker ga mam tak rada.
to kar piše v revijah, vsi ti članki...saj to že bolj ali manj vse vemo, je pa to tudi bol za splošno napisano..
jaz preberem bolj za zabavo, včasih se najde tudi kaj pametnega napisano ;)
*Lani*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lani* » 25. Jan. 2013 23:53

Eliana napisal/-a:Zdi se mi, kot da družba od nas žensk nekako pričakuje, da bomo me tiste, ki se bomo več trudle za ohranjanje zveze.

Tako je. Taki članki so le eno izmed neštetih dokazil, da družba še niti približno ni tako daleč, da ne bi diskriminirala na osnovi spola.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 26. Jan. 2013 0:13

taki članki se pišejo izključno zato, ker se prodajajo. in nevem zakaj vsa ta panika da ja kdo ne bo več dal v razmerje kot partner? mene ne moti, če vložim več, tako dolgo kot iz razmerja dobim dovolj, da me osrečuje. itak se pa uravnoteži nekje pri 50-50, enkrat en več da, drugič drug. razmerja kjer samo en daje, drugi pa samo prejema niso lih trajna.
Vsak raj ima svojo kačo.
lina*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a lina* » 26. Jan. 2013 14:27

Že nekaj časa ignoriram takšne članke. Preberem samo nekaj kar me res zanima in je na splošno. Kaj me briga, kakšne napotke se daje ženski za izgled itd itd. Realnost je drugo. Če pa primerjam, kaj moški delajo? Za razliko od njih se ženske urejamo bolj, več truda vložimo v to. Vedno moramo biti urejene in lepo oblečene. Kaj pa oni? samo oblečejo se, malo frizuro popravijo in je to to. Ženske pa skrbimo za kožo, videz, obleko, nadišavimo se ... Razmerje je 80:20... Tako da ne kompliciram več toliko kot prej :D
wasd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 26. Jan. 2013 14:39

I beg to differ.

Imo si jaz vzamem vec casa, da si obrijem brado kot vecina zensk noge tu gor.
Zadnjič spremenil wasd, dne 26. Jan. 2013 15:30, skupaj popravljeno 1 krat.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 26. Jan. 2013 14:40

@lina*: Zelo relativno oz. odvisno od posameznika :wink: Ogromno dedcev oz. vse več se jih vse bolj rihta, skrbi zase, depilira, bilda, kupuje dizajnerske cunje, kremice, obsedeno skrbi za frizurice, dišavijo se pa itak že desetletja :) Medtem ko na drugi strani je tudi veliko predstavnic nežnejšega spola, ki jih ženska urejanja in lišpanja niti malo ne interesirajo in jih ne prakticirajo :) (bodisi jim ni treba in tudi brez tega super shajajo ali pa se jim pač ne ljubi s tem ubadat). V času naših staršev in še prej je bilo pa drugače, ja.. Tako da ne vem, ti članki so verjetno bolj klišejski ostanek prejšnjih desetletij, preden so se razlike med spoloma na tem področju začele zmanjševat - čeprav mislim, da je v zadnjem desetletju itak vse več moških revij, ki se dotikajo te tematike moške skrbi zase in za svoj videz / zdravje. Itak se pa rade urejamo (vsaj jaz) predvsem zase, tako da je kakšna ideja čisto dobrodošla včasih... :D

Kar se tiče butastih revijskih napotkov za ženske, kako naj pedenajo dedce, jih pa itak ni preveč resno za jemat, pač to se prodaja, tako kot Lady pa Nova, določen krog babnic bo vedno z veseljem bral take kokošje stvari :) Če jim slepo sledijo, je to njihov problem, zreli odrasli osebi bosta že znali lepo in pametno vodit lastno razmerje brez nekih napisanih navodil in idej.
lina*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a lina* » 26. Jan. 2013 14:57

Da ne bo narobe razumljeno :D Sama se urejam, dišavim in vse kar spada k temu. Ampak ne pretiravam v tem smislu, da samo sledim kje kaj piše na to temo :D

@wasd -- a daj nehaj, a res? :D hahhaa
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinchek » 26. Jan. 2013 15:29

To se prodaja in to pišejo. Česa si pa želijo zatreskane najstnice brat? Točno to, kako ga osvojiti/obdržati... in potem lepo sanjarijo.
Prijateljica je prfoksa na eni lj gimnaziji in mi je rekla, da je prav zanimivo poslušat mularijo, o čem se pogovarja na hodnikih. Ženske samo o tipih (kje ga je videla, ali jo je pogledal, kater je bolj hud....), tipi pa o avtih, motorjih, športu (seveda vsi rahlo pretiravajo in vejo vse o vsem) in niti besede o bejbah.
wasd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 26. Jan. 2013 15:30

@lina*: Jah, eni si to uzamemo kot uzitek in cas za sproscanje in ne samo neko nujno opravilo po tusiranju (pa brijem se tako kot vcasih stari ati in ne z nekimi britvicami z 10 rezili) :)

P.S. sem editiral moj prejsnji post, ker se je malo narobe bral.
lina*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a lina* » 26. Jan. 2013 20:39

@ wasd - ja super no :) fajn da ne kompliciras. No sej se jaz tudi sprostim ob vsem, ampak ne želim iti v neko skrajnost :D
Beya_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Beya_ » 28. Jan. 2013 15:13

Problem teh člankov je, da ciljajo predvsem na mlajše punce, srednja šola recimo. Punce takrat še nimajo izkušenj in ker so radovedne, si o teh stvareh preberejo na internetu / revijah / slišijo od prijateljic (katere pa zopet preberejo v kakšni reviji). In ker sem sama bila enaka, vem, da te punce mislijo, da pri reviji imajo te nekaj pojma, če že to prodavajo.
Pri malce starejših puncah pa so že izkušnje in vedo, da smo ljudje tisoč in eno čudo; in preprosto: vsem ni vse všeč! Npr.: enim puncam je fuuuul pomembna romantika na prvih zmenkih, spet drugim pa (meni recimo), če ma dečko kaj mozga v glavi... in če si mu všeč, da to pokaže ... ne pa da menca in ne ve, kaj bi rad. In če te vidi samo kot frendico, da ti to pove (iskrenost).
Sem pa imela v petek zelo zanimivo debato s kelnarjem. Imele smo ladies night in je kelnar pri mizi pohvalo, da smo zlo lepo urejene in namazane. In valda nisem mogla mimo njegovih besed: lepo namazane, zato sem ga vprašala, kaj je to za njega lepo namazano. Dal mi je ful dober odgovor, da kot kelnar vidi ogromnoo punc in da mu namazana, urejena ženska daje vtis samozavesti, da da nekaj na sebe in da on ful ceni to, ker ve, koliko časa je v to vložila; pa čeprav ve, da brez make upa zgleda čisto drugače. Hja, jaz sem ga samo gledla. Zgleda, da moški čedalje bolj opažajo to in na nek način spoštujejo.(?)
Seveda pa je to bil malenkost starejši moški (enih 28-30 bi mu jih dala). Kolegi ala 22-24 let vidijo samo dobre riti in bobies, za drugo jim je itak vseeno.
Sassy, Classy & a bit Smart Assy ;)

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov