Kaj lahko potencialnemu Mr. Perfectu nudite ve?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:35, skupaj popravljeno 1 krat.
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Se strinjam s tem, kar si napisal. V veliki meri. Razen tega, da pretirana čustvenost obstaja, posledica le te pa je odsotnost razumskosti.
Poudarila bi le to, da je npr pri tebi pogoj vse kategorije nad 7 in nekadilka. Torej ne rabiš seštevati točk, niti jih do konca ocenjevati. Najdeš eno šestko ali vonj po cigaretu, in tukaj končaš. Če pa jo oceniš kot lepo, pametno in z kar se da normalno, ne patološko osebnostjo, pride skoz. Tudi ni potrebno dajati številk, ker številke so samo številčni prikaz tvojega dojemanja. Če se ti zdi dovolj lepa, da bi z njo bil, je avtomatično nad sedem (če bi ji prisodil šestko, to pomeni, da ni dovolj lepa). Zdej pa, ali si ta njena lepota zasluži 1 ali 10 ni pomembno, v tvoji glavi jo boš dojemal kot a)dovolj lepo (7) b)lepo (8) in zelo lepo (9). Enako pri ostalih, razen navadah. Pri teh pa boš preveril, ali ima kakšno navado, ki je ne bi mogel sprejeti.
Zakaj torej številke? Prej z tisto spodnjo mejo je zgledalo smiselno, samo če ti številka 33 ne pomeni nič.... če punca ni dovolj lepa, dovolj inteligentna in dovolj kompatibilna osebnost brez nesprejemljivih navad....ji tudi 33 točk in več ne pomaga. Zakaj seštevanje? Zakaj meja? Kaj ti to prinese?
To, da je treba gledat vse vidike in da ni dobro, da se odločaš na podlagi "kemije" (razen ko se odločaš za ONS), mi je pa jasno.
PS Če je sistem nerazumski in nelogičen, ne vidim razloga, da bi ga kdorkoli uporabljal Nerazumski in nelogični in "ženski" smo že brez točkovanja. Točkovanje naj bi pineslo neko razumskost, ne odtujevalo le to
Poudarila bi le to, da je npr pri tebi pogoj vse kategorije nad 7 in nekadilka. Torej ne rabiš seštevati točk, niti jih do konca ocenjevati. Najdeš eno šestko ali vonj po cigaretu, in tukaj končaš. Če pa jo oceniš kot lepo, pametno in z kar se da normalno, ne patološko osebnostjo, pride skoz. Tudi ni potrebno dajati številk, ker številke so samo številčni prikaz tvojega dojemanja. Če se ti zdi dovolj lepa, da bi z njo bil, je avtomatično nad sedem (če bi ji prisodil šestko, to pomeni, da ni dovolj lepa). Zdej pa, ali si ta njena lepota zasluži 1 ali 10 ni pomembno, v tvoji glavi jo boš dojemal kot a)dovolj lepo (7) b)lepo (8) in zelo lepo (9). Enako pri ostalih, razen navadah. Pri teh pa boš preveril, ali ima kakšno navado, ki je ne bi mogel sprejeti.
Zakaj torej številke? Prej z tisto spodnjo mejo je zgledalo smiselno, samo če ti številka 33 ne pomeni nič.... če punca ni dovolj lepa, dovolj inteligentna in dovolj kompatibilna osebnost brez nesprejemljivih navad....ji tudi 33 točk in več ne pomaga. Zakaj seštevanje? Zakaj meja? Kaj ti to prinese?
To, da je treba gledat vse vidike in da ni dobro, da se odločaš na podlagi "kemije" (razen ko se odločaš za ONS), mi je pa jasno.
PS Če je sistem nerazumski in nelogičen, ne vidim razloga, da bi ga kdorkoli uporabljal Nerazumski in nelogični in "ženski" smo že brez točkovanja. Točkovanje naj bi pineslo neko razumskost, ne odtujevalo le to
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Horus napisal/-a:Glede na to, da mi nekaj pravi, da tam manjka [sarcasm][/sarcasm], ti naj povem, da ste si same krive, da ste hormone junkies in se v to spuščate, potem pa morate dumpirati tipe
Ni mišljeno sarkastično. 100% resno pa tudi ne.
Sicer sama s tem nimam problemov, čeprav sn že mela nekaj neprijetnih razhodov, smo vsi preživeli.
Samo ni mi blo jasno, zakaj ti je sploh treba že na začetku mutit z neko realizacijo projekta. Zdaj mi je jasno.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
- Horus
-
Horus napisal/-a:ta sistem te (beri: me) prisili v malček bolj natančen premislek o posamezni kandidatki. In o tem, kako zelo me posamezna stvar na njej moti.
Moj "internetni vtis" o tebi mi pravi, da ne potrebuješ "prisile" za natančen premislek o posamezni kandidatki, to bi storil tudi brez sistema. Za prijatelje je pa kul, se strinjam. Pa tud zabaven je.
Glede na to, da imam samo delno prav, in me to žre, bi me prosim citiral v tistih delih, kjer se motim? Da vidim, kolikšen je ta delež
-
Tananda - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 5. 2010
barbie_girl_85 napisal/-a:Če je sistem nerazumski in nelogičen, ne vidim razloga, da bi ga kdorkoli uporabljal Nerazumski in nelogični in "ženski" smo že brez točkovanja. Točkovanje naj bi pineslo neko razumskost, ne odtujevalo le to
Zato sem pa napisala, da ga uporabljam zelo redko.
V bistvu če sm odkrita, sem se tole točkovanje šla v obdobju dolgčasa, ko sem pretehtavala, če se z nekim tipom sploh še splača ukvarjat. In so itak vsi odpadli v obdobju enega meseca, kot praviš. Ker konc koncev ne maram teh sistemov za zaresno uporabo, kar sem tudi povedala.
Aja, kar se unega maminega sinčka tiče. Kot prvo, vsi tipi so do neke mere mamini sinčki, vprašanje je samo, kako zelo je zadeva izražena. Kot drugo pa, seveda, ponavadi tako močno odvisnost od mamice odpikam takoj. Ampak tisti tipo iz primera je bil tok fakin hud, da sm mu pritrjenost na mamino joško bila pripravljena spregledat za teden ali dva, da bi tačas morda pokazal neke skrite pozitivne lastnosti. Pa jih ni.
Točkovanje naj bi prineslo neko razumskost, ja. Mnogim jo očitno tudi prinese (glej H-ja recimo). Ampak jaz se mu načeloma izogibam, ker sem še zmeri ženska in če bi se dalo vsa moja dejanja pojasnit z logiko, bi bla že preblizu moškemu.
Because I can.
-
Verjamem. In tudi vem, da je tako. Ne smeš moje poste osebno vzet, ne kritiziram to, da ga (ne)uporabljaš, ampak njegovo uporabno vrednost.
Če H napiše, da je sistem nerazumski, mu pač moram odgovorit, da nerazumski sistem pač ne deluje pravilno oziroma s tem nismo dosegli cilja, ki naj bi ga sitem prinesel.
Ubistvu sem skritizirala tvoj sistem, ker v njem ne vidim logike in uporabne vrednosti. To, da ni za zaresno uporabo in ga najverjetneje ne uporabljaš, pa sem vedela, samo mi pri komentiranju ni bilo bistveno.
In je bil samo komentar Horusu, ker je izdavil tisto o nerazumskosti sistema, jst pa sem povedala, da je to skregano z logiko. Sistemi dajejo, sistemske, razumne rezultate, tvoj pač "spusti" velik fail in "ne spusti" manjšega. Kot si sprva napisala. Mali faili (najedanje z sms-i) pa v načelu naj ne bi bili odločilni, to bi morala biti funkcija velikih failov (mamin sinček).
drugače pa ja, tudi jst ocenjujem tipe, samo ne z številkami. V glavi prevrtam vse kar vem o njem, mal pobrskam pri stvareh, ki bi me še zanimale, potem pa tiho razmišljam, ali bi ga spustili ali ne Brez številk, uporabljam razum, ne matematičnih rezultatov Kot tudi vidva, ker konec koncev horusov razum odpika kadilko, kljub dobremu matematičnemu rezultatu. Ali izgled pod 6, ne glede na ostale desetke, ki bi po sistemu morale prinesti zmago.
--------------------------------------------------------------------------------------
PS Lahko noč in hvala za debato
Če H napiše, da je sistem nerazumski, mu pač moram odgovorit, da nerazumski sistem pač ne deluje pravilno oziroma s tem nismo dosegli cilja, ki naj bi ga sitem prinesel.
Ubistvu sem skritizirala tvoj sistem, ker v njem ne vidim logike in uporabne vrednosti. To, da ni za zaresno uporabo in ga najverjetneje ne uporabljaš, pa sem vedela, samo mi pri komentiranju ni bilo bistveno.
In je bil samo komentar Horusu, ker je izdavil tisto o nerazumskosti sistema, jst pa sem povedala, da je to skregano z logiko. Sistemi dajejo, sistemske, razumne rezultate, tvoj pač "spusti" velik fail in "ne spusti" manjšega. Kot si sprva napisala. Mali faili (najedanje z sms-i) pa v načelu naj ne bi bili odločilni, to bi morala biti funkcija velikih failov (mamin sinček).
drugače pa ja, tudi jst ocenjujem tipe, samo ne z številkami. V glavi prevrtam vse kar vem o njem, mal pobrskam pri stvareh, ki bi me še zanimale, potem pa tiho razmišljam, ali bi ga spustili ali ne Brez številk, uporabljam razum, ne matematičnih rezultatov Kot tudi vidva, ker konec koncev horusov razum odpika kadilko, kljub dobremu matematičnemu rezultatu. Ali izgled pod 6, ne glede na ostale desetke, ki bi po sistemu morale prinesti zmago.
--------------------------------------------------------------------------------------
PS Lahko noč in hvala za debato
- Horus
-
delusional - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2007
koga si ocenjeval po slikah na forumu? kaj barbika ma slike tle?
- Džeki
- Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 2. 2010
Horus dobro razmišlja.
Precej težje je najti človeka, za katerega lahko zdravorazumsko in racionalno rečeš, da je pravi zate, kot pa se zanašati samo na neke metuljčke in podobne štose.Metuljčki v trebuhu in tista blaženost po nekaj mesecih izginejo, vsaj pri normalnih ljudeh.
Nič ni narobe z metuljčki, ampak če ni ničesar drugega, zveza razpade zelo hitro.
Precej težje je najti človeka, za katerega lahko zdravorazumsko in racionalno rečeš, da je pravi zate, kot pa se zanašati samo na neke metuljčke in podobne štose.Metuljčki v trebuhu in tista blaženost po nekaj mesecih izginejo, vsaj pri normalnih ljudeh.
Nič ni narobe z metuljčki, ampak če ni ničesar drugega, zveza razpade zelo hitro.
-
delusional napisal/-a:koga si ocenjeval po slikah na forumu? kaj barbika ma slike tle?
Ne, vam ne privoščim
Horus: Za potrebe pogovora se bom strinjala s tabo, ker izgleda je sistem (nekaterim) res potreben, ker brez njega ne bi mogli objektivno in razumsko oceniti kompatibilnosti druge osebe. Konec koncev je sistem tvoj, in moje soljenje pameti tebi, da ga ne potrebuješ, je brezpredmetno. Važno, da ti laufa
Džeki: Z horusovim mišljenjem se popolnoma strinjam, tudi s tvojim. Metuljčki in kemija niti približno ni dovolj trden temelj za zvezo. Horusovo VINO zajame vse bistvene vidike. S to razliko, da jst ne bi številčila in seštevala, ampak postavila neko spodnjo mejo, pod katero ne grem, pri vsakem od teh vidikov. V kolikor so vse štiri komponente "sprejemljive" in so prisotni metuljčki, bi razmislila o zvezi. V kolikor pa bi vse štiri (ali vsaj tri od teh) bile super odlične, bi pa tipa zgrabila in ga ne spustila
Pri primerih, kjer so tri kategorije odlične, pri eni (npr osebnosti) pa me razočara, mu tudi 3 ostale desetke ne rešijo riti.
Vbistvu je pa potrebno tako racionalno razmišljanje, kot metuljčki in kemija. Tudi najbolj seksi tip, z ogromnim IQ-jem, fajn osebnostjo in brez nadležnih navad (z odsotnostjo kemije in pretiranih čustev), bi mi postal po nekaj mesecih, letih dolgočasen. OK, mogoče je popoln, samo to me ne bo grelo ponoči. Veliko bolj me "zagreje" moj nepopolnež.
Ravno tista kemija in metuljčki me pripravijo do tega, da partnerju kakšne "dnevne napakice" spregledam. Da sem srečna, čeprav morda človek poleg mene ni najlepši in najpametnejši.
Dogovorjeni, racionalni zakoni (ponavadi v medijskem svetu ali med bogatimi) slej ko prej razpadejo. Sem imela že tipa, ki je bil po mojih merilih oh in sploh naj, še lepši in pametnejši od sedanjega, ampak nisva zdržala. Z njim sem začela brez metuljčkov, kemije......pač on je bil zagret zame, jst pa koklja....ja itak, sej je popoln. Kljub napenjanju možganov mu nisem našla napake. Ampak tudi popolnost zna biti dolgočasna, in ni minilo dva meseca, ko sem se neko jutro v njegovi spalnici vprašala, kaj do k.... sploh počnem tukaj. In šla. Tko da, preferiram tipa, ki me zrajca že s pogledom, pa čeprav ima kakšnih 10 kg mišične mase manj, postaja plešast in ne govori 5 jezikov V kolikor pa obstaja komponenta, ki je zame nesprejemljiva (pretirano ljubosumje ali omejevanje, odsotnost ciljev, pogriženi nohti, slabe higienske navade, odsotnost smisla za humor, hladnost, živčnost,...), pa adijo, metuljčkom in nadpovprečnim ocenam navkljub.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov