Je z mano kaj narobe?

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Alegra
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 6. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Alegra » 26. Jun. 2013 10:56

Vprašanje je bolj retorične narave, pa vendar sem se pred kratkim vprašala ali lahko obstaja ljubezen (bom rekla raje čustva, ko gre za zgodnjo fazo), s katero je nekaj "narobe" in se ne bi smela zgoditi. Ali sploh obstaja "prav" in "narobe" v ljubezni, ali tam tega ni, ker čustvom težko ubežiš in se pač zgodi - hočeš ali nočeš?

Zgodba je taka. Sem sredi dvajsetih, za sabo imam dve zvezi, od tega eno daljšo, ko sem tudi izkusila s takratnim partnerjem življenje pod skupno streho oz. v skupnem stanovanju, imam pa tudi nekaj avantur oz. bolje rečeno daljšo fazo avantur z istim moškim, s katerim resna zveza ne bi mogla funkcionirati, in pa en kup takšnih in drugačnih izkušenj z moškimi (ne nujno tudi intimnimi), ko sem lahko že zelo gotova glede poznavanja same sebe in tega, kakšnega moškega iščem in kakšnega ne.

Mislila sem, da sem glede moških doživela že vse in da se mi več ne more zgoditi nič, kar bi me še lahko presenetilo. A očitno ima življenje z mano drugačne namene ... Ko sem si že mislila, da moje življenje gre v pravo smer, na večih področjih, zlasti na ljubezenskem, ker v njem ni več drame in vseh nepotrebnih akterjev, ki so se mi do zdaj zgodili, in ko sem že leto in pol srečno samska ter brez hitenja spoznavam nasprotni spol, me trešči kot strela z jasnega. Je dejansko možno, da mi je postal všeč malo manj kot 30 let starejši moški? Od tu naprej boste verjetno nekateri nehali brati :D , a naj vas pomirim, da gre samo za čustveni prepih v moji glavi in ne dejtanje z nekom, s katerim imava tolikšen generacijski preskok, da bi mi mirne duše lahko bil oče. Je pa nekaj na njem, tako vizualno kot karakterno, da sploh ne kaže let, kot da je vletel na ta svet iz drugega planeta. Izgleda nekako brezčasen, še gube je komajda zaznati, pa jih sicer opazim že pri večini 35-letnikih. (ojej, to se zdaj bere kot science fiction)

Pravzaprav, ko sem ga prvič videla, se mi je zdel pač moški kot moški, nič posebnega v glavnem, čeprav dobro izgleda. Dva meseca nazaj me je srečal v mestu in med čakanjem v vrsti vprašal, če sem hči od njegovega dolgoletnega kolega (mojega očeta), s katerim sta včasih tudi poslovno sodelovala, saj se me je spomnil izpred nekaj let, ko je bil pri nas na obisku. Tako sva se pogovarjala, bolj splošne stvari in to je to.

Mislila sem, da jih več kot kakih 40 ne more šteti. Potem pa je zadnjič mama omenila, da bo kmalu star 50 in kako se je pred kratkim ločil. Do zdaj je še vsaka ženska z njegovega kraja navrgla, da je dobil vse dobre gene v familiji, in da je že v njegovem preprostem pristopu začutiti nek šarm.

Ko sem ga začela srečevati na različnih krajih, večinoma v lokalih, sva se že smejala, kako se vedno najdeva na istem kraju, in pogovarjala tudi druge stvari, manj splošne, a še vedno ne osebne. No, nekje tam se je v meni nekaj premaknilo.
Po eni strani ga dojemam kot neko "očetovsko" figuro, kar na nek način vse ženske iščemo pri moških (da se počutimo varne), obenem pa me privlači na tako drugačen način od vseh dosedanjih, da sploh ne znam razložiti. :?

Počutim se čudno, ker sem ob pogledu na pare z 20 let in večjo starostno razliko, vedno gledala z nelagodjem, češ pri meni kdo toliko starejši ne bi imel šans, pa če zaradi mene vozi porsche in ima vikend na Balearskih otokih. A se mi je zgodilo točno to (le da brez drugega dela :D).
Zaupala sem se samo prijateljici in jo vprašala, če meni, da se mi je kolesje v glavi začelo vrteti v drugo smer kot bi se moralo, a me je kar malo pomirila, ko je rekla, da tudi njej izgleda dobro, sploh za ta leta, in da najbrž gre samo za privlačnost, nič drugega.

Verjetno res ne gre za nič drugega kot simpatijo in privlačnost, s čimer ni nič narobe, dokler to ne pelje dalje. Zveza s toliko starejšim tako ali tako ne more funkcionirati, tega se zavedam, niti me ne mika in si tega ne predstavljam. Me pa bega, ker 49-letniku uspeva, da imam zaradi njega mehka kolena. :wall:

Je katera kdaj doživela kaj podobnega, morda imela celo avanturo s kom toliko starejšim?
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 26. Jun. 2013 11:27

Verjetno gre za vznemirjenje, ki ga občutiš, ko ga srečaš, temu botruje tudi ta poletni čas, sploh če si v obdobju, ko nimaš kakšnih večjih skrbi, in ko imaš vse našteto, dobiš željo po tem, da ga vidiš ... Mogoče si naveličana enega in istega vzorca moških, po vsej verjetnosti srečuješ oz. spoznavaš svoje vrstnike, ki se ti ne zdijo tako vznemirljivi ali zanimivi in v iskanju pravega rabiš mogoče malo popestritve, četudi samo v tvoji glavi oz. to koketiranje med vama. Ni pa to nič slabega, tudi če bi se kdaj karkoli zgodilo, nimaš kaj obžalovati, dokler ne gre za varanje. Mlada si še in verjetno tudi on začuti to tvojo brezskrbnost, ni pa nujno, da bi se on sploh hotel zaplesti (o avanturi govorim, ker za zvezo si že sama ugotovila, da ne bi šla). Sploh če se je ločil, verjetno še "žaluje", morda pa ravno zaradi tega išče uteho v alkoholu (če praviš da se naključno srečujeta v lokalih) in mu je prijetno v družbi kakšne mladenke, četudi rabi samo družbo in nič drugega. :)
wasd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 26. Jun. 2013 12:57

Ti imas daddy issues, njemu se pa fuka. Se posebej za kaksnimi mladimi.
Uporabniški avatar
Gracia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Gracia » 26. Jun. 2013 13:12

Iz česa pa sklepaš, da se mu f*ka? Iz njenega pisanja sodeč ni razvidno niti z besedico, da je z njegove strani sploh karkoli več kot priložnostno druženje, pa še to samo zato, ker se srečata naključno. Če pa flirtata, pa to še tudi ne pomeni, da se bosta dala dol na haubi njegovega avta.
Don't give to anyone the power to put you down. Haters are losers pretending to be winners.
Uporabniški avatar
Legally_blond
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Legally_blond » 26. Jun. 2013 13:27

wasd napisal/-a:Ti imas daddy issues, njemu se pa fuka. Se posebej za kaksnimi mladimi.

Jaz ne vidim v tem nič slabega, če sta oba za to. Saj ne gre za resno zvezo ampak za avanturo.
Alegra
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alegra » 26. Jun. 2013 13:31

wasd napisal/-a:Ti imas daddy issues, njemu se pa fuka. Se posebej za kaksnimi mladimi.

Kaj točno misliš z "daddy issues"? Če apeliraš na to, da mi je v otroštvu in mladosti manjkala vloga očeta, se motiš, ker smo bili s starši vedno v dobrih odnosih. Drugače pa jaz nisem dobila občutka, da se on druži z mladimi in da mu dišijo mlade punce. Itak da vsi starejši radi pogledajo za mlado ali pa jo ogovorijo kje v lokalu in družbi, ni pa dajal vtisa, da mu to najino srečevanje pomeni kot uvod v to, da bi zabluzila. Se mi zdi preveč sofisticiran in umirjen, da bi kar tako šel s kakšno mlado.
Uporabniški avatar
panthol
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 11. 2010
Kraj: logatec

Neprebrana objavaNapisal/-a panthol » 26. Jun. 2013 22:05

Na ženske odlično vpliva nekaj različnih dejavnikov:

- visok intelekt moškega
- visoka sposobnost
- visoka sposobnost vrtenja jezika
- dober status
- obvladovanje lastnega življenja in ljudi okoli njega

Poznam nekaj takih primerov, ko sicer na prvi pogled čisto navaden moški popolnoma zmehča kolena ženskam s svojimi lastnostmi. Seveda pa ne vplivajo te lastnosti kar na vse ženske, jih pa na kar večino...

V tvojem primeru je verjetno, da si spoznala moškega, ki je čisto drugačen kot osebe, ki si jih poznala do zdaj. Posledično ga visoko ceniš, požiraš vsako njegovo besedo ki jo izreče, zdi se ti pameten in sposoben, mogoče ima celo dober status in že bi lahko rekli da se ti izločajo določeni hormoni, ki povzročajo zaljubljenost. To je samo kemija. Če se boš takoj ta trenutek odstranila od njega in prekinila izločanje teh hormonov, se boš čez 2 meseca spraševala kaj ti je bilo, da si sploh imela mehka kolena ob njemu.
Vse to je samo kemija v glavi.
Uporabniški avatar
Gracia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Gracia » 27. Jun. 2013 9:29

Pozabil si na eno zelo pomembno stvar, ki je pri vseh odločilnega pomena, pa če priznajo ali ne - to je privlačnost. Če ti nekdo ni privlačen, lahko dela za Microsoft, pa dvomim, da te bo pritegnil kako drugače kot samo na ravni sogovornika, ali pa še to ne.
Don't give to anyone the power to put you down. Haters are losers pretending to be winners.
Uporabniški avatar
panthol
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 11. 2010
Kraj: logatec

Neprebrana objavaNapisal/-a panthol » 27. Jun. 2013 12:16

Gracia ne vem no.... vem za možakarja, ki ima kar visok status v družbi (pa ne tega enačit z denarjem, recimo samo, da je "bolj pomemben"), pa je drugače za moje pojme neprivlačen, zna pa vrtet gobec.... in če tega ne bi videl na lastne oči ne bi verjel, ampak dejansko se 1/4 žensk kar topi v bližini da mi ni nič jasno :eek:

Tako da je privlačnost bolj sekundarnega pomena dokler znaš vsaj opletat z jezikom - samo malo dalj časa lahko traja preden žensko "zrajcaš" do te stopnje, da ji rataš zanimiv in se ti reži ob vsakem stavku.
Alegra
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alegra » 27. Jun. 2013 21:35

Ne vem za druge, ampak tale je večini žensk zelo privlačen, tako da ne vem za izjeme kot jih opisuješ ti panthol, da znajo samo jezik vrtet in so ženske že cele nore nanj. :gruebel: Je pa to spet tako, da je lahko moškim ta tip neprivlačen, ženske pa največkrat privlačnost dojemamo drugače. Podobno kot ko ženske vidimo neko žensko, ki se moškim zdi ful privlačna, me pa tuhtamo (ne iz zavisti, pač pa na splošno) kaj je na njej takega. Moški moškega vedno vidi drugače (ja, tudi vizualno). :wink:

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov