Je še prehitro??
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Leonessa - Debatorica
- Na forumu od: 6. 4. 2011
kattka napisal/-a:Džeki napisal/-a:Če mu ne boš ti dala, mu bo pa katera druga.
Tudi to se zavedam, ampak če me ni pripravljen počakati, potem me tudi nima rad-takega fanta pa ne potrebujem, raje prej prekinem zvezo.
Če se izkaže slednje, potem ga verjetno več ne boš imela zelo rada, ali pač? Si si že sama odgovorila glede tega.
Kar se tiče samega seksa - kdaj, pa ti toplo svetujem, da počakaš, ker ni problem samo v tem mladičku (v čustvenem smislu), pač pa tudi tvoji (ne)pripravljenosti. Nikamor se ti ne mudi. Meni ni bilo niti prej niti kasneje žal, da sem komaj pri 18 začela s temi stvarmi, ker sem videla, da če sem kaj zamudila, so bili to nezreli mulci, ki bi vsakemu na šolskem hodniku opisali kaj so počeli v postelji.
Počakaj na pravi čas, predvsem pa na pravega. Boš zelo dobro prepoznala filing, ko ti bodo zavore popustile in si ga boš želela toliko kot on tebe.
"20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn`t do than by the ones that you did do."
Mark Twain
Mark Twain
- pupika123
- Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 7. 2012
v srednji šoli sem imela podobnega bedaka kot ti. skupaj sva bila 6 mesecev in enostavno nisem bila pripravljena na sex z njim, čutla sem da ni to to, nisem mu mogla dovolj zaupat in mu pač nisem pustila, rekla sem ne. in ja...kolegi bojo prvi zvedli ali te je uspel podret.
nedolžnost sem izgubila v prvem letniku faksa, čakala sva 4 mesecev, ker je pač usoda hotela tako, se pa mi je vmes že mešalo kak fejst sem si ga želela in ta občutek moraš dobit. tukaj ne sme bit noben "nevem če bi" oz "ker si on tak želi", občutek mora bit "hočem te, tukaj in zdaj" z obeh strani.
nedolžnost sem izgubila v prvem letniku faksa, čakala sva 4 mesecev, ker je pač usoda hotela tako, se pa mi je vmes že mešalo kak fejst sem si ga želela in ta občutek moraš dobit. tukaj ne sme bit noben "nevem če bi" oz "ker si on tak želi", občutek mora bit "hočem te, tukaj in zdaj" z obeh strani.
-
Nesanica - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
Džeki napisal/-a:Pa jo prekini, taka zveza, kjer se nekaj odlaša s seksom itak nima smisla, nista več otroka, temveč mlada človeka na robu odraslosti.
a se ti hecaš? Od tebe sem pričakovala res malo bolj pameten nasvet...
Lej če misliš da te bo pustil mu še ne zaupaš dovolj niti nimaš še prave želje po seksu (z njim), ne počni tega. Vsak fant, ki je vreden tega, da seksaš z njim te bo počakal. Sploh če ve da je zate prvič. Očitno med vama še ni tistega pravega prijateljskega odnosa in zaupanja, delno tudi zato ker sta tako mlada. Jaz bi še počakala na tvojem mestu.
Sama sem izgubila nedolžnost z nekom, do katerega mi ni bilo ravno veliko, in mi je bilo takrat vseeno. Sva se potem dobivala še nekaj mesecev amapk nisem nič čutila do njega, on pa je bil vsak dan bolj zagret. Ko sem se pa potem res noro zaljubila v enega fanta, pa mi je bilo žal da ni bilo prvič z njim. Mislim da moraš poslušati svoj občutek oz. ženski instinkt in če ti pravi da ne, potem ne počni tega.
-
Nesanica - Cosmofrik
Džeki napisal/-a:Pa jo prekini, taka zveza, kjer se nekaj odlaša s seksom itak nima smisla, nista več otroka, temveč mlada človeka na robu odraslosti.
a se ti hecaš? Od tebe sem pričakovala res malo bolj pameten nasvet...
Lej če misliš da te bo pustil mu še ne zaupaš dovolj niti nimaš še prave želje po seksu (z njim), ne počni tega. Vsak fant, ki je vreden tega, da seksaš z njim te bo počakal. Sploh če ve da je zate prvič. Očitno med vama še ni tistega pravega prijateljskega odnosa in zaupanja, delno tudi zato ker sta tako mlada. Jaz bi še počakala na tvojem mestu.
Sama sem izgubila nedolžnost z nekom, do katerega mi ni bilo ravno veliko, in mi je bilo takrat vseeno. Sva se potem dobivala še nekaj mesecev amapk nisem nič čutila do njega, on pa je bil vsak dan bolj zagret. Ko sem se pa potem res noro zaljubila v enega fanta, pa mi je bilo žal da ni bilo prvič z njim. Mislim da moraš poslušati svoj občutek oz. ženski instinkt in če ti pravi da ne, potem ne počni tega.
- Džeki
- Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 2. 2010
Nič se ne hecam. Kaj pa naj si 18-letnik počne s punco, ki že nekaj mesecev razmišlja, ali bi seksala z njim?
Itak pa so neke kvazi-zveze v teh letih bedarija. Če sta si všeč, se pač data dol. Za to ne rabita nobene zveze.Sem že napisal, svet je na glavo obrnjen, mladi se gredo neke kvazi-zveze, folk nad 25, ki bi se počasi moral zresnit, pa ima občutek, da se mora še zdivjat, ker je mlada leta preživel v zvezi.
Najpogosteje je pač tako, da 18-letniki obljubijo puncam "zvezo" zato, da si zagotovijo reden seks.
Itak pa so neke kvazi-zveze v teh letih bedarija. Če sta si všeč, se pač data dol. Za to ne rabita nobene zveze.Sem že napisal, svet je na glavo obrnjen, mladi se gredo neke kvazi-zveze, folk nad 25, ki bi se počasi moral zresnit, pa ima občutek, da se mora še zdivjat, ker je mlada leta preživel v zvezi.
Najpogosteje je pač tako, da 18-letniki obljubijo puncam "zvezo" zato, da si zagotovijo reden seks.
-
Leonessa - Debatorica
Džeki napisal/-a:Itak pa so neke kvazi-zveze v teh letih bedarija. Če sta si všeč, se pač data dol. Za to ne rabita nobene zveze.Sem že napisal, svet je na glavo obrnjen, mladi se gredo neke kvazi-zveze, folk nad 25, ki bi se počasi moral zresnit, pa ima občutek, da se mora še zdivjat, ker je mlada leta preživel v zvezi.
Tako razmišljaš ti, ki si najmanj 10 let starejši od njih. Pri 18 pač ne razmišljaš v smislu "saj se lahko samo dajemo dol, ni treba vpletat čustev", sploh pa ne pred prvim seksom. Kdo je pa pri teh letih razmišljal tako napredno in bil zmožen imeti surov seks brez čustev? Druga stvar so radovedni fantje, ki niso toliko neresni kot so še nezreli za kaj resnejšega in radovedni tipati ter preizkušati teren tu in tam, kjer pač lahko.
In, lepo prosim, če so generacije naših staršev (ne rečem da vsi ali večina, daleč od tega) lahko imeli resno zvezo že pri 18 in nekateri (vsaj moji starši) dejansko ostali skupaj do zdaj (55), potem ne bi bil svet čisto nič na glavo obrnjen, če bi se spet vrnili časi, ko so se pojavljale resne zveze že med mladimi. Pa niso samo moji taki, tudi njuni družinski prijatelji in od večine mojih prijateljic/kolegic starši imajo podobne zgodbe iz mladih let.
Ne zagovarjam teorije, da je treba ostati skupaj s prvim, daleč od tega, a se mi zdi lepo, če med mladimi obstajajo že zveze, ki dejansko delujejo resne. Pustimo njihova leta, ker razen tega ne vidim nič nezrelega na njih, če se seveda najdeta dva na isti valovni družini.
Včasih so imeli resne zveze in se poročali že pri 20, ker so bili tudi hitreje samostojni in zreli, danes pa se samo prelaga čas za odgovornost in za to, da si nekomu zvest, zato se pač pojavlja porast "odprtih" zvez in menjavanja partnerjev kot po tekočem traku. Pa niso naši starši prav ničesar zamudili. Moja dva sta hodila vsako leto skupaj z družbo na morje, sončili so se na odmaknjenih skalah povsem nagi, popivali na plaži, prirejali žurke na faksu ... vse to iz njunega pripovedovanja in slik iz tistega časa, pa nista imela občutka, da sta karkoli (kogarkoli drugega) zamudila, ker sta si bila eden drugemu prva in nista imela nobenih "pavz", da ugotovita če sodita skupaj, bla bla bla. Prava filmska zgodba ja - za današnjo mladino (ki obsega tudi tiste tam do 35. leta), ki verjamejo samo še v seks in tu se zgodba zaključi. Čim omeniš resno zvezo, se že pripravijo na pobeg ali komentirajo v stilu "če verjameš v smrkce".
To o "narobe svetu" so samo izgovori tistih, ki se še pri 30 ali pa sploh nikoli ne mislijo zresniti, in jih okolica, ki ima resne zveze "že" pri 20 ali 25, spravlja ob živce.
Tisto o "kaj naj 18-letnik počne s punco, ki ji še ni do seksa" je pa precej bosa. Kot da je večina 18-letnikov izkušenih kot ne vem kaj ali imajo željo seksati vsepovprek? C`mon. Eni rabite en reality check, da vidite kako so takšni v bistvu v manjšini in prevladujejo taki, ki komaj upajo pristopiti do punce, ki jim je všeč.
"20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn`t do than by the ones that you did do."
Mark Twain
Mark Twain
- Džeki
- Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 2. 2010
Leonessa napisal/-a:Tako razmišljaš ti, ki si najmanj 10 let starejši od njih. Pri 18 pač ne razmišljaš v smislu "saj se lahko samo dajemo dol, ni treba vpletat čustev"
Pozorno preberi:
Moški nismo ženske. Ja? Sej se pa spomnim, kakšen sem bil, ko sem bil 18 star. Po glavi mi je šel samo seks. Znanstveno je dokazano, da je moški najbolj potreben pri nekje 18-20 letih. Nato potrebnost že pada. 30-letniku seks več ni glavna stvar v življenju.
Pri ženskah pa je obratno. Ko ste mlade rabite čustva in pozornost, če to dobite, privolite v seks. Ženska je najbolj potrebna po 30-em letu. Ženske rabite dolgo, da začnete cenit seks zaradi seksa samega.
Večina zvez v mladih letih sploh niso nobene zveze, ampak ždenje skupaj, v kar fantje najpogosteje privolijo, da si zagotovijo reden seks punc.
Seveda obstajajo tudi zelo čustveni 18-letniki. Ponavadi so dobri prijatelji puncam, he he.
-
Leonessa - Debatorica
Niste in ne morete biti ženske, kot tudi ne gre kontra, to je jasno. Ampak tako kot ti opisuješ vrsto moških, med katere si - ali še - spadaš sam, tako obstaja tudi druga vrsta moških. Če si moški, še ne pomeni, da gre posploševati kar vse in jih soditi po sebi. Ti si primer zase. Tudi ženske smo si različne. Nekatere je razganjalo že pri 15, druge tam do začetka faksa nismo kaj dosti razmišljale o tem. Nekatere razganja prej in imajo kasneje pri 30 libido na psu, zaradi česar njihovi fantje/možje hodijo seks iskat drugam ali se razidejo. Ne mečite vse v isti koš, ker je to precej passé.
Mark Twain
Mark Twain
-
delfinchek - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2011
Se strinjam, da smo si ljudje različni, res pa je tudi, da velika večina moških - znancev ali prijateljev, starih + - 30, pravijo, tako kot Dzeki. V teh letih jim je šel samo seks po glavi.
-
Nesanica - Cosmofrik
ja ampak gre za prvi seks in se strinjam z zgoraj napisanim, da je punca stara 18. Eno smo mi ko smo navajeni ločeni seks in čustva, ker smo že pač nekaj dali skozi in nekaj je punca, ki je še precej neizkušena + da ne zaupa povsem tipu. A se res mormo vsi naučit ločevat ljubezen in seks?
Jz mu ne bi dala. PIKA. Naj se bolj potrudi in si prisluži tvoje zaupanje.
Jz mu ne bi dala. PIKA. Naj se bolj potrudi in si prisluži tvoje zaupanje.
- kattka
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 9. 2012
Hvala vsem za izražena mnenja.
Jaz si ubistvu želim seksa in se mi zdi da sem pripravljena, skrbi me le fant, bojim se da ga nebom zadovoljila, ker namreč on je izreden perfekcionist. Bojim se tudi da bova potem šla narazen, pa da bo okol pol pravu kak sm bla...drugače me je pa že samo po sebi strah da bi šla narazn ker ga mam ful rada pa še težko (če bi temu lahko tako rekli) sem ga dobila ker on ful komplicira glede kakšna mora punca bit.
Jaz si ubistvu želim seksa in se mi zdi da sem pripravljena, skrbi me le fant, bojim se da ga nebom zadovoljila, ker namreč on je izreden perfekcionist. Bojim se tudi da bova potem šla narazen, pa da bo okol pol pravu kak sm bla...drugače me je pa že samo po sebi strah da bi šla narazn ker ga mam ful rada pa še težko (če bi temu lahko tako rekli) sem ga dobila ker on ful komplicira glede kakšna mora punca bit.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov