Je razdalja ovira?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
butterfly_87 - Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 3. 2008
- Kraj: Ljubljana
purple_rain napisal/-a::( Tud mene; oz. name vedno bolj deluje "daleč od oči, daleč od srca" (pišuka, tko sem včasih srečno prebolevala bivše, a zdej pa nej mam enga tkole! ) In pol še zarad časovne razlike se zelo težko uskladiva za srečanje na netu in več al manj si pač mejle piševa.. In je res težko..pol me pa še dvomi dajejo ..beretta napisal/-a:Ampak ta razdalja med nama me ubija...
iz kje sta vajina?
-
beretta - Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 9. 2008
Z drucga konca SLO... ja vem, mava oba avto, pa ni deleč, pa bla bla, samo js ko bom 1x v zvezi hočem met nekoga ki ga bom lahko vidla takrt ko se bom spomnla, ne pa takrt ko bom mela 3 ure časa, da se do njega prpelem, al pa samo za vikend...
-
pjotra - Debatorica
- Na forumu od: 25. 8. 2004
Moje izkušnje:
Dvakrat probala, dvakrat se ni obneslo. Zakaj?
-zato, ker ko sem ga rabila ga ni nikoli bilo
-ker mi ni zaupal
-ker mi je enostavno manjkalo vsega kar se od partnerstva pričakuje
-ker je bil enostavno druga kultura in ni razumel mojega načina življenja
-ker bi se jaz težjo preselila v drugo državo in začela vse na novo; najbolj hudo bi mi bilo za prijatelje
V glavnem, odločila sem se da si bom našla kar "enega slovenskega Janeza" in se s temi tujci res ne bom več ubadla. Zdi se mi vsaj za mene da je to prevelika žrtev. Ampak nismo vsi enaki in hvalabogu da je tako.
There is a plenty fish in Slovenia.
Dvakrat probala, dvakrat se ni obneslo. Zakaj?
-zato, ker ko sem ga rabila ga ni nikoli bilo
-ker mi ni zaupal
-ker mi je enostavno manjkalo vsega kar se od partnerstva pričakuje
-ker je bil enostavno druga kultura in ni razumel mojega načina življenja
-ker bi se jaz težjo preselila v drugo državo in začela vse na novo; najbolj hudo bi mi bilo za prijatelje
V glavnem, odločila sem se da si bom našla kar "enega slovenskega Janeza" in se s temi tujci res ne bom več ubadla. Zdi se mi vsaj za mene da je to prevelika žrtev. Ampak nismo vsi enaki in hvalabogu da je tako.
There is a plenty fish in Slovenia.
-
Miss September - Debatorica
- Na forumu od: 7. 7. 2008
jullia_, ne vem ali sem neumna, naivna, nepremišljena, neodgovorna itd. Js v bistvu komaj čakam na možnost za skupno življenje. Preveč me že tepe vse... Seveda dvomim, toda nič me ne mika bolj kot to. Zaenkrat. Sem pa prepričana, da za vsako stvar obstaja rešitev in čeprav bi bila ta odločitev napačna, bi se dala popraviti...
Worship me or walk away.
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
Jaz mislim, da če se imata dva rada, in če si zaupata, da razdalja ne sme bit ovira. Zdaj, če je to tujina, da je fant službeno odsoten pol leta, to je potem drugače, ker ga res sploh ne vidiš.
Meni osebno je dovolj, če se s partnerjem vidim 1x tedensko, ker imam tudi jaz svoje obveznosti. Ne predstavljam si, da bi bil nekdo stalno ob meni, ni potem samostojnosti, osebnosti. To je samo moje mnenje.
Največ pa je na zaupanju.
Meni osebno je dovolj, če se s partnerjem vidim 1x tedensko, ker imam tudi jaz svoje obveznosti. Ne predstavljam si, da bi bil nekdo stalno ob meni, ni potem samostojnosti, osebnosti. To je samo moje mnenje.
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
~NIA~ napisal/-a:orhideja1 napisal/-a:Jaz mislim, da če se imata dva rada, in če si zaupata, da razdalja ne sme bit ovira. Zdaj, če je to tujina, da je fant službeno odsoten pol leta, to je potem drugače, ker ga res sploh ne vidiš.
torej, ko boš nekoč z nekom resno živela skupaj, si ustvarila družino, se mogoče poročila z njim, se odselila od staršev.. bo to zate nesamostojnost in oviranje osebnosti?
Nisi razumela. Letelo je na tisti post, da če skupaj živita še ne pomeni, da sta skoz skupaj. Lahko celo manj kot, če ne živita skupaj. Imata vsak svak svoje obveznosti in dolžnosti. Če je vse vredu kljub skupnemu življenju dopuščata drug drugemu svobodo in samostojnost.
-
Dita- - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 8. 2007
No moja situacija je pa taka. zarad dolgotrajnih in mučnih problemov (za katere je bil ne koncu odgovoren samo on) sem se razšla s fantom, s katerim sva že več kot eno leto skupaaj živela. že na začetku sem odšla od doma zaradi odnosa staršev do mene in sem mislila da se bo vse skupaj kaj spremenilo, pa sedaj vidim da je šlo vse samo še na salbše. starši so mi postavili grozne in ne mogoče pogoje, če hočem nazaj domov.
stvar je v tem, da mi zadnja dva meseca ob strani stoji zlo v redu fant, ki mi pomaga, me razvaja, spravlja v dobro voljo, skratka res je najboljši in vidim da bi se z njim dalo graditi na prihodnosti, ker se res ujameva.
glede na to da sedaj nekako 'nimam strehe nad glavo' sem se odločila, da grem v lj v študenstko sobo, si najdem službo za med vikendi in študiram, ker mam še polh kufer tega mesta in vedno enih in istih nevoščljivih in opravljivih ljudi. problem pa je sedaj v tem fantu, ker me je strah da če se bova malo videla, pa da se bo on skoz moral furat k meni v lj in me skrbi da mu bo vse skupaj dol padlo in nama ne bo ratalo, tut on je full žalostn in v bedu, filing mam da on jemlje to da jz grem kot konec zveze.
in zdej mam super fanta, vem da bom težko najdla tko kul in razumevajočga tipa kot je on, ampak nekak ne vidm druge rešitve kot da grem v lj.
sej mogoče tale moj post sploh ne paše v to temo, ampak vseeno bibla zlo hvaležna pomoči in idej kaj naj...
stvar je v tem, da mi zadnja dva meseca ob strani stoji zlo v redu fant, ki mi pomaga, me razvaja, spravlja v dobro voljo, skratka res je najboljši in vidim da bi se z njim dalo graditi na prihodnosti, ker se res ujameva.
glede na to da sedaj nekako 'nimam strehe nad glavo' sem se odločila, da grem v lj v študenstko sobo, si najdem službo za med vikendi in študiram, ker mam še polh kufer tega mesta in vedno enih in istih nevoščljivih in opravljivih ljudi. problem pa je sedaj v tem fantu, ker me je strah da če se bova malo videla, pa da se bo on skoz moral furat k meni v lj in me skrbi da mu bo vse skupaj dol padlo in nama ne bo ratalo, tut on je full žalostn in v bedu, filing mam da on jemlje to da jz grem kot konec zveze.
in zdej mam super fanta, vem da bom težko najdla tko kul in razumevajočga tipa kot je on, ampak nekak ne vidm druge rešitve kot da grem v lj.
sej mogoče tale moj post sploh ne paše v to temo, ampak vseeno bibla zlo hvaležna pomoči in idej kaj naj...
Our passion is our strength <3
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Miss September napisal/-a:jullia_, ne vem ali sem neumna, naivna, nepremišljena, neodgovorna itd. Js v bistvu komaj čakam na možnost za skupno življenje. Preveč me že tepe vse... Seveda dvomim, toda nič me ne mika bolj kot to. Zaenkrat. Sem pa prepričana, da za vsako stvar obstaja rešitev in čeprav bi bila ta odločitev napačna, bi se dala popraviti...
Ne razumem, na kaj je to letelo.
-
Miss September - Debatorica
- Na forumu od: 7. 7. 2008
^^ na tole:
jullia_ napisal/-a:Ampak če živiš tako daleč narazen in se le poredko vidiš, na splošno to težko ugotoviš.
Ravno zato sprašujem, kakšne imajo načrte punce v takih zvezah. Midva s fantom sva skupaj 3 leta. Ker živiva par minut narazen, v bistvu nimam kakšne posebne želje ali potrebe po skupnem življenju.
V primeru, da bi bil doma z drugega konca države, bi pa verjetno po vsem tem času občasnega dobivanja in vnaprejšnjega načrtovanja vsakega skupnega dneva že pričela počasi razmišljat, kam vse to pelje in če bo kdaj sploh drugače.
Worship me or walk away.
- jagoda-malina
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 4. 2008
~NIA~ napisal/-a:aha ok, razumem..
čeprov jst sm raje s fantom vsak dan vsako prosto minuto, kot 1x na mesec
Jaz pa nekje vmes. Če sem ves čas z njim se ga že naveličam.
Mislim, da morajo ostati tudi trenutki za druge stvari v življenju, da pa da se odpoveš vsemu, da si lahko s fantom. Ni pa normalno, če je vse dni službeno odsoten in hodi domov samo spat. Srednja varianta torej.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Miss September, jst še zdaleč ne pravim, da si nepremišljena in neodgovorna. Ravno o tem sem pisala, da se mi zdi nekako logično, da prej razmišljaš o skupnem življenju, ker si ne predstavljam, da bi v nedogled vzdrževala zvezo z dvema srečanjema na mesec.
In potem te tudi pokonci drži zavest, da bosta kmalu več skupaj. Če je pa vse skupaj nekje v oblakih, ker imata vsak na svojem koncu faks, nočeta stran od družine prijateljev,... potem je pa to taka brezizhodna situacija. Ker v nedogled pa le ne moreš bit na daljavo skupaj.
In potem te tudi pokonci drži zavest, da bosta kmalu več skupaj. Če je pa vse skupaj nekje v oblakih, ker imata vsak na svojem koncu faks, nočeta stran od družine prijateljev,... potem je pa to taka brezizhodna situacija. Ker v nedogled pa le ne moreš bit na daljavo skupaj.
- jagoda-malina
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 4. 2008
Ni nujno. Včasih se izkaže obratno.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov