Je razdalja ovira?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
small_star - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
Tamala_mrha napisal/-a: Že zdaj se vidiva zelo malo (vsak drugi dan, od srede pa se samo še po telefonu in msn-ju slišiva, ker pomaga nekemu znancu pri delu pri hiši, čeprav ima moj dopust in bi se lahko bolj posvetil meni oz. nama, sploh ker je zveza še v razvoju).
Koliko pa je razdalja med vama? Misliš, da je to vsak drugi dan redko, da se vidita? Med mano in mojim je približno 100km (on Dolenjska, jaz Štajerska), zaradi njegove službe (dela 4 izmensko delo) se vidiva povprečno 2x na teden. Petek, sobota in nedelja dela isto izmeno - ta vikend popoldan in se ne bova nič videla! Pa tudi, ko so imeli kolektivnega se nisva videvala vsak dan, ker pač je imel doma delo. Zato pa izkoristiva čas, ko sva skupaj, maximalno.
Tamala_mrha napisal/-a:Kakšne možnosti sploh ima takšna zveza? Je katera bila kdaj v takšni zvezi (ali še je) in kako se je obnesla?
Vsaka zveza, če ji daš priložnost, ima prihodnost. Seveda je odvisno, če se bosta oba prilagodila temu. Pri meni je trenutno še tako, da sem čez teden v Lj in je malo lažje. A v roku enega meseca se selim nazaj domov. Takrat pač se bom tudi jaz usedla v avto in šla v Lj ali Celje, da se bova dobila. Pa čeprav samo za urco ali dve.
Tamala_mrha napisal/-a:Po eni strani si govorim, da sem končno spoznala nekoga sebi primernega, s katerim sva se ujela in vse, in bi ga bilo škoda zapustiti zaradi takšne stvari, ki je pač nujno zanj, po drugi strani pa si nekako ne predstavljam, da ga bom tako malo videvala?
Vrjemi, vse se da če se hoče. Tudi jaz sem se navadila, skupaj sva malo manj kot 7 mesecev. Glej, če se bosta oba prilagajala, ni noben problem vozit takšne veze. Včasih je pri nama tako, da grem jaz z vlakom k njemu in prespim tam, zjutraj ob 5.23 z vlakom nazaj v Lj in delat. Ali pa on pride k meni v Lj prespat in zju3 gre, ko grem jaz delat. To si privoščiva, ko on dela popoldan.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
midva sva zacela marca 2008. takrat sem jaz ze imela dogovorjeno, da grem za 4 mesece v Grcijo poleti (od konec maja do konec septembra), on je to vedel ko sva zacela, in ga je zelo skrbelo in celo najprej se ni hotel prevec navezati in podobno, potem pa se je le prepustil custvom...jaz pa sem itak optimistka in sem vedela da bo uspelo. tako da po treh mesecih najine zveze, sem jaz odsla za STIRI mesece. in veste kaj? cez dva tedna in pol (malce prej kot je bilo nacrtovano) pridem domov, imama se se veliko rajsi kot preden sem sla oktobra pa zacneva skupaj ziveti! zelja in zaljubljenost sta bili res veliki, in nama je uspelo. priznam da ni lahko, pravzraprav je pravo mucenje...cele dneve visiva na msnju in odstevava dneve...ampak vem da bova zaradi te izkusnje 5x bol cenila vsak trenutek ki ga bova prezivela skupaj ko pridem nazaj. se bolj sva se zblizala in navezala drug na drugega, ker vidiva kako je hudo brez. mislim da malce odsotnosti zvezi prav nic ne skodi, ampak jo okrepi uredila sva tudi tako, da sem po enem mesecu prisla jaz za en teden domov (sicer sem mogla zaradi sprejemnih izpitov) in potem je prisel se on k meni na pocitnice za 14 dni.
priznam pa nekaj...nevem ce bi lahko sla se enkrat cez vse to. in, ce bi ga spoznala preden sem si tole potovanje ze uredila...NEBI SLA. ampak zdaj sem vesela da je tako kot je (ceprav bi ta trenutek ze hudo rada bla doma, ampak sem sprejela da je pac kot je...se 18 dni!!! )
priznam pa nekaj...nevem ce bi lahko sla se enkrat cez vse to. in, ce bi ga spoznala preden sem si tole potovanje ze uredila...NEBI SLA. ampak zdaj sem vesela da je tako kot je (ceprav bi ta trenutek ze hudo rada bla doma, ampak sem sprejela da je pac kot je...se 18 dni!!! )
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
No, ste me kar malce potolažile. Jaz pri njemu v Lj. ne bom mogla prespati, ker bo službeno spal tam kot vsi njegovi sodelavci, se pravi ne bo imel svojega stanovanja. Grem pa jaz naslednje leto oktobra študirat, sicer v Mb, ampak glede na to, da on izredno študira to kar bom jaz redno, bo lahko brez problema kdaj prespal pri meni (o tem sva že govorila), torej bo dosti lažje. Letos in prva dva meseca naslednjega leta pa bova pač mogla malo potrpeti. Zelo si želim, da bi nama uspelo prebroditi ta čas, ker če nama bo zdaj, potem nama bo tudi vse kasneje uspelo. Ne bo pa mi težko iti kakšen dan z vlakom v Lj (dela tri izmene) in biti tam kolikor časa bo imel na razpolago, ker to seveda ne bo vsak dan in ni to problem.
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
Tamala_mrha js tako zvezo furam že 4 leta. Med študijem (in prej med šolo) se enostavno ne moreva vidit, ker sva utrujena od vožnje, treba je še kaj za faks naredit. Pa ne živiva zelo narazen, par km, ampak enostavno ne znese, ker nama je trenutna prioriteta izobrazba. Med počitnicami je slika seveda drugačna, več se vidiva (ampak ne vsak dan). Saj se pogrešaš med tednom, logično, ampak nekatere stvari so pač nama bolj pomembne, kot pa to, da se vidiva vsak dan. Js pravim: Če nama bo uspelo, bo za skupno življenje še dovolj časa.
Rečt, da vama bo uspelo, ne morem, ker to ne more nihče vedit. Če si želiš, da bo, potem se moraš truditi, prilagajati, sklepati kompromise in to ne sme biti samo enostransko. Definitivno pa je takšna zveza lahko uspešna, a vse je odvisno od vaju dveh samih. In želim vama velik uspeha in sreče.
Rečt, da vama bo uspelo, ne morem, ker to ne more nihče vedit. Če si želiš, da bo, potem se moraš truditi, prilagajati, sklepati kompromise in to ne sme biti samo enostransko. Definitivno pa je takšna zveza lahko uspešna, a vse je odvisno od vaju dveh samih. In želim vama velik uspeha in sreče.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Kolikor vidim je kar nekaj takih svetlih primerov, ki mi vlivajo upanja, seveda pa bo potrebno na takšni zvezi tudi več delati...
Hvala freaky, tudi jaz si to želim.
Hvala freaky, tudi jaz si to želim.
- Maudisa
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 8. 2006
Tamala_mrha nič ne obupat. Tud jaz sem v taki zvezi (slabo leto),kjer se vidima samo za vikend, pa še to vedno ne vsak (tako,kot recimo ta vikend, ko sma vsak na svojem koncu zdaj, ker pač jaz zarad ene obveznosti nisem mogla). In tako mineta dva tedna, če še pride kaj vmes,lahko minejo spet trije tedni, ko ga bom ponovno vidla. Ampak se splača. Ker je on to, kar sem iskala. Seveda me kdaj prime in ga zelo pogrešam, vendar se vsak dan slišima in vidima prek kamere, kar je lažje. Ko se vidiš po tednu dni al še več, verjemi, da je snidenje še tolk slajše. Tako da, glavo pokonci. Vredno je poskusit in iti v to. Treba je samo imeti zaupanje in sklepat kompromise. Pa srečno!
-
small_star - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
Maudisa napisal/-a: Ampak se splača. Ker je on to, kar sem iskala. Seveda me kdaj prime in ga zelo pogrešam, vendar se vsak dan slišima in vidima prek kamere, kar je lažje. Ko se vidiš po tednu dni al še več, verjemi, da je snidenje še tolk slajše. Treba je samo imeti zaupanje in sklepat kompromise. Pa srečno!
Tole se pa čist strinjam. Mi2 sva se nazadnje videla v četrtek, ko sem prespala pri njemu, zju3 pa šla delat. Danes imam obdobje, ko ga res pogrešam. A bom morala potrpet do srede, ker se na žalost prej ne bova mogla videt. Bova pa takrat maximalno uživala in izkoristila vsako skupno minutko . Komaj že čakam, on pa tudi...
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
- Pussy_ka_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 5. 2008
_n_j_i_n_s_a_ napisal/-a:Kaj mislite o zvezah na daljino? Jst živim v Ljubljani ona pa je na Dunaju... A ima kdo kakšne izkušnje s tem? A se je obneslo? Če ni, zakaj ne?
zdaj sicer ne wem kolko km je že zveza na daljavo, ampak mi2 sma z mojim narazen 90km, pa sma skupi že 2 leti.. med šolo se vidima vsaki dan + vikendi na 14 dni, zdaj med počitnicami pa grem ponavadi jaz k njemu vsaki teden za kake 3 dni.. se obdrži
- Pussy_ka_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 5. 2008
_n_j_i_n_s_a_ napisal/-a:Kaj mislite o zvezah na daljino? Jst živim v Ljubljani ona pa je na Dunaju... A ima kdo kakšne izkušnje s tem? A se je obneslo? Če ni, zakaj ne?
zdaj sicer ne wem kolko km je že zveza na daljavo, ampak mi2 sma z mojim narazen 90km, pa sma skupi že 2 leti.. med šolo se vidima vsaki dan + vikendi na 14 dni, zdaj med počitnicami pa grem ponavadi jaz k njemu vsaki teden za kake 3 dni.. se obdrži
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov