Iskanje ljubezni v mestu ali na vasi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
moj_zlobni_jaz - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2006
Kako je pa potem s tem, če si sam z vasi, fanta, ki je prav tako z vasi, pa si spoznala v mestu? Poleg tega pa sedaj oba živita (skupaj) v mestu? (in to celo v drugem mestu, kot pa sta se spoznala)
A sva zaradi tega, jaz zdaj nerazgledana in nevemkajževse, on pa vaški pijanc, ali sva se prekvalificirala v razgledana in izobražena meščana?
Mislim..naj mi zdaj prosim lepo en to razloži. Moje vaški izvor mojim sivim celicam ne dopušča razumevanja nastale situacije.
Ok, zdaj pa zares
Mislim...pa daj no....ne moreš s tako izjavo pričakovat, da te bodo ljudje resno jemali. Poleg tega tudi ne razumem, kako se lahko stvari tako posplošujejo.
Poleg tega tudi mene zanima, katera vas je to. Iz radovednosti in želje po tem, da se sama prepričam o (ne)resničnosti tvoje izjave, bi šla na obisk v to vas
Drugače pa glede same teme:
Po mojem mnenju ni nekega recepta, kje zdaj spoznat boljšega partnerja...moraš biti pač pravi čas na pravem mestu (ja saj vem..smartass me ). Sama sem spoznavala in še spoznavam ljudi tako v mestu kot na vasi in ni nekega ustaljenega vzorca, v smsilu, ti na vasi so pa zdaj zaostali, oni v mestu pa vsi ful pametni pa nevem kaj vse še ne. Vsepovsod maš prijetne in razgledane ljudi, kot tudi kake malo manj razgledane..ne moreš pa zdaj to posploševat. Poleg tega je Slovenije itak manjša država, posledično so razdalje med mesti in vasmi tako majhne, da o tako blaznih razlikah ne moremo govoriti.
No..to je moje mnenje.
A sva zaradi tega, jaz zdaj nerazgledana in nevemkajževse, on pa vaški pijanc, ali sva se prekvalificirala v razgledana in izobražena meščana?
Mislim..naj mi zdaj prosim lepo en to razloži. Moje vaški izvor mojim sivim celicam ne dopušča razumevanja nastale situacije.
Ok, zdaj pa zares
Mislim...pa daj no....ne moreš s tako izjavo pričakovat, da te bodo ljudje resno jemali. Poleg tega tudi ne razumem, kako se lahko stvari tako posplošujejo.
Poleg tega tudi mene zanima, katera vas je to. Iz radovednosti in želje po tem, da se sama prepričam o (ne)resničnosti tvoje izjave, bi šla na obisk v to vas
Drugače pa glede same teme:
Po mojem mnenju ni nekega recepta, kje zdaj spoznat boljšega partnerja...moraš biti pač pravi čas na pravem mestu (ja saj vem..smartass me ). Sama sem spoznavala in še spoznavam ljudi tako v mestu kot na vasi in ni nekega ustaljenega vzorca, v smsilu, ti na vasi so pa zdaj zaostali, oni v mestu pa vsi ful pametni pa nevem kaj vse še ne. Vsepovsod maš prijetne in razgledane ljudi, kot tudi kake malo manj razgledane..ne moreš pa zdaj to posploševat. Poleg tega je Slovenije itak manjša država, posledično so razdalje med mesti in vasmi tako majhne, da o tako blaznih razlikah ne moremo govoriti.
No..to je moje mnenje.
Why be an angel when I can play god?!
- maniac
- Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 9. 2006
ful je hecno, ko isti ljudje, ki tanandi očitajo posploševanje v zvezi z vaščani, posplošujejo v zvezi z meščani.
sama sem živela v mestu, na vasi in potem spet v mestu in bi se do neke mere strinjala s tanando. ne gre toliko za izobrazbo kot za dejstvo, da je samo približno 20% mojih sošolcev iz oš s podeželja sposobnih pogovora še o čem drugem kot o pivu po službi in kelnarcah z velikimi joški. in me boli đoli, če sem izbirčna meščanka, ker hočem tipa, ki ne posluša atomik harmonik in gre kdaj tudi v kinoteko, pa naj bo iz mesta ali vasi.
sama sem živela v mestu, na vasi in potem spet v mestu in bi se do neke mere strinjala s tanando. ne gre toliko za izobrazbo kot za dejstvo, da je samo približno 20% mojih sošolcev iz oš s podeželja sposobnih pogovora še o čem drugem kot o pivu po službi in kelnarcah z velikimi joški. in me boli đoli, če sem izbirčna meščanka, ker hočem tipa, ki ne posluša atomik harmonik in gre kdaj tudi v kinoteko, pa naj bo iz mesta ali vasi.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 14:21, skupaj popravljeno 1 krat.
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
v mestu je ta navidezna izbira, pa se zgubimo. skos imamo v glavi, da je nekje še neki boljšega.
čeprav je pomoje glavni problem v človeškem pohlepu - zame samo boljše in boljše. na vasi imaš vzorec 20 potencialnih partnerjev, od tega so 3 primerni in pač enega vzameš. v mestu je vzorec 1000. vseh ne moremo spoznat in imamo ves čas v glavi, da je nekje še nekdo boljši.
čeprav je pomoje glavni problem v človeškem pohlepu - zame samo boljše in boljše. na vasi imaš vzorec 20 potencialnih partnerjev, od tega so 3 primerni in pač enega vzameš. v mestu je vzorec 1000. vseh ne moremo spoznat in imamo ves čas v glavi, da je nekje še nekdo boljši.
Vsak raj ima svojo kačo.
- Veerle
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 9. 2010
ne bi rekla, da je v mestu navidezna izbira. izbira je, ravnotako kot na vasi, samo je treba pač razsežnosti ustrezno razumevat.
raje se izgubim v neskončnem izbiranju v mestu kot pa izberem manjše zlo izmed teh, ki se ponujajo na vasi - če že.
zadnji (od)stavek od maniac lepo povzame tudi moje mišljenje. in ne, ne mislim, da vsi vaški dečki poslušajo atomic harmonic in zabijajo čas z zrenjem v kelnačine joške.
pa dejte kdaj kej tut v prispodobah razumet. peace.
raje se izgubim v neskončnem izbiranju v mestu kot pa izberem manjše zlo izmed teh, ki se ponujajo na vasi - če že.
zadnji (od)stavek od maniac lepo povzame tudi moje mišljenje. in ne, ne mislim, da vsi vaški dečki poslušajo atomic harmonic in zabijajo čas z zrenjem v kelnačine joške.
pa dejte kdaj kej tut v prispodobah razumet. peace.
As your lover describes you, so you are.
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
sirova štručka napisal/-a:zato je reči, da je Ljubljana napram Berlinu malo večja vas, absurdno.
Lej sej tud to, da se slovenija primerja z nemčijo, pa francijo pa italijo pa itd. je absurdno, pa to vseeno vseskozi počnemo.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Sploh ne vem, od kje vam čudaška ideja, da si ljudje s podeželja kar avtomatično najdejo partnerja iz iste vasi.
Ne samo, da obstajajo razvpite vaške veselice, kjer se zbira mladina iz ožje in širše okolice, predvsem je v Sloveniji bore malo vasi, ki bi bile več kot 15 kilometrov oddaljene od prvega večjega mesta. Ni to Avstralija, da bi se kmetje morali z avionom v trgovino vozit. Lahko živiš v centru Maribora, lahko pa par kilometrov stran v Zg. Dupleku, pa imaš praktično identično izbiro potencialnih partnerjev.
Ne samo, da obstajajo razvpite vaške veselice, kjer se zbira mladina iz ožje in širše okolice, predvsem je v Sloveniji bore malo vasi, ki bi bile več kot 15 kilometrov oddaljene od prvega večjega mesta. Ni to Avstralija, da bi se kmetje morali z avionom v trgovino vozit. Lahko živiš v centru Maribora, lahko pa par kilometrov stran v Zg. Dupleku, pa imaš praktično identično izbiro potencialnih partnerjev.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
^^ res je. ampak sem vseeno opazla 'zgražanje' svojih vrstnikov na račun tega, da imam za fanta štajerca. o bog pomagaj, štajerca maš, te bo pokvaru. ekskjuzmi pliz?! še huje je bilo, ko sem mela ljubljančana.
kot da bi se dečki iz domače regije zbali, da jim bo zmanjkalo samic za oplojevanje, ker jih bodo pobrali štajerci, ljubljančani etc.
kot da bi se dečki iz domače regije zbali, da jim bo zmanjkalo samic za oplojevanje, ker jih bodo pobrali štajerci, ljubljančani etc.
-
Tananda - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 5. 2010
sirova štručka napisal/-a:v izhodišču jemlješ vse ljudi za neumne, hkrati pa trdiš, da nisi rekla, da jemlješ njih tam za neumne.
Kaj si bla na srečanju z opicami?
Pa me res zanima v kateri vasi s 400 prebivalci si živela, kjer ni bilo enega fanta, ki ne bi bil pijanec in bi se celo izobraževal in kjer nisi mogla dobit nobene prijatlce, ker so bila vsa dekleta nekulturna, razgledane so ble pa glih tolk, da so znale naštet pasme krav in vedele od koga je katera njiva.
OMG, beri. Izhodiščno so zame vsi neumni in NIMAM želje po druženju z njimi. Na srečanje sem prišla z ŽELJO po druženju, torej jih ne jemljem več za neumne. Ne vem, kako lahko ne razumeš te logike.
Ne, nisem bila na srečanju z opicami, ampak s forumaši.
Del s kravami si si sama izmislila, moje besede so bile, da imam iz te vasi take izkušnje z opisanimi ljudmi. Če so bili kakšni drugi ljudje, ne vem. Jaz jih nisem videla.
McLarnovc napisal/-a:OMFG koliko crapa v samo nekaj vrsticah...
Argumentiraj. Na isti način lahko rečem, da je tvoja najbližja sorodnica tupa kot noč.
tor napisal/-a:Jaz bi rekel, da so na vasik bolj prijazni ljudje kot v mestu.
Vaški pijanci? Seveda obstajajo, vendar jih je v mestih še več. Sobota zgodaj zjutraj pojdi čez LJ, polno folka se vrača domov pijanega, na vasi še spijo ali pa že delajo ti "pijanci".
Po vaseh imaš polno uspešnih podjetnic, tudi veliko umetnic živi na vasi, ali se tja preseli iz mesta.
O razgledanosti pa raje nebi, ker večina folka v LJ ima dosti teorije v glavah, na ostalih življenskih področjih in v praksi,k pa luft v buči.
Imaš očitno drugačne izkušnje kot jaz.
maniac napisal/-a:ful je hecno, ko isti ljudje, ki tanandi očitajo posploševanje v zvezi z vaščani, posplošujejo v zvezi z meščani.
This.
Imena vasi vam ne povem, osebni podatki. Ste pa smešni, ko se tolčete po prsih, da vi pa niste taki. Pač niste, kaj naj zdaj. Nikoli nisem trdila, da govorim absolutno resnico. Moja resnica je relativna in moja in bom vanjo verjela, dokler me kaj ne prepriča v drugačno mnenje.
Plus lahko začnem naštevat pomanjkljivosti za moje pojme tipičnih meščanov, a pol me bodo pa meščani napadali, da kako neumna sem s svojim posploševanjem?
In kot je pripomnil moj fant, ko je prebral vaše odgovore "Če bi js pol toliko skočil na vsako malo bolj rasistično foro, ne bi mel cajta živet."
Because I can.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov