Incest

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 1. 2005
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 23. Jul. 2011 1:39

White_Widow napisal/-a:mobster zakaj delas take razlike, oploditi ne, sex ja?

Zato, ker je to bistveno?

Oploditev je glavni, če ne edini razlog, zakaj incest ni OK. Zelo verjetno je, da pride do genetskih defektov v otrokih.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 1. 2005
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 23. Jul. 2011 1:50

flesherka_ napisal/-a:Vse stvari se gledajo skozi oči kulture. Muslimani se čudijo, kako razgaljene so katoliške ženske, verski fanatiki se zgražajo nad sexom pred poroko, mi se zgražamo nad sexom med družinskimi člani.

Po več mesecih pridem pogledat na Cosmo forum in ugotavljam, da nimam kaj komentirat, ker prevladujejo pametni prispevki.

To mi je všeč.

Vseeno - predstavljaj si, da sta brat in sestra oba podedovala recesiven gen, ki povzroča genetski defekt. Če si ustvarita vsak svojo družino, je verjetnost, da bosta njuna partnerja imela isti recesiven gen, nizka. Če se razplodita drug z drugim, je pa 25% verjetnost, da bo otrok podedoval dve kopiji tega gena, in imel genetski defekt.

Razplod med oddaljenimi bratranci in sestričnami v drugem ali tretjem kolenu je relativno varen. Med ljudmi s 50% (ali 25%) skupnih genov pa vseeno ni nekaj, kar bi rabili vzpodbujati.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 23. Jul. 2011 11:59

...
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
chulika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a chulika » 24. Maj. 2012 16:19

Recimo, da paše sem...

Imam ogromen problem, sploh ne vem kaj naj naredim.
Situacija je takšna...pol leta nazaj sem spoznala tipa, ki sva potem nekaj časa mutila (do seksa ni nikoli prišlo). Kakšen mesec je bilo zatišje pred njim, zdaj pa sva spet v kontaktu. Iz firbca sem začela malo brskati o tem tipu in ugotovila sem, da naj bi si bila mrzla sestriča! (moj oče in njegova mama sta sestriča) O tem se mi sanjalo ni, saj nismo v kontaktih, sama še nikoli nisem videla oz. spoznala ta del očetove družine in tudi moja starša sta jih nazadnje videla cca. 10let nazaj. Zdaj sem v dilemi, enkrat od takrat ko sem izvedela sva se videla, vendar sem se obnašala hladno, ker še sama ne vem kako čutim ob tej situaciji, torej od kar vem da sva si v daljnem sorodstvu nisem z njim nič imela. Po eni strani se počutim ogabno, da še sploh kaj premišljam o tem in vem, da bi to morala takoj končati, po drugi strani pa do zdaj pojma nisem imela kdo sploh je in če ne bi brskala o njem bi brez slabe vesti še naprej mutila. On prav tako kot jaz prej, nima pojma, da bi si bila kaj v sorodu. Verjetno je zdaj na meni, da mu povem, ker bi bilo nefer od mene da mu nebi, vendar se mi sanja ne kako naj to izpeljem, ker je situacija zeeloo neprijetna. Poleg tega pa me skrbi njegova reakcija.
Aja, pa tu ne gre za neko močno ljubezen, je samo mutenje.

Nasveti?
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 24. Maj. 2012 16:21

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 10:14, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 24. Maj. 2012 18:38

nerabiš se počutit ogabno, ti pa priporočam, da sedaj, ko veš, pusti stvar pri miru, dokler ni šlo predaleč. Mene bi že sama misel na to, da sem z nekom v sorodu, odvrnila od kakršnekoli takšne situacije.
dayđremer
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a dayđremer » 24. Maj. 2012 19:28

To niti ni incest, mrzla bratranca mislim halo.
Sama komaj bratrance poznam, kaj šele da bi mrzle bratrance. Bog ve če si nisem s kakšnim bivšim v sorodu :)
Tukaj tko pretiravate, celo poroke med bratranci in sestričnami so pogojno dovoljene, kaj šele potem med mrzlimi bratranci..
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
chulika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a chulika » 26. Maj. 2012 22:48

Ubistvo od vsega skupaj me najbolj muči to, kako naj mu povem. Najrajši mu sploh ne bi, ker mi je res zelo neprijetno ob tem, ampak vem ja, to ne bi bilo fer. A naj prekinem vse stike z njim in se tako izognem temu, da mu povem glede "sorodstva"? Vem da bi bilo prav da mu povem razlog zakaj hočem prekiniti stike, ampak ne morem kar priti do njega ej a veš, da sta moj oče in tvoja mama sestriča.

V ponedeljek sva zmenjena meni se pa sanja ne kaj naj storim.

p.s. Dayđremer, se kar malo bolje počutim po tvojem komentarju ;)
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 26. Maj. 2012 22:53

vprašaj ga, če bi porival hčer maminega bratranca... :D :D :D
Heruur
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Heruur » 27. Maj. 2012 14:36

Da prilijem malček goriva na debato:

če je incest biološko problematičen, kako je človeštvo potem lahko preživelo skorajšno izumrtje med zadnjo ledeno dobo (v Evropi) in sušo (v Afriki)? Ostalo je bore malo ljudi, ki se najbrž niso mogli izogniti incestu, pa je človeštvo vseeno preživelo. In isto pri živalih, kot je že nekdo omenil - saj najbrž recesivne genske bolezni niso le v človeški domeni? Kako torej lahko preživijo take živalske vrste?

Se mi zdi, da je bolj težava v tem, da so zaradi zunanjih vplivov naši geni vse bolj uničeni in potem pride do težav (najbolj očitno pri pasemskih živalih), kot da bi incest po defaultu bil škodljiv.

Po drugi strani pa nas ljudje s feromoni, ki so posledica zelo podobnega imunskega sistema naj ne bi privlačili, kar se včasih tudi navaja kot razlog, da nas ne privlačijo bratje in sestre.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 27. Maj. 2012 14:42

Sicer o tej temi res nimam dosti pojma, se nisem niti nikoli z njo ukvarjala, vem pa, da je bilo baje tudi v kraljevih rodbinah, kjer so se med sabo možili in ženili, precej prizadetih, bolnih in debilnih osebkov... pa na raznih otokih, kjer ni tako veliko prebivalcev in ne prihajajo od drugod, tudi :) Sej ni nujno, da pride do težav v vseh primerih oz. da bi morala vrsta kar izumret, samo verjetnost težav se pa poveča.. :nixweiss:
dayđremer
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a dayđremer » 27. Maj. 2012 19:00

Med razmerjem brat-sestra in razmerjem mrzli bratranec-sestrična je pa dost razlike..
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 27. Maj. 2012 19:52

Jp, itak da je, sej to smo / sva s Herrurjem na splošno o incestu govorila, ne o primeru od te uporabnice :) (vsaj jaz, no).
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 27. Maj. 2012 20:04

ja ampak v kraljevih rodbinah je bil problem da so se več generacij poročal med sabo iz iste družine,normalno in zaželjeno je bilo da se bratranec in sestrična poročita. In iz generacije v generacijo se je pokazalo več napak.

Medtem ko pri tem kar govori Heruur je bila vseeno večja masa ljudi, zato je vseeno prišlo do mešanja.

Sama sem vseeno mnenja da bolje da ne, definitivno ne brat in sestra, bratranec in sestrična pa pogojno, če že res ne moreta
živeti drug brez drugega. :D
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 12. Jun. 2012 16:05

Mislim, da se incestu z namenom reče incest..če so otroci vzgjeni o neki "normalnih normativih" družine, pol jim ne bo naravno, da bodo občevali s sorodniki!Meni na kraj pameti ne pride, da bi imela kaj z bratrancem (pa je drugače hud dedc :cool: ), ker sva enostavno bila vzgojena tako, da sva sorodnika in je to nekaj naravnega, da pač v našem okolju familija ne zganja taki stvari :D

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov