Imeti otroka in družinsko življenje - nekoč in danes.

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 01. Sep. 2011 7:49

V_Rose_V napisal/-a: pri 25ih, 26ih pa je večina (vsaj upam) že toliko zrela in na lastnih nogah, da je že nekako odgovorno, da lahko imaš otroka.

nekatere ženske in moški že mogoče....ostali pa so bolj kot ne z glavo tam, kot je J napisal.
Eni še pri svojih 34 niso zreli za otroka, pa ga imajo vseeno (zato ker je tudi njihova ženska že nekaj čez 30 in jim je to kao zadnji vlak).
Uporabniški avatar
Mr. Simpaticus
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 6. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Mr. Simpaticus » 01. Sep. 2011 8:48

V_Rose_V napisal/-a:pri 25ih, 26ih pa je večina (vsaj upam) že toliko zrela in na lastnih nogah, da je že nekako odgovorno, da lahko imaš otroka

Zrela že kokr tok, da bi pa vzgajala/preživljala otroka sama pa je na žalost/srečo takih bore malo
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 01. Sep. 2011 9:30

Včasih se vprašam, s kakšnimi ljudmi se to družite.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 01. Sep. 2011 10:33

^^ ti bi si upala za vse svoje prijatelje trditi, da bi bili skrbni, ljubeči mamice in očki, če bi postali starši pri 25, 26 letih? (eni zavestno, drugi po nesreči, tretji samo zato, ker si ga je želela njegova boljša polovica oni pa še ne bi bili pripravljeni ipd...).
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 01. Sep. 2011 10:52

Ne, imam pa dovolj zrele prijatelje, da se mi starševstvo pri 25-26 letih ne zdi nič presenetljivega, čeprav valjda vsi še ne bomo imeli takrat otrok. Ampak zdi se mi pa povsem izvedljivo in normalno. Mi pač ni v interesu druženje z napol alkoholiki, ki že 8 let "študirajo".
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 01. Sep. 2011 11:00

jaz sem stara 26 (nimam še lastnega otroka, imam pa pastorko staro 8let)...ampak lahko rečem, da če bi sedaj rodila, bi lahko skrbela za otroka..pa veliko vrstnic že ima otroke-4 sošolke iz OŠ, 3 iz faxa, nekaj sosošolk iz OŠ, nekaj znank, ki se gibljejo med 24 in 27-letom...vem, da je to zgolj moje osebno mnenje, ampak lahko rečem, da me žalosti to, kar je đeki napisal(pa ima prav v veliki večini), da je danes vse več takšnih, ki so stari 25 in mislijo sam na čage...pa tudi vse preveč je takih, ki so stai krepko preko 35 in še niso dovolj zreli..no samo ti ljudje so pa zame extremi..ker če pri 35ih ne moreš začet mislit s svojo glavo in se vsaj toliko ustalit, da si ustvariš normalno družino, pol je pa to žalostno ( imamo žal v družini enega takega...ima otroka, pa je bore malo z njim, mama je tud bolj tak no, pa je td preko 30 (rodila je pri 28ih), zato pa je mali tak divjak kot je in se bnaša tako kot se-grozno)
pa še ena malo smešna zadeva-bolj za šalo kot zares..jaz otroka ne bi imela pri 38ih, ker bi me imeli pol za babivo na govorilnih v šoli :P :lol:
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 01. Sep. 2011 12:37

jaz bi pri svojih 25 lahko poskrbela za otroka, če bi hotela (pomoje). ampak stvar je v tem, da si zaenkrat še ne želim take obveznosti v življenju. ta svoboda v smislu biti sam svoj gospodar me je zadrogirala.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 01. Sep. 2011 12:54

Mene pri 27ih, drži nazaj še predvsem to, da nimam redne zaposlitve za nedoločen čas (z začetkom januarja mi tukaj preneha pogodba in morem it v lov za novo službo), da bi rada najprej še malo potovala in šla okoli (sama s fantom ali skupaj z družbo, brez otroka! Ne pravim, da potem ko imaš otroka, nič ne moreš...ampak je drugače in stvari moraš bolj kot ne prilagajat njemu. Logično!) in predvsem to....da še ne morem 100% rečt, da si otroka res želim.

Bom še malo počakala :D
Uporabniški avatar
sarzo
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 8. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a sarzo » 01. Sep. 2011 12:54

purple_rain napisal/-a:Hm. Ni glih ene same teme o tem, ker se je o tej tematiki v raznih temah razpravljalo.

Akademik napisal/-a:Se spomnete še časov, kjer so ženske pri 19ih letih že imele vsaj enega otroka?
Ne, ker:
1.)po večini smo mi bili tisti otroci :P
2.)pravzaprav je ta "čas" še dlje nazaj (ne poznam nikogar, ki bi imel tako mlade starše)

mene je mela mama pr 20ih :P jst bi si sicer otroke že želela (stara sm 19) ampak ker pač je treba najprej študirat, dobit službo dobit denar, da se bo lahko preživel tut otroka, ker je tut to strošek. Če še zase nimaš je ponavad met težko še za otroka.
Uporabniški avatar
sarzo
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 8. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a sarzo » 01. Sep. 2011 12:55

purple_rain napisal/-a:Hm. Ni glih ene same teme o tem, ker se je o tej tematiki v raznih temah razpravljalo.

Akademik napisal/-a:Se spomnete še časov, kjer so ženske pri 19ih letih že imele vsaj enega otroka?
Ne, ker:
1.)po večini smo mi bili tisti otroci :P
2.)pravzaprav je ta "čas" še dlje nazaj (ne poznam nikogar, ki bi imel tako mlade starše)

mene je mela mama pr 20ih :P jst bi si sicer otroke že želela (stara sm 19) ampak ker pač je treba najprej študirat, dobit službo dobit denar, da se bo lahko preživel tut otroka, ker je tut to strošek. Če še zase nimaš je ponavad met težko še za otroka.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 01. Sep. 2011 13:13

Zanimivo, v moji okolici je zmeraj vec mladih mamic (okoli 20let, tudi manj). Se nacrtno jih delajo, samo da vlecejo socialno od drzave.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 01. Sep. 2011 13:27

^^ jap....razlogov zakaj se nekdo odloči za otroka je miljaužnt :D
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 01. Sep. 2011 13:34

Jaz tud poznam dost punc, ki so bile pri 20 letih že mamice. Pri teh puncam, ki jih jaz poznam, je bila nosečnost sicer nepričakovana, pa vseeno. Sem pa ravno nekaj dni nazaj govorila z eno punco, ki ima dva fantka, ona pa je stara 23 let. Pa je rekla, da sicer ful uživa v vlogi mamice, ampak da pa na čase pogreša vso to brezskrbnost, da je zamudila del mladosti (konec srednje šole je zanosila), da ni hodila na študentske žure kot bi lahko, potovala s fantom, skratka, pravi, da če bi se še enkrat lahko odločala o tem, bi se za otroka definitivno odločila po 25 letu.

Je pa tudi v tem okolju, kjer sem doma, ful mladih mamic. Zdele jih lahko naštejem vsaj 10 in vse so mlajše od 25 let. Je pa res da imajo vse starejšega partnerja z redno zaposlitvijo, tako da ne vlečejo samo socialne podpore...
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 01. Sep. 2011 13:53

^^ .....živijo pa na račun partnerja. Isto sranje!
Uporabniški avatar
DuL_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a DuL_ » 01. Sep. 2011 14:11

Jaz tud poznam dost takih mladih staršev,ki so že pri 19 rodile,ampak nima pa doben redne zaposlitve

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot], Google [Bot]