Imeti otroka in družinsko življenje - nekoč in danes.

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 04. Avg. 2011 13:37

Akademik napisal/-a:"Težava" nastopi, če pride ta potreba po 45 letu.

Akademik, zdej pa že mal pretiravaš. Zdej si navedel že starost pri kateri ni nič nenavadnega če gre ženska v menopavzo. Kje si pa 45 let zdaj našel? A mi smo šele na 30 let POVPREČJA...
Uporabniški avatar
Akademik
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Akademik » 04. Avg. 2011 13:40

Maychy napisal/-a:Jah, če se bom pri 45-ih odločila imeti otroka in svojega ne bom več mogla imeti bom pa vložila papirje za posvojitev. Ne čutim nujne potrebe po nadaljevanju vrste s svojimi biološkimi potomci.

Super odgovor, poznam namreč kar nekaj ljudi, ki se jim zdi "poslanstvo", da nadaljujejo svojo vrsto z biološkimi potomci. Meni je to zgrešen pogled, saj nismo več v letu 1700.
I'll tell you one thing: Don't ever give anybody your best advice, because they're not going to follow it.
Uporabniški avatar
Akademik
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Akademik » 04. Avg. 2011 13:43

UG84 napisal/-a:
Akademik napisal/-a:"Težava" nastopi, če pride ta potreba po 45 letu.

Akademik, zdej pa že mal pretiravaš. Zdej si navedel že starost pri kateri ni nič nenavadnega če gre ženska v menopavzo. Kje si pa 45 let zdaj našel? A mi smo šele na 30 let POVPREČJA...

Preberi moje poste, pa boš vidla da je po 40 letu že kar 1/11 otrok mongoloiden, kar JE zaskrbljujoče. Hvala.
I'll tell you one thing: Don't ever give anybody your best advice, because they're not going to follow it.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 04. Avg. 2011 13:46

Ne, ne razumeš. Pravim da pretiravaš, ker govoriš o 45. letih starosti, pri čemer smo v Sloveniji še daaaaaaleč pod to starostno mejo.

Hočem ti povedat da to, kar si napisal ni relevantno.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 04. Avg. 2011 13:52

Akademik napisal/-a:
Maychy napisal/-a:Jah, če se bom pri 45-ih odločila imeti otroka in svojega ne bom več mogla imeti bom pa vložila papirje za posvojitev. Ne čutim nujne potrebe po nadaljevanju vrste s svojimi biološkimi potomci.

Super odgovor, poznam namreč kar nekaj ljudi, ki se jim zdi "poslanstvo", da nadaljujejo svojo vrsto z biološkimi potomci. Meni je to zgrešen pogled, saj nismo več v letu 1700.

Jaz sem tak. Pač, želim si svojega otroka, ki bo del mene, plod ljubezni med nama s punco, katerakoli bo že...

Nevem, pač rad bi bil koristen v evoluciji.
Uporabniški avatar
SheShy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a SheShy » 04. Avg. 2011 14:04

Akademik napisal/-a:Super odgovor, poznam namreč kar nekaj ljudi, ki se jim zdi "poslanstvo", da nadaljujejo svojo vrsto z biološkimi potomci. Meni je to zgrešen pogled, saj nismo več v letu 1700.

Strinjam se, da je zgrešeno, če želiš otroka le zaradi nadaljevanja vrste. Tudi sama, če bi imela težave s plodnostjo bi posvojila...ampak s tem bi se še vedno čutila nekako oropana (malce grd izraz, ni mišljen tako hudo) izkušnje v obdobju pričakovanja. Samo, če naravno ne gre, je pač tudi opcija posvojitve več kot dobrodošla :)

Kar se pa starosti staršev tiče, pa zame ni le problem v možnih boleznih in riziku. Če malo preračunam, da bi npr. zanosila v starosti nekje 37 let, bi rodila v 38 letu...ko bi otrok odrasel v najstnika, s tem pa v najbolj kritično obdobje odraščanja (npr. 15 let), bi jih jaz štela že krepkih 53 let...odvisno sicer od človeka, ampak v večini odrasli funkcioniramo do 50. leta, kasneje se že počasi začne postopek staranja (kristalna/fluidna inteligenca ter upad ene in narast druge, itd..)...bi imela dovolj živcev za najstnika? Bi ga razumela? Bi znala premostit razliko v starosti med sabo in otrokom? V razmislek...
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 04. Avg. 2011 14:39

UG84 napisal/-a:Mi delamo iz tega, da imaš otroka en tak big deal da je že prav absurdno.

Od tega da postavljamo meje pri katerih se ti ne vem kaj vse lahko zgodi če rodiš kasneje, do tega da se moraš v milni mehurček zavit med nosečnostjo, do tega, da je totalna znanost da potem rodiš. Da o vzgoji otroka sploh ne bi, ker verjetno o nobeni stvari ni napisanih toliko knjig in toliko študij.

To je tok enega brezveznega pritiska. Obnašamo se kot da se otroci vsakič rojevajo prvič in kar je najhuje, kot da ga je absolutno obvezno imet.

Jaz se na te "norme" prav nič ne oziram. Ko ga bom želela imet ga bom. Meni se pri 27tih popolnoma nikamor ne mudi in ne mislim na to kako je bilo včasih in kolko že zamujam. Pa čeprav znanke okrog mene stalno rojevajo.

edini post, v tej temi, ki mi je totalno kul. :cool:
1+
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
Temptress
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Temptress » 04. Avg. 2011 17:05

slovenc79 napisal/-a:

Hahha, s tem še nisi avtomatično koristen v evoluciji. Pač +1 prebivalec planeta več. Že tako nas je preveč in bi bilo koristno, če se Zemlja otrese določenega števila folka.

Pri 29ih me še vedno ne mika dovolj, da bi svoj življenski stil podrejala otroku. Sem še vedno presebična in če se mu ne morem dat 100 %, se raje ne dam 0.
Uporabniški avatar
Akademik
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Akademik » 04. Avg. 2011 17:31

Zelo podpiram tako razmišljanje in v prvem in v drugem odstavku. Mislim, da je tudi to en razlog, da majo ljudje tako pozno otroke in prav je tako.
Zadnjič spremenil Akademik, dne 04. Avg. 2011 22:31, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 04. Avg. 2011 18:14

Temptress napisal/-a:
slovenc79 napisal/-a:

Hahha, s tem še nisi avtomatično koristen v evoluciji. Pač +1 prebivalec planeta več. Že tako nas je preveč in bi bilo koristno, če se Zemlja otrese določenega števila folka.

Pri 29ih me še vedno ne mika dovolj, da bi svoj življenski stil podrejala otroku. Sem še vedno presebična in če se mu ne morem dat 100 %, se raje ne dam 0.

Sem ploden, straight samec. In če mi rata naredit otroka, sem avtomatično tako dober da grem naprej. HAHA.

Tisti ki pa pač preveč sebični, gledajo sam na svojo rit, neplodni, ali pa poskušajo (zaman) oploditi svoj spol, avtomatično ne grejo naprej. Tako se pač naravno pokaže, kdo je sposoben iti naprej, kdo pa ne.

In TO so ljudje, ki se jih mora Zemlja otresti.

Zato je tudi vedno več neplodnosti, istospolno usmerjenih, ljudje so vedno šibkejši, glede na to da je vedno več smrtnih bolezni, ipd. Vse je popolnoma logično. Če komu ni, mu pač ni... ampak tako je bilo milijarde let pred človekom, tako je, in tako bo.
Uporabniški avatar
Marx
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Marx » 04. Avg. 2011 21:53

Akademik napisal/-a:

Seveda, saj je želja po tem "poslanstvu" vrstam dana zato, da ne izumrejo. Zato ima tudi večina ljudi željo, da nadaljuje svojo vrsto.

Če pa gledamo racionalno in bolj egoistično, kaj so plusi in minusi imeti otroka?
Minusi:
- tisoče ur časa, ki jih bomo uporabili, ko se bomo z otrokom ukvarjali in ga vzgajali (torej manj prostega časa)
- spremenjen način življenja (manjša mobilnost - težje se selimo in potujemo, manj žuramo, bojimo se za službo, ker si težje privoščimo obdobje brez dohodka...)
- rizik, da otrok ne bo zdrav in bo kot tak zahteval nego 24 ur na dan, do smrti, še več odrekanja, stroškov, skrbi
- strošek vzgoje otroka, ki v denarju znaša (preko palca) 200.000 eur
- rizik, da partner odide in moramo za otroka skrbeti sami (samske ženske z otrokom tudi težje najdejo novega partnerja)
- ...

Plusi:
- veselje, ki ga otrok prinese k hiši (biološko dano, da bi nadaljevali vrsto)
- morda nam bo pomagal, ko bomo starejši in bomo potrebovali pomoč
- plačevanje zanamcev v pokojninsko blagajno, iz česar bomo imeli pokojnine
- ...

V vsakem primeru je odločitev za otroka one-way ticket, ki za vedno spremeni življenje, zato je vsekakor treba prekleto dobro premisliti, preden tako odločitev sprejmemo.
Per aspera ad astra.
Uporabniški avatar
Mr. Simpaticus
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Mr. Simpaticus » 04. Avg. 2011 22:32

Marx napisal/-a:V vsakem primeru je odločitev za otroka one-way ticket, ki za vedno spremeni življenje, zato je vsekakor treba prekleto dobro premisliti, preden tako odločitev sprejmemo.

:zustimm: do takrat pa :bia:
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 04. Avg. 2011 23:02

Se strinjam Marx.

Pogoj je, da imaš partnerja, ki bo tudi pripravljen imeti otroka, drugače nima smisla o otroku razmišljati.

Da bo otrok do smrti odvisen od tebe, se tudi ne zgodi nevem kako pogosto. O tem bi še lahko debatiral...

Je pa še drugi pogoj, finance, kar je pa pač sitnost človeka, ki si jo je sam skuhal... zato je treba imeti zanseljiv vir prihodkov...
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 05. Avg. 2011 7:17

slovenc79 napisal/-a:Sem ploden, straight samec. In če mi rata naredit otroka, sem avtomatično tako dober da grem naprej. HAHA.

Tisti ki pa pač preveč sebični, gledajo sam na svojo rit, neplodni, ali pa poskušajo (zaman) oploditi svoj spol, avtomatično ne grejo naprej. Tako se pač naravno pokaže, kdo je sposoben iti naprej, kdo pa ne.

In TO so ljudje, ki se jih mora Zemlja otresti.

Tole je pa prav ono LAKEM LAČEN razmišljanje. Tole se zdaj bere kot da a) maš popolno zagotovilo, da si ploden, da so tvoji plavalci pravi maratonci in b) da ti je važno, da samo oplodiš samico, ne glede na to kakšna je. Kar se meni zdi fail, ker če bi se jaz odločila delit svojo gensko zasnovo, bi že pazla s čim jo mešam in mi ne bi bil dovolj kar en ploden redneck iz Vukojebine 5/a.

Kot drugo, spet ista predpostavka, tebi je važno da oplodiš. Če samica abortira, je tu spet fail. Če plod zamre je fail. Če se plod rodi z napako (pa to ni samo Downov sindrom, ampak vse možne ni da ni kongenitalne motnje a la Fallotova tetrologija, hidrocefalus and so on and on), je fail, ker si ustvaril bitje, ki ima a pirori zelo kratko življensko dobo in jo bo, tvoja prijateljica evolucija, slej ko prej spucala for its own sake.

Kot tretje, predpostavimo da najdeš super plodno samičko z dobro gensko zasnovo ki nima hostile womb in uspe donosit lepega, zdravega človečka. In potem failaš pri vzgoji ter dobiš ven posiljevalca, serijskega morilca, pedofila, alkoholika ali pa kar tako nekega luzerja, ki živi od davoplačevalskega denarja, ker je pač len in neumen. Ne, ne glede na to kak dober ploden samec si, spet nisi naredil evoluciji nobene usluge.

Torej brez skrbi, to da si ploden alfa samec z željo svršavat naokoli, še ne pomeni, da rabi svet cel kup tvoje mislečih, ostalih pa ne.
Uporabniški avatar
SheShy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a SheShy » 05. Avg. 2011 10:08

^^ :flehan: tole sm si pa prov mogla naglas prebrat :mrgreen:

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov