Geji in lezbike v Sloveniji
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Starši čakajo na otroke tudi po par let, mnogi zaradi prestrogih pogojev ostajajo sirote..ti pa meniš, da je veliko otrok posvojenih v težavne družine. Od kje ti to?
It was forever..but it didnt last long..
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Celestica, točno takšne pavšalne izjave so me zmotile že v tvojem prvem postu. "Resnično veliko otrok je posvojenih v težavne družine."
Tudi če pustimo ob strani dejstvo, da obstaja cel kup preverjanj potencialnih posvojiteljev, me čisto praktično zanima, od kje ti ta podatek. A lahko navedeš kakšen vir?
In potem še iz tega izpeljuješ, da bi bilo otroku bolje pri dveh ljubečih očetih. A pri homoseksualnih parih pa ni možnosti, da bi bila posvojitelja neprimerna?
Če se ti zdi postopek posvojitve tako slabo reguliran, da se po tvojem mnenju otroke dodeljuje neprimernim ljudem, a ne bi bilo potem bolj nujno najprej uredit te problematike, kot pa homoseksualnih posvojitev? Konec koncev, po tvojem mnenju posvojeni otroci v številnih primerih trpijo.
Tudi če pustimo ob strani dejstvo, da obstaja cel kup preverjanj potencialnih posvojiteljev, me čisto praktično zanima, od kje ti ta podatek. A lahko navedeš kakšen vir?
In potem še iz tega izpeljuješ, da bi bilo otroku bolje pri dveh ljubečih očetih. A pri homoseksualnih parih pa ni možnosti, da bi bila posvojitelja neprimerna?
Če se ti zdi postopek posvojitve tako slabo reguliran, da se po tvojem mnenju otroke dodeljuje neprimernim ljudem, a ne bi bilo potem bolj nujno najprej uredit te problematike, kot pa homoseksualnih posvojitev? Konec koncev, po tvojem mnenju posvojeni otroci v številnih primerih trpijo.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^brez skrbi, si tudi oni ne željio tvoje družbe (pa zihr še kdo)..
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Predsodek do ljudi s predsodki ni predsodek!
It was forever..but it didnt last long..
-
purple_rain - Cosmopsiho
RmX, oh, to čist verjamem, da nisem povsod zaželjena..sam zaenkrat tega še nisem slišala v obraz (od oseb, ki bi mi kaj pomenile), tko da me (trenutno) ne moti.
Ampak..očitno imam predsodke do homofobov , res, ne razumem zakaj si jih ne želiš v svoji družbi? A so kužni? Bojo svojo spolno usmerjenost nate prenesli? Se bojiš, da te bi kar vsi povprek hotel podret - verjemi, lih tko imajo standarde.
"Nočem vedeti kaj delajo v zasebnosti" pa jz uporabljam za vse - resno, kaj delaš s svojim partnerjem je vajina stvar, ne moja; TMI, kthxbai.
Ampak..očitno imam predsodke do homofobov , res, ne razumem zakaj si jih ne želiš v svoji družbi? A so kužni? Bojo svojo spolno usmerjenost nate prenesli? Se bojiš, da te bi kar vsi povprek hotel podret - verjemi, lih tko imajo standarde.
"Nočem vedeti kaj delajo v zasebnosti" pa jz uporabljam za vse - resno, kaj delaš s svojim partnerjem je vajina stvar, ne moja; TMI, kthxbai.
- RmX
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 1. 2011
purple_rain napisal/-a:RmX, oh, to čist verjamem, da nisem povsod zaželjena..sam zaenkrat tega še nisem slišala v obraz (od oseb, ki bi mi kaj pomenile), tko da me (trenutno) ne moti.
In zakaj bi jih moral gledati v družbi, če mi njihova družva ne odgovarja??? Če tebi odgovarjajo use vrste družb, meni pač ne.. Pa lahko bi se naučila kot prvo, če se že delaš neki odprto za vse sprejela tudi drugačno mnenje.. Ravno tako, kot da bi zdaj jaz tebe napadal zakaj se ne moreš družiti z homofobi.. Če se že delaš odprto bodi dejansko odprta do vseh, ne samo odprta do gejev in lezbijk..
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
..Evelyn.. napisal/-a:Predsodek do ljudi s predsodki ni predsodek!
RmX, tole.
Jaz nimam predsodkov do nacijev, ker sem strpen človek. Kar naj pobijejo en kup ljudi, jaz se bom še naprej veselo strpno brigala zase. (Ja, karikiram, sam to se zgodi, če smo strpni do ljudi s predsodki.)
-
purple_rain - Cosmopsiho
Večno vprašanje: zakaj jih ne maraš/ti ne paše njihova družba?RmX napisal/-a:In zakaj bi jih moral gledati v družbi, če mi njihova družba ne odgovarja??? Če tebi odgovarjajo use vrste družb, meni pač ne..
Heh..pa ravno drugačno-misleče pogosto najrajš zagovarjam.RmX napisal/-a:Pa lahko bi se naučila kot prvo, če se že delaš neki odprto za vse sprejela tudi drugačno mnenje..
(ampak v tem primeru se meni drugačno mnenje zdi diskriminatorno. pika.)
In short: ker so predsodki neumni. In škodljivi.RmX napisal/-a:Ravno tako, kot da bi zdaj jaz tebe napadal zakaj se ne moreš družiti z homofobi..
Mal na daljše: pravzaprav ne vem, če se družim s homofobi - in mi prav paše tako; rada imam ljudi, ki me obkrožajo in če bi za katerega zvedela, da je homofob, bi me to postavilo v sitno situacijo.
..prav, se bom probala trudit bit bolj potrpežljiva s trapastimi ljudmi (again, sitna situacija: ker sama tudi včasih spadam v tole skupino , ne zanikam tega; sam v tem primeru pač ne ).RmX napisal/-a:Če se že delaš odprto bodi dejansko odprta do vseh, ne samo odprta do gejev in lezbijk..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov