Geji in lezbike v Sloveniji
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
~NIA~ napisal/-a:čeprov se mi smiljo otroc, ker bojo tarče posmeha, mogoče prav od tvojega otroka.
Ok, to je pa ena najbolj debilnih izjav, ki jih lahko izreče človek poln predsodkov. Še enkrat preberi in malo premisli, kakšno vlogo imaš TI v tem.
-
miteq - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 11. 2004
~NIA~ napisal/-a:vsak starš se trudi vzgojiti otroka po najboljših močeh.
Pa ne piši takšnih neumnosti, ker bo kdo še to tudi verjel. Veliko staršev se NE trudi vzgojiti otroka v strpnega, zrelega, pametnega,... človeka. Samo poglej skozi okno (ali pa v ogledalo) in boš videla obupno stanje, v katerem je svet.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?
Vir: SSKJ
Vir: SSKJ
-
puma - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 21. 8. 2004
- Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...
miteq napisal/-a:~NIA~ napisal/-a:vsak starš se trudi vzgojiti otroka po najboljših močeh.
Pa ne piši takšnih neumnosti, ker bo kdo še to tudi verjel. Veliko staršev se NE trudi vzgojiti otroka v strpnega, zrelega, pametnega,... človeka. Samo poglej skozi okno (ali pa v ogledalo) in boš videla obupno stanje, v katerem je svet.
a ti pri vsakem postu moraš žaliti osebo? ... raje umiri svojo agresijo in potem pametuj o strpnosti ...
... se pa strinjam z stavkom Nie, da se vsak starš trudi vzgojiti otroka po najboljših močeh ... in bi temu dodala, po svojih najboljših močeh.
Tako je nekemu staršu pomembno, da bo otrok pameten, zrel, dostojanstven ... medtem, ko bo nekomu pomembno, da otrok pride do 'kruha' in bo to večji dosežek za starša, kot pa v kakšno osebo se njegov otrok razvija.
...
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
~NIA~ napisal/-a:aja. in a si se kdaj uprašala zakaj nekoga ki ima očala zafrkavajo, drugega, ki jih ima prav tako, pa ne? zaradi osebnosti, samozavesti, samopodobe. nekoga ki se bo znal postavit zase, ne bojo zafrkaval. zafrkaval bojo tiho miško, pa čeprov ne bo nič narobe z njim. in mislim da predvsem tu vlogo igra vzgoja. kako te starši naučijo vklopa v družbo, odvisno kolk te zavijajo v vato, kolk spodbujajo tvojo komunikacijo, ustvarjalnost,.. nekaj že igra narava, geni.. večinoma pa tudi učenje, posnemanje.
-
missy* - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 8. 2007
Nevem, kaj sem narobe rekla pri prejsnem postu, vendar se mi ne zdi zgreseno. Za skupaj sta moski in zenska, Samo moski lahko oplodi zensko, zenska je ne bo. In se enkrat, ne, nic nimam proti homosexualcem, naj bodo, ne motijo me, ce jim pase bit z istim spolom, naj bodo. Zivljenje je njihovo in se ne vtikam v druge. In nevem, kaj je tukaj tako narobe napisanega? Sem se vedno za heterosexualnost, ampak naj bodo tudi drugi.
-
Volcjikamen - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 6. 2009
Vzgojne metode so izredno problematična stvar. Imamo recimo dve skrajnosti. Eno je komunistična trda moška roka-red in disciplina. Druga pa je, da otroku pustiš svobodo, da mu ne dihaš za ovratnik. No, dejstvo je, da niti ena, niti druga skrajnost nista dobri za otroka. Med tema dvema skrajnostima je potrebno najti pravo mero enega in drugega, kar je v praksi težko in težko je določiti, kateri odtenek je točno pravi, kaj šele ga v praksi uporabiti in se ga držati, kot pijanec plota.
En dan sem nekje delal in 10 ur smo limali kreme in neke vizitke v Cosmopolitane. Me je mikalo, da bi v vsakega nalimal še enga mastiča.
-
Volcjikamen - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 6. 2009
Dobro povedano... In kaj študiraš, da tako razmišljaš?
Vsekakor pa je bistvena razlika, ali ima otrok v glavi: "Ne smem tega narediti, ker me bo fotr razčefukal." ali "Ne smem tega narediti, ker SAM vem, da to ni prav."
Vsekako pa dandanes ni čas za vzgojo otrok. Na prvem mestu so itak neurejene družine. Število ločitev se tako, ali tako iz leta v leto povečuje in še se bo. Potem so še raznorazne časovne stiske, pa posvečanje karieri itd. Nekateri starši se preprosto morajo sprijaznit s tem, da kariere in otroka ne morejo imeti. Najlažje je narediti otroka, potem pa iti v tujino delati, mama pa naj skrbi zanj in ga parkrat na leto videti.
Poleg tega še vedno pri nekaterih veljajo tradicionalna načela, da je pač ženska tista, ki otroka vzgaja, kar je biologistično gledano povsem res, vendar v kolikšni meri je moški pripravljen biti žival in v kolikšni člove? To je razkol, ki zajema v določenih segmentih vzgojo otrok.
Pa tudi marsikdo, ki trdi, da ima najraje svojega otroka, tudi laže.
Vsekakor pa je bistvena razlika, ali ima otrok v glavi: "Ne smem tega narediti, ker me bo fotr razčefukal." ali "Ne smem tega narediti, ker SAM vem, da to ni prav."
Vsekako pa dandanes ni čas za vzgojo otrok. Na prvem mestu so itak neurejene družine. Število ločitev se tako, ali tako iz leta v leto povečuje in še se bo. Potem so še raznorazne časovne stiske, pa posvečanje karieri itd. Nekateri starši se preprosto morajo sprijaznit s tem, da kariere in otroka ne morejo imeti. Najlažje je narediti otroka, potem pa iti v tujino delati, mama pa naj skrbi zanj in ga parkrat na leto videti.
Poleg tega še vedno pri nekaterih veljajo tradicionalna načela, da je pač ženska tista, ki otroka vzgaja, kar je biologistično gledano povsem res, vendar v kolikšni meri je moški pripravljen biti žival in v kolikšni člove? To je razkol, ki zajema v določenih segmentih vzgojo otrok.
Pa tudi marsikdo, ki trdi, da ima najraje svojega otroka, tudi laže.
En dan sem nekje delal in 10 ur smo limali kreme in neke vizitke v Cosmopolitane. Me je mikalo, da bi v vsakega nalimal še enga mastiča.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
~NIA~ napisal/-a:če smo že pri vzgojnih stilih.. mislim da poznamo 5 različnih.
to so:
1. avtoritarni (prepovedi, zapovedi, omejevanje otrokovih potreb, starši majo glavno besedo....)
2.avtoritativni (demokratičn pač, pomojm še najbolj sprejemljiv, ko gre za pogovor, dogovarjanje med otrokovimi željami in zahtevami staršev. in tud tale stil je edini ki vodi v zrelo, ustrezno osebnost.
3.brezbrižni (ko staršem ni mar za otroka, ko veliko delajo... otroci so prepuščeni sami sebi.) - no tud to da se nekdo ne ukvarja z otrokom je nek vzgojni stil.
4. permisivni: to je pa dans najbolj razširjen se mi zdi.. ko je otroku dovoljeno vse, starši so zlo zaščitniški.. ta stil mislim da so ga ušporabljali predvsem po vojni (če nismo mel mi, naj majo vsaj naši otroc). ampak posledice so pa, da je osebnost lahko zelo šibka, nesamozavesten v družbi, ne znajo se soočati s problemi..
5.kaotični: ta je pa najbolj škodljiv, ker ga uporablajo manipulativni ljudje. recimo ko otrok nikol neve kaj lahk prčakuje. enkrat bo za eno stvar pohvaljen, drugič kregan..
tolk da smo si na jasnem glede vzgojnih stlov
nop. definitvno jih ni samo 5.
sicer pa se popolnoma strinjam z možnostjo posvojitve otrok pri gejevskih parih.
take družisnke skupnosti dandanes že obstajajo, le da otroci nimajo urejena pravnega in socialnega statusa, kar gre samo v škodo otrok.
vsak, ki se odloči za posvojitev je prekleto odločen, da si otroka želi imeti in je zanj pripravljen tudi primerno poskrbeti.
tarče zasmehovanja v osnovni šoli so otroci na ić, na ž, s preveč skodranimi lasmi, premalo kilami, preveč kilami, zelenimi teniskami. mene so celo osnovno šolo zajebavali, pa sem zrasla v čisto socializirano bitje brez kakršnih koli travm. če ti družina nudi dovoljšnjo čustveno oporo boš preživel osnovno šolo in še marsikaj hujšega. bojazni, da bi od staršev povzel seksualna nagnjenja ni.
prav tako homoseksualnost ni modna muha (izvzevši klince in nažgano eksperimentiranje) ampak je vedno večji procent odkritih homoseksualcev posledica liberalizacije in vedno večje odprtosti družbe (žal očitno še vedno ne dovolj odprte). prav tako, bo v primeru posvojitve otrok, tudi na ta pojav družba začela gledati z manjšimi zadržki. prej ali slej.
tudi mati samohranilka in nezakonski otroci so bili včasih totalno nepojemljivo dejstvo, ki je dandanes čisto normalen in družbeno sprejemljiv pojav.
-
kiny - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 8. 2007
- Kraj: over the rainbow
Me ne motijo homoseksualni pari, me ne moti če jih vidm se za rokce držat in poljubljat. Me prav tako nebi motilo, da bi se lahko poročali med sabo.
Bi se pa malo zamislila nad tem, ko bi videla homoseksualni par z otrokom. Pa ne zato ker mislim da homoseksualni pari niso dobri ljudje oziroma nebi znal vzgajat otroka. Nasprotno! Vrjamem da bi ga dobro vzogijili, ampak mislim da dokler naša družba ne bo spremenila mnenja o tem, ne mučmo otroka za brezveze, a ni tko?
Dobr vemo da v naši državici je še veeeliko predsodkov glede tega in tako povedan "najebal" bi otroci.
Ko pa bo večina ljude sprejela homoseksualce potem pa ne bom nič imela proti, kajti vrjetno nam bo to potem že vsakdanje.
Bi se pa malo zamislila nad tem, ko bi videla homoseksualni par z otrokom. Pa ne zato ker mislim da homoseksualni pari niso dobri ljudje oziroma nebi znal vzgajat otroka. Nasprotno! Vrjamem da bi ga dobro vzogijili, ampak mislim da dokler naša družba ne bo spremenila mnenja o tem, ne mučmo otroka za brezveze, a ni tko?
Dobr vemo da v naši državici je še veeeliko predsodkov glede tega in tako povedan "najebal" bi otroci.
Ko pa bo večina ljude sprejela homoseksualce potem pa ne bom nič imela proti, kajti vrjetno nam bo to potem že vsakdanje.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
jaz nimam nic proti in mislim da bo enkrat to nekaj popolnoma normalnega. tako kot je ena ze napisala:
vcasih so bli tut nezakonski otroci pankrti, pa mame samohranilke nekaj nedojemljivega ostalim...pa je zdaj to moderno, poroca se pa vec dosti ljudi ne.
mislim da bo tudi s homoseksualnostjo tako
vcasih so bli tut nezakonski otroci pankrti, pa mame samohranilke nekaj nedojemljivega ostalim...pa je zdaj to moderno, poroca se pa vec dosti ljudi ne.
mislim da bo tudi s homoseksualnostjo tako
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov