Geji in lezbike v Sloveniji
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
Nataška982 napisal/-a:se je pač on odločil drugače.
Če se je zavestno odločil, da bo gej, potem to sploh ni ampak je to samo zato ker je to kao IN in išče pozornost. Rabi psihiatra...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
Beiib. - Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 7. 2009
- Kraj: Somewhere over the rainbow.*
McLarnovc napisal/-a:Nataška982 napisal/-a:se je pač on odločil drugače.
Če se je zavestno odločil, da bo gej, potem to sploh ni ampak je to samo zato ker je to kao IN in išče pozornost. Rabi psihiatra...
Pravzaprav se za to sploh ne moreš odločit. Ne vem, to že imaš v sebi. Ne moreš kar reč, "oh, od zdaj naprej bom pa mela rada lulike"
Nimam pa čist nič prosti gejem/lezbijkam, pač njihova stvar
Zadnjič spremenil Beiib., dne 23. Avg. 2009 19:35, skupaj popravljeno 1 krat.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Nekaj mi je zanimivo. Verjetno se še spomnite NoSexa. Ok, odmislimo njegovo primitivnost. On se je počutil v tem svetu zelo nesprejetega s svojo težavo - aseksualnostjo. Odprl je teme, v katerih nas je skušal vse skupaj prepričat, kak je aseksualnost nekaj normalnega, zakaj mormo vsi kr naprej sexat, zakaj nam je sex tolk pomembn, zakaj ne bi sprejele aseksualneža...in smo mu vse pritrjevale, da ga čisto sprejemamo, ampak da normalno to ni, da je bolj prav, da imaš zdrav apetit po spolnosti.
No, zakaj pa je kontra usmerjenost kaj bolj sprejemljiva kot pa je bila nosexova aseksualnost? Čeprav homoseksualce sprejemam, se mi to ne zdi normalno in menim, da je bolj pravilno, da se zaljubljamo v nasprotni spol.
A ni to dvolično? Kje je pa potem meja? Zakaj se v nasprotni spol lahko zaljubimo, v svojega brata se pa ne smem zaljubit? Ker je nenaravno, da se zaljubim v brata? Ja saj homoseksualnost tudi ne deluje najbolj naravi v prid! (no, zdaj, ko nas bo počasi že 7 miljard, lahko te besede vzamem nazaj).
Zakaj je homoseksualnost bolj sprejemljiva, kot npr. incest? Kaj pa, če se kakšna hčerka res zaljubi v očeta? Boste zagnali vik in krik, da naj gre k psihiatru. Da je zmešana. Da je bolana. A če pa se kolega zaljubi v sosedovega fanteta, je pa vse čisto ok, normalno in sprejemljivo?
Kje se to konča? Zato, ker se nam nekaj zdi manj pokvarjeno in perverzno, s časom se na to navadimo in postane sprejemljivo, potem čez veliiiko časa pa to postane že normalno?
A si sploh znamo postavljat jasne meje v svojih glavah?
No, zakaj pa je kontra usmerjenost kaj bolj sprejemljiva kot pa je bila nosexova aseksualnost? Čeprav homoseksualce sprejemam, se mi to ne zdi normalno in menim, da je bolj pravilno, da se zaljubljamo v nasprotni spol.
A ni to dvolično? Kje je pa potem meja? Zakaj se v nasprotni spol lahko zaljubimo, v svojega brata se pa ne smem zaljubit? Ker je nenaravno, da se zaljubim v brata? Ja saj homoseksualnost tudi ne deluje najbolj naravi v prid! (no, zdaj, ko nas bo počasi že 7 miljard, lahko te besede vzamem nazaj).
Zakaj je homoseksualnost bolj sprejemljiva, kot npr. incest? Kaj pa, če se kakšna hčerka res zaljubi v očeta? Boste zagnali vik in krik, da naj gre k psihiatru. Da je zmešana. Da je bolana. A če pa se kolega zaljubi v sosedovega fanteta, je pa vse čisto ok, normalno in sprejemljivo?
Kje se to konča? Zato, ker se nam nekaj zdi manj pokvarjeno in perverzno, s časom se na to navadimo in postane sprejemljivo, potem čez veliiiko časa pa to postane že normalno?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
-
Venera8 - Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 6. 2009
Jaz načeloma nimam nič proti homoseksualcem, pač jim tako paše. Ampak absolutno pa ne podpiram poroke in pa posvojitve otrok, to je pa višek... Otrok potrebuje očeta in mater, ne pa dva očeta oz. dve matere. Tak otrok ne bo več vedel kaj je normalno ker bo živel z dvema predstavnikoma istega spola, in ne tako kot njegovi sovrtniki. Oče in mati, vsak drugače prispevata k razvoju in vzgoji otroka.
Ko pa bosta dva geja (dve lezbijki) sama naredila otroka, pa naj ga imata. Narava jim z razlogom to preprečuje!!!
Ko pa bosta dva geja (dve lezbijki) sama naredila otroka, pa naj ga imata. Narava jim z razlogom to preprečuje!!!
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
positive vibration napisal/-a:Nekaj mi je zanimivo. Verjetno se še spomnite NoSexa. Ok, odmislimo njegovo primitivnost. On se je počutil v tem svetu zelo nesprejetega s svojo težavo - aseksualnostjo. Odprl je teme, v katerih nas je skušal vse skupaj prepričat, kak je aseksualnost nekaj normalnega, zakaj mormo vsi kr naprej sexat, zakaj nam je sex tolk pomembn, zakaj ne bi sprejele aseksualneža...in smo mu vse pritrjevale, da ga čisto sprejemamo, ampak da normalno to ni, da je bolj prav, da imaš zdrav apetit po spolnosti.
ker je pri incestu možnost prenosa različnih gensko pogojenih bolezni dosti večja.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
positive vibration napisal/-a:? Kaj pa, če se kakšna hčerka res zaljubi v očeta? Boste zagnali vik in krik, da naj gre k psihiatru. Da je zmešana. Da je bolana. A če pa se kolega zaljubi v sosedovega fanteta, je pa vse čisto ok, normalno in sprejemljivo?
Ja?
-
...Princeska... - Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 8. 2009
- Kraj: Ljubljana
...
Zadnjič spremenil ...Princeska..., dne 28. Avg. 2009 8:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Baby if I act like that, flipping my blond hair back...
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
positive vibration napisal/-a:Zakaj je homoseksualnost bolj sprejemljiva, kot npr. incest?
Prepoved incesta je močna družbena norma, ki je tudi uzakonjena in v bistvu že vrojena v naše vsakdanje razmišljanje in delovanje. So argumenti za prepoved incesta, seveda, vseeno pa incest ni nekaj, kar se nikakor in pod nobenimi pogoji ne bi smelo dogajati zaradi takih in takih vsemogočnih zakonov. Je pač nekaj, kar smo sprejeli in s čim živimo, mogoče tudi zato, ker je za nadaljevanje naše vrste to še najbolj pametno (genske napake, psihološka razmerja med hčerko-očetom ipd.), lahko pa bi bilo tudi drugače.
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 1. 2005
- Kraj: Teksas, ZDA
positive vibration napisal/-a:Nekaj mi je zanimivo. Verjetno se še spomnite NoSexa. Ok, odmislimo njegovo primitivnost. On se je počutil v tem svetu zelo nesprejetega s svojo težavo - aseksualnostjo. Odprl je teme, v katerih nas je skušal vse skupaj prepričat, kak je aseksualnost nekaj normalnega, zakaj mormo vsi kr naprej sexat, zakaj nam je sex tolk pomembn, zakaj ne bi sprejele aseksualneža...in smo mu vse pritrjevale, da ga čisto sprejemamo, ampak da normalno to ni, da je bolj prav, da imaš zdrav apetit po spolnosti.
Nisem bil priča temu fenomenu, ampak obstoj različnih nivojev poželenja je normalen, in občasen aseksualen človek je tudi povsem normalen. Če se da to s hormoni popravit, bi mogoče lahko imel bolj bogato življenje, ampak če ni rešitve, kaj pa naj naredi drugega, kot da samega sebe sprejme? Če rabi kakšno partnerko, si lahko eventuelno najde kakšno, ki je tudi aseksualna, in bosta srečna skupaj. Nič ni narobe s tem.
positive vibration napisal/-a:No, zakaj pa je kontra usmerjenost kaj bolj sprejemljiva kot pa je bila nosexova aseksualnost?
Oboje je naravno dejstvo, ni na nas, da bi se odločali, kaj od tega je "sprejemljivo". Če se ne da nič naredit, ker je to pač stvar človekove genetske sestave, potem pač nimamo druge izbire, kot da sprejmemo, kajne?
Nesprejemanje dejstev, ki se jih ne da spremeniti, je z glavo skozi zid.
positive vibration napisal/-a:Čeprav homoseksualce sprejemam, se mi to ne zdi normalno in menim, da je bolj pravilno, da se zaljubljamo v nasprotni spol.
To, recimo, je z glavo skozi zid.
positive vibration napisal/-a:A ni to dvolično? Kje je pa potem meja? Zakaj se v nasprotni spol lahko zaljubimo, v svojega brata se pa ne smem zaljubit?
Tudi v svojega brata se smeš zaljubiti, in on se sme vate. Nič ni narobe s tem.
Če se imata rada, lahko živita skupaj in se seksata do konca življenja.
Samo otrok ne imet, ker bodo verjetno defektni.
positive vibration napisal/-a:Kje se to konča? Zato, ker se nam nekaj zdi manj pokvarjeno in perverzno, s časom se na to navadimo in postane sprejemljivo, potem čez veliiiko časa pa to postane že normalno?
Konča se pri ugotovitvi, da je vse, kar je prostovoljno, moralno.
positive vibration napisal/-a:A si sploh znamo postavljat jasne meje v svojih glavah?
Žal si ti sama primer, da ne.
- underdogy
- Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 8. 2008
Se meni samo zdi ali je dejansko neki mastermind tukaj primerjal homoseksualnost z incestom?! No comment.
No positive vibration - definitivno ti je vsa Slovenska gay scena nadvse hvalezna za tvoje sprejemanje, ceprav se ti ne zdi NORMALNO. Primarno, dragi genij, razmisli o terminologiji. "Normalno" izvira iz korena "norma" v pomenu druzbene norme. In kaj to pomeni pa ves ane? In da je istospolna usmerjenost v nasprotju z druzbenimi normami je popolnoma jasno. In sekundarno, tudi ce poskusam razumet tvoj stavek, ga nemorem. Kako lahko nekaj sprejemas se ti pa po drugi strani vseeno ne zdi prav?
Nikoli ne bom mogla razumet raznih homofobicnih izrodkov. Kako lahko nekoga sodimo po tem kaj in s kom to pocne v svoji spalnici (ali pac kje drugje)?
No positive vibration - definitivno ti je vsa Slovenska gay scena nadvse hvalezna za tvoje sprejemanje, ceprav se ti ne zdi NORMALNO. Primarno, dragi genij, razmisli o terminologiji. "Normalno" izvira iz korena "norma" v pomenu druzbene norme. In kaj to pomeni pa ves ane? In da je istospolna usmerjenost v nasprotju z druzbenimi normami je popolnoma jasno. In sekundarno, tudi ce poskusam razumet tvoj stavek, ga nemorem. Kako lahko nekaj sprejemas se ti pa po drugi strani vseeno ne zdi prav?
Nikoli ne bom mogla razumet raznih homofobicnih izrodkov. Kako lahko nekoga sodimo po tem kaj in s kom to pocne v svoji spalnici (ali pac kje drugje)?
-
Smeška. - Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 9. 2008
- Kraj: KP - LJ
gremo pogledat opcije, ki jih imamo
- človek se sam odloči, da postane gej.. močno dvomim, saj bi bilo to nekoliko preveč mazohistično v tej družbi.
- človek postane gej zaradi okolice.. nia je dala primer fantka, katerega mama je želela imeti punčko..
malo sem pogooglala slavne geje in odkrila, da je kar velika večina živela v družini z materjo in očetom, pa so kljub temu homoseksualni. (george michael, elton john, rosie o'donnell, ellen degeneres.. itd.) sploh pa bi lahko tukaj privlekla na dan zgodbice o kraljevih pingvinih in ostalih živalih, ki očitno kažejo znake homoseksualnega vedenja, kljub temu da nimajo takega socialnega življenja kot mi.
- slab psihološki razvoj - freud je imel teorije povezane z identifikacijo s staršem, ki je istega spola (odjipov kompleks, če koga zanima).. če je ta proces neuspešen naj bi sledil razvoj homoseksualnih tendenc...
ampak po mojem skromnem mnenju, je freud, kljub svoji veličini včasih udaril malo mimo.
- biološki / genetski razlogi - to se mi zdi od vsega najverjetneje, čeprav se še zdaleč na to ne spoznam, ampak prebrala sem študijo, da imajo istospolno usmerjeni ljudje drugačno asimetrijo možganov.
jaz osebno sem za to, da imajo istospolno usmerjeni ljudje otroke, saj ne verjamem, da se "nalezeš" tega, da si gaj pa tudi ne verjamem, da je to sploh relevantno za seksualno identifikacijo in osebnostni razvoj.
- človek se sam odloči, da postane gej.. močno dvomim, saj bi bilo to nekoliko preveč mazohistično v tej družbi.
- človek postane gej zaradi okolice.. nia je dala primer fantka, katerega mama je želela imeti punčko..
malo sem pogooglala slavne geje in odkrila, da je kar velika večina živela v družini z materjo in očetom, pa so kljub temu homoseksualni. (george michael, elton john, rosie o'donnell, ellen degeneres.. itd.) sploh pa bi lahko tukaj privlekla na dan zgodbice o kraljevih pingvinih in ostalih živalih, ki očitno kažejo znake homoseksualnega vedenja, kljub temu da nimajo takega socialnega življenja kot mi.
- slab psihološki razvoj - freud je imel teorije povezane z identifikacijo s staršem, ki je istega spola (odjipov kompleks, če koga zanima).. če je ta proces neuspešen naj bi sledil razvoj homoseksualnih tendenc...
ampak po mojem skromnem mnenju, je freud, kljub svoji veličini včasih udaril malo mimo.
- biološki / genetski razlogi - to se mi zdi od vsega najverjetneje, čeprav se še zdaleč na to ne spoznam, ampak prebrala sem študijo, da imajo istospolno usmerjeni ljudje drugačno asimetrijo možganov.
jaz osebno sem za to, da imajo istospolno usmerjeni ljudje otroke, saj ne verjamem, da se "nalezeš" tega, da si gaj pa tudi ne verjamem, da je to sploh relevantno za seksualno identifikacijo in osebnostni razvoj.
-
underdogy napisal/-a:Se meni samo zdi ali je dejansko neki mastermind tukaj primerjal homoseksualnost z incestom?! No comment.
Seveda lahko nekaj sprejemaš, normalno se ti pa ne zdi.
Da razjasnim: z besedo "normalno" mislim na skupek tistega, kako naj bi bilo, kar je značilno za družbo in vpliva dobro na njo. Hkrati pa je odraz nekega povprečnega stanja.
Naprimer: sprejemaš predebele ljudi. Poznaš nekatere, z nekaterimi si celo dobra prijateljica. Ne zdi pa se ti normalno, da bi bila vsa populacija predebela.
Nimam problemov s predsodki - niti s pozitivnimi, niti z negativnimi. In ljudi po tem, kako so spolno usmerjeni, ne sodim. Lahko pa si o tem vseeno ustvarim svoje mnenje, ne? Tudi ne sodim ljudi po glasbi, ki jo poslušajo, pa vseeno mislim, da je elektronika crap...kljub temu, da odlično shajam z nekaterimi poslušalci te muske. Se pač ne moremo pogovarjat o glasbi, lahko pa se o vsem drugem.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
-
Alwaleed napisal/-a:positive vibration napisal/-a:No, zakaj pa je kontra usmerjenost kaj bolj sprejemljiva kot pa je bila nosexova aseksualnost?
Oboje je naravno dejstvo, ni na nas, da bi se odločali, kaj od tega je "sprejemljivo". Če se ne da nič naredit, ker je to pač stvar človekove genetske sestave, potem pač nimamo druge izbire, kot da sprejmemo, kajne?
Nesprejemanje dejstev, ki se jih ne da spremeniti, je z glavo skozi zid.
Še preveč je homoseksualcev, ki so to zato, ker je to "moderno". Tistih, rojenih, je verjetno bolj malo. Nas je že narava tako naredila, a ne?
Alwaleed napisal/-a:positive vibration napisal/-a:Čeprav homoseksualce sprejemam, se mi to ne zdi normalno in menim, da je bolj pravilno, da se zaljubljamo v nasprotni spol.
To, recimo, je z glavo skozi zid.
Si prepričan, da sem jaz tista, ki rine z glavo skozi zid? Se ti ne zdi, da to počnejo tisti, ki na vsak način hočejo doseči tisto, kar je nemogoče? Naj rinejo z glavo skozi zid in naredijo otroka, če jim uspe.
Alwaleed napisal/-a:positive vibration napisal/-a:A ni to dvolično? Kje je pa potem meja? Zakaj se v nasprotni spol lahko zaljubimo, v svojega brata se pa ne smem zaljubit?
Tudi v svojega brata se smeš zaljubiti, in on se sme vate. Nič ni narobe s tem.
Če se imata rada, lahko živita skupaj in se seksata do konca življenja.
Samo otrok ne imet, ker bodo verjetno defektni.
Verjetno se 99% ljudi s tem ne bi strinjalo. Kot pravim, jaz imam neko svoje stališče, ki ni skrajno in na tem forumu ga zagotovo ne bom spremenila. Vas, dragi kolegi soforumaši, pa malo preizkušam, da vidim, kje imate postavljene svoje meje in vidite tudi drugačno perspektivo. Meni osebno se zdi bolj naravno, če se zaljubita brat in sestra, kot pa dve sosedi.
Alwaleed napisal/-a:positive vibration napisal/-a:Kje se to konča? Zato, ker se nam nekaj zdi manj pokvarjeno in perverzno, s časom se na to navadimo in postane sprejemljivo, potem čez veliiiko časa pa to postane že normalno?
Konča se pri ugotovitvi, da je vse, kar je prostovoljno, moralno.
Tudi 8-letnica bo prostovoljno privolila v spolni odnos. Pa je to moralno? Pusti zdaj zakone ob strani, ker so le popačeno ogledalo morale.
Alwaleed napisal/-a:positive vibration napisal/-a:A si sploh znamo postavljat jasne meje v svojih glavah?
Žal si ti sama primer, da ne.
Nisem jaz tista, ki kontrira sama sebi.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
-
g00fy_qa napisal/-a:positive vibration napisal/-a:Zakaj je homoseksualnost bolj sprejemljiva, kot npr. incest?
Prepoved incesta je močna družbena norma, ki je tudi uzakonjena in v bistvu že vrojena v naše vsakdanje razmišljanje in delovanje. So argumenti za prepoved incesta, seveda, vseeno pa incest ni nekaj, kar se nikakor in pod nobenimi pogoji ne bi smelo dogajati zaradi takih in takih vsemogočnih zakonov. Je pač nekaj, kar smo sprejeli in s čim živimo, mogoče tudi zato, ker je za nadaljevanje naše vrste to še najbolj pametno (genske napake, psihološka razmerja med hčerko-očetom ipd.), lahko pa bi bilo tudi drugače.
Za nadaljevanje naše vrste bi potemtakem bilo sploh nespametno dejanje sprejemanje homoseksualnosti.
Sicer mislim, da je človeška vrsta že itak malo predolga Tako da te barikade lahko padejo. Ne?
Pa ti sprejemaš incest?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]