Geji in lezbike v Sloveniji

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 27. Jul. 2009 16:45

:nixweiss:
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 18:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 27. Jul. 2009 16:53

ja ampak ti si iz tistih dveh primerov nekako povzela teorijo, veljavno za vse. za mene tisti, ki iz nekih čudnih razlogov POSTANEJO homosexualci, pač nikoli ne bodo pravi homosexualci. kr pač razumem koncept tega, da enostavno hočeš bit s tistim, do katerega nekaj čutiš. no in če mi ne vemo, zakaj smo straight, pol nekako tudi oni ne morejo vedet točno razloga..saj se gre pri obeh smereh za popolnoma enako stvar, ljubiti ;)

to o želji po potomcih pa je res zanimivo vprašanje.. očitno imajo ta čut za družinskost enak. nevem..
ampak konc koncev si v bistvu vsak posameznik zaželi otroka.. so znani primeri, ko so si ženske iskale partnerja samo zato, da bi jih zaplodil in bi dobile otroka.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 27. Jul. 2009 16:58

~NIA~ napisal/-a:
rachka_ napisal/-a:
fun napisal/-a:^^ no, torej sta oba zgornja primera pokazatelja, da je človek postal istospolno usmerjen zaradi okolice, in ne ker bi se tak "rodil".
Zato jaz menim, da to ni pač naravno/običajno.

a moj post pa si spregledla? ;)

ja ma še vedno ko nekdo 'začuti' da mu je všeč isti spol je to lahko povezano z otroštvom (okolico). ne znam napisat tko kot mislem, ampak men se zdi najbolj verjetna teorija tko: fantek ki se bo od malga družu sam s punčkami, se igral s punčkami, barbikami, pa še mama ga bo obravnavala ko eno punčko, bolj kot šraufanje becikla ga bo zanimala kuhinja in pomirjanje maminih čevljev...tak ma velik večje možnosti da postane gej, kot nek neukrotljiv hiperaktivn mulc, ves potoučen, ki skače s skejtom čez stopnice ;) ampak valda otrok ne ve kaj je to hetero, kaj je homo. mogoče bo čutu, ampak da je homo se bo zavedal pa šele ko bo starejši, ko bo spoznal da ni edini, da so še drugi, ko bo vedu kaj sploh pomenjo njegova občutja.
zato sklepam (ne trdim!), da homoseksualnost izhaja iz okolice v otroštvu, vendar se pomojm homoseksualci, tega ne zavedajo toliko kot zunanji se opazovalci. :nixweiss:

ja saj s tem se čist strinjam! če se recimo 5 letni fantek hoče šminkat ali kaže kakšne druge znake "drugačnosti", so to lahko znaki homosexualnosti.. takšni primeri že pač od malega čutijo nekaj v sebi (čeprav seveda niso vsi primeri tako.. nekateri otroci pač preprosto eksperimentirajo).
ampak ne razumem pa povezavo med tem in okolico? kateri normaln starš (pa naj bo hetero ali homo) bi pa dal svojemu fantku barbike za igrat?! tudi če bi mu jih kdo nastavil, bi jih vseeno lahko zavrnil ali pa bi si z njimi začel vse kaj drugega kot žensko igro.
no, verjetno je kakšen gej res "nastal" iz takih okoliščin, ampak dvomim, da so vsi geji odraščali v neurejenih družinskih okoljih.
Zadnjič spremenil rachka_, dne 27. Jul. 2009 17:00, skupaj popravljeno 1 krat.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 27. Jul. 2009 16:59

sej razumem; in naj bodo zaljubljeni; sej hvala bogu da so našli nekoga da jim je všeč... sej sem poudarla, da je to samo moje razmišljanje.

Sam ne razumem čist natančno. Najbrž zato ker hočem za vsako stvar dokaz naravoslovnih ved, ne pa samo raznih ugibanj in psiholoških teorij, in zgovarjanja na ljubezen brez meja.

ampak maš prav; veliko samskih žensk si tud zaželi otroka. Očitno tako pač je. Ampak še vedno se mi zdi, da bo otrok homoseksualnega para prej tudi sam istospolno usmerjen, kot pa če odrašča v družini z mamo in očetom.

edit

še komentar na post pred mano; jaz se nisem marala igrat z barbikami, ampak sem se vedno igrala z legokockami in bagri v peskovniku :D ... ampak sem vseeno straight... :P (zaenkrat)... :D
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 27. Jul. 2009 18:52

nikaragua napisal/-a:od mojga fanta kolegica je postala lezbika ker jo je en tip hudo razocaru.

Ta v prvi vrsti rabi psihiatra...
Zadnjič spremenil McLarnovc, dne 27. Jul. 2009 20:24, skupaj popravljeno 1 krat.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a nikaragua » 27. Jul. 2009 19:57

pa ob prebiranju posta od Nie sm se spomnla na soseda k se je pac ze 10 let nazaj odselu.

pac bli smo sosedi skupi smo se igral stari smo bli pa ene 12-13let. blo je poletje in pac jez sm mela oblecen sam en topek brez in k smo delal prevale po travniku je men majcka zlezla gor in sm pac pokazala svoje joske v vsej vilicini njemu. on je pa samo reku kako sm ogabna da si lohka kej tazga dovolm.

no in pol sm ga ene 3 leta nazaj srecala v centru in sva sla na pijaco in je pac povedu da zivi z tipom da mu je ful fajn oh in sploh, da dela v zari na zenskem odelku in full uziva.

nekak se mi zdi da pr temu tipu ze od mejhnga niso sedle zenske!
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 27. Jul. 2009 20:34

----
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 18:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 27. Jul. 2009 21:03

~NIA~ napisal/-a:
to je ena vrsta homos., ki se imenuje trenutna moda ;)

Takih je večina...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
speaker1
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a speaker1 » 27. Jul. 2009 21:31

Jaz imam tolk rad otroke pa jih ne bom imel nikoli pa si vseeno to želim. Nebi pa nikoli posvojil kar enega otroka.
Namreč sem gej, kot ste lahko že prebrali na začetku
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 27. Jul. 2009 21:36

----
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 18:55, skupaj popravljeno 1 krat.
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 6. 2008
Kraj: Daleč...

Neprebrana objavaNapisal/-a my_self » 27. Jul. 2009 21:37

homo se rodiš, to ni nobena odločitev.

sorry ampak katera oseba zdrave pameti bi se pa odločla bit homo v taki državi kot je slovenija kjer je 90% ljudi takega mišljenja kot sta nia in mclarnovc?
kruta resnica pač, slovenci smo omejeni, zaprti za nenavadne oz. drugačne stvari. verjetno je to zaradi tega ker je bolj malo homo parou, ampak to še ni izgovor za jih tko zaničevat in jim prepovedat imet družino in bit posledično srečni.

vem, da se ponavadi otroci zgledujejo po starših, samo homoseksualnih parou je malo in bojo otroci s takih družin v življenju naleteli na več hetero parou tko da, pred nosom bojo meli oba možna para, ne samo lastne starše ki so "drugačni". če je otrok hetero in gleda samo nasportni spol, ni razloga da bi biu homo samo zato ker je imeu pred nosom homo par al pa celo zato ker se mu samo tak par zdi normaln.

tam kjer so sprejeli zakon da homoseksualci lahko posvojijo otroke, niso sprejeli tega kar tko btw, al ker jim je blo dolgčas, ampak so se poglobili v celotno zadevo in ugotovili da ni nič zgrešenega v tem in da homo par bo je glih tko sposobn dajat ljubezn kot hetero par, v tem ni razlike ker konc konceu smo vsi ljudje in se gre za ljubezn ne pa za usmerjenost al pa za "špoanje v rit".

tudi barbike in igranje s samimi punčkami al fantki nima dosti veze.
lexia
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lexia » 27. Jul. 2009 22:09

joj kok je zanimiv brat izjave kozmo veleumov, zakaj je nekdo gej/lezbika...
še posebno mi ni jasno, zakaj se ljudje tok poglablajo v stvari k se jih nič ne tičejo-kaj za hudiča te briga kaj se dogaja v sosednji spalnici...

pa kar se tiče okolja... okolje vsekakor vpliva na socializacijo človeka, nikakor pa ne na njegovo spolno usmerjenost... prej ko si bodo ljudje priznali, da je to pač naravno (primer:živali )... lepši bo svet
aja pa glede te teorije z barbikam in podobno... sama se nisem z njimi skoraj nikoli igrala, rajši sem se podila s fanti okrog in igrala ravbarje in žandarje, plezala po drevesih... kot pa se s puncami na dekci igrala z barbikam... in je to kaj vplivalo na mene- ne!
Uporabniški avatar
ameba
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ameba » 27. Jul. 2009 23:46

Noben se ne odloči postat homo, in kot je nekdo že prej napisal...se vam res zdi da bi se v naši državi z miselnostjo ki tukaj prevladuje kdo dejansko odločil biti gej? Ja, itak. Druga stvar so razne fore 15-letnic ko se v diskotekah na veliko poljubljajo med seboj samo zato da potem fantje komentirajo da so tako zelo 'hot'. Ampak o njih raje ne bom izgubljala besed.

Leta nazaj je bila velika sramota bit nezakonski otrok. Iz takih otrok se ostali niso zgolj norčevali ampak so jih dobesedno zatirali, izključevali iz družbe, veljali so za izmečke, kot tudi mame teh otrok. Takrat je bilo to nedopustno, nenormalno, nemoralno, vredno vsakega obsojanja. In ja, otrokom takrat res ni bilo lahko, ampak dejstvo je da se časi spreminjajo. Jaz sem tudi nezakonski otrok recimo, pa me v 20 letih ni nihče zaradi tega obsojal, niti slučajno. Tudi nimam zaradi tega nikakršnih 'motenj', odraščala sem pač samo z mamo, mi je ona nadomestila tudi očeta in mogoče imava ravno zaradi tega z mamo super odnos in se zelo dobro razumeva.
Verjetno je res, da bi na račun otrok istospolnih partenrjev priletela kakšna opazka, ampak saj priletijo tudi če starši nimajo dovolj denarja in ne morejo kupovat najbolj fensi igračk in oblekic, tako pač je. Se bi pa dalo zadevo zelo omilit. Starši bi morali temu otroku razložit celotno zadevo, mu pojasnit da so na svetu ljudje ki razmišljajo in živijo drugače od njih, da ni nekaj narobe samo zato ker je drugačno/nepoznano in nekaj prav samo zato ker je normalno/preizkušeno in da bodo morda deležni kakšne zlobne opazke, ampak mu dajo hkrati vedet, da se lahko z njimi vedno pogovori o čemerkoli in mu bodo vedno stali ob strani. Isto bi morale seveda narediti tudi vzgojiteljice v vrtcih in osnovnih šolah, pojasnit otrokom da to ni nek bavbav, da so to normalni ljudje, ki pač drugače čutijo in tega ne morejo spremenit. Da niso čudaki, in da je otrok čisto ok in je tak kot vsi ostali. Treba je začet sprejemat drugačnost. Konec koncev je nestrpnost prisotna prav zaradi strahu/negotovosti per nepoznanim.

Kar se tiče mnenja da lahko otroci istospolnih partnerjev izgubijo zanimanje za nasprotni spol....Hmm, to se mi zdi zelo, ZELO malo verjetno, možno zgolj v primeru da bi bil otrok izoliran od preostalega sveta ali pa če bi bila starša nestrpna do hetero parov(malo verjetno) in bi moral otrok cele dneve poslušat opazke in grde komentarje na račun le-teh. Dejstvo je, da otrokovo življenje ne bi bilo dosti drugačno od življenja njegovih vrstnikov. Bil bi v kontaktu s sorodniki, imel bi prijatelje, videl in spoznal bi njihove družine, gledal televizijo, bral knjige, revije itd. Jaz sem celo mennja da bi imel ta otrok veliko bolj odprt pogled na svet, naučil bi se sprejemat drugačnost in živet v sintoniji z drugače mislečimi, kar ogromno ljudi danes-na žalost-ne zna.
Seveda bi bili tudi trenutki 'krize', npr. ko bi moral v vrtcu narisat sliko družine in bi vsi risali mamico in očija, on pa dve mamici ali dva očeta in bi ga vsi zasuli z vprašanji ali se iz njega norčevali. Ampak spet ima tu veliko vlogo vzgojiteljica ki mora razrešit take situacije, odgovorit na vprašanja otrok itd.
To je pač moje mnenje.
.....

Ojoj sem se pa razpisala :eek: Sorry :D
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 28. Jul. 2009 6:43

-----
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 18:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Nataška982
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Nataška982 » 28. Jul. 2009 10:38

Jaz nimam nič proti njimi. Imam kolega ki je gej in me to sploh ne moti. za mene so enaki, se je pač on odločil drugače. Ne vem čemu se vsi tako s tem obremenjujejo

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]