Geji in lezbike v Sloveniji

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
mastermind
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 2. 2013
Kraj: London, UK

Neprebrana objavaNapisal/-a mastermind » 14. Nov. 2013 19:29

slovenc79 napisal/-a:zanima me, kakšen bi bil odziv gejev, če bi imeli parado "ponosni smo, da smo heteroseksualci".

Označeni bi bili za homofobe.

Sam se strinjam z mnenjem Greencookie in Slovenca79, čeprav ta je šel spet malo v ekstrem.

Zagotovo je heteroseksualnost skozi zgodovino močno vcepljena ljudem, a vendar se je v zadnjih 20, 30 letih marsikaj spremenilo na boljše. Obstajajo lgbt bari, diskoteke, filmi s to tematiko, v naši družbi je homoseksualnost precej tolerirana. Sicer se še vedno vsak malo nasmeje ko vidi dva tipa, ki se poljubljata, mogoče kaka stara mama grdo pogleda, pa vseeno, napredek je ogromen.

Parade ponosa so tudi za moje pojme nepotrebne. Ne da mi grejo v nos, ne motijo me, ampak se mi zdijo nepotrebne in nesmiselne. Na enak način bi se potem lahko združevali prav vsi v najrazličnejše skupinice in imeli svoje parade vsak dan. Mnogo bolj je pomembno, da se otroke v šolah izobražuje v tej smeri, da se dela na vzgoji ljudi. S parado se ne zgodi pravzaprav nič posebej dobrega in ne doseže namena, ki si ga predstavila; zgolj daje možnost nestrpnežem, da so še bolj nestrpni, in strpnežem, da so pač strpni. Razloži mi prosim na kak način spreminja razmišljanje družbe?

In ko praviš, da imamo heteroseksualci vsak dan parado, to je močno, močno poenostavljeno. Poglej recimo marsikaka serija in film danes vsebuje homo tematiko, jasno pa je, da gej in lezbo filmi pač niso tako popularni, ker pač večina populacije ni istospolno usmerjenih.
Zadnjič spremenil mastermind, dne 14. Nov. 2013 19:31, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 14. Nov. 2013 19:31

točno tako, GC ;) sam eni tega ne jemljejo tako. pozabijo da se napak ne da popravit. ampak, kje drugje o tem..
hej norci :)
dayđremer
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a dayđremer » 14. Nov. 2013 19:45

V živo za tvoj fetiš ne ve nihče, ker v živo ne komuniciraš ravno veliko. Kolkor sem jaz seznanjena. Sam enkrat se živi ti meni. Pustmo :D

Parada ponosa- geji in lezbijke ponosno zastopajo svojo seksualno usmerjenost, niso izolirani v posebnih homo barih, priključijo se jim lahko vsi hetero. Meni je to poanta.
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 14. Nov. 2013 20:11

več, kot si predstavlaš ;)

sej, razumem to. ampak, čemu zastopat svojo spolno usmerjenost? a ni spolna usmerjenost osebna stvar, v katero se ne bi smel nihče vtikat, jo obsojat?
dayđremer
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a dayđremer » 14. Nov. 2013 20:29

Ah kliše. Vtikamo se in vtikali se bomo, zanima nass- če si priznamo al ne- kako so naši znanci in prijatelji spolno usmerjeni. Ker to veliko pove o človeku, kam rad zahaja, ful velik stvari.., na podlagi tega izbiraš način, kako se boš družil z njim/njo, pristop. Vse.
Osebna stvar, saj nismo tak zadrgnjeni valda. Jaz sem za odprtost, povejj kaj čutiš, vraga! Ne pa da se celo življenje skrivaš- saj veš, sam enkrat se živi a ne? : ))
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 14. Nov. 2013 21:01

ja, in kot vidiš ima tud odprtost svoje posledice.. če boš po mestu z majico "janša je car" ali po mariboru s šalom green dragons hodil, tud lahko pričakuješ da se bo kdo vtaknil vate. za ene stvari je bolje da jih ohraniš zase, ker tja tudi spadajo ;)
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 5. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a HuDoBa » 14. Nov. 2013 21:24

^^Po tej logiki se tudi heteroseksualni pari naj ne kažejo v javnosti, še manj si izkazujejo raznorazne nežnosti in pozornosti.

Sicer pa jaz parado razumem kot nekaj s čimer želijo homoseksualci opozoriti na njihovo problematiko. Ker kakorkoli, dejstvo je, da so zelo pogosto žrtve fizičnega in psihičnega nasilja, so zatirani, iz njih se norčuje, nimajo enakih možnosti in pravic. Tak da tu ne gre za to, da bodo svetu pokazali, s kom se raje lubčkajo. In če je homoseksualnost nekaj normalnega (kar po mojem mnenju je), si tudi oni zaslužijo iste pogoje kot heteroseksualci.
Uporabniški avatar
Green Cookie
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 10. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Green Cookie » 14. Nov. 2013 21:41

samo kakšna je to enakopravnost, da je gej danes ponekod zaščiten huje kot kočevski medved?
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 14. Nov. 2013 21:46

kaj ma to veze s parado, če se par poljubi v javnosti? men ni problem če vidim gejevski par da se poljubi v javnosti.

sem prepričan da bi bilo napadov na geje manj, če ne bi delali parade iz svoje usmerjenosti in delali iz tega big deal.

bolj učinkovito bi bilo če bi bilo za varnost bolj poskrbljeno in bi bili "haterji" v večji meri razkriti in sankcionirani.

namreč tisti, ki ne sovražimo gejev, podpiramo njihove pravice, parada gor ali dol. tisti, ki jih pa sovražijo, pa jih nobena parada ne bo prepričala, samo sprovocirala jih bo, da jih bojo še bolj sovražili.
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 5. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a HuDoBa » 14. Nov. 2013 21:58

Green Cookie napisal/-a:samo kakšna je to enakopravnost, da je gej danes ponekod zaščiten huje kot kočevski medved?

Kje so pa geji bolj zaščiteni?

slovenc ti si napisal, da je za ene stvari boljše da jih ohraniš zase. Glede na temo v keri smo, sem sklepala, da govoriš o spolni nagnjenosti...torej, da je homoseksualci naj ne izkazujejo, zato sem napisala kar sem.

In pa, a pol se naj na nobeno stvar, ki je narobe v današnjem svetu naj javno ne opozarja, ker bo to pri sovražnikih izzvalo še večje sovraštvo in jim dalo kako idejo?
Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje
Na forumu od: 19. 8. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Picatinny » 14. Nov. 2013 22:06

floribunda napisal/-a:kako točno je parada ponosa vsiljevanje?

potemtakem je tudi ljubljanski maraton vsiljevanje. zakaj bi js mogla gledat tekače kako se šopirijo s svojimi sposobnostmi in mislijo, da so boljši od drugih, samo zato ker lahko pretečjo 42 kilometrov. treba je ukinit vse piknike društev, istomislečih in sploh vsa zborovanja in druženja.

Meni se zdi paradiranje na podlagi spolne usmerjenosti precej čudno dogajanje, je pa res, da imajo LGBT privrženci vso pravico. Če pa primerjamo z maratonom, je pa to tako, da na moje življenje parade ponosa nimajo kaj dosti vpliva, lj maraton ga pa žal ima, saj zaradi njega zaprejo ceste in ne morem čisto nikamor, se počutim, kot da sem v getu, pa nimam v mislih tistih ameriških. Maraton bi ukinil ali spremenil traso, lgbt povorke bi pa pustil, da odvijajo še naprej.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 14. Nov. 2013 22:08

HuDoBa napisal/-a:In pa, a pol se naj na nobeno stvar, ki je narobe v današnjem svetu naj javno ne opozarja, ker bo to pri sovražnikih izzvalo še večje sovraštvo in jim dalo kako idejo?

ubistvu ja. je v medijih več kot preveč vsebine, o čemerkoli. razni shodi, protesti so prazen nič, kar se osveščanja tiče, vsi so tam da se družijo, kar se pa lahko tudi na kavicah in drugih prireditvah, ki nimajo veze z nekim gibanjem in sporočilom javnosti oz. izpostavljanjem.

protesti, shodi so bili smiselni včasih, ko je bil edini medij časopis, in ko je gruča prišla mimo vrat, ljudje niso tega slišali že 100tič tisti dan.
Zadnjič spremenil slovenc79, dne 14. Nov. 2013 22:19, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Green Cookie
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 10. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Green Cookie » 14. Nov. 2013 22:16

HuDoBa sem prej dala lep primer, kaj se zgodi, če npr. udariš geja ali če udariš heteroseksualca. To ni pravičnost!
Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje

Neprebrana objavaNapisal/-a Picatinny » 14. Nov. 2013 22:30

..Evelyn.. napisal/-a:Hetereseksualci imamo parado ponosa. Naša parada ponosa za lgbtq populacijo traja celo življenje. Traja od dne, ko so se rodili do dneva ko bodo umrli. Od prvih heteronormativnih risank, kjer jim VSILJUJEMO heteroseksualne odnose, od heteronormativnih igrač in lutk, od vsiljene izbire oblačil, ki so specifično deška/dekliška, do vsakodnevnih televizijskih telenovel, serij, nanizank, filmov (na velikem in malem ekranu), do revij in časopisov, do UČBENIKOV in parčkanja otrok na "deklica in fantek skupaj!" do obredov kot so valeta in maturantski, kjer so spet heteroseksualci ponosno "paradirajo", do spolne vzgoje v šolah in zdravstvo-absolutno povsod za homoseksualno usmerjeno osebo poteka parada heteroseksualnosti. Vsiljujejo se skozi absolutno vsako režo življenja homoseksualne osebe, skozi vsako fu*king poro njihovega življenja. Otroci so ali slabo obveščeni o različnih človeških odnosih ali so o tem obveščeni specifično negativno. To je naša parada cookie, everyday in their face, naša parada jih celo življenje zaničuje, zato je na leto ogromno mladostnikov, ki jih je strah priznati kaj so, so redno bullyiani, hardcore pretepeni in celo ubiti, delajo samomore, ponekod pa so (mislim da v 78državah po svetu) po ZAKONU preganjani, med drugim tudi z radikalnimi ukrepi kot so zapor in celo smrt.
Tko da ne ga srat s tem kako so oni "ponosni" in da je to odveč, parada ponosa je dogodek, ki opozarja na to, da so tudi oni tu in da si zaslužijo pravico in enakopravnost. Je praznik, ko so se gejevska in lezbična gibanja začela boriti za svoje pravice. In absolutno nikogar ne bi smele motiti. Na "vsiljevanje" je potrebno pogledat z drugega kota, ne samo s katerega izhajaš, torej heteronormativnega.
+ še čisto ena moralna opazka, zakaj hudiča imate ljudje proti dogodku, kjer se ljudje veselijo, smejejo in plešejo? To je lahko izjemno prijezen in pozitiven dogodek. Bolj kot same parade ponosa, naj te skrbijo brutalni izbruhi nasilja med njimi. Tisti, ki ga moti, da je nekdo srečen, je usekan, ne tisti, ki poskuša bit srečen.

No, imaš tudi kakšno homofilično lutko, recimo kena. :D kar se tiče položaja lgbt ekipe pri nas, se mi pa zdi, da večinoma nekih posebnih težav nimajo, kakšen fizični napad je k sreči zelo redek...v naši ulici že zelo dolgo deluje gej klub ali karkoli že pač je, neke savne pa take zadeve so bojda notri, pa še nikoli ni nihče obiskovalcev napadal ali jim težil, je pa hecno videti fante s tujimi reg. tablicami, ki parkirajo ene 50 metrov stran, in se potem nekaj motajo tam okrog in na hitro skočijo v stavbo...saj itak vsi vemo, kaj delajo tam, lahko mirno odkorakajo ponosno kot na paradi skozi vhod. Nas ne motijo čisto nič.
Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje

Neprebrana objavaNapisal/-a Picatinny » 14. Nov. 2013 22:38

floribunda napisal/-a:brez žaljivk prosim, čeprav se strinjam.

sicer je pa heteroseksualnih zborovanj, druenj, veselic pun k***c, tako da res ne razumem kaj vam gre tale gejevska toliko v nos.

sploh je raznoraznih zborovanj, druženj, protetov in ostalih oblik človeškega demokratičnega druženja pod denikom podobnih nazorov, okusov za glasbo, tipe, mljaunt enih pasjih procesij, miss izborov in ne vem česa.

pač ljude s podobnimi interesi se radi družijo med sabo.

Hm, katero zborovanje je pa heteroseksualno s konotacijo na način parade ponosa?

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]