Fant se je zredil!
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- nikica.nina
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 5. 2013
- Kraj: Ljubljana
Lep pozdrav!
Sem nova tukaj in nisem vedela v katero temo naj napišem svojo težavo, upam, da nisem zlo falila.
No, stvar je taka. S fantom sva skupaj malo več kot 3 leta, se imava zelo rada in načrtujeva skupno prihodnost, v glavnem je vse odlično in v najlepšem redu. Razen ena "malenkost", ki me je začela kar konkretno motiti. Namreč, kakor koli se to grdo sliši od mene, moj predragi se je v zadnjem letu zeeeeelo zredil. Prej je imel nekak povrečno postavo, ukvarjal se je s športom, v zadnjem času pa se je začel redit. Pa ok, me ni toliko motilo, vseeno, jaz ga mam rada in mi to, da ma kšno kilo več, ni predstavljalo nekega problema. Ampak zdaj je pa pomoje šlo čez vse meje, namreč, ne hodiva več v hribe, ne kolesariva več, z ničemer se ne ukvarjava več, ker se mu ne da, ker se utrudi in enostavno nima energije za nič. Kr ležal bi doma in gledal tv. Pa se trudim ga spravit kam ven, ampak brez uspeha. Da o seksu ne govorim, saj se mu tud to dosti krat ne da in iskreno, vsega tud ne moreva več počet kot sva, ker je na žalost njegov trebuh v napoto in se res vsega ne da več in seveda tudi energije mu konstantno primanjkuje. Vem, da je to grdo slišat, ampak tud ne privlači me ne več tako kot me je, ker ga je enostavno preveč. Ampak pravim, res ga imam rada in imam namen ostat z njim, saj se mi to ne zdi razlog, da bi ga pustila, glede na to, da vse ostalo štima, ampak je res postalo moteče in ne vem na kak način bi mu to nekak povedala, da bi lahko začel malo hujšat. Probala sm že na varijanto, da sm jaz začela hujšat (pa nimam preveč kil, nekak zmeraj malo pazim kaj jem), sem mislila, mogoče bo on tudi dobil voljo, mal sm probala na hec obrnit, ampak nič. Ene dva krat je šel na dijeto, ampak lih za 3-4 dni, potem pa mu ni več bilo do tega. V glavnem, postalo je res moteče in čeprav vem, da se marsikomu zdi to butast "problem", vseeno prosim, če ima kdo kak nasvet, kako naj mu na lep način probam dopovedat, da to ni dobro za njega, saj sam vidi, da več nič prav ne more počet (govorim o tem, da se je res zredil, ni samo par kil in buši ampak ima trenutno čez 110 kg, kar je res preveč). Ne vem, kako naj ga probam pripravit do tega, da bi sam začel razmišljat v tej smeri, da bi mogoče kako kilo lahko izgubil
Kakršen koli nasvet ali mnenje bo dobrodošlo Hvala
Sem nova tukaj in nisem vedela v katero temo naj napišem svojo težavo, upam, da nisem zlo falila.
No, stvar je taka. S fantom sva skupaj malo več kot 3 leta, se imava zelo rada in načrtujeva skupno prihodnost, v glavnem je vse odlično in v najlepšem redu. Razen ena "malenkost", ki me je začela kar konkretno motiti. Namreč, kakor koli se to grdo sliši od mene, moj predragi se je v zadnjem letu zeeeeelo zredil. Prej je imel nekak povrečno postavo, ukvarjal se je s športom, v zadnjem času pa se je začel redit. Pa ok, me ni toliko motilo, vseeno, jaz ga mam rada in mi to, da ma kšno kilo več, ni predstavljalo nekega problema. Ampak zdaj je pa pomoje šlo čez vse meje, namreč, ne hodiva več v hribe, ne kolesariva več, z ničemer se ne ukvarjava več, ker se mu ne da, ker se utrudi in enostavno nima energije za nič. Kr ležal bi doma in gledal tv. Pa se trudim ga spravit kam ven, ampak brez uspeha. Da o seksu ne govorim, saj se mu tud to dosti krat ne da in iskreno, vsega tud ne moreva več počet kot sva, ker je na žalost njegov trebuh v napoto in se res vsega ne da več in seveda tudi energije mu konstantno primanjkuje. Vem, da je to grdo slišat, ampak tud ne privlači me ne več tako kot me je, ker ga je enostavno preveč. Ampak pravim, res ga imam rada in imam namen ostat z njim, saj se mi to ne zdi razlog, da bi ga pustila, glede na to, da vse ostalo štima, ampak je res postalo moteče in ne vem na kak način bi mu to nekak povedala, da bi lahko začel malo hujšat. Probala sm že na varijanto, da sm jaz začela hujšat (pa nimam preveč kil, nekak zmeraj malo pazim kaj jem), sem mislila, mogoče bo on tudi dobil voljo, mal sm probala na hec obrnit, ampak nič. Ene dva krat je šel na dijeto, ampak lih za 3-4 dni, potem pa mu ni več bilo do tega. V glavnem, postalo je res moteče in čeprav vem, da se marsikomu zdi to butast "problem", vseeno prosim, če ima kdo kak nasvet, kako naj mu na lep način probam dopovedat, da to ni dobro za njega, saj sam vidi, da več nič prav ne more počet (govorim o tem, da se je res zredil, ni samo par kil in buši ampak ima trenutno čez 110 kg, kar je res preveč). Ne vem, kako naj ga probam pripravit do tega, da bi sam začel razmišljat v tej smeri, da bi mogoče kako kilo lahko izgubil
Kakršen koli nasvet ali mnenje bo dobrodošlo Hvala
If you can dream it, you can do it.
-
haylee - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 9. 2009
Eh, daleč od tega, da gre za "butast problem", ker tut sama ugotavljaš, da ne gre sam za kile, ampak se spreminja v drugo osebo (z drugimi prioritetami: očitno kavč in tv pred izletki in drugimi oblikami druženja) kot je bil, ko sta začela. Glede na to, da se bližajo najlepši dnevi v letu, predlagam, da ga probaš prepričat v čimveč aktivnosti v naravi (na začetku kaki uizi sprehodi, pohodi, izleti s kolesom) in se bo mogoče sam zamislu, ko bo rabil 11 postankov do vrha Šmarne. Ali pa se javi, da boš ti kuhala in mu probi uturit čimveč zdrave hrane. Tukaj se pa moja kreativnost v smislu subtilnih namigov konča. Itak pa mislm, da dokler se ne bo sam zamislu, da za mladega človeka pač ni normalno, da ima 110 kil, je bolj slaba...
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
- Fatalna
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 7. 2012
Uf to je pa res preveč! Ne se opravičevat, to je povsem normalno, mene bi tudi motilo, midva sva zelo iskrena drug do drugega oz. on si mogoče malo manj upa povedat oz. sem jaz že sama preveč samokritična, ampak jaz pa mojemu kar lepo povem na način: Kaj ti ne boš več hodil v fitnes? In dojame, kaj to pomeni in ne jemlje tega osebno, ker sva bila že od vsega začetka iskrena drug do drugega, da nama je postava pri partnerju pomembna.
Skratka, nekako mu boš mogla povedat. Čimbolj direktno! Da ne gre samo za to, da se je zredil, ampak da to vpliva tudi na vse drugo v vajini zvezi in da te to moti in da želiš, da to spremeni.
Skratka, nekako mu boš mogla povedat. Čimbolj direktno! Da ne gre samo za to, da se je zredil, ampak da to vpliva tudi na vse drugo v vajini zvezi in da te to moti in da želiš, da to spremeni.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
mislim da je najbolš če ga nekak motiviraš da je to nezdrav način življenja, nič gibanja in slaba prehrana, ki ma hitro lahko posledice. nekak bi ga blo treba "zbudit", da bi začel na zdravje gledat. nekdo z velik kilam in mal kondicije bo težko dobil motivacijo za sámo telovadbo, tko da vlečt ga v fitnes po mojem ne bo ratal. mogoče v hribe, v naravo, odvisno kok mu to pomeni.
hej norci
- nikica.nina
- Sramežljivka
Hvala za odgovore
Glede tega, da bi mu kuhala bolj zdravo, sej jaz se trudim in kot sem napisala, tudi pazim kaj jem, tako da probam bolj zdravo hrano tudi njemu nekak turit, ampak on zraven vsega poje ful kruha, sladkarij malo morje, med službo, ko lih nima časa za malco nek junk food poje in se to vse nabira.
Drugače se pogovarjava praktično o vsem ampak se mi zdi to kar občutljiva tema, ker pred leti sem tudi jaz imela težave s kilogrami (sicer jih nisem imela toliko preveč, ampak vseeno dosti, da se nisem dobro počutila) in vem, da mi ni bilo prijetno, če mi je kdo kar koli omenil v zvezi s težo. Pa celo ene dva krat se je odločil za dijeto, ampak kot sem napisala, je to trajalo par dni, ker je bil lačen non stop in je odnehal. Pa sem mu pomagala z nasveti za dijeto, tudi jaz sem se držala tega, da bi mu blo lažje, ampak enostavno je vsakič odnehal. On pravi, da je zadovoljen sam s sabo. In sploh se ga ne da nikamor spravit, komi da ga nafehtam, da greva na sprehod po mestu vsake tok časa. Igra pa sicer nogomet in hodi 2x na teden na treninge, ampak to nič ne pomaga. To je edina stvar, kamor se še spravi, ampak iskreno, mi ni jasno, kako sploh zdrži trening.
Ne bi rada, da bi me kakor koli narobe razumel, da hočem, da se zaradi mene spreminja, ne bi rada nesramna izpadla. In ko sm mu enkrat pri večerji rekla, da bi lahko malo vsaj obroke zmanjšal, me je sam pogledal in rekel, da je cel dan delal in da je lačen. Ne vem na kak način naj začnem sploh pogovor, da ne bo mislil, da ga napadam ali da hočem, da se zaradi mene spreminja.
Glede tega, da bi mu kuhala bolj zdravo, sej jaz se trudim in kot sem napisala, tudi pazim kaj jem, tako da probam bolj zdravo hrano tudi njemu nekak turit, ampak on zraven vsega poje ful kruha, sladkarij malo morje, med službo, ko lih nima časa za malco nek junk food poje in se to vse nabira.
Drugače se pogovarjava praktično o vsem ampak se mi zdi to kar občutljiva tema, ker pred leti sem tudi jaz imela težave s kilogrami (sicer jih nisem imela toliko preveč, ampak vseeno dosti, da se nisem dobro počutila) in vem, da mi ni bilo prijetno, če mi je kdo kar koli omenil v zvezi s težo. Pa celo ene dva krat se je odločil za dijeto, ampak kot sem napisala, je to trajalo par dni, ker je bil lačen non stop in je odnehal. Pa sem mu pomagala z nasveti za dijeto, tudi jaz sem se držala tega, da bi mu blo lažje, ampak enostavno je vsakič odnehal. On pravi, da je zadovoljen sam s sabo. In sploh se ga ne da nikamor spravit, komi da ga nafehtam, da greva na sprehod po mestu vsake tok časa. Igra pa sicer nogomet in hodi 2x na teden na treninge, ampak to nič ne pomaga. To je edina stvar, kamor se še spravi, ampak iskreno, mi ni jasno, kako sploh zdrži trening.
Ne bi rada, da bi me kakor koli narobe razumel, da hočem, da se zaradi mene spreminja, ne bi rada nesramna izpadla. In ko sm mu enkrat pri večerji rekla, da bi lahko malo vsaj obroke zmanjšal, me je sam pogledal in rekel, da je cel dan delal in da je lačen. Ne vem na kak način naj začnem sploh pogovor, da ne bo mislil, da ga napadam ali da hočem, da se zaradi mene spreminja.
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
A to pa nisi pomislila, da je z njim kaj dejansko narobe, glede na to, da je bil prej aktiven? Ga morda kaj muči? Po mojem se bi morala usedit z njim, mu povedat, da je šlo to preko vsake mere, kar najbrž ve tudi sam in vprašat, kaj je dejansko narobe z njim. Mi je čudno, da nisi nič rekla, očitno se je zredil za kaj - minimalno 20kg?
- wasd
- Kofetarica
- Na forumu od: 10. 11. 2012
Povej mu, da se jem poleg njegove teze, spremenil tudi njegov karakter in obnasanje in zakaj je temu tako in da ti je bil prej bolj vsec, ko sta skupaj pocela zadeve (hribolazenje, kolesarjenje ...).
Povprasaj ga, zakaj se je tako spremenil in ce je kaj narobe. Ne zdaj zapet zakaj se je zredil in tako slabo je ipd. Lahko da je tu kaksen drug razlog, da se je tako spremenil (fizicno in psihicno).
Povprasaj ga, zakaj se je tako spremenil in ce je kaj narobe. Ne zdaj zapet zakaj se je zredil in tako slabo je ipd. Lahko da je tu kaksen drug razlog, da se je tako spremenil (fizicno in psihicno).
- nikica.nina
- Sramežljivka
Ja zredil se je kr čez 20kg, prej okrog 30. Iskreno, ne vem čist točno kok kil je mel na začetku, je mel pa čist fajn normalno postavo, ni mel lih six packa, ampak tud trebuha ni mel, vem pa da jih ima zdej malo čez 110 (mislim, da je blo nazadnje, ene dva tedna nazaj 112-113).
Ne vem, kaj bi lahko bilo narobe. Sej se pogovarjava cel čas, ponavadi mi pove, če je kaj narobe, če ga kaj matra. In zdaj to že kar nekaj časa traja, da se tko redi. In da bi bilo nekaj tako narobe toliko časa, pa da mi ne bi povedal si težko predstavljam. Bi se pa blo mogoče res pametno najprej o tem pogovorit. Ne vem, kaj bi lahko bilo, da mi ne bi mogu povedat in da bi se tako spremenil zaradi tega.
Ne vem, kaj bi lahko bilo narobe. Sej se pogovarjava cel čas, ponavadi mi pove, če je kaj narobe, če ga kaj matra. In zdaj to že kar nekaj časa traja, da se tko redi. In da bi bilo nekaj tako narobe toliko časa, pa da mi ne bi povedal si težko predstavljam. Bi se pa blo mogoče res pametno najprej o tem pogovorit. Ne vem, kaj bi lahko bilo, da mi ne bi mogu povedat in da bi se tako spremenil zaradi tega.
- nikica.nina
- Sramežljivka
Je pa tud to, da mu cela familija in prijatli težijo s tem, da bi moral shujšat in itak nč ne posluša, jaz pa nočem bit še ena tečka, ki mu s tem teži. Bi rada nekak na lepši način se pogovorila z njim o tem, kot pa da mu skačem po glavi, da naj začne manj jest in naj se začne več gibat.
- nikica.nina
- Sramežljivka
Ne, nisem, se mi zdi mal pregrobo, da bi bla tko direktna glede take stvari
-
haylee - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 9. 2009
V nezavidljivi situaciji si, ker dejansko lahko samo gledaš kako leze narazn in razmišljaš o dolgoročnih posledicah tega početja, rečt pa ubistvu nič ne moreš, ker bo takoj izpadl, da ga teroriziraš. Če mu usi morijo s tem, pa ne zaleže, pol itak nima smisla, ker valda, da se počut ogroženga, če mu še ti pametuješ. Če pa slučajno najdš kak učinkovit način, se priporočam za nasvet, ker tko usi gledamo mojga fotra kako nabira kile skupi. K ga bo enkrat infarkt ruknu, se bomo pa po glavi tepl...
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Nobenih trikov, nobenega "na lep način..", nobenih skupinskih wannabe hujšanj ipd.. Čisto preprosto povej po resnici, vse kar ti leži na duši in to je to. "Lupčk/pikec/slonček ljubim te, ampak zadnje čase si se malo preveč zapustil in iskreno ti moram povedati, da me manj privlačiš, kot si me včasih, zato bi želela, da znova prideš nekako na stara pota, pri tem pa ti bom na voljo za vso pomoč in oporo". As simple as that. Ne vem zakaj se vsi tok bojite "krute" iskrenosti v partnerstvu, ta je tista, ki rešuje, ne pa da se en problem vlači mesece in celo leta, ker vas je "strah" povedat svoje resnične misli.
It was forever..but it didnt last long..
- nikica.nina
- Sramežljivka
haylee, mamo tud mi doma težavo z očetom glede tega, ko mu je tud zdravnik naročil, da se mora držat stroge dijete in se je je držal en mesec in odnehal. In tud ne vemo, na kak način ga prepričat, da si samo škodo dela in da ga bo enkrat samo neki ruknilo. Ampak nič ne pomaga. On pravi, da raje kratko živi in se ma fajn kot da se odreka vsemu, kar rad je, da bo živel kako leto več. Pol se pa pejt prerekat s takim razmišljanjem.
-
Mishela - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 6. 2012
dokler bo trmast in ne bo hotel shujšat, bo težko kaj naredit.
edino, če mu tako dolgo gnjaviš, da si sčasoma premisli
ali pa pri fantih ponavadi vžge, če ga izzivaš, da ne zmore shujšat, ker pol ti hoče dokazat nasprotno..samo ne vem če je tvoj eden izmed teh
edino, če mu tako dolgo gnjaviš, da si sčasoma premisli
ali pa pri fantih ponavadi vžge, če ga izzivaš, da ne zmore shujšat, ker pol ti hoče dokazat nasprotno..samo ne vem če je tvoj eden izmed teh
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov