Devicniki

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

pirodoksin
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 9. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a pirodoksin » 26. Dec. 2013 14:02

Pri tej normalnosti pridemo do zanimivega paradoksa. Če dam primer s kriminalom, bo še bolj očitno - normalno je, da je v vsaki družbi nekaj procentov kriminalcev (ne obstaja družba brez kriminala), vendar kriminalce še vedno označujemo za nenormalne. Normalnost je namreč relativno pogojena - če bi bila norma, da 90 % populacije doživi prvi seks do 12. leta bi bili pa tisti, ki so seksali šele pri 16. letu nenormalni.
Sigurno so neka odstopanja v populaciji, ki je prvi poljub/sex/whatever doživela kasneje kot je to norma, ampak to ne pomeni, da je z njimi nekaj samo po sebi narobe. Tako razmišljanje jih kvečjemu obremenjuje, saj se počutijo nenormalne in se zaradi tega še bolj sekirajo. Nima se smisla primerjat z drugimi ... sploh pa je najbolj neprivlačno, če se devičnik sekira zaradi svoje neizkušenosti (poudarjam - ni neizkušenost sama po sebi neprivlačna, ampak obremenjevanje s tem). Po isti logiki je nekaj narobe z nekom, ki je seksal že pri 10-ih letih in s tistim, ki je imel več kot povprečno število partnerjev ... zakaj že? Ja, nekateri imajo socialno fobijo ali pa nimajo razvitih socialnih veščin, to je drugo - ampak njihov problem ni to, da nimajo spolnih izkušenj, ampak da niso sposobni razviti ustreznih (spolnih) odnosov z drugimi ljudmi.
Bral sem že primere ljudi, ki so bili dolgo devičniki in so nedolžnost izgubili s prostitutko. In po tem se niso počutili nič boljše - morda so zdaj vedeli, kako zgleda sex, ampak niso rešili problema, zaradi katerega niso dobili sexa po "naravni" poti. Vzroki za socialno fobijo so pa različni - pogosto je to slaba samopodoba, ki je posledica psihičnega idr. nasilja v osnovni in srednji šoli, pomanjkanje prijateljev (zaradi katerihkoli vzrokov že), nekateri imajo slabše kapacitete za razvoj socialnih spretnosti (taki so podobni avtistom - ni nujno, da so avtisti, ampak so jim blizu), nekateri niso imeli moškega vzornika, po moje tudi gledanje romantičnih komedij ne vpliva pozitivno na to ...
Nima smisla, da se obsoja devičnike ... tega si niso sami izbrali.
kataya
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a kataya » 26. Dec. 2013 23:48

Pa takim ljudem sploh kdaj uspe razviti socialne veščine in ustrezne odnose z ljudmi, ki bi jih med ostalim pripeljalo tudi do uspešnosti na tem področju življenja? Ali pa je nemara tako, da kdor tega ne razvije v dijaških in študenskih letih, jim tudi kasneje ne uspe?
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 27. Dec. 2013 0:08

mislim da je vedno možno ampak vedno težje, ko se človek stara.
hej norci :)
kataya
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a kataya » 27. Dec. 2013 9:04

Drži da dlje ko nekdo "čaka", težje postaja. Pa je morda tako, da se na koncu doseže tista točka, ko postane že tako težko da ni več pričakovati, da se bo na tem področju sploh kaj zgodilo v želeni smeri? Namreč sem navezala stik s kar nekaj tipi v rangu od 22 do 35 let in po mojih opažanjih sploh ni pričakovati, da se jim bo na tem področju začelo kaj dogajati. Pri tistih do 25. leta je še upanje da jim uspe, eden takih se vsaj trudi, navezuje stike s puncami. Medtem ko sem navezala stik z nekim 33-letnikom, ki je čisto neizkušen (no ja, nedolžnost je izgubil s prostitutko, toda kot je že pirodkosin napisal, mu to ni prineslo prav nobenega napredka), pa je tip čisti antitalent za navezovanje stikov z ženskami, sploh ni videti da mu bo kdaj uspelo.
pirodoksin
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a pirodoksin » 28. Dec. 2013 13:32

Se strinjam s tabo, samo slišiš razne zgodbe. Tudi starejši od 25 navežejo odnose, redkeje pa razvijejo isto stopnjo socialnih spretnosti, kot bi jo, če bi začeli to "trenirati" prej. Vprašanje je, ali ni pri teh ljudeh problem tudi genetsko pogojen, marsikdo od teh ima namreč kake avtistične lastnosti (ni nujno, da bi dobili diagnozo avtizma, ampak obstaja podobnost).
kataya
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a kataya » 28. Dec. 2013 15:09

Pa je sploh možno, da tisti ki imajo kronične težave pri navezovanju stikov z ženskami vse tja do 30. leta in še pozneje, enkrat razvijejo socialne sposobnosti do te mere, da jim potem uspe tudi kakšno žensko očarati? Namreč ne poznam nikogar ki bi bil takšen, pa bi mu nekega dne se uspelo zbližati s kakšno.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 28. Dec. 2013 18:49

itak da je možno. saj socialni skilsi se dajo natrenirat. samo treba je delat na njih, tak kot na vsem ostalem.

najprej se znebit strahu pred ženskami, zato za začetek predlagam komunikacijo z ženskami, ki niso dotični osebni "nič posebnega." se sliši grdo, ampak najležje se je najprej zaplesti z eno, ki ti sploh ni všeč, pa se potem premikaš proti "top modelom."
Vsak raj ima svojo kačo.
pirodoksin
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a pirodoksin » 29. Dec. 2013 13:22

lol kataya, trikrat si isto vprašala ... itak da je možno. enkrat je bil v mladini en članek o enem tipu, ki je do 33. leta živel pri mami in ni mel nikoli izkušenj z žensko in potem se je odločil, da je škoda njegove sperme in se šel darovanje. nekaj časa je drkal, potem se je pa odločil za spolne odnose, na koncu se je z eno tako žensko celo poročil, se mi zdi, drgač pa je prišel do te stopnje, da zdaj že izbira, keri ženski bi daroval, ker je tako visoko povpraševanje. :) ni glih tipična zgodba, ampak ja ... ljudje se lahko spremenimo, če se le trudimo.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 29. Dec. 2013 13:48

pirodoksin napisal/-a:lol kataya, trikrat si isto vprašala ...

vprašal* :D in to ne samo na tem forumu...
sxe
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 3. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a sxe » 29. Dec. 2013 15:02

Če ne bi videl na lastne oči, bi mislil, da je kaj takšnega možno samo v kakšni Ameriki, UK, Nemčiji, itd... Nisem si mislil, da je možno biti v Sloveniji zdolgočasen, anonimen milijonar, za katerega nihče ne ve da obstaja...

Preko znanca, sem prišel do modela, ki je star čez 40 let in živi sam v 3 nadstropni vili, ta moj znanec pa je edini človek s katerim je prijatelj in mu tja vsake toliko koga pripelje še s sabo. Je pa genij na svojem področju, od koder mu tudi milijoni...

Človek ima resne težave z navezovanjem stikov z ljudmi na sploh, kar se potem odraža pri stikih z ženskami še toliko bolj. Ves ta denar pa ga je dejansko še bolj izoliral od ljudi, ker mu dejansko ni potrebno iti po za nas vsakdanjih opravkih, ker jih zanj opravljajo drugi...

Moram priznati, da sem si oddahnil, da je moje življenje takšno kot je, ko sem videl nekaj takega...
PLUS ULTRA
kataya
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a kataya » 29. Dec. 2013 19:09

Ponavadi gre pri takih ljudeh na določenih področjih življenja za diametralno nasprotje. Npr. Nikola Tesla, Alan Turing, Isaac Newton, pa še kdo bi se našel, so umrli kot devičniki. Na drugi strani so pa ogromno doprinesli k blaginji človeštva.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 29. Dec. 2013 19:21

Jah pač to so asocialni ljudje. Pri kakih "genijih" pa rado pride do nasprotja, kjer so izjemno nadarjeni, socialnih stikov pa preprosto ne "znajo" navezovat. Meni se včasih s tem ne zdi nič narobe, zadeva je čist simpl, ne morejo se prilagodit našim butastim normam in standardom, našim načelom obnašanja...Na žalost pač to večinoma rezultira njim v slabo..
It was forever..but it didnt last long..
claradanesa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 12. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a claradanesa » 30. Dec. 2013 11:03

pomoje je odvisno kakšne starosti je ta devičnik ali devica..če je to pri tridesetih, ni preveč privlačno..
pirodoksin
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a pirodoksin » 30. Dec. 2013 14:02

ma različno je, eni so aseksualni, turing je bil pa homoseksualen .. ne vem, če je bil glih devičnik, samo če ga ne bi zaradi homoseksualnosti zdravili, potem bi najbrž imel drugačno spolno življenje. ni treba vseh metat v en koš. nikola tesla je imel recimo veliko ponudb, ženske so letale okoli njega, ampak on ni hotel met ženske, ker je menil, da bi to škodovalo njegovi ustvarjalnosti. večinoma so pa to po moje res ljudje na "avtističnem spektru".
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 09. Jan. 2014 9:05

kataya napisal/-a:Ponavadi gre pri takih ljudeh na določenih področjih življenja za diametralno nasprotje. Npr. Nikola Tesla, Alan Turing, Isaac Newton, pa še kdo bi se našel, so umrli kot devičniki. Na drugi strani so pa ogromno doprinesli k blaginji človeštva.

Adam Turing je bil devicnik? LOL model je bil obsojen ker je priznal da je imel spolne odnose s tipom.

..Evelyn.. napisal/-a:Jah pač to so asocialni ljudje. Pri kakih "genijih" pa rado pride do nasprotja, kjer so izjemno nadarjeni, socialnih stikov pa preprosto ne "znajo" navezovat.
Jst pa mislim, da si mi to govorimo, ker smo jelly. Oni bi se lahko naucili, ampak jih ne zanima to. Ne zanimajo jih drugi ljudje, oziroma tok jih zanima lastno delo, da se ne ukvarjajo s svojimi socialnimi stiki. Plebs si pa miri strah pred lastno nepomembnostjo in povprecnostjo z idejo, da z genialnostjo pride neizogibna socialna nesposobnost. Se mi zdi da ni tako.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov