Date Rape Drug
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
nastasia - Debatorica
- Na forumu od: 11. 6. 2005
ni letelo na to, letelo je na odnos ženska-domovina. sem hotela videti kaj bos videl ti v tem. te samo malo postavljam na mesto na katero si ti pumo. kaj ne vidiš povezave : moški se postavi sam v vlogo, da brani žensko pred drugim moškim, to je bistvo. in vsa politika, družba ... to pričakujejo. od nekdaj. moški so to uredili, daleč preden je nekdo izgovoril besedico feminizem, to lahko priznaš.
life is perfect, life is the best. full of magic, beauty, opportunities...and television...and surprises, lots of surprises...
-
nastasia - Debatorica
o teh pričakovanjih... saj veš, samo da moje žene nekdo drug ne napumpa, oziroma še slabše, da jo in jaz tega ne vem zato so jo pač raje poročili, beri si jo prilastili. iz lastnega strahu pred možnostjo ženske manipulacije.
life is perfect, life is the best. full of magic, beauty, opportunities...and television...and surprises, lots of surprises...
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:01, skupaj popravljeno 1 krat.
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
Horus napisal/-a:Draga kokoska,
dojami, da je to, o cemer jaz pisem, namrec posilstva na raznih primitivnih zurih, precej bolj verjetno, kot posilstvo sredi Slovenske ceste ob 3h popoldan.
od moje mami kolegico, so pred cca 20 leti posilil pr belm dnevu,ko je tekla čez polja in kričala na pomoč,za njo pa neki građevinci..potem se pa ne spomne,razen to da se je drug dan zbudila nek odvrženo,raztrgano,umazano...ljudje so pili kavico na balkonu, in poslušali krike,pa nč nardil..sej kaj pa boš?? v tem svetu se v teh časih oben nč več ne zgane,sam za svojo rit skrbijo!!
Potem pa še primer, ko so rekl da te ghb al neki ni blo zabeležene v celi zgodovini sloveniji oz. vsaj PRIJAVLJENE zadeve...neki kolegic,ki so skoraj vsak dan žurale v Companjerosu....pa so jim šefi,lastniki lokala,kaj jz vem,podtaknili to,in jih zverisnko posilil nevem kje...da so ble cele zatečene,r aztrgane, strgane obleke....in nej kdo reče, da so same prosile????
- nezaupljiva_strahopetnica
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 5. 2007
Horus napisal/-a:
Od zenske se pricakuje, da prevzame priimek, od moza pa, da jo bo branil s svojim zivljenjem in se magari raztrga, samo da ji zagotovi prezivetje. Ne bi o pricakovanjih za posamezen spol ja?
Hahaha, oprosti, Horus, ampak zate je (samo) tičanje na barikadah zagotvaljanje preživetja? Medtem, ko so moški bojevali vojne, ki so jih brez izjeme sami zakuhali (vemo, koliko žensk je bilo takrat in je še zdaj v politki na položajih, kjer se odloča o "visoki politiki" obrambe in varnosti), so ženske delale v tovarnah municije, na poljih in doma rojevale ter skrbele za potomstvo. Da niti ne omenjam, koliko žensk je dejansko tičalo na barikadah in tvegalo življenja v vojaških bolnišnicah na fronti in v zaledju, npr. v vrstah partizanov. In tvoja pozicija se mi, pa brez zamere, saj te niti ne poznam, zdi arogantna, vendar popolnoma razumljiva, glede na tisočletja vkoreninjene miselne okvirje.
Sama menim, da so tako moški kot ženske v enaki meri žrtev zgodovinskih pričakovanj in družbenih definicij moškosti in ženskosti, ki so postale zastarele tisti trenutek, ko je to omogočil miselni in tehnološki preskok. Nikakor se nimam za feministko, samo zavedam se, v kakšni meri zgodovinska razmerja še danes vplivajo na razmišljanje o moških in ženskah kot dveh popolnoma različnih vrstah s tčno predpisanimi vlogami, kar je danes naravnost smešno. Sicer se pa strinjam, tudi jaz nisem za selektivno enakopravnost.
Zadnjič spremenil nezaupljiva_strahopetnica, dne 01. Dec. 2009 10:14, skupaj popravljeno 3 krat.
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
Horus napisal/-a:Nekateri moski so pac bolani, pri tem lahko bore malo storimo, ne bos pa uporabljala kot argument posilstva med vojno. Dokler bo umrlo toliko vec moskih, kot bo zensk posiljenih, se ne pogovarjam o tem, kdo je na slabsem v vojnih razmerah. In v tem stavku celo predpostavljam, da je posilstvo enakovredno smrti.
Sej se ne gre zej za to kdo je na slabšem, ti enostavno napelješ tako da greš mimo teme, izjave so ti pa jao, jao, katastofa, tale zgornja me je pa do te mere zmotila da sm jo mogla izpostavit. Kako lahko primerjaš smrt moških v vojni z posilstvom? ženska po posilstvu ima določene posledice (predvsem psihične), moški pa se borijo v vojni, ker so ( oz. vsaj naj bi bili) moški, pa ne žalim zej nobenega tuki, ampak kaj zej bi se ženske mogle začeti boriti, da bi bli na istem po tvoje? in če moški izgubi življenje, se dogaja in je gorzno, ampak po tem nima nobenih posledic ker je šel na drugi svet, nima nobenih motenj v vsakdanjem življenu, nobenih nočnih mor in kaj ti veš še kaj imajo žrtve posilstva....
To sam izpostavljam zarad dejstva da se ti dve stvari ne da primerjati...
Ne vem no, mene bi bilo sram kej tak primitivnega in skreganega z logiko izjavit, ampak očitno smo si tako zelo različni, da se tebi to zdi čist fajn.
no pa še da se vrnem na temo, ko zdej pomislim tut sama nisem bila najbolj pazljiva od zuni, nisem si zmeri naročala ustekleničenih pijač-ni bilo pametno.... Res je treba paziti, še zmeri je pa po mojem mnenju najbolj pomembno imeti take prijatelje ob sebi da v primeru če ti naenkrat postane slabo poskrbijo zate... Od neznancev pa nikoli nisem sprejemala pijač in tut ne bom.
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:01, skupaj popravljeno 1 krat.
-
nastasia - Debatorica
Se strinjam, PSTM pomoje zadane velik del vojakov. S tem so se množično srečevali že po prvi sv. vojni...In ja Margaret Tatcher = polom. Ampak zakaj do tega pride? Ker dokler so ženske na vodilnih položajih v manjšini, se od njih pričakuje, da delajo kot moški, če ne jih bodo slednji enostavno izžvižgali in zasmehovali. Saj to je bistvo. Ženske nismo kot moški, bi si želela, da si niti ne bi želele biti. Smo različni, ampak od žensk se terja, da delujejo kot moški, če hočejo biti uspešne v družbi, če ne na pomemben položaj sploh ne morejo. In zdaj, pomoje za žensko vojska ni, oziroma je le dokler si posameznica tako zelo želi žrtvovati svoj ženski jaz uspešnosti v svetu (tako nekoč kot danes). Zame to ni rešitev. Prav bo, ko bom lahko delovala kot ženska tam kjer si bom želela, ampak to bo dosegljivo šele, ko bomo ženske na položajih v enakem številčnem razmerju kot moški.
In ja, vojni veterani. Ko država rabi vojsko, vojake poveličuje. Ko je vojno obdobje mimo pa ko jih jeb*. Ampak to je na račun sveta, ki od nas zahteva moč, pogum, razumskost (moške lastnosti?). Ampak tudi moški najebejo. Z dovoljevanjemm ženskega načela (morda nekoliko več empatije, ali emocij samih tudi v javnem življenju) bi se razmerje uravnotežilo. Žal bo pot še dolga.
In ja, vojni veterani. Ko država rabi vojsko, vojake poveličuje. Ko je vojno obdobje mimo pa ko jih jeb*. Ampak to je na račun sveta, ki od nas zahteva moč, pogum, razumskost (moške lastnosti?). Ampak tudi moški najebejo. Z dovoljevanjemm ženskega načela (morda nekoliko več empatije, ali emocij samih tudi v javnem življenju) bi se razmerje uravnotežilo. Žal bo pot še dolga.
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
no ti bom povedla kaj je smešno.. vsesplošna zagrenjenost
predvsem sem se obregnila ob povedano dejstvo, da se zna zgodit kaj hudega tudi v taksiju med potjo domov.. kar so nekatere uporabnice v eni drugi temi proglasile kot neumnost, ker je po njihovem sam princip dela taksistov takšen, ki onemogoča pokvarjene misli. mhm. malo morgen.
predvsem sem se obregnila ob povedano dejstvo, da se zna zgodit kaj hudega tudi v taksiju med potjo domov.. kar so nekatere uporabnice v eni drugi temi proglasile kot neumnost, ker je po njihovem sam princip dela taksistov takšen, ki onemogoča pokvarjene misli. mhm. malo morgen.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
- kokica87
- Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 7. 2008
rachka_ napisal/-a:no ti bom povedla kaj je smešno.. vsesplošna zagrenjenost
Ja men je tud to dejstvo bilo zanimivo. Tako da evva pa Sweetprincess, tudi v taksiju niste popolnoma varne. (zdej me bojo pa tko napadle, kot v temi stroški študentskega življenja )
-
janeva - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 9. 2009
rachka_ napisal/-a:je kdo gledal prispevek pri Preverjeno?
Moja ljuba mami je gledla in je zdej spet cela panična
Me je takoj začela sprašvat, če se s taxijem domov vozim
In pol so doma vsi živčni, ko gremo ven.
Pa sej če si dovolj pazljiv, v svoji družbi, nisi glih pjan...te res ni treba tko skrbet glede tega. Mal tud pretiravajo vsi skup.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Itak, da pretiravajo, pa še kako. Če ne sprejmeš pijače od neznanca ali greš z njim nekam, se lahko čisto varno nažuraš, ampak fora je v tem, da so ene babe preveč naivne in bi takoj šle s kom nekam ali kaj sprejele...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov