Date Rape Drug
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
majchy84 - Debatorica
- Na forumu od: 22. 3. 2006
Jst sem imela eno podobno izkušnjo dobro leto in pol nazaj, samo še zdaj ne verjamem, da bi mi kdo kaj podtaknil, ampak je bilo pomoje bolj psihičnega izvora. Bila sem na eni domači žurki, pijačo sem si mešala sama, normalno mešanico. Spila sem 3 bacardi kole, tudi jedla sem normalno, tako da še danes mi ni jasno, kaj se je zgodilo. Ne spomnim se skoraj nič, razen tega da so me vmes enkrat našli na wc-ju, me silili s toplo slano vodo (da sem potem bruhala žolč, ker sem vse ostalo izbruhala še preden so me našli) in da me je tako bolel želodec, da sem jih rotila, da me peljejo na izpiranje. Potem pa spet tema - ne vem, kako so me spravli v avto, me peljali k dežurni zdravnici in potem z rešilcem na Jesenice, kjer so me za 3 ure priklopili na infuzijo. Deloma se spomnim, da so me tam nekaj spraševali in sem lahko samo kimala, pa ful me je zeblo, da sem se cela tresla, čeprav so me pokrili z električno (?) odejo. Na izvidu je pisalo da sem imela 1,98 promila v krvi Ne verjamem, da bi mi kdo kaj podtaknil, bolj menim, da je bilo krivo to, da me je že cel teden prej bolela glava in se mi je ves čas po malem vrtelo, potem so se pa možgani zaradi alkohola preveč sprostili. Ne vem, samo od takrat sploh ne upam več spiti več kot eno ali dve pijači oz. takoj, ko malo začutim učinek, začnem piti vodo
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
claire- v 1 uri sem spila svojo juice vodko (v kateri blo vsaj deci vodke), čez kakšne pol ure sem začela bit majava, ene 2 uri pozneje še bruhala. Bratranec me peljal domov, me sezul in dal v posteljo. Sama se od polovice vodke ne spomnim nič (razen bruhanja). Pa lahko rečem, da sem "navajena" alkohola in pogosto edina še stoječa. Ampak kombinacija živčnosti (fešto s kolegom imel tud "bivši") in premalo hrano naredila svoje. Kot da bi spila vsaj 10 rund
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
ja, ampak ti si zakomirala, kot se "spodobi". bruhala in šla ajat. ne pa da celo noč žuriraš, zjutraj se pa nič ne spomniš.
ne vem no.
(sploh pa deci vodke na prazen želodec, suho telesce in načete živce niti ni tako malo)
ne vem no.
(sploh pa deci vodke na prazen želodec, suho telesce in načete živce niti ni tako malo)
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
Kika - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 13. 1. 2007
ha ha ha, sam morm pokomentirat: ni čudno, da kaka punca skup pade po ENI pijači, če je to deci vodke. halo, uporabljajte standardne mere, ena juice vodka vsebuje 0,03 vodke, ne pa deci, to je več ko trojna. drugače se lahko svašta zgodi z vsako.
lah si nardim jst eno jeger kolo, si jo namešam 2 deci jegra pa 3 deci kole v poulitrsko flaško in se bom čez eno uro čudila, kako me je ENA pijača tako grozno obrnila. svašta.
lah si nardim jst eno jeger kolo, si jo namešam 2 deci jegra pa 3 deci kole v poulitrsko flaško in se bom čez eno uro čudila, kako me je ENA pijača tako grozno obrnila. svašta.
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
Jaz mam eno smešno izkušnjo izpred par let, ko se popolnoma nič ne spomnim kaj sem delal in predvsem KAKO sem to naredo. Bil sem v Ljubljani na eni zabavi od ene spletne strani in saj vredu...napil sem se res konkretno, pol pa se odločim, da bom šel iz tiste zabave na železniško postajo in se potem, ko se primajem tja vsedem na klopco in zaspim z glavo v naročju... Zbudim pa se na vlaku, ko me je sprevodnik spraševal za karto. Pojma nimam kak sem tja prišo in kak sem celo se vsedo na pravi vlak!! Daj bože, da me je nekdo posnel kako sem hodo tam po postaji in iskal pravi vlak. Verjetno glih ne bo dobro za videt ampak bom pa vsaj razjasnil eno vlko skrivnost mojega življenja.
Mogoče glih ni točno v skladu s temo ampak se pogovarjate o tem kak se nič ne spomnite pa sem pač pristavo mojo skledo.
Mogoče glih ni točno v skladu s temo ampak se pogovarjate o tem kak se nič ne spomnite pa sem pač pristavo mojo skledo.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
claire napisal/-a:- podtaknili so mi bojda LSD
navadno nikomur ni v interesu podtikat LSDja, ker nima takih 'lahkasrečnaženska' effekta. poleg tega LSD ni tako enostavno dostopen kot ostale party droge (no je, ampak ni tako popularen), tako da težko verjamem da so ti podtaknili tripe. ljudje, ki tripe žrejo se ponavadi na kakih trensih zadržujejo in so taki miroljubni palčki.
poleg tega maš po tripu tako zelooooo ogroooomne zenice, da bi se ziher opazlo.
nove in nove dizajnerske droge so veliko večji problem. v večini so legalno dostopne prek spleta, poceni in ljudje z veseljem opazujejo učinek na mimoidoče (nimam pojma zakaj).
Zadnjič spremenil floribunda, dne 16. Feb. 2011 16:40, skupaj popravljeno 2 krat.
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
^^ saj pravim bojda lsd. (ne vem kaj, nekaj ubijalskega)
jaz sem se baje imela fajn. tisto noč. kdaj sem izginila nihče ne ve. jaz se bežno spomnim, da sem štopala nekje.
kolikor smo mi raziskovali, te najprej drži alkohol. koliko sem ga spila po tisti vodki nimam pojma. baje ne malo. bruhala nič- vsaj ne spomnim se.
halucinirat in met privide sem začela šele drug dan proti večeru. baje, ko je šel ves alko iz mene, sem dobila abstinenčno krizo.
dejansko razumem vsaj približno čez kake muke kdo mora iti, da se npr. odvadi droge. jaz prisežem, bi se bila sposobna ubiti. te paranoje se ne da opisati. sploh mi ni bilo jasno kaj se z mano dogaja. zeblo me je in potila sem se hkrati. tuširali so me 5krat zaporedoma. v roku 10ih minut sem bla spet cela prešvicana. jaz sem kričala, take hude halucinacije sem doživljala...
v glavnem punce, res pazite.
jaz sem se baje imela fajn. tisto noč. kdaj sem izginila nihče ne ve. jaz se bežno spomnim, da sem štopala nekje.
kolikor smo mi raziskovali, te najprej drži alkohol. koliko sem ga spila po tisti vodki nimam pojma. baje ne malo. bruhala nič- vsaj ne spomnim se.
halucinirat in met privide sem začela šele drug dan proti večeru. baje, ko je šel ves alko iz mene, sem dobila abstinenčno krizo.
dejansko razumem vsaj približno čez kake muke kdo mora iti, da se npr. odvadi droge. jaz prisežem, bi se bila sposobna ubiti. te paranoje se ne da opisati. sploh mi ni bilo jasno kaj se z mano dogaja. zeblo me je in potila sem se hkrati. tuširali so me 5krat zaporedoma. v roku 10ih minut sem bla spet cela prešvicana. jaz sem kričala, take hude halucinacije sem doživljala...
v glavnem punce, res pazite.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
- floribunda
- Cosmopsiho
skoraj ziher so bile neke plesne droge. po njih je raven serotonina naslednji dan ekstra zmedena, kar povzroči ta filing : mami please make it stop!
sicer nimam nekih izkušenj s tripi, ampak to kar ti opisuješ definitivno ni podobno tripu, je pa podobno kaki dizajnerski plesni zadevi. ki so dosti bolj zlobne, hard core in bla bla bla kot tripi.
po tripu bi te pralo 8ur in to bi blo to.
sicer nimam nekih izkušenj s tripi, ampak to kar ti opisuješ definitivno ni podobno tripu, je pa podobno kaki dizajnerski plesni zadevi. ki so dosti bolj zlobne, hard core in bla bla bla kot tripi.
po tripu bi te pralo 8ur in to bi blo to.
Zadnjič spremenil floribunda, dne 16. Feb. 2011 16:41, skupaj popravljeno 1 krat.
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
positive vibration napisal/-a:Ja ok, pa mi povej, kake stranske učinke bi po tvojem mogla met? Bi mogla skup padat? Očitno niso pretiravali z dozo, ampak dejstvo je, da od 3 juice vodk nisem mogla - tehnično nisem mogla bit tak nažgana, da se ne spomnim ničesar.
Da še odgovorim na tole:Mogoče imajo na Finskem bolj močne doze
Nisem bla prvič v tistem kafiču in nisem prvič tam pila juice vodk. Smo tam vsaj 2x na teden in spijem več, pa sem čisto ok. Imajo normalne mere, 0,3 dl žganja.
Meni se je pred kratkim zgodilo neki podobnega kot tebi. Js sm tudi navajena pit, včasih spijem res dosti pa sm uredu (samo sebe presenečam kako dobro se držim ) in se spomnim na skor vse in tudi js nimam 50 kil, da bi me tkoj primlo.
Predn smo šli, sm pila samo jegr kolo s tem, da js mešam bolj švoh, tko da tudi ko smo pršli do cilja (peš, kar tudi pripomore h temu, da gre alkohol prej vn), sm bla še vedno čista, spomnim se na vse, edino malo bolj na powerju sm bla in sm mela tisti prijetn filing (pač standard reakcija zarad alkohola).
Gremo v lokal, spomnim se mogoče prvih 5 min, potem pa tema v glavi. Lokal sploh ne vem kako je zgledal, spomnim se samo, da sm šla enkrat do šanka in tkoj spila (nimam navade hodit pol ure okoli s kozarcem v roki in ga puščat na raznoraznih krajih in it vmes plesat, da ja lahko pride na easy do kašnih takih dogodkou, ko ti kdo kej podtakne), niti tega ne vem kdo je plačal. Več niti ne bi upala spit, ker sm mela s sabo samo 10€, v denarnici pa mi je ostalo 5€. Kar se spomnem po šanku je to, da sm mogla it enkrat na zrak, enkrat sm bruhala na wcju in komirala na mestu (slonela na drevesu, ker nism bla sposobna stat). To je vse. Ne spomnim se kdaj sm šla domou, kako sm pršla do doma, ne spomnim se niti tega, da sm določene ljudi klicala in govorila z njimi. Nič. In to se mi je zgodilo prvič, da bi kr naenkrat nastala taka tema v glavi (sploh zravn tko malo spitega alkohola). Nimam navade bruhat (mogoče sm v življenju 3x, kar je res malo glede na moje aktivno nočno življenje), če se ga pa vsaketolko na mrtvo napijem si tudi rečem, da je bla kriva prevelika količina. Za tisti dan pa ne vem kaj je blo.
Ko sm vprašala osebe s katerimi sm bla, kaj sm delala, kolko sm spila, kako sm se nasploh obnašala in kako sm prišla domou so mi rekli da sm bla en čas zamorjena en čas pa ful vesela, od drugih nism sprejemala pijač, sredi žura sm pa zginla.
Podatkinili mi sigurno niso nič in najbrž tudi tebi ne, če praviš, da si skozi mela s sabo kozarc. Včasih je pač krivo psihično stanje al preprosto pride do takih dogodkov. Tudi najboljšim se zgodi.
- floribunda
- Cosmopsiho
res je.
kakorkoli, še vedno menim da so ble to neke svinjske dizajnerske zadeve.
kakorkoli, še vedno menim da so ble to neke svinjske dizajnerske zadeve.
Zadnjič spremenil floribunda, dne 04. Jul. 2012 16:28, skupaj popravljeno 1 krat.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Dita- napisal/-a:Preprosto, bila bi zadeta. in kolegi bi to opazili, 100%.
Hja, če bi bla s kolegi, bi verjetno res opazli, da nekaj ne štima, ker me poznajo. Tak pa sem bla s folkom, s katerim smo se "poznali" glih dva tedna in ne morejo vedet, kak se obnašam, ko sem trezna, nasekana ali pa počena.
Pa če naredim še eno računico: začeli smo feštat ob 21h. Spomnim se vsega do 1:30, to pomeni 4 ure in pol. Spila sem 2 mala piva in 3 juice vodke. To pomeni 5 meric alkohola. Telo razgradi eno merico alkohola v eni uri. Kar pomeni, da tehnično nisem mogla bit nažgana. 5 meric alkohola v 4 urah in pol, to je moje telo lahko dokaj sproti razgrajevalo. Nikakor se mi ni moglo od tega zgodit, da se ne spomnim ničesar.
vanessa, ti praviš, da se le spomniš določenih trenutkov, npr. da si bruhala, mogla na zrak...jaz se ne spomnim popolnoma nič do naslednjega jutra. Tudi, ko mi je cimra povedala obnovo večera, se nisem nič spomnila. Pa če si nažgan, se ponavadi spomniš vsaj utrinkov, ko ti nekdo povzame dogajanje. Pa če si tako nažgan, da je taka kriza, potem vsi okoli tebe vidijo, da si koma. Se opotekaš, ne moreš govorit niti v slovenščini, kaj šele v tujem jeziku, delaš čudne kretnje... No, jaz sem se obnašala čist skulirano baje, menla sn se normalno, edino včasih me je malo zaneslo med plesanjem. Če sem si še budilko naredla, ko sem domov prišla, pa se sploh ne spomnim!
Claire, bedna izkušnja, res. Glavno, da ti ni kakih posledic pustlo, sem že čula zgodbice, ko je folk ostal na "life tripu" (shizofrenija&stuff po samo enem zadetku).
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
Ja sej nism rekla, da nism bla pijana. Očitno sm bla, čeprou tudi meni ne gre v račun kako je možno da sm bla taka kot sm bla in sm spila tko malo. Pravim, da je odvisno od utrujenosti, počutja oz. psihičnega stanja nasploh in ne vem česa vse. Sama si rekla, da si nosila pousod kozarec, tko da podtaknit ti niso upali, razn če si sprejemala od koga pijačo pa se tega ne spomniš (ni mi pa jasno kako točno veš kdaj si doživela blackout.. js recimo niti tega ne vem - lahko sklepam samo po klicih in prejetih msg, k so me iskali kje sm, da sm ob 2h bla najbrž že doma), drugi pa tudi niso vidli nič. Čeprou smo spet tm - če si bla kul do 1.30, se vsega spomniš in si spila tolko kot si (in je šel alkohol sproti vn že k si malo spila), ti ni upal nihče nič podatknit, ker bi se tega spomnila.
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
claire napisal/-a:ja, ampak ti si zakomirala, kot se "spodobi". bruhala in šla ajat. ne pa da celo noč žuriraš, zjutraj se pa nič ne spomniš.
ne vem no.
Men se je pa tut ta varianta že zgodila. Spila ful mal đina, šla ven in tema. Pa sem žurala celo noč, plesala, se pogovarjala (bojda) z ziljon in enim človekom, nič bruhala, nič komirala in mam od ene 7h ur zuni v spominu shranjenih zgolj par nekejsekundnih flešov + zadnje urce se spomnim. Noben nič podtaknu, zgolj alko. Sam sem šla ven najbolj zmatrana in me je že minimalna količina alkohola ubila. Sem sicer pol baje še pila sve in svašta, ma mam temo že od take količine đintonika, ki jo sicer čez dan na pijački lah spijem Tko da lahko si tut po alkotu dokaj normalen, klepetaš v različnih jezikih (jz sem se tut bojda z nekih Ircem pogovarjala pa se ga sploh ne spomnim. kot tut ne ene parih drugih ljudi, s katerimi baje sem neke hardkor debate tolkla), ne zgledaš koma pa se vseeno ne spomniš nič. Pri men je bla sicer zmatranost kriva, mogoče si mela ti kak drug trigger. Ne izključujem opcije drogic pri tebi (positive vibration), sam pravim, da je možno, da se ti to tut po alkotu zgodi.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
-
Limeta.* - Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 9. 2010
Tut men se je že od alkohola zgodil da se spomnm sam prvega kozarca (juicevodka- nč pretiravanja, največ 2cm vodke v kozarcu ostalo đus..od tega nism mogla zakomirat stoposto!!), pol naprej pa tema, pol sčasoma še kšni fleši. Vrjetn sm pol še naprej tok spila, da sm zakomirala ampak se mi je spomin "zbrisu" še mal za nazaj, pomojm da je možno no
wнoever ѕαιd мoɴey cαɴ'т вυy нαppιɴeѕ doeѕɴ'т ĸɴow wнere тo ѕнop
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]