CARPE DIEM

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 18. Nov. 2012 17:03

V zavetišču ne pomagam, ker spustijo k psom samo sprehajalce in tiste, ki pridejo pogledat pse za posvojitev. Za sprehajanje potrebuješ nek tečaj, ki se organizira po potrebi, ki je pa zdaj ni. Tako da ne.

Abby- glede Horjula-samo preberi njen blog, pod kakim stresom je, kako ni denarja, kako občina ne plača in kakšen minus imajo. Res je, super, da se ženska žrtvuje in dela s srcem, ampak na Ptuju mi pa občina ne bi dala niti centa, dokler nas ima preko Maribor-kjer so ravno Mačjo hišo na nek način opeharili in najeli Snago.
Sama se bom ukvarjala z začasniki itd, ko bom imela svoj plac. Rinjenje z glavo skozi zid pa ni moj stil.
Kot sem že rekla-vse panoge ne dopuščajo prostih rok.
Zadnjič spremenil emanuela, dne 18. Nov. 2012 17:07, skupaj popravljeno 1 krat.
The world is as you are.
sanna
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a sanna » 18. Nov. 2012 17:06

jaz bi šla striči kužke samo potrebuješ najbrš tudi tećaj za striženje.
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 18. Nov. 2012 17:08

...

Eh, komenterala neki na prvi strani. Nevermind :)
Zadnjič spremenil haylee, dne 18. Nov. 2012 17:11, skupaj popravljeno 2 krat.
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 18. Nov. 2012 17:08

..Evelyn.. napisal/-a:Abby, sounds perfect, samo v praksi so nekatere stvari pač nemogoče. Imaš ljudi, ki nekatere stvari preprosto obožujejo, od igranja na kitaro, do slikanja, do ustvarjanja stvari..Ampak jih ne znajo počet, nimajo žilice, nimajo talenta, majo pa enormno željo po ustvarjanju in da bi to prenesli v polje, kjer bi dejansko to prinašal tud zaslužek. No, takšnih ljudi je ogromno in takšnim ljudem ne preostane drugega kot, da se zadovoljijo z nekim bednim jobom, ki ga drugače ne marajo preveč in se v prostem času ukvarjajo s stvarjo, ki jih veseli, Mater, danes težko še talentiranim ljudem uspe svoj hobi in želje premestit na trg dela, kaj šele tistim, ki niso... Drugače je vse kul, optimistic in vse, ampak je žal to v večini primerov nemogoče. Potem pa se lahko takšni ljudje upirajo in kljub temu, da delajo stvar, ki jim ekstra paše, trpijo, ker nimajo financ, strehe nad glavo, pravih socialnih omrežij etc.

Da se pa prilagodit nek interes, ne? Recimo da rad likovno ustvarjaš, ampak nisi genialen v tem ... lahko izdeluješ nakit, odpreš magari samo spletno trgovinico, daš nekaj tujega, vmes nekaj svojega in imaš neko kombinacijo ... ali pa kombiniraš to svoje oboževano področje s tem, da odlično pečeš pecivo in greš v fino oblikovane slaščice ... ne vem, da se najdit nekaj, to hočem reči. Od tega, da odpreš doma goslarski atelje, do tega, da delaš kot restavrator in poleg še kipariš, do tega da si omisliš svojo vrtarijo ... kombirniraš malo med svojimi interesi, če ne gre s prvim.

Po mojem mnenbju je sprijaznit se precej slaba opcija.

Slovenec: Ne da se mi.

emanuela, jaz dejansko poznam te ljudi, ne samo berem bloge. :) Blog je javna podoba, poznam, dejansko osebno poznam punco, ki je bila pri Poloni na obisku, ko je prejela nekaj nakazil dobromislečih donatorjev in se jim je posmehovala, ker so nakazali premalo. Dejansko je recimo navarčevala za res res hud avto in podobno ...

Helena pa ni delala s pomočjo občine, začela je pač s tem, da je muce s ceste nosila domov in jim pomagala ... potem je prišla internetna stran, forum ...

In Helena je nehala delat pri Poloni ravno zaradi omenjenih zadev in podobega itd. itd. ... v bistvu je to eno zelo umazano področje pri nas. (Ampak dovolj OT!)

Razumem, da imaš ti drugačne prioritete, meni je denimo bolj važno, da sem srečna v tem kar počnem in pride boljše finančno stanje šele s časom.
Zadnjič spremenil *Abby**, dne 18. Nov. 2012 17:14, skupaj popravljeno 1 krat.
sanna
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a sanna » 18. Nov. 2012 17:12

emanuela napisal/-a:V zavetišču ne pomagam, ker spustijo k psom samo sprehajalce in tiste, ki pridejo pogledat pse za posvojitev. Za sprehajanje potrebuješ nek tečaj, ki se organizira po potrebi, ki je pa zdaj ni. Tako da ne.

Abby- glede Horjula-samo preberi njen blog, pod kakim stresom je, kako ni denarja, kako občina ne plača in kakšen minus imajo. Res je, super, da se ženska žrtvuje in dela s srcem, ampak na Ptuju mi pa občina ne bi dala niti centa, dokler nas ima preko Maribor-kjer so ravno Mačjo hišo na nek način opeharili in najeli Snago.
Sama se bom ukvarjala z začasniki itd, ko bom imela svoj plac. Rinjenje z glavo skozi zid pa ni moj stil.
Kot sem že rekla-vse panoge ne dopuščajo prostih rok.

jaz mislim it odpret vzrejno psarno sam se še nisem točno o vsem pozanimala potem pa mogoče tečaj za striženje poleg ali kaj podobnega kar se tiče zavetišč ne vem kaj bi tam lahko delala pomivala,pospravlala...jaz točno vem kaj želim :)samo na žalost je psička stara šele dva tedna.
Zadnjič spremenil sanna, dne 18. Nov. 2012 17:16, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 18. Nov. 2012 17:13

*Abby** napisal/-a:Slovenec: Ne da se mi.

sej u glavnem se strinjava, sam pač ti se ne maraš preveč z mano strinjat ;)
hej norci :)
sanna
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a sanna » 18. Nov. 2012 17:28

ne spada ta tema pod kariero? zakaj pod ljubezen?ni preveč široka tema.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 18. Nov. 2012 17:39

bolje pod način razmišljanja
hej norci :)
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 18. Nov. 2012 17:50

sanna napisal/-a:ne spada ta tema pod kariero? zakaj pod ljubezen?ni preveč široka tema.

Jp, načeloma se tema razvija v širšem smislu, samo avtorica si jo je zamislila glede ljubezni in partnerstva (verjetno iz kakšnih podobnih razlogov razočaranosti, kot jih je Abby omenjala... sploh glede na navajanje nekih likov iz modernih filmov v prvem postu domnevam, da je še kakšna najstnica :) ), zato jo je umestila sem.
Oly
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Oly » 18. Nov. 2012 19:58

Abby imam prijateljico, ki Polono osebno pozna(ne na nivoju "sem bla parkrat tam in kao pomagala ampak osebno) in za to, da na tak način blatiš neko zavetišče in s tem delaš potencialno škodo živalim ki jih oskrbujejo upam da imaš hudičevo dobre dokaze.(ker po temu kar jaz vidim in slišim nimam pripomb, morda se ne strinjam s kako stvarjo vendar do sedaj še nisem zaznala najmanjše indikacije, da se dela proti koristi živali)
Vse lepo in prav, če ti je bolj všeč ali ti bolj ustreza delovanje kakega drugega zavetišča ampak debate na takem nvoju kjer se obtožbe kr lepo navržejo v stilu "imam kolega, ki pozna kolega" ne koristijo nikomur, še najmanj pa živalim, ki jim življenje že tako ne prizanaša.

Da ne bom popolnoma off topic:Mislim, da je največja razlika med ljudmi, ki imajo že v samem štartu položaj kjer imajo dovolj denarja in časa, da se ukvarjajo s tem kar želijo(ter si tako lahko privoščijo nekaj let, ko prihodek ne zadošča odhodku ker jih pač preživlja familija) ter ljudmi, ki morajo nekaj let trdo delati kar pač pride zato, da naberejo kapital in se spustijo v tveganje.Taki bodo tudi 3x razmislili v kaj se spuščajo ker vedo da nimajo safety neta ali pa ker vedo, da morajo skrbeti še za koga drugega poleg sebe.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 18. Nov. 2012 20:09

^^ Nope, dejansko poznam žensko, ki je delala za Polono, ne samo ''parkrat bila tam'' in jo torej osebno pozna. Sva torej na istem. .. to, da se jaz s Polonino politiko v marsičem drugem ne strinjam sploh ni relevantno. Point je itak bil v tem, da ji denarja ne manjka s tem kar počne.

Anyway: Jaz poznam cel kup mladih ljudi, ki so šli študirat nekaj kar jim je bilo res všeč in v veliko veselje, so trdo delali za majhen denar MED študijem, potem pa prišli do dobrih služb/začeli na svojem. Ker so bili sposobni in delavni ni bilo težav.

Ampak ja ... kup tistih drugih, ki so študirali in čakali da jim kariera pade na prav na glavo, porabljali starševski denar in potem jamrali, da so v zanič službah je neprimerno večji.
sanna
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a sanna » 18. Nov. 2012 22:58

Pozdravljeni,jaz sem imela eno leglo kužkov s papirji in mi je nekdo začel groziti preko meila in težil nekaj časa z obtožbami zaradi same foušarije tako ,da bi jaz dvakrat premislila se informativno pozanimala predno bi se s čim ukvarjala ali naredila kakšno potezo narobe, nisem rekla,da sem naredila kaj narobe ampak karkoli se lotiš temeljito povprašaj,dobi izkušnje če ne dobiš v knjigah podatkov vseh,nekaj dobiš ampak praksa je drugo.In vse te trditve imata vedno dve plati zgodbe odvisno katera je resnična.Ne poznaš celotnega ozadja to je tako kot v rumenem tisku mogoče bodo celo pravi podatki a za ozadjem je nekaj kar ni znano.

Previdno,veliko lahko vložiš v nekaj in se kmalu poruši nimamo vsi vseh izkušenj in nismo vsi specjalci za vse in nismo vsi podjetniki na začetku
in vsekakor,ne moreš biti tako strog,do samega sebe,da bi zdaj neki počel je pač tak svet,da so že veliko stvari probali,in moraš biti včasih res genij :wink: in začet na začetku.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 20. Nov. 2012 1:07

Tale teza od Abby, da lahko vsak v zivljenju pocne kar hoce, samo potrudit se mora dovolj je skregana z realnostjo. Prvi problem je nesposobnost nekaterih. Druga stvar je pa da rata trg prenasicen. Vsaka tretja baba bi rada "male soncke vahtala" in se grejo pedagogiko. Ocitno tudi ce bi se vsaka ta oseba na vso moc trudila, vsem ne bo zneslo (kljub naporom slovenske druzbe pri sabotiranju celotne drzave zavoljo zagotavljanja delovnih mest tem ljudem). Zdej se debatira o nekih zenskah k so nafurale zavetisca... ces da je samo potrebno vse vlozit v to in gre. Hja, ko bo potem takih zavetisc 100, a bo se vedno slo? Po mojem da ne.

Ljudje ne popusijo samo zaradi pomanjkanja truda. Druga debata so pa tut zelje ljudi.... vecina ljudi si zeli butaste zadeve.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 20. Nov. 2012 8:35

slovenc79 napisal/-a:patchouli, kako se pa ti sploh vidiš čez 50 let? če se sploh? načrtuješ kakšno penzijo? kdo ti bo ostal ki mu lahko zaupaš čez 50 let? kdo ti bo pomagal, te podpiral? pač živi kakor hočeš, ampak je treba pač tud o posledicah razmislit kaj te čaka po neproduktivnem uživaškem življenju. in če bojo, ne prelagaj krivde na druge kakor marsikdo počne.

Jao slovenc. V tej temi se precej strinjam s tvojo tezo da je treba v življenju delat, ker iz nič, tudi nič ne bo. Ampak tale tvoj izpad je pa brca v temo. Nikjer ne piše da boš ti, ker se boš kao poročil, imel otroke, živel v soseski z belo ograjo okrog hiše in kokeršpanjelom v kuči pred njo, bolj srečen kot ona. Žena se bo ločila, otroci se bodo odselili, s sosedi boš vsemi skregan, otroci se te bodo bali, ko boš šel po ulici ker boš zgaran, zagrenjen starec. Ja tudi to se lahko zgodi, pa če še tako zadrto tičiš v službi z najbolj optimalnim razmerjem plača-delo, ki jo lahko dobiš.
Strinjam se tudi z Abby - navsezadnje so povsod okrog nas ljudje, ki jim je uspelo, ne takšnih in drugačnih področjih, kljub tem časom "krize". Če imaš talent, zagnanost, popolno odločenost in osnovne pogoje, lahko teoretično preživiš tudi tako, da svoj živi dan hodiš na koncerte in pišeš magari kritike :).
Strinjam se tudi z emanuelo, in točno vem kaj misli. Jaz tudi nimam poguma/zagona niti talenta nekje prebijat leda, se borit.
sanna
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a sanna » 20. Nov. 2012 14:40

Mahagonij napisal/-a:Tale teza od Abby, da lahko vsak v zivljenju pocne kar hoce, samo potrudit se mora dovolj je skregana z realnostjo. Prvi problem je nesposobnost nekaterih. Druga stvar je pa da rata trg prenasicen. Vsaka tretja baba bi rada "male soncke vahtala" in se grejo pedagogiko. Ocitno tudi ce bi se vsaka ta oseba na vso moc trudila, vsem ne bo zneslo (kljub naporom slovenske druzbe pri sabotiranju celotne drzave zavoljo zagotavljanja delovnih mest tem ljudem). Zdej se debatira o nekih zenskah k so nafurale zavetisca... ces da je samo potrebno vse vlozit v to in gre. Hja, ko bo potem takih zavetisc 100, a bo se vedno slo? Po mojem da ne.

Ljudje ne popusijo samo zaradi pomanjkanja truda. Druga debata so pa tut zelje ljudi.... vecina ljudi si zeli butaste zadeve.

bistvo je,da moraš iztopati in začet neki kar nihče še ni,to ravno jaz nameravam :)

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov