Cakati ali ne?

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 21. Dec. 2011 15:00

Dobro, to je študentsko življenje, za normalno življenje, kar vključuje plačevanje položnic, kupovanje hrane, brez izdatne pomoči staršev, kot sam v LJ rabiš vsaj 800 eurov. Pa še to ob predpostavki, da si s kom deliš stanovanje.
Uporabniški avatar
HopeStar357
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 5. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a HopeStar357 » 21. Dec. 2011 16:37

se da prezivet tud z manj, ce ne furas nekega luksuza.js sm eno obdobje prezivela z 700e s tem da sm mela 300 za stanovanje za placevat..tko da se da, sam ce pa hoces si mal vec privoscit pa je res premal.glede na to da stanovanja niso lih pocen, je najboljs vzet pac cimra al pa dva :)
~ The greatest trick that devil ever pulled, was convincing the world he didn`t exist ~
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 21. Dec. 2011 23:17

to se pa bedno čuje, ne zavidam niti malo. Ok, sj se dogaja da gre folk na izmenjavo... itd. Ampak 3 leta?
Fantin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Fantin » 21. Dec. 2011 23:33

v-e-s-n-a napisal/-a:Jaz sem nekaj časa v času svojih študentskih let živela v podnajemniškem fletu z še 2 puncama, imela svojo sobico...čisti center LJ....in za najemnino sobe + stroški plačevala od 150 - 180 eurov.
Kje v centru Lj si našla sobo za tak denar? Pa gledam po netu in je najinžja cena 200 evrov, v Šiški.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 22. Dec. 2011 8:00

območje bavarca
Uporabniški avatar
HopeStar357
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 5. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a HopeStar357 » 22. Dec. 2011 9:29

js sm mela sobo v siski za 150, ampak par let nazaj... :)
~ The greatest trick that devil ever pulled, was convincing the world he didn`t exist ~
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 22. Dec. 2011 12:43

Džeki napisal/-a:Dobro, to je študentsko življenje, za normalno življenje, kar vključuje plačevanje položnic, kupovanje hrane, brez izdatne pomoči staršev, kot sam v LJ rabiš vsaj 800 eurov. Pa še to ob predpostavki, da si s kom deliš stanovanje.

Kakšen bullshit. Pri deljenju stanovanja 10 min peš od centra s cimri, plačevanju položnic in hrane in vseh ostalih stroškov (bencin za avto recimo) na mesec za življenje porabim cca 300 eur (od tega gre samo za stanovanje cca 200). Če se ne preseravaš, čist lepo čez prideš. Pa brez pomoči staršev, seveda.
Because I can.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 22. Dec. 2011 14:32

^^ ok, a mi malo bolj razložiš ta čudež preživetja v lj z 100€ na mesec? res me zanima. poln tank za avto stane vsaj 40€. pa rečmo da daš za telefon 20€= 60€. povej mi kaj ješ cel mesec vsak dan za 40€? tudi če ne tankaš enega tanka na mesec, si moraš kdaj kaj oblečt, obut,...

to je cirka 1,3€ na dan. majkemi res mi povej to čudo, ker z 1€ na dan za hrano ne preživiš četudi ješ na bone.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 22. Dec. 2011 15:50

za telefon lahko daš manj kot 20 eur, pr meni nikoli ni bilo čez 20. za oblečt in obut ni nujno da vi vsak mesec kupiš neki novega, pa tudi če šparaš z bencinom je lahko za malo več kot mesec dni.

saj je rekla, pač brez preseravanja je treba pa je. itak se navadiš skozi čas.

glede hrane pa tko, se da marsikje dobit. v kakšnih šolah če ostane, moj kolega je med faksom šel na bivšo srednjo in tam dobil zaston sendvič, ker so dijaki velik pustili.

prav poceni se da živet, če si iznajdljiv pa si mal bolj neobčutljiv.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 22. Dec. 2011 15:51

[url]http://www.edusatis.si/preprostost/projekt-1-e-na-dan-se-da :)[/url]

sicer pa se strinjam, misija nemogoče. poleg tega je treba avto registrirat, kupit vinjeto, popravila, itd itd... polno je stroškov, na katere človek ne pomisli, če ima backup doma.
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 22. Dec. 2011 16:13

Kot prvo, rekla sem za ŽIVLJENJE. Življenje pač ne vključuje cunj, obutve in makeupa. Življenje vključuje NUJNE stroške. Flet, račune, hrano, bencin.

Telefona imam 15 eur na mesec, tankam 1x na dva meseca, ker odkar sem v lj, avta ne uporabljam tok. Torej 20 na mesec bencin. Ostalo je pa hrana. S cimri nabavimo 1-2x na mesec, delimo stroške in se gremo komunizem. Enkraten nakup pride 15-20 eur na osebo. Na bone je treba šparat, jem recimo enkrat na 4 dni na bon. In ti povem, claire, pridem s 300 eur nujnih stroškov za življenje čez. Pa verjetno včasih še kaj ostane.

Cunje si kupujem zlo zlo redko, obutev pa sploh. Glede na to, da mam zalogo iz cajtov življenja doma, ki mi popolnoma zadostuje. Je pa res, da mam verjetno 10x manj cunj kot marsikatera tle. Da o čevljih ne govorim. Treba je živeti glede na to, koliko si lahko privoščiš.
Aja, od makeupa uporabljam samo maskaro. To je 10 eur na pol leta in 2 eur za odstranjevalec na dva meseca.
Because I can.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 22. Dec. 2011 18:31

^^ ok, tako pa že. torej brez cunj in bencina minimalno. tako pa se že lahko prebiješ s 100€. itak.

đeki seveda z 800€ pretirava, ker ne vem kako bi on preživel z minimalno plačo, kot mnogi. ki je krepko pod 800€ + marsikdo preživlja še kakšnega otroka s tem denarjem!

jaz sem bla sposobna preživet tudi brez evra čez teden v lj, če sem si od doma vse privlekla. :D (ok, za čike sem nucala.)
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 22. Dec. 2011 20:00

Nehajte, kdo v LJ pa ima minimalno plačo, tisti, ki jo slučajno ima, pa ima tudi partnerja, pa sta takoj dva in imata vsaj 1000. Življenje v dvoje pa je ceneje, kot če si sam.

Pa tu ne govorimo o životarjenju, ampak življenju. Poglejte si malo najemnine v LJ, potem pa dalje teoretizirajte, kolk pretiravam z 800 euri. Študentske sobe in tedensko dovoz hrane od staršev ne šteje.

Nisem pisal o tem, s kolk denarja ste sposobni študentje preživet v LJ ob podpori staršev in šparanju, temveč, kolk denarja rabi samska oseba za relativno normalen lajf v Ljubljani.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 22. Dec. 2011 20:07

^^ to je vse res, razen tega, da v ljubljani ni minimalnih plač. o pa so. pa še koliko. in veliko veliko veliko je tudi takih, ki so sami.

seveda študentsko življenje z 80€ za dom in jedačo na bone + hrana od doma ni življenje v lj.
življenje vs. životarjenje je pa tako relativno zastavljena besedna zveza, da o tem skorajda ni moč razpravljati.

(potem se pa eni čudijo zakaj pari ne gredo narazen. zakaj, zakaj? zato, ker kakor si rekel, je razlika se preživljati z dvema plačama in deliti vse stroške, kot živeti sam, če nisi študent. če nimaš službe greš lahko pa kar pod most ali nazaj k mami, ker z 230 € socilane podpore je misija nemogoče kjerkoli živeti sam. pa naj bo to v lj ali v ms- če predpostavimo, da nisi lastnik ničesar.)
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 22. Dec. 2011 20:28

Džeki napisal/-a:Nisem pisal o tem, s kolk denarja ste sposobni študentje preživet v LJ ob podpori staršev in šparanju, temveč, kolk denarja rabi samska oseba za relativno normalen lajf v Ljubljani.

Čak, a samska oseba ne more živeti v podnajemnem stanovanju recimo? Pa ne vem, js ne bi rekla, da je moje življenje v Lj nenormalno... Privoščim si stvari, ki si jih želim, če si to lahko privoščim. Zaslužim trenutno kar pošteno (trkam na les), ampak ne vem, zakaj bi se preseravala z najdražjimi stvarmi, če lahko furam varčevanje s študentskimi navadami. In for the record, meni osebno starši ne dajo ne denarja ne hrane za v mesto (enkrat je fotr gobovo juho skuhal, ok :P), prav tako moji cimri živijo vsi samostojno.
Pač, zame je poraba 800 eur na mesec totalno preseravanje. Pa da si js dovolim tok zapravit, to bi živela ko kraljica! Ampak vsakemu svoje, sam ne posploševat, da pa vsi rabijo toliko toliko za preživetje.
Because I can.

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov