Bojim se prvega spolnega odnosa...??

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kdaj si imela/imel 1. spolni odnos?

Glasovanje se je zaključilo dne 03. Sep. 2010 12:21

12-14 let
0
Brez glasov
15-17 let
26
42%
18-22 let
25
40%
več kot 23
11
18%
Skupaj glasov : 62

maiteperroni
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a maiteperroni » 30. Avg. 2010 12:21

No... to temo sem se odločila napisat da dobim mal informacij o tem kako ste se vi počutile v taki situaciji kot se jaz. Stara sem 18 let. Imela sem 2 fanta do zdaj ampak z nobenim še nisem spala.

Bojim se...!!

Nevem pa zakaj. Bojim se da bi imela veliko bolečin med in po sexu. :? Potem pa zanositev pa take, bolezen.... nevem več kaj narediti, sicer začela sem zvezo pred kratkim in se sploh bojim da bi omenil da bi se podala v to.

Pa še to....bojim se da bo mislim da sem nekaka stara devica, ker še nisem imela spolnih odnosov.
:oops:

Pomagajte mi prosim...rada bi vaše mnenje o tem. :)
ališa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a ališa » 30. Avg. 2010 12:32

nimaš se kaj bati! zrihtaj si kontracepcijo in kar brez skrbi. jaz sem imela svoj prvi spolni odnos pri 21 letih. moj fant je to da sem devica sprejel malce presenečeno in me je tudi vrprašal kako to da še nism. povedala sem mu da je bila to moja osebna odločitev ...in vse kar mi je rekel je bilo da on full spoštuje to mojo odločitev. in d je zelo lepo to slišat v današnjih časih! ...tko da le pogumno ;)
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 1. 2005
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 30. Avg. 2010 12:33

ališa napisal/-a:jaz sem imela svoj prvi spolni odnos pri 21 letih. moj fant je to da sem devica sprejel malce presenečeno in me je tudi vrprašal kako to da še nism. povedala sem mu da je bila to moja osebna odločitev ...in vse kar mi je rekel je bilo da on full spoštuje to mojo odločitev. in d je zelo lepo to slišat v današnjih časih!

Potem te je pa podrl, kajne? :lol:

Če bi bilo tako super ne seksat, bi bila devica še zdaj.
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 30. Avg. 2010 12:41

^^haha :D

maiteperroni malo pobrskaj po forumu, ker se mi zdi da je kar nekaj tem že kar se tega tiče.

Drgač pa nič naj te ne bo strah, zrihtaj si kontracepcijo, prvič že mal potrpiš sam strah te naj ne bo... pol je pa vedno boljše :D smo vsi dali to skozi pa smo še vedno živi :D
Yada, yada, yada...
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 30. Avg. 2010 12:47

maiteperroni napisal/-a:Bojim se da bi imela veliko bolečin med in po sexu. :? Potem pa zanositev pa take, bolezen....

Od naštetega je največja realna grožnja zanositev. Bolečine prvič mogoče bodo, mogoče ne. Ampak tudi če sprva bodo, boš v naslednjih par poskusih že uživala, če je fant količkaj vešč.

Bodi prepričana, da uporabiš neko metodo kontracepcije, in da veš, kako izbrana metoda kontracepcije deluje. Če jih ne poznaš dobro, se o njih poduči, tako da boš razumela delovanje. Če boš razumela delovanje, boš znala presoditi, kaj je nevarno za zanositev in kaj ni. Znala se boš izogniti resničnim tveganjem, in manj boš naganjala paniko po nepotrebnem.

Kar se bolezni tiče, se verjetno ne rabiš sekirat. Ko začneš aktivno spolno življenje, boš verjetno dobila eno ali več variant virusa HPV. Nekatere variante tega virusa lahko včasih povzročijo raka na materničnem vratu, zato moraš ob začetku spolnega življenja začeti z rednimi obiski ginekologa, da ti naredijo PAP test. Če misliš v življenju kadarkoli seksati, boš temu izpostavljena. Stara si dovolj, da je tvoj maternični vrat razvit in ni več občutljiv, kot pri mlajših puncah, torej ni razloga, da bi zaradi tega zavlačevala.

Druge bolezni so redke. Če boš imela majhno število partnerjev, ki tudi sami niso imeli veliko partnerk, se drugih bolezni ne rabiš bat. Še največja možnost je, da dobiš herpes, morebiti od lizanja muce, česar pa v 2/3 primerov sploh ne boš opazila.

Če je v tebi kaj seksualne želje, ti bo spolnost bistveno obogatila življenje.

Največ pozornosti nameni temu, da ne zanosiš, dokler si tega ne želiš. Ostale nevarnosti so manjše.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 30. Avg. 2010 12:48

Joj, ko bi le jaz imela takšne pomisleke pred prvim seksom! :D

Nič bat. Najpomembnejše bo to, da boš fantu zaupala, zato si kar vzemi čas in ga prej dobro spoznaj. Okolje naj bo sproščeno, veliko predigre, če ti kaj ne bo povsem kul, mu takoj vmes povej. Torej komunikacija naj teče, tudi pred seksom se pogovarjajta o tem.

Brez kondoma bi bilo sicer boljše seksat, po moje, če si za, si nabavi tabletke. Mogoče bi bilo pametno še kakšen lubrikant nabavit, da bo bolj smooth. :)

In počaaasi.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 30. Avg. 2010 12:55

g00fy_qa napisal/-a:Brez kondoma bi bilo sicer boljše seksat, po moje, če si za, si nabavi tabletke.

Načeloma se strinjam - brez kondoma je občutek boljši; če ne zate, skoraj gotovo za fanta, in tudi če bosta večinoma s kondomom, bo hotel kdaj vate tudi brez. Če nimaš še kakšne druge metode kontracepcije, kot so tabletke, je to izpostavljanje nepotrebnemu tveganju zanositve.

Ampak tabletke so tricky. Na trgu je dosti različnih vrst tabletk, ker nobena ne deluje na vsako žensko enako. Tabletka, ki eni ženski deluje super, bo pri drugi imela grozne stranske učinke, in obratno. Če imaš srečo, najdeš primerne tabletke že v prvo, ampak če sreče nimaš, bo pa iskanje pravih tabletk cel projekt.

Če se odločiš za tabletke, in če opaziš kakršnekoli stranske učinke - depresija, otekanje nog, nabiranje vode v telesu, ipd. - ne vztrajat na prvih tabletkah, ki jih dobiš.
Zadnjič spremenil Alwaleed, dne 30. Avg. 2010 12:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 30. Avg. 2010 12:55

Brez panike.Par napotkov:

-seks je kul

-zelo verjetno te bo prvič malo bolelo

-ne pričakuj, da mora biti prvič kaj posebnega, ker ne bo

-si v najbolj normalnih letih za izgubo nedolžnosti

-poskrbi za zaščito

Samo brez panike, pa bo vse ok.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 30. Avg. 2010 13:12

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 19:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 30. Avg. 2010 14:05

^^Ja to sm se tudi jaz vprašala, ko sem odprla tole temo :D
Uporabniški avatar
Elle.*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 25. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Elle.* » 30. Avg. 2010 14:16

sirova štručka napisal/-a:pa misliš, da ti bodo tete dovolile seksat? :D

:rofl: Adeeej no. :D

Drgač pa seks res ni nič strašnega... :) Boš vidla, po par poskusih bo vliiiiik boljše. Ne moreš pa nekih ekstremnih užitkov pričakovat že prvič. Vsaj jaz sem bila zloo razočarana. Ah.. Sicer je pa res, da bi lahko jaz tudi malo dlje počakala. :/
Tko da... Ne hiti! Naredi to takrat, ko bo to tvoja želja, ne samo njegova. Poskrbita za zaščito in uživajta. ;)
Inside every blonde is a blonder blonde waiting to get out.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 30. Avg. 2010 14:23

Elle.* napisal/-a:Sicer je pa res, da bi lahko jaz tudi malo dlje počakala. :/

Misliš, da bi bolj uživala, če bi počakala?

Moj vtis je, da če ženske od začetka ne uživajo, to ni zato, ker so začele ob napačnem času, temveč zato, ker tip ne zna.

Tipično se užitek začne, potem ko najdeš pravega tipa. ;)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 30. Avg. 2010 14:25

Alwaleed napisal/-a:

Ne, ampak "manj bi se počutila umazano" - domnevam. Oz., do takrat, ko bi prišla do kao pravega, bi mela manj črtic v svoji zgodovini. :lach:
...mogoče zaradi mnenja družbe?
(BS, jz temu pravim)
Uporabniški avatar
Elle.*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 25. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Elle.* » 30. Avg. 2010 14:45

purple_rain napisal/-a:
Alwaleed napisal/-a:

Ne, ampak "manj bi se počutila umazano" - domnevam. Oz., do takrat, ko bi prišla do kao pravega, bi mela manj črtic v svoji zgodovini. :lach:
...mogoče zaradi mnenja družbe?
(BS, jz temu pravim)

Alwaleed: Mogoče. :) Vsekakor bi na seks gledala drugače. Saj ne to, da bi počakala, sam žal mi je da sem z njim. :)
Purple: Sploh ne zaradi tega, ne gledam na to. :)
Inside every blonde is a blonder blonde waiting to get out.
maiteperroni
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a maiteperroni » 30. Avg. 2010 15:47

Hvala vsem skupaj za podporo in svetovanje res... :razz:

Vsekakor bom poslušala vaše nasvete in jih uporabila...glede tet pa brez komentarja hahaha..... :D

Hvala vsem.. :)

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]