ASEKSUALNOST

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Glorfindel
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Glorfindel » 17. Okt. 2010 16:43

Živjo!

Sem nova na forumu, brskala sem med starimi temami, pa podobne nisem našla nikjer. Torej: počutim se popolnoma aseksualno in to občutje me počasi spravlja v obup.

Stara sem 21 let, imam dovolj prijateljev, sem družabna, ne bi rekla, da sem nemogoče grda, sem prijazna...ampak vedno, kadarkoli kje spoznam kakšnega fanta mojih let, kakšnega starejšega moškega... nikoli ne spoznam nikogar, ki bi name gledal kaj drugače kot na sestro, mamo, prijateljico, zaupnico. Rekla bi, da so ljudje radi v moji družbi, poiščejo me, kadar potrebujejo pogovor, pomoč... ampak nikoli, nikoli nisem nikomur privlačna kot dekle, kot ženska.

Pogovarjala sem se že o tem s prijatelji, pa vsi samo rečejo, da pač ''še nisem spoznala pravega,'' ampak jaz sem že povsem obupana, ne zdi se mi več normalna taka situacija, sploh ker spoznam dovolj novih ljudi, ker ne silim v ljudi, ker ne govorim o svojih problemih, ne omenjam dejstva, da sem samska, sem nasmejana, dobre volje, sproščena, pozitivno naravnana....

Res sem potrta, sploh se ne počutim več kot ženska, ker že tako dolgo (pribl.3 leta) nikomur nisem bila objekt poželenja. In čeprav rada pomagam, sem z veseljem in po naravi prijazna, ne morem sama sebi skriti razočaranja kadar se znova zgodi, da me nekdo poišče samo zato, ker potrebuje nekaj od mene in nikoli ZARADI mene same...

Ne gre za to, da bi hlepela po tem, da bi imela fanta.... ampak ta občutek popolne aseksualnosti je nevzdržen. :(
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 17. Okt. 2010 16:53

Mislim, da tukaj malo mešaš pojem aseksualnosti s pojmom, da se ne počutiš "sexi".

Aseksualnost je torej stanje odsotnosti potrebe o seksu, torej aseksualna oseba si ne želi seksat (iz različnih vzgibov), ne čuti želje po spolni potešitvi, niti se ne samozadovoljuje.

Ti pa, kot praviš, si obremenjena z občutkom, da nikomur nisi privlačna kot ženska. S samo potrebo po spolnosti pa nimaš težav, če prav razumem.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 17. Okt. 2010 16:54

Bolj kot boš prijazna in ustrežljiva slabše bo. Postani prasica še ti, pa kliči druge samo ko jih rabiš, drugače pa ignor.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Glorfindel
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Glorfindel » 17. Okt. 2010 17:03

àseksuálen -lna -o prid. (ȁ-ȃ) ki ni seksualen, nespolen: popolnoma aseksualna ženska ♪

To sem mislila. In grozno je, ko ljudje govorijo o tem, kako lahko ženska dobi kadarkoli hoče in lahko pri tem še izbira. Nedvomno, če bi ravno šla k nekemu tipu in rekla: ''Hej, si za ONS,'' bi najbrž že kdo bil za, ampak ne mislim tega... mislim to, da enostavno nihče ne pokaže zanimanja za mene na ta način. Pač... ne da bi jaz morala nekoga dobesedno prosit za sex. Kar ne počnem, torej sem brez.

In se sprašujem, kaj je dejansko narobe z mano... tako hudo je že, da razmišljam, če mogoče odsev v ogledalu kaže popačeno sliko. :D

In McLarnovc- bo kaj bolje, res bolje, če bom arogantna prasica? Razen tega, da bodo še prijatelji zbežali stran, res ne vidim kako bi to vplivalo na karkoli. :?
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 17. Okt. 2010 17:10

Oprosti, samo še vedno mislim, da se ne razumemo. Pa ti imaš željo po sexu? Ali imaš odpor do sexa samega?

http://en.wikipedia.org/wiki/Asexuality
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
Glorfindel
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Glorfindel » 17. Okt. 2010 17:17

Daj je nekdo aseksualen lahko pomeni tudi to, da ni spolno privlačen. In na ta pomen sem mislila. Meni se je zdelo dovolj jasno, ampak še enkrat: ja, jaz si želim sexa, samo nihče si ne želi sexa z mano.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 17. Okt. 2010 17:27

Glorfindel napisal/-a:In McLarnovc- bo kaj bolje, res bolje, če bom arogantna prasica? Razen tega, da bodo še prijatelji zbežali stran, res ne vidim kako bi to vplivalo na karkoli. :?

Pravi prijatelji ne bodo zbežali. Ostali bodo res pravi prijatelji, ostali kvazi prijatelji pa bodo šli, ker bodo pogruntali, da te ne morejo več molzt. Ker folk je danes svinjski, hitro pogruntajo koga lahko molzejo, potem pa se obesijo nanj. Vem, ker je bilo z mano isto(v smislu molzenja s strani drugih). Pa sem rabil kar nekaj časa, da sem to pogruntal. Ko sem sam pri sebi to razčistil, so pijavke kar same začele odpadati, življenje pa je postalo lepše. Dobrota je sirota, vedi to. :wink:

Pa ne bit tako razočarana. Tudi če se trudiš, da tega ne kažeš navzven, ti bo vedno na čelu pisalo, da si obupana.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 17. Okt. 2010 17:31

Mogoče pa tvoji prijatelji ne iščejo sexa?
Glorfindel
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Glorfindel » 17. Okt. 2010 18:54

McLarnovc: Pa saj ni problem v prijateljih. Problem je v tem, da me skrbi, da enostavno nimam nič seksapila, da se vame ni mogoče zaljubit in da jaz ne morem nikogar spolno privlačit. In saj je normalno, da nočem, da se opazi moja razočaranost, ampak ne morem, da ne bi bila razočarana in obupana pravzaprav. Išeč odgovor na: ''Kaj je narobe z mano?'' pa ga ne najdem. In koga, ki mu bi bila všeč tudi ne.

Sanjaanja: In jaz nočem sexa od svojih PRIJATELJEV. O.o
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 17. Okt. 2010 19:29

Okej, razumem, kaj misliš.

Zdaj, ko sem še enkrat prebrala vse tvoje poste...
imam dovolj prijateljev, sem družabna, ne bi rekla, da sem nemogoče grda, sem prijazna...

nikoli ne spoznam nikogar, ki bi name gledal kaj drugače kot na sestro, mamo, prijateljico, zaupnico.

Rekla bi, da so ljudje radi v moji družbi, poiščejo me, kadar potrebujejo pogovor, pomoč...

sem nasmejana, dobre volje, sproščena, pozitivno naravnana....

rada pomagam, sem z veseljem in po naravi prijazna,

me nekdo poišče samo zato, ker potrebuje nekaj od mene in nikoli ZARADI mene same...

Ne pravim, da ne smeš bit prijazna.
Ampak prijaznost nima čisto nobene zveze s seksapilnostjo. Jaz bi na tvojem mestu delala na sebi, na tem, da začutim ŽENSKO v sebi. Ker če se sama sebi ne zdiš FEMME FATALE, bodo tudi drugi težko to uvideli v tebi. Torej, ostani prijazna punca in dobra prijateljica še naprej, ampak delaj tudi na drugih značilnostih sebe. Drugače se ti zdi, da dobro izgledaš, se sprejemaš? Pa ne mislim na to:
ne bi rekla, da sem nemogoče grda
, ampak če si si privlačna.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 17. Okt. 2010 19:35

1. Če bi bila aseksualna, se ne bi sekirala, zakaj nihče noče seksat s tabo, ker bi ti preprosto bilo vseeno. Najprej preveri pomen tujke, potem jo uporabljaj (sploh pa s caps lockom).

2. Dokler te bo skrbelo, "da enostavno nimam nič seksapila, da se vame ni mogoče zaljubit in da jaz ne morem nikogar spolno privlačit", ne boš nikogar spolno privlačila. Nauči se samozadostnosti, bodi samozavestna in prepričana v svojo privlačnost. In ne, za to prepričanje ne rabiš nujno izkušenj, ko si nekomu dejansko bila privlačna. Se da tudi "na suho".

Če ti gredo na živce "prijatelji", ki te poiščejo samo, kadar te rabijo, se nauči reči ne in nehaj biti stalno prijazna in ustrežljiva.

Spremembe se ne zgodijo čez noč, ampak če delaš na sebi, se boš verjetno kmalu počutila bolje.
Because I can.
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 17. Okt. 2010 20:00

Tako kot je že prej napisala Pozitivna Vibracija in tudi Tanada - nauči se začutiti ženskov sebi, nauči se biti "samozadostna". Kako pa se to naredi? Vsaka ima svojo pot. Predlagam, da se malo povprašaš o samospoštovanju (Koliko se zares spoštujem, če dovolim, da me drugi izkoriščajo?), o tem, zakaj imaš občutek, da moraš pomagati drugim oziroma zakaj imaš tako željo (očitno izstopaš iz povprečja, če te tudi drugi vidijo kot tako)? Mogoče misliš, da nisi "dovolj dobra" - ne samo za moške, na splošno v življenju? ,...,...,...

Potem pa lahko začneš s treningom čutenja sebe kot seksi ženske. Morda lahko začneš pri razvajanju svojega telesa na mnoge načine (od samomasaž naprej.... :) ), se oblečeš seksi in se postaviš pred ogledalo, si naštimaš kakšen fajn komad in plešeš ali pa se obnašaš kot "fatalka s filmov",... Tako naprej, najprej se pa res vprašaj, če te kakšna psihološka zadeva "štopa nazaj". Ponavadi je tako.

Tudi pri tebi sem dobila občutek, da bi se morala naučiti bolj ceniti sebe. Ne precenjevati, ampak ceniti, se naučiti reči "ne", kadar čutiš, da nekaj pa ne bi (če pa ne čutiš, ker želiš prej ugajati in pride to šele čez čas za tabo, se pa vprašaj "zakaj za vraga si tako močno želim ugajati drugim?").

Držim pesti. Aja, pa še nekaj. Morda pa kakšnega dečka tudi nisi opazila, ki je nekje "iz strani" od čelom tebe opazoval z zanimanjem. :)
Glorfindel
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Glorfindel » 17. Okt. 2010 20:05

positive vibration: Ja, saj TO je. Sama sebi se zdim čedna, sama sebi sem privlačna in objektivno gledano bi težko rekla karkoli drugega. Sem visoka, vitka punca, mislim tudi, da sem dovolj čedna, da imam dovolj lepe obrazne poteze. Ne gre za to, da bi JAZ mislila, da je z mano kaj narobe, da se sama sebi ne bi zdela privlačna, zdi se mi, da sem tole:

Aseksualno je vse, kar je brez seksualnih občutkov ali želja. Aseksualno je tudi vse tisto, kar pri drugih ne zbuja seksualnosti.

Tanada: Aseksualno je vse, kar je brez seksualnih občutkov ali želja. Aseksualno je tudi vse tisto, kar pri drugih ne zbuja seksualnosti.

1. Najprej preveri, če poznaš vse pomene, ki jih tujka ima, potem popravljaj uporabo drugih ljudi. :wink:

2. Ne rabiš nujno izkušenj, m? Kako natančno pa lahko misliš, da imaš neko lastnost (seksualno privlačnost torej), če nič ne kaže na to, da taka lastnost pri tebi obstaja, je pa dosti indikatorjev, da taka lastnost ne obstaja. Hm?
Kar se pa tiče samozadostnosti-ne želim biti samozadostna, če je s tem mišljeno, da ne potrebujem nikogar ob sebi in da se imam najbolje, kadar sem sama. Če pa samozadostnost pomeni, da sem se sposobna sama soočat s svojimi problemi, jih konstruktivno reševat, če to pomeni, da sem suverena v stvareh, ki jih počnem in znam skrbeti sama zase-potem sem samozadostna, ampak potem je to zrešena terminologija in bi bilo potrebno uporabiti besedo samostojna.
Sicer pa: sem samozavestna na veliki večini področji mojega življenja, pri prepričanju v lastni seksapil pa odpovem. Zakaj? Ker se mi iz dneva v dan potrjuje, da sem ''super punca, ki bi jo želel za punco, če bi se zaljubil vate-pa se nisem.'' Tole je nekaj, kar sem nekoč slišala in mogoče še najlepše opiše odnos, ki ga imajo fantje do mene.

Prijatelji mi NE gredo na živce, prizadeta sem samo zato, ker vsak fant, ki ga spoznam, v meni vidi zgolj to-prijateljico. Nekaj platonskega.
Glorfindel
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Glorfindel » 17. Okt. 2010 20:08

Tysia: Pa saj ni problem v tem, da sama sebe ne dojemam kot dovolj dobro ali pa lepo. Enostavno: jaz mislim, da sem čedna in sposobna punca, ki si zasluži super fanta, ampak fantje me ne dojemajo kot tako. In ne vem, kaj v odnosu do njih počnem narobe.
In ljubi bog-ne pustim se izkoriščati! Samo prijazna sem in pripravljena pomagati, nihče me ne izkorišča! Samo nihče tudi noče od mene kaj več kot prijateljstvo!
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 17. Okt. 2010 20:28

Glorfindel napisal/-a:2. Ne rabiš nujno izkušenj, m? Kako natančno pa lahko misliš, da imaš neko lastnost (seksualno privlačnost torej), če nič ne kaže na to, da taka lastnost pri tebi obstaja, je pa dosti indikatorjev, da taka lastnost ne obstaja. Hm?

Ne vem, kako naj ti razložim, kako natančno lahko mislim, da imaš neko lastnost. Zelo natančno I guess.
Ampak resno - komot si jo ustvariš. Reci si, da si privlačna (kar že itak praviš) in voila, tle maš to lastnost.

Če si sama sebi všeč in misliš, da si girlfriend material, potem je problem očitno drugje. V pristopu do tipov, v obnašanju... Žal ne moremo vedeti, ker te ne poznamo. :)
Nekaj že delaš narobe, če vse zadeve super štimajo, za punco te pa noben ne bi mel.
Because I can.

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]