ali sem noseča? [ZT]

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 5. 2005
Kraj: Litija

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤MiSsY¤ » 25. Avg. 2005 3:05

Jz sm se potolažla ob takih izjavah iz enga drucga foruma(z istim problemom), jz nism delala testa ;) sam usen se pocutm ne-noseca :P...... : beri:
-KT so 99.7% zaščita proti zanositvi.Če ne kadiš pa če nisi presuha in jemlješ tabletke so potem 100%.
-nis noseča.!!kaj pa si počela pr ginekologinji, k si šla k njej po kt?je nis poslušala...da že po prvi tabletki...po kšnih treh urah lohk brez skrbi maš spolne odnose brez zaščite?...res mislm da preveč kompliciraš..sej vrjamem da te skrbi...sam zdrava pamet punca...;)
-NE NISI NOSECA! ce res tako pridno jemljes tabletke potem 100% nisi noseca pa nehi se sekirat k bos sam polna mozoljev, rajs se nasmej sprost pa pejta se eno rundo udart- BREZ SKRBI!

lepe sanje zelim :flower:
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 25. Avg. 2005 19:24

no..naj še jaz nekaj dodam...wicked..po mojem se čisto zastonj sekiraš...če ješ redno kt potem ni panike...in sem videla, da si glede tega zelo odgovorna...znaki, ki jih opisuješ so pri uporabi kt čisto normalen pojav...nekaj je dobrega nekaj pač slabega pri njih..katere pa uporabljaš?včasih pa so ti znaki znanilci mesečnega perila...če si imela redno perilo..potem skoraj ni mogoče, da si noseča...menstruacija med nosečnostjo je ponavadi blaga krvavitev, ki traja le en dan...oziroma to sploh ni menstruacija...krvavitev se pojavi ob vgnezdenju jajčeca v maternico...čeprav so nekatere ženske imele "menstruacijo" vso nosečnost...bila pa je veliko krajša in zelo šibka...pri tebi pa sem prepričana, da je vse ok po vseh opravljenih testih...test naj bi zatajil le v primeru, da je izpostavljen preveliki vlagi ali mu je pretekel rok...tak da brez panike!!!!
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 25. Avg. 2005 19:36

missy..sem videla na prejšnji strani tvoje sporočilo...plod se z jemanjem kt ne uniči...lahko sicer pride do posledic ni pa nujno...dandanašnji se že seveda da to vse ugotovit, kako so kt vplivale na plod, če se to slučajno zgodi...poznam primer, ko je ženska kljub tabletam zanosila(zaradi nerednega jemanja seveda) in ima sedaj zdravega fantka...nekaterim pa priporočajo splav....vem samo, da če odkrijejo dovolj hitro moraš začet jemat folno kislino, da je potem vse v redu s plodom...sicer pa so tablete do tablet različne in z različno količino hormonov in tako tudi različno škodijo...če pa odkrijejo nosečnost do desetih tednov ti je seveda še na voljo splav...kdor je pač zmožen to naredit...
wicked
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a wicked » 25. Avg. 2005 21:34

jemljem diane 35..
mesntruacija od jemanja kt pa je bila sicer malo dolga (na zacetku, torej par dni, sem imela majhen rdec oziroma rjavkast izcedek, kar ponavadi nisem imela, potem pa sem imela enako menstruacijo, kot sem jo vedno imela - bila je mocna - to pa je verjetno zaradi tega, ker se je telo navajalo oz se se navaja na kt) ..
hvala vam za podporo, pocutim se boljse, tudi sama s sabo manj debatiram o tem :)
janna

Neprebrana objavaNapisal/-a janna » 25. Avg. 2005 21:41

joj wicked zakaj je potrebna taka panika? :) Če dobiš menstruacijo potem to pomeni, da jajčece ni bilo oplojeno in ne moreš biti noseča, razen če si primer brezmadežne oploditve :D ;) Če jemleš tabletke tako kot praviš se rajši lepo sprosti in uživaj. Če ti pa gdaj izostane menstruacija bi bilo pa to lahko zaradi pretiravanja pri hujšanju. Če se boš stradala še naprej si boš naredila več škode kot koristi. Rajš jej zdravo prehrano in migej(sex tut pokur dosti kalorij) :D :D
Zdaj nam pa še zaupaj koliko si stara ;)
wicked
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a wicked » 25. Avg. 2005 21:53

19 :oops:
zelo zrelo obnasanje za moje leta, a ne? :?
:)
janna

Neprebrana objavaNapisal/-a janna » 25. Avg. 2005 22:47

wicked napisal/-a:19 :oops:
zelo zrelo obnasanje za moje leta, a ne? :?
:)

vsaka ima svoje muhe ;) tvoja je ta da se preveč obremenjuješ.
da še malo pomagam :) če jemlješ tabletke je možnost da zanosiš večja takrat če bruhaš kmalu po tem ko si vzela tabletke ali pa imaš prebavne motnje.takrat tabletka še ne učinkuje zato morš vzeti še eno.to je pomojm vse na kar moraš biti pozorna(poleg rednega jemanja) ;)
Uporabniški avatar
girl007
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 7. 2004
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a girl007 » 26. Avg. 2005 7:34

wicked napisal/-a:jemljem diane 35..

ne vem zakaj imaš tako močne tablete pri svoji starosti
gllede na tvoje probleme, mislim da ti tablete ne pašejo
ko boš pri genikologinji ji vse to povej in prašaj, če ti lahko da kake druge
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
Uporabniški avatar
karmy21
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 6. 2005
Kraj: Cambridgeshire

Neprebrana objavaNapisal/-a karmy21 » 26. Avg. 2005 8:03

wicked napisal/-a:pozdravljeni!

berem in berem vase poste, odgovore in vprasanja, vendar se vedno nisem mirna. zanimajo me sledeca stvar:
- je test res 100%, ce mislis, da si noseca ze kaki mesec ali 2 in nato naredis test? pred nekje 3 tedni sem naredila test, ki je pokazal negativno, ampak imam se vedno obcutek, kot da sem noseca ze vec mesecev :(
obisk pri ginekologu imam komaj cez par tednov. menstruacijo imam normalno, vsaj mislim tako, saj nisem opazila nobenih sprememb. imam tipicne znake nosecnosti (sprememba dojk, obcutek slabosti, utrujenosti in depresije, sem tudi zelo custveno obcutljiva. najbolj pa me moti ta moja napihnjenost, ki se seveda najbolj kaze v trebuscku - izgleda vecji, napihnjeni, kot da bi kaj raslo not. KT jemljem komaj slaba 2 meseca - mogoce so ti morebitni znaki nosecnosti pravzaprav posledica jemanja KT? so za napihnjen trebuh krive KT?

prosim, ce bi punce in fantje delili svoje izkusnje ter misljenje z mano
hvala

LP

mogoče je najboljše da še enkrat ponoviš test... vendar KT imajo pač stranske učinke, ki jih je potrebno prebrati... in seveda posvetovati z ginekologom...

clear blue je svinjsko drag...to je res...ampak ti bo baby check, ki je enako dober in občutno cenejši pokazal rezultat....

jzt tud jemljem diane 35, in so se mi prsi povečale...postale občutljive, in pritisk mam nizek ( to ti naredilo KT - al ti povišajo pritisk ali celo zmanjšajo da maš občutek da si utrujena...jzt več spim odkadar jem te tabletke), slabo mi je tudi blo... včasih sem znotraj 21 dni jemanja malo krvavitve, sm to je normalno zginilo čez 3 mesce kakor piše v navodilih... uff...tud jzt sm po teh tabletkah občutljiva... imajo pa vsaj dobre ene stranske učinke: počisti se ti koža, joški postanejo večji, mogoče se ti poveča telesna teža, kar ni nujno...men se ni... :D )
Uporabniški avatar
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤MiSsY¤ » 26. Avg. 2005 8:18

Jz sm prebrala na enem forumu da Clear Blue velikokrat kaze napacno, tko da je bolj da se ga izogibas, ampak da je dobr ze tud un test k stane samo 600flik........
Ampak nevem zakaj se sekiras, ce imas redno menstruacijo oz. imas menstruacijo.... Ce bi bla noseca bi prislo do krvavitve, ki bi trajala manj in bi bila drugacna - kar kao pomeni ugnezditev.....
Jz sam se cakam menstruacijo... :D upam da pride :) molte zame punce :angel:
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 26. Avg. 2005 9:26

wicked...na osnovi česa pa ti je predpisal diane?diane so tablete za zdravljenje dermatoloških težav in vsebujejo ogromno hormonov...jaz sem jih jemala 2 meseca pa nisem več vzdržala...prvo sem jemala femodene...nato so mi odkrili, da mi levi jajčnik skoraj da več ne deluje, desni pa še v mejah normale...zaradi tega mi je prepisal diane, ki so bolj hormonske...stranski učinki so pa res grozni...čisto takšni kot jih opisuješ...jaz sem imela grozne slabosti in glavobole, zraven tega pa sem bila tako zelo tečna...res je tudi, da po njih zadržuješ vodo...moja kolegica se skoraj vsak mesec zredi po kilogram...meni se takrat na srečo ni nič poznalo, ampak poznam punce, ki so se po dolgem času jemanja zredile tudi po 10 ali več kg....ena jih je jemala zaradi aken, druga pa za sprožitev menstruacije...najbolje, da svojem ginekologu poveš svoje težave...jaz sedaj jemljem yarino...sicer si jih sama kupujem, ker jih zavarovalnica ne podpira,saj so predrage...ampak je pač čisto vsa reklama, ki jo delajo za njih resnična!če jih ješ zjutraj zbijajo apetit, če pa zvečer slajše spiš...zraven tega ne zadržujejo vode...pa tudi na živčke vplivajo zelo ugodno...je pa res, da imam kakšna dva dni pred menstruacijo še vedno iste znake kot prej...katera pa jih nima?
wicked
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a wicked » 26. Avg. 2005 21:41

nisem opravljala samo enega testa, temvec vec v zadnjih mesecih. niso pa bili vsi enaki oziroma...naredila sem 2 "yes or no"-jeva testa in pa seveda 2 clearblue-jeva..kot sem ze napisala, oba sta pokazala enako :)
mogoce te kt res niso prave zame, popolnoma me izcrpajo..bom probala z kakimi drugimi...kaksen predlog mogoce? :/ za mene, ki sem zacetnica pri tem :) vase izkusnje...
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 27. Avg. 2005 11:34

wicked...najustreznejše druge tablete ti bo najverjetneje predlagal tvoj ginekolog..on najbolje ve kakšne bi ti ustrezale glede na težo in ostale stvari...očitno so te prehude zate..kot so bile zame...brez veze, da se mučiš in sekiraš...yarina so zelo dobre tabletke...jaz sem v primerjavi s prejšnjimi čisto drugačna...pa če imaš srečo še celo izgubiš kak kilogram, počutiš se res odlično...sicer ne rešujejo mojih ginekoloških težav kot so jih diane...ampak če je s teboj vse ok ti jih res priporočam...edina slaba lastnost je ta, da so na beli recept, ker so predrage in jih zavarovalnica ne krije...pride pa škatla okoli 2000 sit....to je okoli 24000 na leto...ampak še vedno ni to nič v primerjavi s tem, da se dobro počutiš in ne trpiš za depresijami ipd...
wicked
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a wicked » 27. Avg. 2005 12:53

astra_mb torej je v skatlici tebletk yarina samo ena ploscica? za en mesec? ker so ponavadi 3 ploscice za 3 mesece..ne bi mi bilo skoda placevati za tabletke, ce bi mi bile res ok..bom se posvetovala z ginekologom, hvala..
Uporabniški avatar
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤MiSsY¤ » 27. Avg. 2005 21:06

Mene pa mal buši boli zadne cajte, tko cist u izi, lih tok da mal, niti ne moteče, sam me... a je to pol tud od tabletk ? jih ze 2 mesca jemljem pa sm se prej pocutla prou super :P k da ni blo nc nouga :D :D pa 2 dni po 1.spolnem odnosu mi je prtekla kaplca krvi.... sam pravjo da prve mesce itak lohka tece kri, ker se telo navaja :? bom ze prezivela :P

lepo se mejte :flower:

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov