Ali resna dekleta nimajo nobene možnosti pri fantih?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Leonessa - Debatorica
- Na forumu od: 6. 4. 2011
Led Zeppelin napisal/-a:spet narobe interpretiraš besede, to da si pokroviteljski do žensk, pomeni da jim daješ neko zaščito ter jih imaš rad, nismo kaki Mohamedi, ve pa Fatime ki boste pucale in vzgajale otroke.
* no prav, bom pravil zaščitniški od sedaj naprej
SSKJ pravi drugače:
pokrovíteljski -a -o; bolj ~ (i) ~
odnos; poud. govoriti s ~im tonom;
pokroviteljski do koga biti ~ ~ otrok
Biti zaščitniški je nekaj čisto drugega. Zaščitniški si lahko do kogarkoli, ne samo do otrok in ne gre za odnos "jaz sem nekaj več kot ti, zato boš poslušala mene". Zaščitniški odnos pa si vsaj jaz razlagam kot odnos, kjer se nekdo zavzame za nekoga. V tem smislu, no. Pokroviteljski ima že brez razlage nek negativen prizvok, če je prisoten v zvezi oz. zakonu. Pokroviteljski si lahko do hčere, ne pa do punce.
-
sleepyheadgirl - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 8. 2006
- Kraj: Ljubljana
Džeki napisal/-a:s0nckic4 napisal/-a:ja džeki, delno se strinjam. čeprav se tak moški res hitro začne obnašat pokroviteljsko..
Priznam, da je moj pogled na ženske v veliki meri pokroviteljski. Do žensk sem običajno prijazen, tudi če so neumne ali zlobne.
Ženske ste neodločne in sanjave, ve si ta luksuz lahko privoščite, moški pa smo po drugi strani bitja akcije in odločitev. To se od nas enostavno pričakuje. Zasanjan in neodločen moški nima šans, da bi v tem svetu preživel.
Pomenljivo je recimo, kako pogosto se ženske izogibate odgovornosti za lastno osebno srečo. Značilno je, da ženska, ki prevara svojega partnerja reče, kaj takega, kot je: "kar zgodilo se je". ..Ženskam se pogosto stvari kar dogajajo.
In zato, ker ženske tudi same pravite , da "moški mora znati z žensko", ker vas skozi življenje vodijo čustva in ne razum in ker velika večina žensk v življenju enostavno ne more brez moške zaščite, take ali drugačne, na ženske gledam pokroviteljsko in z razumevanjem.
spet posploševanje. Čisto odvisno je od ženske do ženske da so sanjave, poznam veliko žensk, ki so odločne in znajo poskrbeti zase brez neodločnosti, ki se ne zgovarjajo na to da se je kar zgodilo in podobno. poznam pa tudi ženske, ki ja komplicirajo, so zasanjane in so zelo neodločne brez moških okoli sebe. prav tako obstajajo moški, ki so zasanjani in neodločni.
Ljudje smo si tako različni, da je tale debata po mojem mnenju popolnoma brezvezna. Za eno punco je lahko en tip največji debil z najbolj poceni forami za osvajanje, ampak druga bo pa na to prijela. in lahko je ženska, ki je popolnoma odvisna od svojega moškega in brez njega ne more živeti, lahko pa je popolnoma odvisna od sebe in ji partner pomeni le tisto piko na i v življenju (pa to ne pomeni, da ga nima rada tako kot tista prejšnja).
Mislim da je vse odvisno od vsakega posameznika in od para kako se obnašata eden do drugega in kakšno razmerje imata. da smo pa mi tukaj sodniki kaj je prav in kaj narobe se mi pa ne zdi prav, ker se lahko tebi zdi zelo prav nekaj, drugemu pa čisto nasprotno in te lahko označi za totalnega debila.
Gymnastics tells you no. All day long. It mocks you over and over again. Telling you- you're an idiot.
- celjanar
- Debatorica
- Na forumu od: 9. 1. 2011
A če je zveza resna je lahko samo med debelo piflarko ki ji je seks zadnja briga in pač nekom..? FAILBjac90 napisal/-a:resna dekleta nimajo možnosti pri fantih. To je dejstvo. Tipi ne rabijo frigidnih, debelih, piflark, ki jim je seks enaintrideseta briga.
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
^^ saj ni, ima policaja.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
- Rey
- Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 4. 2011
Če gledam iz moškega vidika lahko trdim da to ne drži povsem, da resna dekleta nimajo nobenih možnosti pri fantih. Enako hipotezo bi lahko predpostavili, zakaj resni fantje nimajo nobenih možnosti pri ženskah ali vsaj toliko ne kot jih ima povprečen fant med 18-25 letom ali še čez, ki se redno zapija s kolegi, menjava spolne partnerice kot spodnje hlače, četudi v park pospremi svojo punco kot, da je le ta edina če pa pride nova prilika bo pa druga. Eni sicer pravijo, da mora biti vsak moški vsaj malo ženskarja, če ne ni pravi moški, to verjetno drži.Tudi zato, ker imamo baje toliko neodločnih moških no vsaj tako pravite ve ženske, čeprav je dejstev zakaj je temu tako lahko res veliko. Res je tudi, da za vsak lonec ni prava vsaka pokrovka, ampak ne mislimo nato. Privalčnost drug drugega je seveda na splošno pomembna za oba spola. Kajti če temu ne bi bilo tako potem bi lahko vsak fant ali ženska osvojila katerega koli punco/fanta.
Moj nasvet je tak in baje, da imate ženske veliko bolj razvit občutek za misli in namere nasprotnega spola, da se je potrebno prepostiti toku dogajanja enkrat bo že prišel pravi, tudi za resno punco, saj kaj bi si pa v resnici moški bolj želel kot to, da ima ob sebi odgovorno in zrelo osebo, ki ve kaj je življenje. In tudi ne vem od kje vam to, da so vse resne punce neprivalačne, to niti podrazno ne drži, res pa je da jo je težko najti tako osebo.
Zato moramo iskati in pri tem ne sme biti slabe volje in razmišljanja v smeri, zakaj resne punce nimajo šanse pri moških. Pomembno je to, da človek enkrat v glavi razčisti sam s sabo in se zave, da potrebuje partnerja za vse življenje, če se bo to seveda izšlo. Tud sam še vedno iščem žensko, ki bo v prvi vrsti partnerica to kar moški potrebuje, ne samo začetni mehurčki v trebuhu ampak nekaj več in enkrat se bo tudi to izšlo prav takrat ko bom to najmanj pričakoval in tudi ve punce ne mislite nato, da nimate možnosti pri fantih, če razmišlajte nekoliko dlje in imate drugačen način dojemanja relacije moški-ženska in naj vaša odgovornost in zrelost ne bo problem pač pa potrditev in pričakovanje nečesa novega.
Moj nasvet je tak in baje, da imate ženske veliko bolj razvit občutek za misli in namere nasprotnega spola, da se je potrebno prepostiti toku dogajanja enkrat bo že prišel pravi, tudi za resno punco, saj kaj bi si pa v resnici moški bolj želel kot to, da ima ob sebi odgovorno in zrelo osebo, ki ve kaj je življenje. In tudi ne vem od kje vam to, da so vse resne punce neprivalačne, to niti podrazno ne drži, res pa je da jo je težko najti tako osebo.
Zato moramo iskati in pri tem ne sme biti slabe volje in razmišljanja v smeri, zakaj resne punce nimajo šanse pri moških. Pomembno je to, da človek enkrat v glavi razčisti sam s sabo in se zave, da potrebuje partnerja za vse življenje, če se bo to seveda izšlo. Tud sam še vedno iščem žensko, ki bo v prvi vrsti partnerica to kar moški potrebuje, ne samo začetni mehurčki v trebuhu ampak nekaj več in enkrat se bo tudi to izšlo prav takrat ko bom to najmanj pričakoval in tudi ve punce ne mislite nato, da nimate možnosti pri fantih, če razmišlajte nekoliko dlje in imate drugačen način dojemanja relacije moški-ženska in naj vaša odgovornost in zrelost ne bo problem pač pa potrditev in pričakovanje nečesa novega.
- tanF
- Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 4. 2011
claire napisal/-a:^^ in zakaj ti misliš, da punca, ki je imela več spolnih partnerjev, nima šans dobiti tipa? (sori da se spet na to obešam, ampak to je lapsus tedna tega foruma.)
ah ta dvojna merila!
Kje za hudiča si ti kakšna dvojna merila vidla v zgornjem prispevku mi še zdaj ni jasno. Se pa v eni drugi temi z LZ strinjaš z enakimi dvojimi standardi o katerih sem jaz govoril.
LZ:
Moški ki seksa z obilico žensk, je playboy.
Ženska ki seksa z obilico moških, je kurba.
In moški, ki je playboy lahko takoj gre v resno zvezo brez problemov, ženska z "dvomljivim" sloves, pa pač ne. In te pravila, ste ve same postavile. /
In ne misli, da si edina, ki jo dvojni standardi motijo. Tudi mene zmotijo, posebej takšni s katerimi se poveličuje moške in križa ženske in obratno.
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
^^ zdaj si pa spet vse pomešal- pa tako lepo sva se že razumela!
1. to, da je ženska, ki ima veliko število spolnih partnerjev označena kot "kurba" (v okolju! pusti osebne preference!), ne moreš zanikati. to ne mislim JAZ, ampak družba. a ni tako? saj sem LZ vprašala tisti del ki mi ni jasen- in to je isti del, ki mi tudi pri tebi ni jasen (točka 2.). ne moreš mi očitati, da govorim zdaj eno, zdaj drugo.
2. to, da pa ti rečeš, da punca, ki ima za sabo veliko spolnih partnerjev ne more dobiti resnega partnerja je pa podobna bedarija kot točka 1. ampak to si rekel ti- se ne spomniš? in sicer v eni drugi temi. se mi ne da brskat. se prav spomnim, da sem se zgražala nad tem.
1. to, da je ženska, ki ima veliko število spolnih partnerjev označena kot "kurba" (v okolju! pusti osebne preference!), ne moreš zanikati. to ne mislim JAZ, ampak družba. a ni tako? saj sem LZ vprašala tisti del ki mi ni jasen- in to je isti del, ki mi tudi pri tebi ni jasen (točka 2.). ne moreš mi očitati, da govorim zdaj eno, zdaj drugo.
2. to, da pa ti rečeš, da punca, ki ima za sabo veliko spolnih partnerjev ne more dobiti resnega partnerja je pa podobna bedarija kot točka 1. ampak to si rekel ti- se ne spomniš? in sicer v eni drugi temi. se mi ne da brskat. se prav spomnim, da sem se zgražala nad tem.
- Veerle
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 9. 2010
Rey, dej razloži, kako bi ti skombiniral prepuščanje toku dogajanja in iskanje hkrati? a maš tako premiso, da se najprej prepustiš toku, potem mal pričakuješ in na koncu, če se še zmeri ne izide, pa mal iščeš?
pa ne moreš nasplošno postavljati imperativov kot je ta, da se je potrebno zavedati, da potrebujemo partnerja za celo življenje.
sam jbg, verjetno boš moral hočeš-nočeš skozi fazo mehurčkov, če boš želel ugotoviti, ali je zadeva zate dovolj resna.
pa ne moreš nasplošno postavljati imperativov kot je ta, da se je potrebno zavedati, da potrebujemo partnerja za celo življenje.
sam jbg, verjetno boš moral hočeš-nočeš skozi fazo mehurčkov, če boš želel ugotoviti, ali je zadeva zate dovolj resna.
As your lover describes you, so you are.
- tanF
- Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 4. 2011
claire napisal/-a:^^ zdaj si pa spet vse pomešal- pa tako lepo sva se že razumela!
In imaš prav, da je v družbi takšno mišlenje in jaz pa nisem nikjer označil punc, ki spijo z xy tipi kot kurbe, je pa res, da če bi iskal neko resno punco bi raje videl, da za sabo ni imela 30 tipov. In verjetno nisem edini, ki bi punco s katero je spalo 30 tipov obravnaval bolj za avanturo kot za resno zvezo. Že LP se verjetno strinja z mano, vsaj po tem kar je napisal v citiranem prispevku...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov