Ali je prestar?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
Res je, ampak lahko je pa ona ta izjema. Po mojem je dobro, da veš, v kaj se spuščaš, preden se v neko stvar spustiš. In če ona ve, da realno nimata strašansko velikih možnosti, da imata resno in predano, dolgoletno zvezo in vseeno začne z njim, ima lahko v glavi povsem drugo sliko, poskuša iz tega potegnit predvsem zabavo, užitek in nekaj novega znanja in nič več. Nobenih sanjarij o tem, da bo 30 letni tip dejansko hotel kaj resnega od otroka, ki je ravno spolno dozorel in zanimiv zgolj in samo iz tega razloga.
-
Nesanica - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
Razlika se začne poznati šele pri 15 + razliki v letih. Seveda če se vidiš z moškim do konca življenja. Do 15 let se razlika v letih ne pozna preveč, razen seveda če je tip 30, punca pa 15.
Dejansko pa če nekoga ljubiš, se tako ali tako vidiš samo z njim in takrat tudi 30 let razlike ne pomeni nič.
Kar se tiče pa nezrelih moških - po mojih izkušnjah ravno nezreli moški iščejo starejše oz. samostojne ženske. Zato ker jim bo takšna lažje nadomestila mamo. Medtem ko zreli moški iščejo mlajše da jim malo popestrijo njihovo rutino.
Dejansko pa če nekoga ljubiš, se tako ali tako vidiš samo z njim in takrat tudi 30 let razlike ne pomeni nič.
Kar se tiče pa nezrelih moških - po mojih izkušnjah ravno nezreli moški iščejo starejše oz. samostojne ženske. Zato ker jim bo takšna lažje nadomestila mamo. Medtem ko zreli moški iščejo mlajše da jim malo popestrijo njihovo rutino.
-
monique* - Debatorica
- Na forumu od: 16. 7. 2009
Ne ukvarjaj se z mnenji dugih, če se tebi zdi prestar potem je prestar, če pa se ti zdi da leta niso ovira pač uživajta in bosta videla kako se bodo zadeve odvijale.
Imam 9 let starejšega moža in nikoli nisem razmišljala o razliki, enostavno sva za skupaj.
Imam 9 let starejšega moža in nikoli nisem razmišljala o razliki, enostavno sva za skupaj.
- keksy
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 4. 2009
- Kraj: ljubljana
Jaz mislim da ni prestar. Poznam dosti takih, ki so v vezah pa je med njimi večja razlika kot 10 let.Imam tudi kolegico, ki je bila stara 18 in je bil njej 10 let starejši, ko sta se spoznala pa sta sedaj že 6 let skupaj. Tako da če se ujameta tako ali drugače,če se ti zdi uredu in če ti je všeč jaz ne vidim nekega večjega problema. Se boš pa vrjetno morala navaditi na kakšen komentar sem in tja o vajini starosti.
- erato
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 5. 2013
Po mojem mnenju leta nimajo toliko vpliva. Ko sem jaz bila tvojih let sem se večinoma dobivala s tipi, ki so imeli med 28 in 33 let. In vse je odvisno od posameznika. Lahko je tip 10 let starejši od tebe, pa se bo vedel tako nezrelo, da bo še tebi šel na živce. Eni pri takih letih že razmišljajo o resnih partnerskih razmerjih, o skupnem življenju in otrocih, drugi so prepričani, da se vsaj 10 let ne bodo ustalili. Važno je, kaj ti pričakuješ od od odnosa in ali se to sklada s pričakovanji fanta s katerim se dobivaš. Dokler se v tem ujemata, leta niso pomembna
- tinqi.winki
- Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 1. 2009
kot je že ena rekla, zakaj pa bi moral bit nekdo zrel pri teh letih??
ni vredu, če vsak živi po občutku? kot pa da si zaradi neke resnosti oz, da bi deloval resen pri 25 začne načrtovat družino, resno punco potem so pa vsi ne srečni, ker to ni za njih, ker se še niso izživeli .. ipd
sama sem tudi skoraj 19, on 34 in se dogaja že kar dolgo (pri meni najdlje do zdaj), meni je trenutno z njim noro ampak dvomim, da bova skupaj za večno(malo žalostno tko razmišljat, ni?). uživam dokler lahko in mu nikakor ne pustim, da bi se do mene obnašal, kot do kakšne "smrklje", če bi, bi najvrjetneje šlo vse že zdavnaj v p**** ampak, ker čutim, da me ima res rad je super. dvomim, da bi se mi s kakšnim mojim "modernim" vrstnikom zgodile nekatere stvari, ki so se mi z njim. namreč določenih stvari niso vajeni (časa brez telefonov npr) in je super. malo drugačno.
moram pa priznati, da v obdobju, ko sem malo bolj down veliko razmišljam o tem, kok je not fair, da je on dal v življenju mimo že toliko enih stvari/punc/izkušenj , ki se jaz, ki sem dokaj na začetku življenja z njim v tem ne morem primerjat in me včasih daje ljubosumje tudi glede tega, da so bili takrat časi čisto drugačni, kaj je bilo meni treba se roditi v tej čudni dobi, ko je polno nesproščenosti - mi je pa zato poenistrani bolje z njim, ker pač samo sva.
drugo, kar pa me moti je najina družba, namreč nimava skupnih prijateljev in hodiva ven vsak posebaj(sicer je ok zaradi zasebnosti in to) mi je enkrat pravil, da večina ljudi ne bi razumela, da sem jaz tako mlajša in posledično tudi jaz njega ne vodim v svojo družbo - zopet ne fair.
nekatere stvari mi niso še čisto jasne, priznam, ampak, bomo videli, ti se mu samo ne pusti podrejat
ampak, ker me zaenkrat še vedno polni in dviguje v nadnaravno,in +i zmagajo nad -i, in ker ni v življenju še nihče naredil toliko za mene in take stvari je to to, včasih se počutim kot kraljična z njim
kot je ena že rekla pusti času čas, delaj po občutkih, filingih in bo kar bo, leta pa, če se ko si z njim, počutiš enakovredno sploh niso važna
srečno
ni vredu, če vsak živi po občutku? kot pa da si zaradi neke resnosti oz, da bi deloval resen pri 25 začne načrtovat družino, resno punco potem so pa vsi ne srečni, ker to ni za njih, ker se še niso izživeli .. ipd
sama sem tudi skoraj 19, on 34 in se dogaja že kar dolgo (pri meni najdlje do zdaj), meni je trenutno z njim noro ampak dvomim, da bova skupaj za večno(malo žalostno tko razmišljat, ni?). uživam dokler lahko in mu nikakor ne pustim, da bi se do mene obnašal, kot do kakšne "smrklje", če bi, bi najvrjetneje šlo vse že zdavnaj v p**** ampak, ker čutim, da me ima res rad je super. dvomim, da bi se mi s kakšnim mojim "modernim" vrstnikom zgodile nekatere stvari, ki so se mi z njim. namreč določenih stvari niso vajeni (časa brez telefonov npr) in je super. malo drugačno.
moram pa priznati, da v obdobju, ko sem malo bolj down veliko razmišljam o tem, kok je not fair, da je on dal v življenju mimo že toliko enih stvari/punc/izkušenj , ki se jaz, ki sem dokaj na začetku življenja z njim v tem ne morem primerjat in me včasih daje ljubosumje tudi glede tega, da so bili takrat časi čisto drugačni, kaj je bilo meni treba se roditi v tej čudni dobi, ko je polno nesproščenosti - mi je pa zato poenistrani bolje z njim, ker pač samo sva.
drugo, kar pa me moti je najina družba, namreč nimava skupnih prijateljev in hodiva ven vsak posebaj(sicer je ok zaradi zasebnosti in to) mi je enkrat pravil, da večina ljudi ne bi razumela, da sem jaz tako mlajša in posledično tudi jaz njega ne vodim v svojo družbo - zopet ne fair.
nekatere stvari mi niso še čisto jasne, priznam, ampak, bomo videli, ti se mu samo ne pusti podrejat
ampak, ker me zaenkrat še vedno polni in dviguje v nadnaravno,in +i zmagajo nad -i, in ker ni v življenju še nihče naredil toliko za mene in take stvari je to to, včasih se počutim kot kraljična z njim
kot je ena že rekla pusti času čas, delaj po občutkih, filingih in bo kar bo, leta pa, če se ko si z njim, počutiš enakovredno sploh niso važna
srečno
- Džeki
- Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 2. 2010
erato napisal/-a:Po mojem mnenju leta nimajo toliko vpliva. Ko sem jaz bila tvojih let sem se večinoma dobivala s tipi, ki so imeli med 28 in 33 let.
Se dobivala...torej tu ni bilo seveda nikakršne resne zveze...Drugo dejstvo, pišeš v pretekliku, z nobenim od njih nisi več skup očitno.
Za avanturo in občasno dobivanje je razlika v letih res irelevantna.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Seveda da ni primerljivo, to ne zanikam. Ne pa pisat, da si skupaj z nekom cele dneve, si skupaj že nekaj let, ampak v zvezi nisi, ker je to ime podeljeno le poveličanim parom, ki so v skupnem gospodinjstvu, ostalo pa je samo privoljenje v ime te naveze zavoljo seksa.
The world is as you are.
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
^^ Ne, to seveda ne. Po mojem Džeki misli predvsem na pare, ki se dobivajo in seksajo - kot v srednji šoli ... jaz pač mislim, da je ''zveza'' brezvezna oznaka. Imaš pač odnos z nekim človekom in to je to. Da ima pa ta ''odnos'' lahko več stopenj in da je ''najtežja'' prav bivanje skupaj, je pa vsaj meni precej naravno.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov