Ali je prestar?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Puro
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 4. 2013
Zdravo vsem puncam na forumu.
Rada bi začela s tem, da res še nikoli nisem pisala na forum ampak tukaj bi mogoče potrebovala bolj objektivna mnenja ki jih od družine in prijateljev ne morem dobit. Torej že sam naslov pove o čem je tema.. Hodim v 1. letnik faksa in sem šla eno leto prej v šolo torej sem 19. Spoznala sem fanta ki je star 29 in se super ujameva, je prijazen, pozoren, spoštljiv in deluje res vredu fant. Poznava se kakšen mesec in vsak dan sva se po 4h samo pogovarjala o vsem - z njim lahko res govorim o čisto vsaki temi. Torej vse je lepo in super, nisva imela prav nič veliko samo da sva se malo poljubljala ampak mi je bilo prehitro in sva spet "kolega". Ko sem bratu povedala koliko je star ga je kar vrglo iz stola. Sama se nisem prej veliko obremenjevala, ko pa sem videla njegov zgrožen obraz pa sem se vprašala ali je res prestar? Oz. kje je meja kdaj je nekdo prestar in ali sem zaradi njegove osebnosti in najinih druženj zaslepljena? S tem fantom sva že govorila o tem, sam meni da sem mu všeč takšna kot sem ne glede na starost in da bi njega moralo bolj zame skrbeti kot mene zanj. Torej me zanimajo kakšna cosmo mnenja. Hvala
Rada bi začela s tem, da res še nikoli nisem pisala na forum ampak tukaj bi mogoče potrebovala bolj objektivna mnenja ki jih od družine in prijateljev ne morem dobit. Torej že sam naslov pove o čem je tema.. Hodim v 1. letnik faksa in sem šla eno leto prej v šolo torej sem 19. Spoznala sem fanta ki je star 29 in se super ujameva, je prijazen, pozoren, spoštljiv in deluje res vredu fant. Poznava se kakšen mesec in vsak dan sva se po 4h samo pogovarjala o vsem - z njim lahko res govorim o čisto vsaki temi. Torej vse je lepo in super, nisva imela prav nič veliko samo da sva se malo poljubljala ampak mi je bilo prehitro in sva spet "kolega". Ko sem bratu povedala koliko je star ga je kar vrglo iz stola. Sama se nisem prej veliko obremenjevala, ko pa sem videla njegov zgrožen obraz pa sem se vprašala ali je res prestar? Oz. kje je meja kdaj je nekdo prestar in ali sem zaradi njegove osebnosti in najinih druženj zaslepljena? S tem fantom sva že govorila o tem, sam meni da sem mu všeč takšna kot sem ne glede na starost in da bi njega moralo bolj zame skrbeti kot mene zanj. Torej me zanimajo kakšna cosmo mnenja. Hvala
- malaStrelka
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 1. 2013
Lep pozdrav tudi tebi.
Jaz osebno mislim tako,da če se razumeta in spoštujeta ter seveda čutita oba isto potem bodita skupaj. Ne vem zakaj bi to vezo zavrgla zaradi razlik v letih. Osebno poznam dva taka primera,ko je fant kar precej starejši od punce - to je 15 let razlike in eden parček od teh je že poročen. Tako,da niso važna leta ampak vse ostalo. Fantje tako in tako dozorijo in se zresnijo tam pri 30letih več ali manj.
Jaz vama želim sreče,če se odločita,da bosta skupaj. Ne poslušaj drugih kritik,ker ljudje znamo samo kritizirati in obsojati. Poslušaj svoje srce.
Pa lep dan!
Jaz osebno mislim tako,da če se razumeta in spoštujeta ter seveda čutita oba isto potem bodita skupaj. Ne vem zakaj bi to vezo zavrgla zaradi razlik v letih. Osebno poznam dva taka primera,ko je fant kar precej starejši od punce - to je 15 let razlike in eden parček od teh je že poročen. Tako,da niso važna leta ampak vse ostalo. Fantje tako in tako dozorijo in se zresnijo tam pri 30letih več ali manj.
Jaz vama želim sreče,če se odločita,da bosta skupaj. Ne poslušaj drugih kritik,ker ljudje znamo samo kritizirati in obsojati. Poslušaj svoje srce.
Pa lep dan!
-
Inaa** - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2013
js tut načeloma mislim da leta nimajo veze. vendar morš se pa zavedat, da maš pred sabo še celo študentsko življenje in vse to, in da boš zaradi fanta ki je tolk starejš verjetno morala se marsičemu odrečt. oz. zna pridt do zlo različnih pogledov na kakšne zadeve tako da je čist odvisno od tega koliko sta prilagodljiva
You make me smile, please stay for a while
-
rokerca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 7. 2010
Moj nasvet: delaj po občutku in ne po nekih "pravilih" ter pusti času čas.
Najprej pa se seveda vprašaj, kaj sploh hočeš.
Najprej pa se seveda vprašaj, kaj sploh hočeš.
Zadnjič spremenil rokerca, dne 24. Apr. 2013 10:14, skupaj popravljeno 1 krat.
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
Odvisno je od tega, kaj si želiš od zveze in kaj si od nje želi on. Za avanturo ali nekaj mesečno druženje vajina starostna razlika nima nikakršne veze, je pa lahko velika ovira, če bi si želela, da vajina zveza postane resna.
Si želiš otrok? Si želiš družine? Kdaj? Če bi rada otroka nekje pri 25, potem recimo ni problem, ampak če bi ga želela pri 31, pa zna biti zanj že precejšnja ovira - očka pri 41 se morda sliši ''moderno'', ampak dokazano je recimo, da moški po 35 prav tako kot ženska ni več enako ploden, več možnosti je tudi za razne dedne bolezni ... problem je tudi v tem, da si bo on ustvarjal kariero, ko boš ti študirala, kar pomeni, da se vsaj deset let ne bosta mogla enakovredno razumet: ti njemu ne boš mogla biti resna opora, nikakor ne bi mogla zares razumeti njegovih skrbi, on pa bi lahko tvoje dojemal kot ''otroške'', preprosto zato, ker na nekem nivoju to tudi so. (Izpiti, profesorji, seminarji, sošolci ...) Odnos bi hitro lahko postal oče-hči.
Skratka: ovir je mnogo več, kot je videti na prvi pogled, je pa seveda veliko odvisno tudi od posameznikov - možnost, da vama uspe vsekakor je, hkrati pa predvidevam, da ne iščeš tako zelo resne zveze ... ali se motim? Bi rada, da je to to ali bi ti bilo okej tudi, če je to pač ''nekaj'', kar ''vodi, kamor vodi''?
Si želiš otrok? Si želiš družine? Kdaj? Če bi rada otroka nekje pri 25, potem recimo ni problem, ampak če bi ga želela pri 31, pa zna biti zanj že precejšnja ovira - očka pri 41 se morda sliši ''moderno'', ampak dokazano je recimo, da moški po 35 prav tako kot ženska ni več enako ploden, več možnosti je tudi za razne dedne bolezni ... problem je tudi v tem, da si bo on ustvarjal kariero, ko boš ti študirala, kar pomeni, da se vsaj deset let ne bosta mogla enakovredno razumet: ti njemu ne boš mogla biti resna opora, nikakor ne bi mogla zares razumeti njegovih skrbi, on pa bi lahko tvoje dojemal kot ''otroške'', preprosto zato, ker na nekem nivoju to tudi so. (Izpiti, profesorji, seminarji, sošolci ...) Odnos bi hitro lahko postal oče-hči.
Skratka: ovir je mnogo več, kot je videti na prvi pogled, je pa seveda veliko odvisno tudi od posameznikov - možnost, da vama uspe vsekakor je, hkrati pa predvidevam, da ne iščeš tako zelo resne zveze ... ali se motim? Bi rada, da je to to ali bi ti bilo okej tudi, če je to pač ''nekaj'', kar ''vodi, kamor vodi''?
-
carrie_ - Debatorica
- Na forumu od: 29. 4. 2012
Puro napisal/-a: S tem fantom sva že govorila o tem, sam meni da sem mu všeč takšna kot sem ne glede na starost in da bi njega moralo bolj zame skrbeti kot mene zanj.
Kaj bi ga moralo skrbeti? To, da si kao premlada? Give me a break. Vsak samski 29letnik bi hotu eno 19 let staro... Malo deluje takole 'na oko' presladek - prodaja ti sladke besede. Ko bo dobil, kar hoče, pa vprašanje, kaj bo
-
kikyca - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2006
Najboljše, da sebe poslušaš kaj naredit. Čeprav je pa res še vseeno fajn slišat kakšno drugo mnenje, ker ljubezen nas zna veliko krat zaslepit. Zavedat se pa itak moreš, da nima veze kolko je kdo star, ker v vsakem primeru je lahko konec srečen ali nesrečen... pač tvegaš malo. Kar se tiče starostne razlike osebno ne sodim, ker sama (še) nisem bla v taki situaciji in nevem. Če te pa kaj tolaži moj kolega jih ima 37, njegova pa je 19 oz. letos 20. Tak da v primerjavi s tem še pri tebi ni panike.
Yada, yada, yada...
-
Little fairy - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 7. 2010
Ne, ni prestar
Sem imela sama pr 24-ih 35-letnika, ki po letih zame ni bil prestar, žal pa je bil blazno nedozorel in zmeden
Sedaj imam 5 let mlajšega in se imava super!
Sem imela sama pr 24-ih 35-letnika, ki po letih zame ni bil prestar, žal pa je bil blazno nedozorel in zmeden
Sedaj imam 5 let mlajšega in se imava super!
"Sanje vsakomur od nas dovolijo, da smo tiho in varno nori vsako noč svojega življenja"
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Ti tipi so, roko na srce, ponavadi manj zreli. Zreli odrasli, ki jih poznam, so na svojih nogah, imajo ze marsikaj za sabo in iscejo sebi podobne, ne pa mlade punce, ki se se komaj iscejo-ne, na jaz sem odrasla in drugacna ne padam.
The world is as you are.
- browneyes
- Debatorica
- Na forumu od: 1. 5. 2012
emanuela napisal/-a:Ti tipi so, roko na srce, ponavadi manj zreli. Zreli odrasli, ki jih poznam, so na svojih nogah, imajo ze marsikaj za sabo in iscejo sebi podobne, ne pa mlade punce, ki se se komaj iscejo-ne, na jaz sem odrasla in drugacna ne padam.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Pa, če so manj zreli? mogoče se bosta ravno zaradi tega bolje ujela.. kdo pa pravi kako zreli moramo bit pri 25h, 30h, 35h...No, da ne bom ponavljala že rečenega, pač, go with the flow, spoznaj ga bolje, boš že sama videla če je zrel al če ni, če ti je všeč ali če ti ni, če imata potencialno prihodnost ali ne..vglavnem pa ne kompliciraj zaradi številk, ki ničesar ne povedo, kompliciraj zaradi morebitnih dejanj.
It was forever..but it didnt last long..
-
Little fairy - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 7. 2010
Točno tako! Zakaj bi se pr 19-ih obremenjevat z resnostjo, če imaš pred sabo še nekaj sproščenih let. Sama sem do 28-ega uživala na polno, in če bi kaj spremenila, bi edin to, da se nebi resno vezala.
Ko je prišel tapravi, pa me je zadelo do konca in takrat se je izrazila čisto druga moja plat moje osebnosti
Ko je prišel tapravi, pa me je zadelo do konca in takrat se je izrazila čisto druga moja plat moje osebnosti
"Sanje vsakomur od nas dovolijo, da smo tiho in varno nori vsako noč svojega življenja"
- marypa
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 6. 2007
načeloma je vseeno, koliko je tvoj partner/ica star/a.
Problem se lahko pojavi, ker mata različna stila življenja, v primeru da si ti študentka, ampak folk je 3 leta narazen, pa ima različen stil življenja, tak da je lahko vseeno a si narazen 3 al pa 10 let.
Problem se lahko pojavi, ker mata različna stila življenja, v primeru da si ti študentka, ampak folk je 3 leta narazen, pa ima različen stil življenja, tak da je lahko vseeno a si narazen 3 al pa 10 let.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov