19 let razlike
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Flavij
- Debatorica
- Na forumu od: 14. 4. 2012
Ash. napisal/-a:...Kar se tiče vajine skupne prihodnosti pa je itak nekako logično, da imata/bosta kmalu imela povsem drugačna pričakovanaj glede zveze. Ona si bo čez par let zaželela otrok, ti ne in to po navadi pomeni konec zveze. Dvomim, da se bo mlada ženska odpovedala želji po otrocih samo zaradi moškega v srednjih letih, ki bi ji lahko bil oče. Nekako filmsko se sliši vse skupaj...
Age doesn't bother me, it's the lack of years left that weighs far heavier on me. There's such a cloud of melancholia about knowing I'm going to have to leave my daughter on her own. It just doubles me up in grief. - David Bowie
All is vanity, nothing is fair.
- Fi-Fi
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 5. 2015
Bom uporabil to temo za moje vprašanje:
Kaj si mislite o zvezi med (komaj) 17 letnico in 30-35 letnikom?
Torej v parku ali kjerkoli drugje v javnosti srečate tak parček med katerim je očitna razlika v letih, ...kaj si ob tem v resnici mislite?
Ali pa s takim vprašanjem pride do vas vaš dober prijatelj, prijateljica... kakšen občutek boste dobili, ko vam pove tako novico?
Imate na to negativen pogled (dobite odpor), nevtralen, ali pozitiven pogled?
Kaj si mislite o zvezi med (komaj) 17 letnico in 30-35 letnikom?
Torej v parku ali kjerkoli drugje v javnosti srečate tak parček med katerim je očitna razlika v letih, ...kaj si ob tem v resnici mislite?
Ali pa s takim vprašanjem pride do vas vaš dober prijatelj, prijateljica... kakšen občutek boste dobili, ko vam pove tako novico?
Imate na to negativen pogled (dobite odpor), nevtralen, ali pozitiven pogled?
-
saarijarvi - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
Meni je to cudno.. niti ne s strani dekleta ampak s strani tipa, ki si pri 35ih ne more dobit bejbe, ki je malo boj zrela od zelene banane. In ok, ja, ene so za svojih 17, 18 zelo zrele, ampak vseeno..
Pac, naj dela vsak kar hoce, jaz se v to ne bi mesala, a kar sem sama spoznala taksnih parckov, so bili tejle 30-something letniki vsi neki weirdoti.
Pac, naj dela vsak kar hoce, jaz se v to ne bi mesala, a kar sem sama spoznala taksnih parckov, so bili tejle 30-something letniki vsi neki weirdoti.
- Fi-Fi
- Sramežljivka
saarijarvi napisal/-a:Meni je to cudno.. niti ne s strani dekleta ampak s strani tipa, ki si pri 35ih ne more dobit bejbe, ki je malo boj zrela od zelene banane.
Kaj pa če ti tip reče, da je z lahkoto z drugo bejbo če hoče (pa ne zato, ker bi bil tak mačo), ampak ima s starejšimi od 25 let precej slabe izkušnje. Ker 25+ letnice konkretno (že skoraj stereotipno) spremenijo način razmišljanja. Ponavadi samo zato, ker imajo za sabo neko hudo polomijo od zveze ali zakona, imajo po možnosti že otroka, so katastrofalne kar se tiče pomena besede "prilagajanje" in si zapičijo v glavo neke komplekse glede moških.
Nekatere pa celo prinesejo komplekse iz prejšnjih vez v vezo s tabo, na koncu pa mora ta novi dečko špilati psihologa in zdraviti njene travme iz preteklosti. A se mi ljubi ukvarjat s tem?
S tako 25+ letnico je katastrofalno imeti nek normalen odnos.
Pa to še ne pomeni, da me ne zamikajo sovrstnice. Ampak ko jih bolje spoznaš ugotoviš, da so (po veliki večini) pokvarjena/polomljena roba, imajo razmetano podstrešje, zgrešene vrednote. Vse to samo zaradi slabih izkušenj iz prejšnjih vez.
Mlajše od 25 let so tudi precej manj pokvarjene in manj spletkarijo.
V življenju poskušam bit realen in nočem obsojat v naprej. Zato sem dal možnost spoznavanja veliko oseb. Na koncu, če bi delal statistiko, bi opazil to zgoraj opisano opažanje.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Ocitno je to odvisno prevsem od lastnih izkusenj.
Mojim frendom, tam okoli 30, se namrec niti pod razno ne da ukvarjat z zenskami mlajsimi od 25. Ker, po njihovih besedah, ne vedo kaj bi rade od zivljenja.
Mojim frendom, tam okoli 30, se namrec niti pod razno ne da ukvarjat z zenskami mlajsimi od 25. Ker, po njihovih besedah, ne vedo kaj bi rade od zivljenja.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
poznam 16 letnico ki je zelo zrela za svoja leta, prava intelektualka. in poznam 30 letnico ki posluša facebook šlogarije kdaj in kje bo pravega moškega spoznala, in se stopi ko ji nasilen bivši rožico prinese.
če mene vprašaš, folk ki je zrel, pri 30+ sploh ne bo več iskal kaj si želi, ker če bi bil, bi to že zdavnaj našel.
če mene vprašaš, folk ki je zrel, pri 30+ sploh ne bo več iskal kaj si želi, ker če bi bil, bi to že zdavnaj našel.
hej norci
- Fi-Fi
- Sramežljivka
emanuela napisal/-a:In na tak način-adijo mame samohranilke, ločeni ljudje, ljudje, ki so jih partnerji prevarali,...
Sami so si krivi. Kaj pa so si izbrali takega partnerja?
Tudi sam sem mnenja, da sem si sam kriv, ker sem bil z eno tako, ki me je kasneje prevarala. OK glavna krivda je na njej. Postranska krivda je pa tudi na meni, ker sem si jo izbral in vztrajal z njo - ker konec koncev sem že na začetku slutil, da z njo nekaj ne štima - ampak sem vseeno vztrajal z njo in na koncu dobil po nosu z njeno prevaro.
Nisem poslušal svoje intuicije.
Ne mi govorit, da že v začetku veze nimaš nekega splošnega občutka glede novega partnerja. Sigurno so bili neki signali, indici, intuicija, subtilni občutki, da je potencialni kurbir, nasilnež, psihopat, mamin sinko, karierist, požrešen na denar, itd.
Vedno se da to razbrati v prvih 6 mesecih veze. Problem je samo v tem, da si zanikamo in v času zaljubljenosti partnerja postavljamo na pedestal in ga občudujemo.
Ločenci/ke in samohranilci/ke so si sami krivi/e, da so pri 30+ letih tam kjer pač so, in spadajo med drugorazredno (obnovljeno) robo, med ostanke.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
emanuela napisal/-a:In na tak način-adijo mame samohranilke, ločeni ljudje, ljudje, ki so jih partnerji prevarali,...
DEFINITIVNO bi jih bilo manj. ampak problem je precej širši tukaj - splošna mentaliteta ljudi, ne samo načini iskanja/spoznavanja partnerja.
hej norci
- Veerle
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 9. 2010
Še en, ki joka, ker je bil prevaran in je vsled tega poln predsodkov. Drugorazredna roba si (lahko) tut ti, Fi-Fi, ne se slepit.
In to bolano posploševanje, kako 25-letnice pojma nimajo, kaj bi rade in so razjebane od prejšnjih zvez - pač, razjeban si kolikor pustiš. In taki, ki špilajo žrtve, so zame drugorazredna roba in ne tisti, ki si po razjebani zvezi spucajo podstrešje in grejo naprej.
Meni je vseeno, kdo kaj s kom dela in kako imajo poštimano, z leti/razliko vred - se me enostavno ne tičejo zveze drugih. Meni sta predvsem pomembni perspektiva in kompatibilnost. Če pa po x letih ugotoviš, da sčasoma ne štima, pač greš narazen, jbg ljudje se spreminjamo, spreminjajo se nam prioritete, pogledi. In, ne, to ne pomeni, da ne veš, kaj bi rad, pač pa dobro veš, kaj bi rad, samo ne s to isto osebo. Big effin' deal. To je zame realnost ne pa siljenje v neki zvezi, ker te pritiska izmišljotina, da je zveza kristusovo trpljenje in švic. Ker - če ti je do zveze, ti tudi reševanje problemov/whatnot ni težko, ampak izziv.
In to bolano posploševanje, kako 25-letnice pojma nimajo, kaj bi rade in so razjebane od prejšnjih zvez - pač, razjeban si kolikor pustiš. In taki, ki špilajo žrtve, so zame drugorazredna roba in ne tisti, ki si po razjebani zvezi spucajo podstrešje in grejo naprej.
Meni je vseeno, kdo kaj s kom dela in kako imajo poštimano, z leti/razliko vred - se me enostavno ne tičejo zveze drugih. Meni sta predvsem pomembni perspektiva in kompatibilnost. Če pa po x letih ugotoviš, da sčasoma ne štima, pač greš narazen, jbg ljudje se spreminjamo, spreminjajo se nam prioritete, pogledi. In, ne, to ne pomeni, da ne veš, kaj bi rad, pač pa dobro veš, kaj bi rad, samo ne s to isto osebo. Big effin' deal. To je zame realnost ne pa siljenje v neki zvezi, ker te pritiska izmišljotina, da je zveza kristusovo trpljenje in švic. Ker - če ti je do zveze, ti tudi reševanje problemov/whatnot ni težko, ampak izziv.
As your lover describes you, so you are.
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Mene osebno boli k***c.
Moj najboljši prijatelj pri v 30ih, išče 20 letnico...pač to si želi, je njegova odločitev.
Nekateri ljudje so takšni in drugačni v različnih letih, ene 20 letnice se obnašajo kot da so 40 letne ločenke, ene 30 letnice se obnašajo kot da so 16.
Tukaj ni nekih velikih garancij.
Dokler se tukaj ne vmeša biologija, sam imam kolegico ki ima 17 let starejšega, in čeprav vidim da sta si kompatibilna, je po mojemu mnenju obsojeno na propad, njemu se pač ne da več določenih stvari, in se mu bo samo še manj dalo, ona je ravno začela in poka od energije, in ja...
Najmanj kar sem jaz bil z mlajšo je...92, torej tri leta mlajša...enostavno mi ne sedejo ženske iz drugih obdobij v kateremu sem jaz.
Enostavno mi sede da sem z žensko v enakemu obdobju, da si dajeva oporo in se štekava kje sva oba in kam želiva iti.
Biti z mlajšo žensko bi mi bil totalen cop-out, ja vse to sem zgradil, lepo se vseli notri, imam toliko več izkušenj da se ti zdim kul in imam večjo vrednost ( tukaj izključujem čustva).
Pač mi sede da vidim surovino ki se oblikuje, in da sem jaz enak.
Moj najboljši prijatelj pri v 30ih, išče 20 letnico...pač to si želi, je njegova odločitev.
Nekateri ljudje so takšni in drugačni v različnih letih, ene 20 letnice se obnašajo kot da so 40 letne ločenke, ene 30 letnice se obnašajo kot da so 16.
Tukaj ni nekih velikih garancij.
Dokler se tukaj ne vmeša biologija, sam imam kolegico ki ima 17 let starejšega, in čeprav vidim da sta si kompatibilna, je po mojemu mnenju obsojeno na propad, njemu se pač ne da več določenih stvari, in se mu bo samo še manj dalo, ona je ravno začela in poka od energije, in ja...
Najmanj kar sem jaz bil z mlajšo je...92, torej tri leta mlajša...enostavno mi ne sedejo ženske iz drugih obdobij v kateremu sem jaz.
Enostavno mi sede da sem z žensko v enakemu obdobju, da si dajeva oporo in se štekava kje sva oba in kam želiva iti.
Biti z mlajšo žensko bi mi bil totalen cop-out, ja vse to sem zgradil, lepo se vseli notri, imam toliko več izkušenj da se ti zdim kul in imam večjo vrednost ( tukaj izključujem čustva).
Pač mi sede da vidim surovino ki se oblikuje, in da sem jaz enak.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
Veerle napisal/-a:jbg ljudje se spreminjamo, spreminjajo se nam prioritete, pogledi. .
to je folk, ki ne ve kaj hoče, in nič drugega. ljudje se ne spreminjajo. ali veš, kaj želiš in se to ne spreminja, ali si pa večno neodločen, kar se tudi nikoli ne spremeni.
sploh je pa bedno to razmišljanje, da je vsaka daljša zveza nujno trpljenje. seveda je, za tistega ki ne razume tega, kako je možno bit srečen z eno osebo, ki je to, kar si želiš, in to željo uresničiš.
sigurno je pa na splošno trpljenje, če se z random osebo brez spoznavanja greš dolgo zvezo, kjer se sploh ne ujemata. ker iz tega pač nastajajo take katastrofalne dolge zveze, iz miselnosti "eh, pa dajmo probat mal resnega s tem trenutnim kar sem ujagal, ker mi trenutno mal paše varni pristan in ne bluzenje okoli".
hej norci
-
hayley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Veerle napisal/-a:Še en, ki joka, ker je bil prevaran in je vsled tega poln predsodkov. Drugorazredna roba si (lahko) tut ti, Fi-Fi, ne se slepit.
Meni se zdi,da bi punca morala biti vsaj polnoletna. Sicer pa verjamem,da bi se v večini primerov takšna mlada punca čez čas, ko bi malo bolj odrasla naveličala enga toliko starejšega tipa, na katerga je padla pri 17ih.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot], Google [Bot]