19 let razlike
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
19-letnica je zame osebno še mlad skoraj odrasel človek, ki še zagotovo ni odrasel. Spreminjala se bo še, če bo sreča doštudirala, še kam hotela iti, ti si pa pač...19 let starejši, ki bi se naj že našel. In če bi imel malo več pameti, ne bi spraševal nas, če lahko veza uspe. Saj ni rečeno-lahko uspe. Ampak roko na srce-to še ni odrasel človek, 19 let stara punca in 38-letnik v osnovi pač ne gresta skupaj. Ali ima ona daddy issues ali pa si ti preveč gledal posebnih videov, kjer najstnice predstavljajo kot ženske.
Če bi bila ta 19 letna punca moja sestra ali prijateljica, bi si želela, da čimprej spokaš nekam in ji ne prideš več blizu. Jebat ga.
Če bi bila ta 19 letna punca moja sestra ali prijateljica, bi si želela, da čimprej spokaš nekam in ji ne prideš več blizu. Jebat ga.
Zadnjič spremenil emanuela, dne 15. Jan. 2016 13:05, skupaj popravljeno 1 krat.
The world is as you are.
- srednjih let
- Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 1. 2016
najprej hvala za odgovore in ne bom rekel da na vse to nisem pomislil in tudi to vem da mi noben ne mora zagotoviti da zveza uspe vendar clovek vcasih vseeno rabi kako mnenje in se bolj jaz nagibam k temu kot ona da to nikamor ne pelje saj ona vztraja pri tem da je ne zanimajo drugi kaj govorijo da to ne bo dolgoročno šlo in bi rada celo otroka imela in da ve kaj bi rada v življenju in ne da me otrok odbija saj sem že to dal enkrat skozi in vem sam da ni to tako enostavno saj sem tudi sam v zvezo pri dvajsetih stopil sploh pa kasneje ko otroci trpijo in se vlacijo od enega do drugega tudi sam vem kako je to ker tudi sam nisem imel oba starsa zato sem pri sebi zelo hitro vedel kaj hočem v življenju se cimprej za sebe postaviti sploh finančno kar mi je tudi uspelo seveda na vezo nisem moral vplivati čeprav sem samo dobro mislil in marsikaj bi sedaj drugače naredil ker tako kot pravite za zvezo morata biti oba tako da zenske sploh ne iščem da mi bo prala ali kuhala saj z tem nimam problemov v kuhanju in hrani tudi uživam in fizično sem tudi v najboljsi formi in tudi sam rad ženski dosti ugodim in sploh niam nobenih zamer do žensk zaradi prejsne zveze še jih dalje spoštujem vendar pač je človek bolj pozoren na stvari da ne bi ponovil napake zato sem vprasal za mnenje .pa se to ali ženske takoj ocenite moškega po tem da ce je pri 38 samski in nima otrok da je z njim nekaj narobe
- srednjih let
- Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 1. 2016
pozabil napisati da sma skupaj 8 mesecev
-
cauliflower - Debatorica
- Na forumu od: 26. 12. 2014
Pa kakšna pika in vejica zgoraj tudi ne bi bili odveč
Šalo na stran ... Z mojega vidika je to prevelika razlika. Punca je še mlada, sta v povsem drugem življenjskem obdobju in tudi, če ona misli, da ve, kaj želi, se lahko kmalu spremeni. Pri devetnajstih, roko na srce, še nisi dovolj zrel za dolgoročno načrtovanje življenja. Lahko se zgodi, da bo čez eno leto želela it študirat v tujino.
Če se imata zdaj fajn skupaj, super, naj traja
Šalo na stran ... Z mojega vidika je to prevelika razlika. Punca je še mlada, sta v povsem drugem življenjskem obdobju in tudi, če ona misli, da ve, kaj želi, se lahko kmalu spremeni. Pri devetnajstih, roko na srce, še nisi dovolj zrel za dolgoročno načrtovanje življenja. Lahko se zgodi, da bo čez eno leto želela it študirat v tujino.
Če se imata zdaj fajn skupaj, super, naj traja
I'm just ... happy.
I've never felt that before.
I'm just exactly where I want to be.
(Eternal Sunshine of the Spotless Mind )
I've never felt that before.
I'm just exactly where I want to be.
(Eternal Sunshine of the Spotless Mind )
-
Ash. - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 8. 2009
Srednjih let, a si ti že slišal za ločila? Takšne poste je zelo težko razumeti, ker nimajo ne repa ne glave, vlečejo se pa kot neka kača. Neke osnove pravilnega pisanja morajo biti tudi na forumu.
Kar se tiče tvojega problema ... pojma nimam, kako funkcionirajo zveze s takšno starostno razliko med partnerjema. Jaz v tako zvezo nikoli ne bi šla, niti me ne privlačijo starejši moški in v bistvu sploh ne poznam nobenega takega para.
Tako, da si ne predstavljam, zakaj točno ljudje vstopajo v takšna razmerja. Razlogov je itak več npr. zaradi finančnih razlogov, kot ste že omenili daddy issues, nekatere pa verjetno starejši dedci/ženske res privlačijo? ne vem, ne vem ... lahko, da se tej punci zdi fajn, da ima odraslega moškega, ker je preprosto nezrela in še sama ne ve kaj bi rada, tebi pa nabija vse možno, od tega kako je njen vseeno, kaj si drugi mislijo in bla bla. V resnici pa mogoče išče samo še eno izkušnjo več, da sproba nekaj, kar še ni. UGIBAM. To se mi zdi ena najbolj logičnih razlag.
Kar se tiče vajine skupne prihodnosti pa je itak nekako logično, da imata/bosta kmalu imela povsem drugačna pričakovanaj glede zveze. Ona si bo čez par let zaželela otrok, ti ne in to po navadi pomeni konec zveze. Dvomim, da se bo mlada ženska odpovedala želji po otrocih samo zaradi moškega v srednjih letih, ki bi ji lahko bil oče. Nekako filmsko se sliši vse skupaj.
Tako da se strinjam s tistim (nisem si zapomnila imena), ki je v tej temi že napisal, da to lahko funkcionira za nekaj časa, kot neka zveza brez večjih obveznosti, dokler bo trajalo pač bo. Dolgoročno pa ... hm ... si že napisal, da nimaš ravno milijonov na računu, ne?
Punca še ni dala nič življenja skozi, tako da malo smešno bi bilo pričakovati, da se bo prilagajala moškemu srednjih let in njegovim željam.
Ananhas, ja ne boš verjela, jaz poznam kar nekaj 20letnic, ki razmišljajo kot kake odrasle ženske, ki morajo skrbeti za najmanj 3 otroke. In ko slišim kako tako punco govoriti, si mislim: punca sprosti se malo, živi se samo enkrat.
Kar se tiče tvojega problema ... pojma nimam, kako funkcionirajo zveze s takšno starostno razliko med partnerjema. Jaz v tako zvezo nikoli ne bi šla, niti me ne privlačijo starejši moški in v bistvu sploh ne poznam nobenega takega para.
Tako, da si ne predstavljam, zakaj točno ljudje vstopajo v takšna razmerja. Razlogov je itak več npr. zaradi finančnih razlogov, kot ste že omenili daddy issues, nekatere pa verjetno starejši dedci/ženske res privlačijo? ne vem, ne vem ... lahko, da se tej punci zdi fajn, da ima odraslega moškega, ker je preprosto nezrela in še sama ne ve kaj bi rada, tebi pa nabija vse možno, od tega kako je njen vseeno, kaj si drugi mislijo in bla bla. V resnici pa mogoče išče samo še eno izkušnjo več, da sproba nekaj, kar še ni. UGIBAM. To se mi zdi ena najbolj logičnih razlag.
Kar se tiče vajine skupne prihodnosti pa je itak nekako logično, da imata/bosta kmalu imela povsem drugačna pričakovanaj glede zveze. Ona si bo čez par let zaželela otrok, ti ne in to po navadi pomeni konec zveze. Dvomim, da se bo mlada ženska odpovedala želji po otrocih samo zaradi moškega v srednjih letih, ki bi ji lahko bil oče. Nekako filmsko se sliši vse skupaj.
Tako da se strinjam s tistim (nisem si zapomnila imena), ki je v tej temi že napisal, da to lahko funkcionira za nekaj časa, kot neka zveza brez večjih obveznosti, dokler bo trajalo pač bo. Dolgoročno pa ... hm ... si že napisal, da nimaš ravno milijonov na računu, ne?
Punca še ni dala nič življenja skozi, tako da malo smešno bi bilo pričakovati, da se bo prilagajala moškemu srednjih let in njegovim željam.
Ananhas, ja ne boš verjela, jaz poznam kar nekaj 20letnic, ki razmišljajo kot kake odrasle ženske, ki morajo skrbeti za najmanj 3 otroke. In ko slišim kako tako punco govoriti, si mislim: punca sprosti se malo, živi se samo enkrat.
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
-
Nesanica - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
lahko funkcionira in lahko funkcionira odlično. Tudi dolgoročno.Ko najdeš nekoga, ki je tista oseba, ki te prvinsko privlači, leta niso več problem.
Povem iz lastnih izkušenj. Bila sem zelo dolgo z nekom, ki je veliko starejši od mene (večja razlika kot pri vama), in bi z lahkoto bila z njim še naslednjih 40-50 let. Razlika v letih ni niti približno razlog zakaj nisva skupaj in mi je smešno, da to sploh komu predstavlja oviro.
Povem iz lastnih izkušenj. Bila sem zelo dolgo z nekom, ki je veliko starejši od mene (večja razlika kot pri vama), in bi z lahkoto bila z njim še naslednjih 40-50 let. Razlika v letih ni niti približno razlog zakaj nisva skupaj in mi je smešno, da to sploh komu predstavlja oviro.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
19 letnica in prvinska privlačnost? Prosim no... punca, ki šteje toliko let ima lahko v glavi različne razloge za toliko starejšega, tega pač ne bi štela za enega izmed njih-še mora zrasti v glavi. Verjetno smo se takrat vse štele za blazno zrele, pa nismo bile verjetno veliko boljše od sovrstnic. Sama sem pri 19 letih študirala, delala, šla spat in ponovi bolj kot ne, pa bi se mi moški takšne starosti še vedno zdel...prestar za mojo stopnjo odraslosti.
Zame je to še vedno preveč, ker je ona premlada za toliko starejšega. Drugo bi bilo, če bi bila stara recimo...ona 40 in on potem 59. Recimo.
Zame je to še vedno preveč, ker je ona premlada za toliko starejšega. Drugo bi bilo, če bi bila stara recimo...ona 40 in on potem 59. Recimo.
The world is as you are.
-
Ash. - Kofetarica
Se strinjam. Ni isto 20 let razlike, če je punca komaj zlezla iz najstniških let, ali pa če je že odrasla ženska, ki je dala vsaj polovico lajfa že čez.
Nesanica, seveda je ovira ... zdaj ko si mlada drugače gledaš na to, ampak leta naredijo svoje. Poglej si, s čim se mora zdaj soočati Celine Dion (samo za primer). Umrl ji je mož, sama pa je ostala če se ne motim s 5-letnima dvojčkoma, pa mislim, da sta imela še enega starejšega otroka. To niso lahke stvari in sama si ne predstavljam, da bi se spustila v zvezo z nekom in tvegala, da ga izgubim mnogo prehitro in da moji otroci ostanejo brez očeta. Meni je to res nepredstavljivo.
In ja, vsak se ima pravico odločiti zase in nimam nič proti parom, ki so v takih zvezah, ampak ne se slepiti, da ni ovir. Leta prinesejo svoje in nikakor ni isto, če nimaš možnosti, da se s partnerjem skupaj postaraš.
Nesanica, seveda je ovira ... zdaj ko si mlada drugače gledaš na to, ampak leta naredijo svoje. Poglej si, s čim se mora zdaj soočati Celine Dion (samo za primer). Umrl ji je mož, sama pa je ostala če se ne motim s 5-letnima dvojčkoma, pa mislim, da sta imela še enega starejšega otroka. To niso lahke stvari in sama si ne predstavljam, da bi se spustila v zvezo z nekom in tvegala, da ga izgubim mnogo prehitro in da moji otroci ostanejo brez očeta. Meni je to res nepredstavljivo.
In ja, vsak se ima pravico odločiti zase in nimam nič proti parom, ki so v takih zvezah, ampak ne se slepiti, da ni ovir. Leta prinesejo svoje in nikakor ni isto, če nimaš možnosti, da se s partnerjem skupaj postaraš.
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
- Ananhas
- Cosmofrik
- Na forumu od: 20. 1. 2013
Mja jaz tud nočem izpast plitka itd.
ampak mogoče se ti fajn zdi, da imaš pri 20-ih enega šarmantnega 40-letnika. Ampak ne vem koliko bi bilo še prvinske privlačnosti čez čas, ko bi bila sama še poskočna 40-letnica, partner pa že 60-letni "dedek". Ne vem, no...
Zadnjič me je presenetil tale par (se me take stvari ne tičejo, važna je ljubezen,, ampak preseneti me pa še vedno. zgleda smo res plitki...ali kaj)
Sam Taylor Johnson (48) in Aaron Taylor-Johnson (25), poročena.
Ne morem si pomagat ampak, ko bo on 35, bo ona skoraj 60...
ampak mogoče se ti fajn zdi, da imaš pri 20-ih enega šarmantnega 40-letnika. Ampak ne vem koliko bi bilo še prvinske privlačnosti čez čas, ko bi bila sama še poskočna 40-letnica, partner pa že 60-letni "dedek". Ne vem, no...
Zadnjič me je presenetil tale par (se me take stvari ne tičejo, važna je ljubezen,, ampak preseneti me pa še vedno. zgleda smo res plitki...ali kaj)
Sam Taylor Johnson (48) in Aaron Taylor-Johnson (25), poročena.
Ne morem si pomagat ampak, ko bo on 35, bo ona skoraj 60...
-
Ash. - Kofetarica
Ja, v Hollywoodu je to nekaj čisto normalnega, ker zvezdniki partnerje menjavajo kot gate. Kar je po eni strani tudi logično, ker se zaradi milijon obveznosti ne morejo nikjer zares ustaliti. V resničnem življenju pa so stvari itak čisto drugačne in povprečnemu človeku pač ni do tega, da bo nonstop menjaval partnerje, ampak se želi čim prej ustaliti (pustimo zdaj izjeme) in si ustvariti družino. In 20 let starejši partner ne more biti idealna izbira za to, ker let ne more nihče preslepiti. Žal.
-
Nesanica - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
vsak si sam postavlja ovire. sama res precej drugače gledam na te stvari. Življenje je prekratko in bistveno je, da uživaš z osebo, ki jo imaš res rad, ki ti je zanimiva in privlačna. Če traja dva meseca, ok, če traja 20 let - super.
Če se z nekom res razumeš, so leta samo številke. Res je, da lahko pričakuješ več težav z leti, ampak če se s partnerjem pogovarjata in razumeta in skrbita za potrebe drug drugega, so rešitve zelo preproste.
Nihče ti ne garantira, da ne bo dve leti mlajši mož zbolel, doživel prometno nesrečo, te zapustil... Seveda je večja možnost, da se to zgodi pri starejših, ampak moje mnenje je, da bo prej zbolel en tridesetletnik, ki ne skrbi zase, kot pa en petdesetletnik, ki je zelo aktiven.
Pri 19 je punca seveda nezrela, ampak zaenkrat lahko pač oba uživata. Tako ali tako se bosta naveličala en drugega, preden bo on 50, tako da je takšno obremenjevanje nesmiselno. Če pa se ne bosta, pa je problem tako ali tako rešen in pomeni, da je med njima nekaj več.
Če se z nekom res razumeš, so leta samo številke. Res je, da lahko pričakuješ več težav z leti, ampak če se s partnerjem pogovarjata in razumeta in skrbita za potrebe drug drugega, so rešitve zelo preproste.
Nihče ti ne garantira, da ne bo dve leti mlajši mož zbolel, doživel prometno nesrečo, te zapustil... Seveda je večja možnost, da se to zgodi pri starejših, ampak moje mnenje je, da bo prej zbolel en tridesetletnik, ki ne skrbi zase, kot pa en petdesetletnik, ki je zelo aktiven.
Pri 19 je punca seveda nezrela, ampak zaenkrat lahko pač oba uživata. Tako ali tako se bosta naveličala en drugega, preden bo on 50, tako da je takšno obremenjevanje nesmiselno. Če pa se ne bosta, pa je problem tako ali tako rešen in pomeni, da je med njima nekaj več.
-
Ash. - Kofetarica
Razumem, kaj hočeš povedati in se strinjam v marsičem, ampak še vedno pa je nesmiselno trditi, da ovir pri takšnih zvezah ni, ker kot sem že napisala - let ne moreš prelisičiti.
Moje mnenje je, da velika večina takih zvez dolgoročno ne obstoji, izjeme so pa pač izjeme in vedno bodo.
Pomoje je tako, da starejša kot sta partnerja, ki se podajata v takšno zvezo, več možnosti je, da bo zveza obstala, ker v primeru, da sta stara obadva 40+, je nekako logično, da nimata več nekih hudih ambicij glede ustvarjanja družine, žuranja, izobraževanja v tujini itd. To vse so stvari, ki jih počnejo ljudje, ki so stari tam nekje od 20-30, v srednjih letih pa pač nastopijo druge prioritete. In nekako logično je, da dolgoročna zveza temelji na tem, da imata parnerja postavljene skupne prioritete/želje itd, ki se v posameznih obdobjih življenja zelo razlikujejo.
Moje mnenje je, da velika večina takih zvez dolgoročno ne obstoji, izjeme so pa pač izjeme in vedno bodo.
Pomoje je tako, da starejša kot sta partnerja, ki se podajata v takšno zvezo, več možnosti je, da bo zveza obstala, ker v primeru, da sta stara obadva 40+, je nekako logično, da nimata več nekih hudih ambicij glede ustvarjanja družine, žuranja, izobraževanja v tujini itd. To vse so stvari, ki jih počnejo ljudje, ki so stari tam nekje od 20-30, v srednjih letih pa pač nastopijo druge prioritete. In nekako logično je, da dolgoročna zveza temelji na tem, da imata parnerja postavljene skupne prioritete/želje itd, ki se v posameznih obdobjih življenja zelo razlikujejo.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]