10 glavnih razlogov, zakaj imate punce težave s tipi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Roberta R. - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 9. 2007
norolescentka napisal/-a:če bi bla tko zlo resnična, pol bi bla večina žensk po tridesetem nesrečnih, ločenih ali samskih. pa ne vem če je ravno tko. tle pride do preveč posploševanja bi rekla. pač pr enih deluje tale tržna vrednost, pri drugih pa ne. odvisno kaj iščeš. al look 25 letnice (ali manj) al osebnost.
Počutim se neumno govort tole, ampak verjetno vam je jasno, da tudi 25 (ali manj) letnice imajo osebnost. In se načeloma strinjam s to točko.. o tistih, ki pa si izberejo starejše punce.. poznam samo enega - in je obupen primer "my mommy abandoned me" problemov. Torej, če vzameš že tisti mali procent, ki ima "raje" starejše punce in odšteješ tiste, ki to počnejo zaradi otroških travm, prevlada dejstvo, da si večina moških raje izbere mlajšo.
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 1. 2005
- Kraj: Teksas, ZDA
Mahagonij napisal/-a:"The cruelest joke of nature is the brief window of woman's beauty"
Ženska lahko zase zelo lepo poskrbi, tudi po več porodih, in lahko ima še pri 60-ih fantastično postavo.
Res je, da ne bo izgledala tako dobro, kot bi pri 20-ih, ampak lahko pa še vedno izgleda bolj atraktivno, kot tudi dvajsetletnice, ki zase ne skrbijo.
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
Horus napisal/-a:Idealna starost za moškega == njena leta + 5
Idealna starost za žensko == 25
En kolega je v bistvu začrtal enačbo:
idealna starost ženske = (njegova leta / 2) + 7
Če malo preračunaš, se tole res čez cel razpon lepo izide.
Problem je seveda tisti faktor... njegova leta / 2. Kako je neprikladno, da čas teče enako hitro za oboje.
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
g00fy_qa napisal/-a:Se zavedate, da ste ljubezen in partnerstvo zreducirali na kapitalistično logiko z diskusijo o tržni vrednosti posameznika?
Ne, to je samo razprava o 10. točki, ne o prvih devetih.
g00fy_qa napisal/-a:Ljubezen bi morala biti nekaj povsem različnega potrošništvu, vi pa tukaj uporabljate enake termine za razlago odnosov in padanje cen na trgu.
Ljubezen dejansko je nekaj drugega kot ekonomija, ampak to ne pomeni, da je od nje povsem ločena.
g00fy_qa napisal/-a:O človeku in človeških odnosih se razmišlja s kapitalistično logiko tako avtomatsko, kot diha.
Ekonomija je en od načinov za opis realnosti. Ne opisuje vse realnosti, opisuje pa veliko njenih pomembnih delov.
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Alwaleed napisal/-a:g00fy_qa napisal/-a:Se zavedate, da ste ljubezen in partnerstvo zreducirali na kapitalistično logiko z diskusijo o tržni vrednosti posameznika?
Ne, to je samo razprava o 10. točki, ne o prvih devetih.
Izrecno omenim "tržno vrednost", torej ja, nanaša se na 10. točko, o kateri je tudi tekla daljša diskusija. Nikjer ne trdim, da se nanaša na prvih 9.
Alwaleed napisal/-a:g00fy_qa napisal/-a:Ljubezen bi morala biti nekaj povsem različnega potrošništvu, vi pa tukaj uporabljate enake termine za razlago odnosov in padanje cen na trgu.
Ljubezen dejansko je nekaj drugega kot ekonomija, ampak to ne pomeni, da je od nje povsem ločena.
Nikjer ne omenjam "popolne ločenosti ljubezni in ekonomije". Ljubezen je z ekonomijo povezana toliko, kot je ljubezen povezana s poroko in ta z državo. V preteklosti morda še malo bolj. A ta povezanost še vedno ne dovoljuje enačenja ljubezni z ekonomijo v smislu logičnega prenašanja zakonitosti z enega na drugo.
Alwaleed napisal/-a:g00fy_qa napisal/-a:O človeku in človeških odnosih se razmišlja s kapitalistično logiko tako avtomatsko, kot diha.
Ekonomija je en od načinov za opis realnosti. Ne opisuje vse realnosti, opisuje pa veliko njenih pomembnih delov.
Jaz kritiziram dojemanje ljubezni skozi logiko kapitalizma. Nikjer ne oporekam temu, da tudi ekonomija opisuje realnost. (Čeprav: ekonomija ne opisuje veliko pomembni delov realnosti; opisuje pa veliko pomembnih delov družbe.) Še enkrat; jaz kritiziram dojemanje ljubezni skozi logiko trga; ljubezni kot le še ene tržne dobrine.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
- panterica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 3. 2010
- Kraj: Tam nekje
čuftika napisal/-a:debata se je razživela, tokrat se morm strinjat z moškim delom na forumu, saj imajo še kako prav glede tržne vrednosti in tega da si moški večinoma izberejo mlajše.
Horusov ideal me je pa nasmejal, kajti tut sama sm ravno za toliko mlajša od svojega tipa, menim pa da tip mora bit starejši vsaj 2, 3 leta. Mlajši me ne zanimajo, me nikoli niso in me tut nikoli ne bodo. Štejejo starejši izkušeni moški, ki so nekaj dali čez (pa ne mislim tu sam na sex ampak nasplošno), ne pa pobi, z baby facom, kateri so ravno šli ven iz plenic in poslovili se od mlečnih zobekov.
Tu se čisto strinjam s tabo. Ampak 2-3 leta starejši ni nič. Govora je bilo, da si bo 35letnik izbral 20letnico. Zame mora isto bit moški starejši. Ker kar je mlajše so zame mladiči. Isto je vedno govorila moja sestra in izbirala vsaj 5 let starejše fante, nakar jo enkrat nekaj piči in vzame 2 leti mlajšega. In to ona, ki prej pomoje še isto starega ne bi hotla, kaj starejšega. Samo mislim, da je razlika ali imaš pri 20ih ali pri 30ih 2 leti mlajšega. Pri 28ih bo najbrž vsak že toliko zrel ne glede na to a maš ti 26 ali 30 let, medtem ko en 18letnik itak, da ne bo.
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
Nesanica napisal/-a:Barbie - Nesanica je oseba ki bo šla nekoč s tvojim možem na dopust (mogoče čez deset let) ko boš pazila na otroke in sama sebe prepričevala da seksi in zapeljiv izgled ni pomemben in da je pomembno da si predana žena in da se z možem spoštujeta
ej sori, ampak tole mi je pa mim
ti si nikoli v življenju ne želiš otrok in družine? tud kdaj kasneje ne?
edit:
drugače me pa zanima kako tipi gledajo na svoje npr 15 let mlajše partnerke. npr da jih ima ona 20. punca pri teh letih kot osebnost večinoma še niti ni izoblikovana, se še išče, nima pojma o življenju, doživela ni še praktično nič... medtem ko pa en 35 letnik tega zase ne more izjavit. kaj se lahko sploh pogovarjata? načrtujeta? nevem, a ni to podobno, kot da ima ta tip napol otroka zraven. a moški gledate izključno samo in res samo videz? verjamem da napeta koža dosti odtehta, ampak toliko? a mi lahko to kdo razloži? (pa da vzamemo povprečnega 35 letnika in povprečno 20 letnico)
Zadnjič spremenil s0nckic4, dne 25. Avg. 2010 21:18, skupaj popravljeno 2 krat.
- panterica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 3. 2010
- Kraj: Tam nekje
Nesanica napisal/-a:Barbie - Nesanica je oseba ki bo šla nekoč s tvojim možem na dopust (mogoče čez deset let) ko boš pazila na otroke in sama sebe prepričevala da seksi in zapeljiv izgled ni pomemben in da je pomembno da si predana žena in da se z možem spoštujeta - strast pa je tako ali tako nekaj kar zbledi. In seveda da je neverjetno kako se imata še vedno rada oin da ti je vsa ta leta bil popolnoma zvest.
O mati božja Jaz pa zelo dvomim, da ima Barbie tako glupega tipa, da bo svojo ženo in otroke reskiral zate.
Oprosti, ampak na to nimam druzga komentarja.
-
g00fy_qa - Cosmofrik
s0nckic4 napisal/-a:edit:
drugače me pa zanima kako tipi gledajo na svoje npr 15 let mlajše partnerke. npr da jih ima ona 20. punca pri teh letih kot osebnost večinoma še niti ni izoblikovana, se še išče, nima pojma o življenju, doživela ni še praktično nič... medtem ko pa en 35 letnik tega zase ne more izjavit. kaj se lahko sploh pogovarjata? načrtujeta? nevem, a ni to podobno, kot da ima ta tip napol otroka zraven. a moški gledate izključno samo in res samo videz? verjamem da napeta koža dosti odtehta, ampak toliko? a mi lahko to kdo razloži? (pa da vzamemo povprečnega 35 letnika in povprečno 20 letnico)
Povprečni 35 letnik in povprečna 20 letnica verjetno sploh ne bi pristala skupaj, vsaj dolgoročno ne. Je že potreben neki skupni nivo razmišljanja.
Jaz imam lastno izkušnjo, ko bi lahko meni kot 21 letnici povsem funkcionirala zveza s 30 letnikom. Imela sva teme za pogovor, super družba, nič problemov glede razlike v letih. Sicer dvomim, da bi mi kaj takega uspelo s 35 letnikom, ampak ok ...
Na splošno se mi vmešavanje v leta se mi ne zdi smiselno.
-
O bog, sploh nisem opazila posta Nesanice..
Dobro, dol se daješ z zasedenim moškim.. tut js sm šla skozi to enkrat, ampak daleč, da bi bla na to tako ponosna kot ti, ki vidim da to z veseljem obešaš na veliki zvon.. V moj zagovor (čeprav slab), sem bila stara 17 let, brez samozavesti in ponosna, ker sem "boljša" od njegove punce. Potem sem odrasla.
Govoriš pa kot da si ful nad nami ubogimi revami.. ki smo našle nekoga, ki nas ima rad, ti pa si poceni (pardon zastonj zabava) in se potem s tem hvališ? To je pa žalostno.
Seksi in zapeljiv videz je pomemben, ampak kaj je seksi in zapeljivo je pa zelo relativno.
Dobro, dol se daješ z zasedenim moškim.. tut js sm šla skozi to enkrat, ampak daleč, da bi bla na to tako ponosna kot ti, ki vidim da to z veseljem obešaš na veliki zvon.. V moj zagovor (čeprav slab), sem bila stara 17 let, brez samozavesti in ponosna, ker sem "boljša" od njegove punce. Potem sem odrasla.
Govoriš pa kot da si ful nad nami ubogimi revami.. ki smo našle nekoga, ki nas ima rad, ti pa si poceni (pardon zastonj zabava) in se potem s tem hvališ? To je pa žalostno.
Seksi in zapeljiv videz je pomemben, ampak kaj je seksi in zapeljivo je pa zelo relativno.
(__/)
( o.O)
(")_(")
( o.O)
(")_(")
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
g00fy_qa napisal/-a:Jaz kritiziram dojemanje ljubezni skozi logiko kapitalizma.
Pises, kot da kapitalizem ne bi bil ena najlepsih stvari na svetu.
g00fy_qa napisal/-a:(Čeprav: ekonomija ne opisuje veliko pomembni delov realnosti; opisuje pa veliko pomembnih delov družbe.)
Ne, realnosti. Ekonomske zakonitosti so ravno toliko del narave kot Newtonov zakon. Druzba jih lahko uposteva (v korist vseh), ali krsi (v splosno pogubo).
Ce imas ti negativne asociacije z ekonomskimi zakonitostmi, z Newtonovim zakonom pa ne, je to tvoj problem. Nehaj zahtevat, da naj ima cel svet zulje na istem mestu, kot jih imas ti.
Zadnjič spremenil Alwaleed, dne 25. Avg. 2010 21:37, skupaj popravljeno 1 krat.
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
Roberta R. napisal/-a:Govoriš pa kot da si ful nad nami ubogimi revami.. ki smo našle nekoga, ki nas ima rad, ti pa si poceni (pardon zastonj zabava) in se potem s tem hvališ?
Ne verjamem, da bi bila tu delezna kaj vec podpore, ce bi racunala 1,000 EUR.
-
^^ mogoče, če bi imela doma lačne otroke za nahranit, in nobenega drugega načina
Ne samo smešno mi je, kako punca misli, da je pogruntala nek blazen patent, mi "staromodne" neumnice, pa še kar verjamemo v zvestobo svojih moških.
In nas bebke bojo itak naši moški prevarali z njo (če ne z njo, pa z kakšno drugo), kar je precej smešno in ironično, glede na to, da "njen" moški hodi spat, delit nežnost, čustva in seksat k drugi.. pardon, prvi ženski.
Ne samo smešno mi je, kako punca misli, da je pogruntala nek blazen patent, mi "staromodne" neumnice, pa še kar verjamemo v zvestobo svojih moških.
In nas bebke bojo itak naši moški prevarali z njo (če ne z njo, pa z kakšno drugo), kar je precej smešno in ironično, glede na to, da "njen" moški hodi spat, delit nežnost, čustva in seksat k drugi.. pardon, prvi ženski.
(__/)
( o.O)
(")_(")
( o.O)
(")_(")
-
g00fy_qa - Cosmofrik
Alwaleed napisal/-a:Ce imas ti negativne asociacije z ekonomskimi zakonitostmi, z Newtonovim zakonom pa ne, je to tvoj problem. Nehaj zahtevat, da naj ima cel svet zulje na istem mestu, kot jih imas ti.
Zdaj me je pa prav minilo do nadaljne debate s tabo. Ad hominem argumenti so passe. Enako polaganje besed v usta.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]