Zobni aparat

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kittycat88
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Kittycat88 » 22. Nov. 2010 15:38

rokerca ti kar pojdi k ortodontu, naj te ni nič strah, marsikaj se lahko zgodi (žička se razrahlja ali pretrga, gre ven, bracket odpade,...)... to se pač zgodi tudi če lepo skrbiš in paziš na svoje zobke oz. aparat :) tako da ti kar pojdi k ortodontu, nima te kaj kregat.. če te slučajno bi (sicer ne vem zakaj) pa ni čisto pri pravi :) to se pač dogaja, lahko malo pogledaš po youtube, maš videe gor kaj se lahko zgodi in v katerih primerih si lahko sam pomagaš, v katerih pa greš do ortodonta...

minerva hmm ne vem, bi težko povedala, če kaj pomaga, ker nimam vedno te... večinoma uporabljam sensodyne proschmelz, ker mam kao slabo sklenino pa mi jo je zobozdravnica priporočala, občasno pa mam tudi curasept, samo mi okus ni všeč, tak da ko jo porabim je več ne bom kupila, ne glede na to ali pomaga ali ne... ne vem, sprobaj :) drugače pa ja, kot je že Mr. Nobody rekel, normalno je da se ti majajo zobje, ne skrbi :) aja še to... pa kaj pa vem, kakšna vodka pomoje ne bo obarvala gumic :P no ne vem :P

legally blonde no super, sem že misla, da sem čudna, ker me nič ne boli :)
Uporabniški avatar
Minerva
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 9. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Minerva » 22. Nov. 2010 15:57

Kittycat88 napisal/-a:aja še to... pa kaj pa vem, kakšna vodka pomoje ne bo obarvala gumic :P no ne vem :P

hahhaha no evo, se že zabavam :) no sej sej, sama sem na kak malibu pomislla, pa je pol ena napisala, da že sladki sokovi niso kul, tko da... ker čisti malibu bi še šou, čista vodka pa zihr ne hahahha

oki, tale novica z majavostjo zob me ni ravno razveselila, me je pa dokaj pomirila... da se ni treba bat, da bo kej vn padl, razn če u kej spešl trdga ugriznm al me pa en okol kepe :) brez strahu uglavnm :) dobr, pol pa usaj upam da bo kmal nehal bolet...
T00Mika
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 26. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 23. Nov. 2010 11:10

Pa te gumice (ki se naj bi obarvale), tudi menjuje redno ali po potrebi, ali kk je s tem?
Kittycat88
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Kittycat88 » 23. Nov. 2010 12:02

T00Mika napisal/-a:Pa te gumice (ki se naj bi obarvale), tudi menjuje redno ali po potrebi, ali kk je s tem?

redno, vsakič ko greš k ortodontu :)
T00Mika
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 23. Nov. 2010 12:29

^^Aha, te pa tak vredi :)
Uporabniški avatar
Minerva
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Minerva » 24. Nov. 2010 11:02

jah mene je npr naročila 6 tednov narazen, obarvale so se pa po cca 10 dneh, tko da če bi lahko, bi fuuuul rada da jih zamenja vsaj na zgornjih enicah - ker je zanimivo, samo ti dve sta se res obarvali :? ampak sej, skušam spregledat...

aja glede curasept zobne paste - sm kupila - ampak ima toook nagravžn okus, da sm si po njej mogla oprat zobe še z drugo zobno pasto :? kaj pa vem, pomoje je še najbolj ne gledat preveč v zobe pa počakat na naslednjo menjavo...

ok, zdej pa novo vprašanje: predvidevam da če pregrobo ščetkaš okol zvezdice, si lahko poškoduješ sklenino.. kako to preprečiti? me je naenkrat "zadel" da me ves čas skrbi čistoča in belina, ampak preveč ščetkanja pa lahko trajno poškoduje zob ne?! nasveti, predlogi??
Kittycat88
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Kittycat88 » 24. Nov. 2010 15:31

zato moraš uporabljati curaprox ščetko za aparat ali curaprox ulta soft, poglej si kak video na youtube o pravilnem ščetkanju zvezdic pa boš vidla kako izgleda pravilno čiščenje...

drugače pa se mi zdi da obstajajo tudi neke ekstra ščetke za masažo dlesni samo o tem ne bi nič konkretnega vedela..

mislim da ni nič narobe, če si ščetkaš zobe ene 3x na dan, več pa pomoje ni potrebno...
Mr. Nobody
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Mr. Nobody » 24. Nov. 2010 17:08

Glede ščetkanja ti lahko priporočam Sonicare. Uporabljam jo že leta in je ne zamenjam za nič na svetu. V času nošenja aparata nisem potreboval nobene druge namenske ščetke.
Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a rokerca » 27. Nov. 2010 14:47

Sem šla včeraj k ortodontu in mi je zamenjal žičko, sem si ful oddahnila, ker ni bil nič jezen.
Zgodilo pa se je takole: ko sem jedla, sem pomotoma ugriznila v vilico in čer mam 2 zoba zelo narazen (1 cm) je bila žička tam zelo upogljiva in se je nekako pritisnila ob zob ter pretrgala. Ko se je to zgodilo, sta nastala 2 dela žičke (na mestu pretrganja), ki sta špikala, zato sem vzela klešče in odrezala dela žičke, ki sta me motila. Jaz sem se samo bala, da ortodont ne bi mogel vzeti ven te žičke.
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
T00Mika
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 29. Nov. 2010 17:44

katere pripomočke pa vse uporabljate za čiščenje zob? ali so kakšne posebne zobne ščetke, da se temeljito čistijo zobje tudi med nošenjem fiksnega zobnega aparata?!
Mr. Nobody
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Mr. Nobody » 29. Nov. 2010 19:32

Dva posta višje.
Kittycat88
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Kittycat88 » 29. Nov. 2010 21:01

zraven "navadne" zobne ščetke (ali električne) moraš imeti še medzobno ščetko... to je pomoje nujno.. drugače je pa to to... nekateri si še nitkajo, po želji :)
Uporabniški avatar
Minerva
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Minerva » 30. Nov. 2010 14:31

no jst mam še tisto "čopasto" belo ščetko za zvezdice spucat...
Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a rokerca » 30. Nov. 2010 19:53

Enako jaz.
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
T00Mika
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 01. Dec. 2010 14:16

To "čopasto" ima slučajno Curaprox?

Sama jutri dobim fiksni aparat, zato se pa zanima, katere pripomočke uporabljate oz. ste uporabljali med nošenjem.

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov