Zobni aparat

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 12. Dec. 2010 21:24

Samo neko pritoževanje. :roll:
Bodi vesela, da lahko sploh stalni aparat nosiš, marsikdo ga je imel še ZASTONJ. Mene prijatelji iz tujine kar naprej sprašujejo, kaj sem uredila, da sem imela sploh možnost nosit stalni aparat.
Uporabniški avatar
*Sagitt*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 3. 2008
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sagitt* » 12. Dec. 2010 21:32

Uporabnika neposredno nad teboj se ne citira! (moderatorka)

Dretje je na forumu prepovedano. Če že mora biti, je en klicaj dovolj.

In pol je tebi to normalno če bi ga nosila 5 let? Očitno ti je ja! Ah naša draga država se v marsičem razlikuje od drugih! Tako to je vsepovsod so neki - in +!
Some things end, some things begin and some things never change ..
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 12. Dec. 2010 21:35

Nisem rekla da je OK. Ampak definitivno pa ni v kurcu.
Pa btw, tudi sama sem nosila stalni aparat več let, tako da bi se lahko, če bi se želela, na veliko pritoževala, ampak sem definitivno zelo vesela, da sem ga sploh imela možnost nosit (kljub temu, da moji zobje niso bili nikoli zelo krivi in bi mi lahko brez problema rekli, da mi ga ne bodo dali), in to zastonj.
Uporabniški avatar
*Sagitt*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sagitt* » 12. Dec. 2010 21:42

Če je za tebe torej 5 let ali pa še celo več normalno potem tudi vredu! In definitivno našo zdravstvo je v kurcu!!!! Jah pač tako je ... Si pač imela srečo in nisi imela komplikacij z ortodonti tako kot jaz! Vsii pač takšne sreče nismo bili deležni! Ja zastonj? halo tak je v slo. do 18 zastonj če ne si pa plačuj! :)
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 12. Dec. 2010 21:50

Če ti 5 let čakanja ni bilo kul, zakaj pa nisi po enem, dveh letih odšla k privatniku?
Aja, tam je pa potrebno plačat, saj razumem, ti bi rada, da bi bile ortodontske storitve hitre, efektivne in povrh vsega še zastonj. :roll:

Zdravstvo je v kurcu, ker tako pač je? Lol?
Nevermind. Resno.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 12. Dec. 2010 21:50

*Sagitt* Zakaj si pa ne najdeš ortodonta v tujini? Pa boš videla, kako je drugje fajn zdravstvo :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
*Sagitt*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sagitt* » 12. Dec. 2010 21:53

Dretje je na forumu prepovedano. Če že mora biti, je en klicaj dovolj.

Vsaak ma svoje mnenje o tem! Zakaj bi šla k privatniku? če mi to zdravljenje pripada hočem tudi da mi to naredijo tako kot je to potrebno in to v nekem določenem roku. ne pa v 5 letah.Ajaa pol pa bi tebe rada vidla če bi ga imela 5 let gor! ziher bi bla srečna.
Uporabniški avatar
*Sagitt*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sagitt* » 12. Dec. 2010 21:54

*mala* napisal/-a:*Sagitt* Zakaj si pa ne najdeš ortodonta v tujini? Pa boš videla, kako je drugje fajn zdravstvo :wink:

Ja zakaj bi ga! Tu mi je omogočeno da naredijo to kar morajo v nekakšnem razumnem roku! Torej tudi naj!
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 12. Dec. 2010 22:39

OT: Se strinjam, da je naše zdravstvo v k***. Meni so letos zaradi njihovih napak morali dati ven zob (zašmuštrali so, na kirurga bi predolgo čakala) in če ne bi sama pravočasno ukrepala, bi trajne posledice nosila moja čeljust. Sem šla k zasebniku, plačala in imela na hitro vse urejeno (vse skupaj me je prišlo 200€)
Tako, da se zaradi negativnih izkušenj raje obrnem na privat, čeprav to pomeni, da bom mogla plačati. Raje dam denar, da imam zobe urejene kot pa za par novih čevlj in oblekc.

Sem bila ravno ta teden pri ortodontu (privat) in mi je povedal, da bom mogla dobiti zobni aparat. Se še odločam ali bi dala samo na zgornjo ali tudi na spodnjo čeljust, ampak januarja ga bom tudi js imela - klasičnega, srebrnega.
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
*Sagitt*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sagitt* » 12. Dec. 2010 22:42

Uh to pa kar resna zadeva ne ...
Upam da vredu urediš! Pa da boš potem imela lepe zobke! :D
Uporabniški avatar
Corona
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Corona » 17. Jan. 2011 11:15

Ve katera mogoče kako je z obiskom navadnega zobozdravnika, če nosim stalni zobni aparat? Ali mi lahko normalno vrta, popravlja zobe, dela plombe...ali pa moram prej obiskati svojega ortodonta?
Kittycat88
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Kittycat88 » 17. Jan. 2011 14:08

Corona,

meni je ortodont rekel, da je priporočljivo, da grem k zobozdravniku približno na vsake pol leta, ne glede na to, da imam aparat in mi ortodont vedno mimogrede malo preveri kako je karies ipd.

Rekel mi je, da načeloma zobni aparat ne moti zobozdravnika, v primeru pa da ga, mora to zobozdravnik povedati in ti ortodont za čas "popravila" odstrani žičko ter jo po "popravilu" da nazaj.

Kako je v praksi pa ne bi vedela, odkar mam aparat še nisem bila pri zobarju, imam se pa namen v kratkem naročit :)

Povej kako je bilo, če boš šla :)
teddy_ursa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a teddy_ursa » 17. Jan. 2011 14:44

...
Zadnjič spremenil teddy_ursa, dne 01. Avg. 2011 14:12, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*Sagitt*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sagitt* » 19. Jan. 2011 18:49

teddy_ursa napisal/-a:
Corona napisal/-a:Ve katera mogoče kako je z obiskom navadnega zobozdravnika, če nosim stalni zobni aparat? Ali mi lahko normalno vrta, popravlja zobe, dela plombe...ali pa moram prej obiskati svojega ortodonta?

Jaz se morem ravno zdaj naročiti za k zobarju in imam fiksi aparat. Ortodontinja mi je rekla, da se moram za k zobarju naročiti takrat, kadar dela tudi kakšen orotdont, da mi bo preden bom šla k zobarju odstranil žičke, in mi jih bo nato dal nazaj.

Jaz sem hodila neštetokrat k zobarju z fiksnim aparatom. Pa ni nikol blo nobenega problema. Vse mi je normalno delal .. :)
Uporabniški avatar
pjotra
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 25. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a pjotra » 19. Jan. 2011 19:06

tudi jaz sem imela dvakrat fiksni aparat; enkrat z belimi zvezdicami, da so zravnali zobe, drugič srebrne zvezdice, da so mi sfiksirali nazaj linijo, ker sem imela vse zmajano in polomljeno od prometne.

Na fiksni aparat ti lahko delajo vse, samo zoba ti ne morejo odpulit. Jaz sem šla vse na privat; tako da imam ortodonta, zobarja, protetika in kirurga ob enem.
Da še pokomentiram o tujini. V nekaterih državah je res ceneje - vendar če si boste tja hodile popravljat, predvsem kakšne hujše posege (npr. vstavitev implantatov), vam tukaj nihče ne bo pomagal, če se bo kaj zalomilo. Tako, da 3krat premislite o tem.

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov