Trda koža na peti

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Agica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Agica » 27. Jul. 2010 8:03

po vaših nasvetih sem si tudi jaz kupila disk. in mi je fajn. meni pomaga tudi, če si pred spanjem po namakanju in odstranjevanju kože namažem noge s kakšnim oljem ali zelo mastno kremo, in čez obujem bombažne nogavičke, grem spat z njimi, in drugo jutro je vse mehko, lepo napita koža.
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 27. Jul. 2010 8:04

^tudi jaz naredim tako, vendar mi potem zaradi mastne kože v čevljih drsi
(s)mej se
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 04. Avg. 2010 9:08

Joj, punce nekatere ste napisale, da krema ni obvezna... :roll:

Meni je moja pedikerka rekla, da je krema OBVEZNA...

In sicer pete je potrebno najprej zmehčat, podrgnit z odstranjevalcem trde kože... sama preferiram tisto zadevo iz mullerja, ki ima na eni strani tisti standardni odstranjevalec, na drugi pa bolj finega črnega...kot nekakšno pilo... itaq ponavadi uporabljam samo slednjo... je čisto dovolj, če redno odstranjuješ... pa še bolj učinkovita....

potem pa obvezno namazati s kremo za noge (meni je ok balea, ali pa amai... ni treba nevem kako drage kreme važno, da namažeš), zato, da koža ne igublja vlage, ker sicer nastanejo razpoke ...tiste globoke...kot nekakšne gube...

drugače sem pa jaz opazila, da trda koža nastaja predvsem zaradi čevljev... sploh prej ko sem nosila superge...lani sem morala vedno odstranjevat, letos sem si pa kupila malo boljše supergice, pa se mi ni skoraj nič trde kože naredilo... čeprav drage ni nujno dobre, pomoje da je važno, da je peta lepo fiksirana, da se ne drgne v čevelj...
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 04. Avg. 2010 9:22

^^ Se strinjam trda koža se dela predvsem zaradi nepravih čevljev. Drugače pa meni je dovolj, da se vsak dan kopam v vodi po ene pol ure. Tako imam stalno mehko kožo brez uporabe krem in odstranjevalcev kože.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 04. Avg. 2010 12:06

Meni se pa trda koža na podplatih blazno hitro naredi. Pa nimam pojma zaradi česa. Tudi ne nosim kakih takih čevljev, da bi se mi naredila in tudi ne hodim vsak dan na neke maratonske pohode. Blagor tistim, ki nimate nikoli trde kože!
nivea9
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 04. Avg. 2010 12:22

Meni pa pomaga, če se mažem z Justovo kremo za noge :)
Nivea
MIS_MAS
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a MIS_MAS » 04. Avg. 2010 15:47

A kje katera v Mariboru zasledila ta disk? Sem bla v Mullerju in DM zraven njega ter v Qulandiji ampak ga nikjer ni.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 04. Avg. 2010 19:21

^^a to sprašuješ za Essencov disk? Ne vem kako je drugod, ampak jz sem v nekaj DM-ih opazila, da imajo njihove zadeve ločene na dveh koncih..mal se sprehodi in poglej, mogoče se bo najdlo.
Uglavnem, jz mam pa tudi tale disk in mi ni neki vau, "kamen" mi je ljubši. OK, resda sem samo 1x do zdej sprobala in mu mogoče delam krivico :D, bo treba še enkrat stestirat.
1sneguljčica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a 1sneguljčica » 04. Avg. 2010 20:37

Mene tudi zanima tale kamen, ker mi priporočajo kamen. Veš kaj več povedat o tem?
Uporabniški avatar
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 11. 2006
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a PeggySue* » 07. Avg. 2010 19:11

ana27 napisal/-a:^^ Se strinjam trda koža se dela predvsem zaradi nepravih čevljev. Drugače pa meni je dovolj, da se vsak dan kopam v vodi po ene pol ure. Tako imam stalno mehko kožo brez uporabe krem in odstranjevalcev kože.

Tako kožo imam jaz vso zimo,ko imam nogo v čevlju.Koža je mehka in nimam z njo nobenega dela.
Poleti,ko je stopalo zaradi odprtih čevljev izpostavljeno pesku,prahu in soncu,pa moram pete redno mazati s kremo in odstranjevati trdo kožo.
speliika<3
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a speliika<3 » 08. Avg. 2010 20:14

Zanimiv tale disk si ga morm tut jz kupt pa sprobat ker mam isto trdo kožo ful..=)
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 09. Avg. 2010 1:28

1sneguljčica napisal/-a:Mene tudi zanima tale kamen, ker mi priporočajo kamen. Veš kaj več povedat o tem?

Jst mam kamen pa mi ni neki baš, oz. zrabi se hitro in ga pol morš lomit in podobne traparije. Si bom kupla tale disk in poročam če je boljše/slabše. Drugač se pa meni trda koža dela predvsem v japankah.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 09. Avg. 2010 11:25

PeggySue* napisal/-a:
ana27 napisal/-a:^^ Se strinjam trda koža se dela predvsem zaradi nepravih čevljev. Drugače pa meni je dovolj, da se vsak dan kopam v vodi po ene pol ure. Tako imam stalno mehko kožo brez uporabe krem in odstranjevalcev kože.

Tako kožo imam jaz vso zimo,ko imam nogo v čevlju.Koža je mehka in nimam z njo nobenega dela.
Poleti,ko je stopalo zaradi odprtih čevljev izpostavljeno pesku,prahu in soncu,pa moram pete redno mazati s kremo in odstranjevati trdo kožo.

Jaz kožo ne izpostavljam kaj dosti pesku in soncu pa tudi japonk ne nosim tako, da moram potrkat nimam problemov.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 09. Avg. 2010 22:08

sončk napisal/-a:Jst mam kamen pa mi ni neki baš, oz. zrabi se hitro in ga pol morš lomit in podobne traparije.
Lomit? Kaj pa delaš z njim, da je tko "bogi"? :D Ne, sej verjetno maš pač nek drugačen izdelek.

Moj je tak:
(men zgleda kot en velik nos :lach:; ne vem pa kje je bil kupljen, žal, je bil darilo od mami)
Slika Slika
"plovec", uglavnem.
hobotnica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a hobotnica » 10. Avg. 2010 20:40

Jaz pa te trde kože na peti nikoli nimam pozimi oz v času ko nosim čevlje ali copate, ko pa pride poletje in ker rada hodim bosa ali pa v japonkah se mi to ful naredi.
Uporabljam kar stari način odstranjevanja: odmočim noge, zdrgnem malo s plovcem in stare trde kože ni več. Sicer pa da ne kupujete ne vem kakšnih mastnih krem: oljčno olje je zakon :D
Ves čas bodi nasmejan pa bo vse fajn!

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov