Trda koža na peti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Agica
- Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 1. 2010
po vaših nasvetih sem si tudi jaz kupila disk. in mi je fajn. meni pomaga tudi, če si pred spanjem po namakanju in odstranjevanju kože namažem noge s kakšnim oljem ali zelo mastno kremo, in čez obujem bombažne nogavičke, grem spat z njimi, in drugo jutro je vse mehko, lepo napita koža.
-
Vermilion - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
- Kraj: Kranj
Joj, punce nekatere ste napisale, da krema ni obvezna...
Meni je moja pedikerka rekla, da je krema OBVEZNA...
In sicer pete je potrebno najprej zmehčat, podrgnit z odstranjevalcem trde kože... sama preferiram tisto zadevo iz mullerja, ki ima na eni strani tisti standardni odstranjevalec, na drugi pa bolj finega črnega...kot nekakšno pilo... itaq ponavadi uporabljam samo slednjo... je čisto dovolj, če redno odstranjuješ... pa še bolj učinkovita....
potem pa obvezno namazati s kremo za noge (meni je ok balea, ali pa amai... ni treba nevem kako drage kreme važno, da namažeš), zato, da koža ne igublja vlage, ker sicer nastanejo razpoke ...tiste globoke...kot nekakšne gube...
drugače sem pa jaz opazila, da trda koža nastaja predvsem zaradi čevljev... sploh prej ko sem nosila superge...lani sem morala vedno odstranjevat, letos sem si pa kupila malo boljše supergice, pa se mi ni skoraj nič trde kože naredilo... čeprav drage ni nujno dobre, pomoje da je važno, da je peta lepo fiksirana, da se ne drgne v čevelj...
Meni je moja pedikerka rekla, da je krema OBVEZNA...
In sicer pete je potrebno najprej zmehčat, podrgnit z odstranjevalcem trde kože... sama preferiram tisto zadevo iz mullerja, ki ima na eni strani tisti standardni odstranjevalec, na drugi pa bolj finega črnega...kot nekakšno pilo... itaq ponavadi uporabljam samo slednjo... je čisto dovolj, če redno odstranjuješ... pa še bolj učinkovita....
potem pa obvezno namazati s kremo za noge (meni je ok balea, ali pa amai... ni treba nevem kako drage kreme važno, da namažeš), zato, da koža ne igublja vlage, ker sicer nastanejo razpoke ...tiste globoke...kot nekakšne gube...
drugače sem pa jaz opazila, da trda koža nastaja predvsem zaradi čevljev... sploh prej ko sem nosila superge...lani sem morala vedno odstranjevat, letos sem si pa kupila malo boljše supergice, pa se mi ni skoraj nič trde kože naredilo... čeprav drage ni nujno dobre, pomoje da je važno, da je peta lepo fiksirana, da se ne drgne v čevelj...
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
Meni se pa trda koža na podplatih blazno hitro naredi. Pa nimam pojma zaradi česa. Tudi ne nosim kakih takih čevljev, da bi se mi naredila in tudi ne hodim vsak dan na neke maratonske pohode. Blagor tistim, ki nimate nikoli trde kože!
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^a to sprašuješ za Essencov disk? Ne vem kako je drugod, ampak jz sem v nekaj DM-ih opazila, da imajo njihove zadeve ločene na dveh koncih..mal se sprehodi in poglej, mogoče se bo najdlo.
Uglavnem, jz mam pa tudi tale disk in mi ni neki vau, "kamen" mi je ljubši. OK, resda sem samo 1x do zdej sprobala in mu mogoče delam krivico , bo treba še enkrat stestirat.
Uglavnem, jz mam pa tudi tale disk in mi ni neki vau, "kamen" mi je ljubši. OK, resda sem samo 1x do zdej sprobala in mu mogoče delam krivico , bo treba še enkrat stestirat.
- 1sneguljčica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 3. 2010
Mene tudi zanima tale kamen, ker mi priporočajo kamen. Veš kaj več povedat o tem?
-
PeggySue* - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 11. 2006
- Kraj: Gorenjska
ana27 napisal/-a:^^ Se strinjam trda koža se dela predvsem zaradi nepravih čevljev. Drugače pa meni je dovolj, da se vsak dan kopam v vodi po ene pol ure. Tako imam stalno mehko kožo brez uporabe krem in odstranjevalcev kože.
Tako kožo imam jaz vso zimo,ko imam nogo v čevlju.Koža je mehka in nimam z njo nobenega dela.
Poleti,ko je stopalo zaradi odprtih čevljev izpostavljeno pesku,prahu in soncu,pa moram pete redno mazati s kremo in odstranjevati trdo kožo.
- speliika<3
- Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 3. 2009
Zanimiv tale disk si ga morm tut jz kupt pa sprobat ker mam isto trdo kožo ful..=)
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
1sneguljčica napisal/-a:Mene tudi zanima tale kamen, ker mi priporočajo kamen. Veš kaj več povedat o tem?
Jst mam kamen pa mi ni neki baš, oz. zrabi se hitro in ga pol morš lomit in podobne traparije. Si bom kupla tale disk in poročam če je boljše/slabše. Drugač se pa meni trda koža dela predvsem v japankah.
- ana27
- Kofetarica
- Na forumu od: 13. 3. 2008
- Kraj: Ljubljana
PeggySue* napisal/-a:ana27 napisal/-a:^^ Se strinjam trda koža se dela predvsem zaradi nepravih čevljev. Drugače pa meni je dovolj, da se vsak dan kopam v vodi po ene pol ure. Tako imam stalno mehko kožo brez uporabe krem in odstranjevalcev kože.
Tako kožo imam jaz vso zimo,ko imam nogo v čevlju.Koža je mehka in nimam z njo nobenega dela.
Poleti,ko je stopalo zaradi odprtih čevljev izpostavljeno pesku,prahu in soncu,pa moram pete redno mazati s kremo in odstranjevati trdo kožo.
Jaz kožo ne izpostavljam kaj dosti pesku in soncu pa tudi japonk ne nosim tako, da moram potrkat nimam problemov.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Lomit? Kaj pa delaš z njim, da je tko "bogi"? Ne, sej verjetno maš pač nek drugačen izdelek.sončk napisal/-a:Jst mam kamen pa mi ni neki baš, oz. zrabi se hitro in ga pol morš lomit in podobne traparije.
Moj je tak:
(men zgleda kot en velik nos ; ne vem pa kje je bil kupljen, žal, je bil darilo od mami)
"plovec", uglavnem.
- hobotnica
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 8. 2010
Jaz pa te trde kože na peti nikoli nimam pozimi oz v času ko nosim čevlje ali copate, ko pa pride poletje in ker rada hodim bosa ali pa v japonkah se mi to ful naredi.
Uporabljam kar stari način odstranjevanja: odmočim noge, zdrgnem malo s plovcem in stare trde kože ni več. Sicer pa da ne kupujete ne vem kakšnih mastnih krem: oljčno olje je zakon
Uporabljam kar stari način odstranjevanja: odmočim noge, zdrgnem malo s plovcem in stare trde kože ni več. Sicer pa da ne kupujete ne vem kakšnih mastnih krem: oljčno olje je zakon
Ves čas bodi nasmejan pa bo vse fajn!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov