Splošna vprašanja o nakupu kozmetičnih izdelkov

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 13. Nov. 2010 9:44

No, bom kar tukaj vprašala. :) Uporabljati sem začela 100% Pure čistilno peno s kumaricami, a me je malce zmotlo to, da na embalaži piše, da se bogato speni, jaz pa nimam občutka, da bi se res dobro spenila, četudi si obraz dovolj umijem in ga ne obrišem. :? Kolikor sem brala po različnih forumih, sicer za naravne izdelke za kožo velja, da se ne penijo, ker ni potrebe po tem, saj je načeloma tisto, kar se peni, ena sama kemija. Koliko je resnice v tem, ne vem, me je pa zmedlo to, zakaj posebej piše, da se bogato peni. Jo katera uporablja? Jo mogoče narobe uporabljam? Nanesem jo na umito, a ne suho kožo.
sharonka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a sharonka » 13. Nov. 2010 10:36

v milih in raznih drugih čistilcih obraza je ponavadi lavril sulfat odgovoren za dobro penjenje, ampak je tudi malo nevaren, saj poškoduje epidermis-povrhnjico. Tako da če v preparatu lavril sulfata ni ali je v manjši količini, se bo slabše penilo, ampak bo bolj zdravo za tvojo kožo. preveri sestavine...
nič ni narobe če se manj peni, ravno tako ti lahko dobro očisti nečistoče in ostanke ličil. Js sm mela to peno od Garniera pa mi je ful osušila kožo in zdej uporabljam čistilni gel za obraz z zrnci jojobe in je dooost boljše. Res lepo očisti in koža je ful nahranjena, sploh je ne vleče skupi..
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 13. Nov. 2010 11:02

aha ok hvala :) tak občutek sem dobila, da ne očisti dovolj dobro in sem si še enkrat umila s to peno :D
Uporabniški avatar
Alyssa*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 11. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Alyssa* » 13. Nov. 2010 17:30

Hi!
Potrebujem dobro tonirano kremo, in me zanima ali ima katera kakšen predlog/izkušnje z njimi? :) Hvala!
LP
Alyssa
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 13. Nov. 2010 20:12

*Gaja* napisal/-a:No, bom kar tukaj vprašala. :) Uporabljati sem začela 100% Pure čistilno peno s kumaricami, a me je malce zmotlo to, da na embalaži piše, da se bogato speni, jaz pa nimam občutka, da bi se res dobro spenila, četudi si obraz dovolj umijem in ga ne obrišem. :? Kolikor sem brala po različnih forumih, sicer za naravne izdelke za kožo velja, da se ne penijo, ker ni potrebe po tem, saj je načeloma tisto, kar se peni, ena sama kemija. Koliko je resnice v tem, ne vem, me je pa zmedlo to, zakaj posebej piše, da se bogato peni. Jo katera uporablja? Jo mogoče narobe uporabljam? Nanesem jo na umito, a ne suho kožo.

Gaja, za naravno kozmetiko, kot 100%pure tudi je, je takšno penjenje bogato, ampak gre za standarde naravne kozmetike. Konvencionalna se tudi ne more primerjati, oz. ne smeš jemati istih kriterijev, saj naravna kozmetika nikoli ne sme vsebovati sulfatov, ki so močni čistilci - enako je pri zobnih pastah - tudi nekatere naravne se ok penijo, toda nobena niti približno tako kot navadne.
Lilah
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 18. Nov. 2010 11:46

Ko smo debatirale o tej čistilni peni na prejšnji strani... sem jo obdržala in naročila še 100% Pure kremo, ki pa je ni na njihovi strani. Čudno se mi zdi, da se mi je po dvakratni uporabi čistilne pene s čajevcem pojavila rdečica oz. lise na predelu med nosom in ustnicami, po bradi, po čelu pa so se od ne vem kje pojavili mozolji. :eek: Prej ni bilo ne duha ne sluha o njih, največ, s čimer mi je koža zagodla, so bile kakšne rdečkaste lise, kar sem si razlagala kot izsušitev kože. :nixweiss: Na Orci-ni strani piše, da se peno uporabi zjutraj in zvečer na očiščeno kožo. Preden sem jo začela uporabljati, sem uporabljala samo 100% Pure čistilni tonik in kremo iz iste linije, pa ni bilo nobenih problemov.

Skratka, ne vem, ali gre za začetno reakcijo kože ob uporabi novih izdelkih in ji samo moram pustiti čas, da se jih privadi, ali se to ne bi smelo začeti pojavljati? Nočem, da se pojavi še več nevšečnosti na koži, ker je bila prej lepa, le na določenih predelih (na ličkih in bradi) izsušena.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 18. Nov. 2010 14:07

Samo, če imaš izsušeno kožo, jaz ne bi vzela čistilne pene s čajevcem. Ta je bolj za mastno, ok, mešano tudi, ampak izsušeno pa res ne. Je pa nisem preizkusila, ker ni za moj tip kože in ti žal ne vem kaj več povedati.

Najbolje je, da sporočiš v OrCo tvojo težavo, ti bodo ziher znali svetovat.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 18. Nov. 2010 14:17

Lilah napisal/-a:Čudno se mi zdi, da se mi je po dvakratni uporabi čistilne pene s čajevcem pojavila rdečica
Kolk časa pa tole traja oz. a "se je pojavila" ali "se pojavlja" (po uporabi)?
Sprašujem, ker tud jz uporabljam čistilne izdelke s tem čajevcem, uporabljam jih pa predvsem zvečer (ali pa čez dan, če vem da še nekaj časa ne bom šla ven), ravno zarad tega - za neki momenotv/minut se pojavi rdečica, ampak se kmal umiri in izgine. Vem, mogoče se ne sliši najboljš, ampak če pa overall sicer izdelki delujejo :oops:, jih jz (še?) nočem menjat.
sharonka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a sharonka » 19. Nov. 2010 8:34

Lilah, predlagam ti kakšen izdelek za čiščenje ki vsebuje izvleček nepozebnika- ta namreč prav preprečuje pojav rdečice, ker skrči žilice pa še brez alkohola je. Jaz mam cvetni tonik od Delarom in ga ne morem primerjat s kakršnim koli drugim, ker mam vseliko slabih izkušenj.
poglej si na www.delarom.si

upam da ti pomaga :)
Nyree
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Nyree » 19. Nov. 2010 12:16

Vprašanje:

Imam suho in občutljivo kožo, vsakič ko pridem v Ljubljano dobim tudi miljon mozoljev. Iščem kremo, ki ni draga in jo lahko kupim v trgovini, ki je primerna zame.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 19. Nov. 2010 13:42

Za mozolje lahko pišeš prav v temo, ki je temu namenjana, boš morda dobila več nasvetov :)
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 21. Nov. 2010 20:09

Kateri korektor je dobro prekriven? Malce me skrbi tudi to, da ne bi kupila presvetlega ali pretemnega glede na obstoječi puder :?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 21. Nov. 2010 20:11

Če je tvoj puder dobro prekriven, ga lahko uporabiš namesto korektorja :wink:
The world is as you are.
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 24. Nov. 2010 20:49

Niti ni, zato ga iščem že nekaj časa... :?
Sicer pa:
katero barvico za obrvi (zelo temno rjave barve) priporočate, da je obstojna? Bi si vmes malce zapolnila obrvi, pa da pridobim na debelini obrvi, čeprav nimam tankih. :)
Uporabniški avatar
*inkica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *inkica* » 30. Nov. 2010 19:27

Hej. Mene zanima kje bi lahko dobila izdelek z enakim učinkom, kot ga ima ModelCo Shimmer Airbrush Illuminiser? Pomoje točno tega v Sloveniji ni. Gre za spray po katerem se koža lepo blešči. Anyone? :)

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov