Splošna vprašanja o nakupu kozmetičnih izdelkov
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
No, bom kar tukaj vprašala. Uporabljati sem začela 100% Pure čistilno peno s kumaricami, a me je malce zmotlo to, da na embalaži piše, da se bogato speni, jaz pa nimam občutka, da bi se res dobro spenila, četudi si obraz dovolj umijem in ga ne obrišem. Kolikor sem brala po različnih forumih, sicer za naravne izdelke za kožo velja, da se ne penijo, ker ni potrebe po tem, saj je načeloma tisto, kar se peni, ena sama kemija. Koliko je resnice v tem, ne vem, me je pa zmedlo to, zakaj posebej piše, da se bogato peni. Jo katera uporablja? Jo mogoče narobe uporabljam? Nanesem jo na umito, a ne suho kožo.
- sharonka
- Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 11. 2010
v milih in raznih drugih čistilcih obraza je ponavadi lavril sulfat odgovoren za dobro penjenje, ampak je tudi malo nevaren, saj poškoduje epidermis-povrhnjico. Tako da če v preparatu lavril sulfata ni ali je v manjši količini, se bo slabše penilo, ampak bo bolj zdravo za tvojo kožo. preveri sestavine...
nič ni narobe če se manj peni, ravno tako ti lahko dobro očisti nečistoče in ostanke ličil. Js sm mela to peno od Garniera pa mi je ful osušila kožo in zdej uporabljam čistilni gel za obraz z zrnci jojobe in je dooost boljše. Res lepo očisti in koža je ful nahranjena, sploh je ne vleče skupi..
nič ni narobe če se manj peni, ravno tako ti lahko dobro očisti nečistoče in ostanke ličil. Js sm mela to peno od Garniera pa mi je ful osušila kožo in zdej uporabljam čistilni gel za obraz z zrnci jojobe in je dooost boljše. Res lepo očisti in koža je ful nahranjena, sploh je ne vleče skupi..
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
*Gaja* napisal/-a:No, bom kar tukaj vprašala. Uporabljati sem začela 100% Pure čistilno peno s kumaricami, a me je malce zmotlo to, da na embalaži piše, da se bogato speni, jaz pa nimam občutka, da bi se res dobro spenila, četudi si obraz dovolj umijem in ga ne obrišem. Kolikor sem brala po različnih forumih, sicer za naravne izdelke za kožo velja, da se ne penijo, ker ni potrebe po tem, saj je načeloma tisto, kar se peni, ena sama kemija. Koliko je resnice v tem, ne vem, me je pa zmedlo to, zakaj posebej piše, da se bogato peni. Jo katera uporablja? Jo mogoče narobe uporabljam? Nanesem jo na umito, a ne suho kožo.
Gaja, za naravno kozmetiko, kot 100%pure tudi je, je takšno penjenje bogato, ampak gre za standarde naravne kozmetike. Konvencionalna se tudi ne more primerjati, oz. ne smeš jemati istih kriterijev, saj naravna kozmetika nikoli ne sme vsebovati sulfatov, ki so močni čistilci - enako je pri zobnih pastah - tudi nekatere naravne se ok penijo, toda nobena niti približno tako kot navadne.
- Lilah
- Debatorica
- Na forumu od: 14. 10. 2007
haley napisal/-a:
http://www.or-ca.si/index.php?page=shop ... Itemid=124
Ko smo debatirale o tej čistilni peni na prejšnji strani... sem jo obdržala in naročila še 100% Pure kremo, ki pa je ni na njihovi strani. Čudno se mi zdi, da se mi je po dvakratni uporabi čistilne pene s čajevcem pojavila rdečica oz. lise na predelu med nosom in ustnicami, po bradi, po čelu pa so se od ne vem kje pojavili mozolji. Prej ni bilo ne duha ne sluha o njih, največ, s čimer mi je koža zagodla, so bile kakšne rdečkaste lise, kar sem si razlagala kot izsušitev kože. Na Orci-ni strani piše, da se peno uporabi zjutraj in zvečer na očiščeno kožo. Preden sem jo začela uporabljati, sem uporabljala samo 100% Pure čistilni tonik in kremo iz iste linije, pa ni bilo nobenih problemov.
Skratka, ne vem, ali gre za začetno reakcijo kože ob uporabi novih izdelkih in ji samo moram pustiti čas, da se jih privadi, ali se to ne bi smelo začeti pojavljati? Nočem, da se pojavi še več nevšečnosti na koži, ker je bila prej lepa, le na določenih predelih (na ličkih in bradi) izsušena.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Samo, če imaš izsušeno kožo, jaz ne bi vzela čistilne pene s čajevcem. Ta je bolj za mastno, ok, mešano tudi, ampak izsušeno pa res ne. Je pa nisem preizkusila, ker ni za moj tip kože in ti žal ne vem kaj več povedati.
Najbolje je, da sporočiš v OrCo tvojo težavo, ti bodo ziher znali svetovat.
Najbolje je, da sporočiš v OrCo tvojo težavo, ti bodo ziher znali svetovat.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Kolk časa pa tole traja oz. a "se je pojavila" ali "se pojavlja" (po uporabi)?Lilah napisal/-a:Čudno se mi zdi, da se mi je po dvakratni uporabi čistilne pene s čajevcem pojavila rdečica
Sprašujem, ker tud jz uporabljam čistilne izdelke s tem čajevcem, uporabljam jih pa predvsem zvečer (ali pa čez dan, če vem da še nekaj časa ne bom šla ven), ravno zarad tega - za neki momenotv/minut se pojavi rdečica, ampak se kmal umiri in izgine. Vem, mogoče se ne sliši najboljš, ampak če pa overall sicer izdelki delujejo , jih jz (še?) nočem menjat.
- sharonka
- Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 11. 2010
Lilah, predlagam ti kakšen izdelek za čiščenje ki vsebuje izvleček nepozebnika- ta namreč prav preprečuje pojav rdečice, ker skrči žilice pa še brez alkohola je. Jaz mam cvetni tonik od Delarom in ga ne morem primerjat s kakršnim koli drugim, ker mam vseliko slabih izkušenj.
poglej si na www.delarom.si
upam da ti pomaga
poglej si na www.delarom.si
upam da ti pomaga
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov