Splošna vprašanja o nakupu kozmetičnih izdelkov

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 12. Jan. 2011 19:01

na katerega si pa alergična, oz. na katero sestavino?
Natekica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Natekica » 12. Jan. 2011 19:10

Hja, res imam več kot 20 let:) ampak Dior pa tko, dobila sm kremo Dior Hydra life pro youth sorbet creme, za darilo. Prej sm jst uporabljala L'occitane, in pol sm razmišljala, da mogoče bi mogla še kej kupit za zravn za k tej Dior kremi, pač v smislu čiščenja pred nanosom kreme, ker je bla kr draga tko da jo mal bolj izkoristim še na tak način, da ne dajem kr na nečist obraz gor kreme. Pol sm pa šla najprej res na to finto, da bi kupila še Diorjevo čistilno mleko, ampak pri toniku se mi je pa zataknilo, pa sm rekla, da mogoče bi se pa blo dobr kej pozanimat prej :) Sicer pa glede sestavin alergična nism na nič, kožo imam normalno do mešano, tko da če imate kak drug predlog, se totalno priporočam za nasvet glede tonika :) men se ne gre za to, da bi pa zdej nujno moral bit od Diorja, pri meni je problem, ker do zdej s tem področjem nism nič seznanjena, tako da hvala bogu za tale forum in vas dekleta tu:) se priporočam za kak tonik po vaši presoji...
Uporabniški avatar
pjotra
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 25. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a pjotra » 12. Jan. 2011 20:13

Na vse tonike, ki sem jih probala mi je kožo skupi vleklo pa rdečkasta sem postajala. Tako da uporabljam samo mandljevo mleko za čiščenje kože in nič drugega.
Kremo imam dermagramsko od kozmetičarke in to je to. Sem pri enih 26 letih ugotovila, da manj ko nase namečem, bolje je. Tudi raznih extra pudrov si ne kupujem, načeloma bi bila lahko brez, ker imam lepo kožo.
Sem pa dost naredila sama na sebi s prehrano, predvsem se mi to vse odraža na koži, nohtih in laseh. Nimam ene težave.
Prijateljica, ki je dermatologinja mi je rekla, da naj od krem kot so Dior, Chanel, in vse te ostale dražje do 35 leta bežim.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 12. Jan. 2011 20:14

Zdaj pač kupila si. Meni se zdijo njihove kreme močno precenjene (vrednostno). Ko boš imela kakšno vprašanje pa kar vprašaj, najbolje kar v konretno temo odvisno kateri proizvod te bo zanimal, bom pomagali.

Drugače pa nima veze koliko si stara, ampak kakšnoje stanje tvoje kože. Kozmetične sestavine namreč ne reagirajo na starost kože, ampak na njeno stanje, zato je vso to rangiranje po starosti kar se tiče kozmetike brezvezno.
Natekica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Natekica » 12. Jan. 2011 20:27

super, hvala za vso pomoč :) lepo se mejte
sončnica89
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a sončnica89 » 12. Jan. 2011 21:06

Mene pa zanima, s čim si poudarite obrvi?
Uporabniški avatar
pjotra
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 25. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a pjotra » 12. Jan. 2011 21:11

Jaz si jih grem h kozmetčarki oblikovat in pobarvat. Včasih pa frizerki rečem naj mi jih kar z barvo za lase.
sončnica89
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a sončnica89 » 12. Jan. 2011 21:29

Oblikujem si jih sama. Naravne obrvi mam svetlo rjave, barvam se pa na blond in še pudram se, tako da mi potem puder še dodatno "zamegli" obrvi. Z barvico pa mi ni lih lepo. Bi rabla nek izdelek v obliki prahu. Če kera pozna kak tak izdelek??
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 15. Jan. 2011 19:05

UG imam eno vprašanje zate, ker sem videla, da uporabljš gel za obraz od Ikove... Meni postane koža čisto rdeča in ne vem ali zaradi kakšne sestavine ali pa ker je premočan za mojo kožo. Kakšen predlog?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 15. Jan. 2011 23:46

Uau, tole pa res ne bi vedela 100%, ker ta gel je pa res tok nežen, na sumu imam acerolo (ima veliko vit. C), to sem že večkrat slišala, nisem pa še doživela, pa sem imela npr. vit. C serum. Tega pri tem gelu res ne bi pričakovala. Na eterična olja dvomim da imaš takšno reakcijo.

Pa ta reakcija hitro mine? Te še kaj peče, dolgo traja rdečica? Če je slednje, potem seveda, nehaj z uporabo, ampak res me pa zelo čudi...
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 15. Jan. 2011 23:50

Spice girl kakor sem prebrala v drugi temi si noseča a ne? Ok sicer ne vem kak je točno s tem, ampak sem tudi že brala, da se nekaterim ženskam v nosečnosti ful poslabša stanje kože in možno, da je to samo kakšna reakcija, ki je mogoče ne bi bilo, če ne bi bila noseča.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 16. Jan. 2011 7:51

Bom pa še jaz prosila za pomoč. :D Že kar nekaj časa se namreč ubadam z dejstvom, da ne morem nikakor ugotovit kateri tip kože imam, kaj šele, da bi si kupila primerno kremo. :? Večino časa je čisto fajn in je lepo napeta, spet drugič se mi naredi kak mozoljček in kar čutim, da je mastna, tretjič je pa tako suha, da me kar "zateguje". K sreči pa se eno ali drugo dokaj redko zgodi.

Potem naj bi pač spadala pod mešano kožo, ane? Kaj pa priporočljivi izdelki za mešano kožo? Vse kar preberem ima napis za "suho" ali pa "mastno". Nasvet, anyone?
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 16. Jan. 2011 9:41

Rdečica mine po približno 5min. Peče me ne, vendar imam tak topel občutek na mestu rdečice. Je pa res, da mi rdečica nastane samo tam, kjer sem imela večjo količino gela. Sem zvečer provala še enkrat, in sicer tako, da sem si spenla gel v roki in ga potem nanesla na obraz, pa je bilo vse normalno.

Haley- ja, sem noseča. Čisto možno je, da zaradi tega. Sem tudi sama že pomislila. Zato tudi sprašujem, če slučajno vsebuje kakšno sestavino, ki bi bila drugačna, kot pri drugih gelih.
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 19. Jan. 2011 6:58

Sem opazila da ima Hoferta teden neko naravno kozmetiko. Kako se vam zdi?
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 19. Jan. 2011 7:50

Maychy napisal/-a:Bom pa še jaz prosila za pomoč. :D Že kar nekaj časa se namreč ubadam z dejstvom, da ne morem nikakor ugotovit kateri tip kože imam, kaj šele, da bi si kupila primerno kremo. :? Večino časa je čisto fajn in je lepo napeta, spet drugič se mi naredi kak mozoljček in kar čutim, da je mastna, tretjič je pa tako suha, da me kar "zateguje". K sreči pa se eno ali drugo dokaj redko zgodi.

Potem naj bi pač spadala pod mešano kožo, ane? Kaj pa priporočljivi izdelki za mešano kožo? Vse kar preberem ima napis za "suho" ali pa "mastno". Nasvet, anyone?

vlažilna krema. je za suho kožo, ampak ne masti. vlaži. to je pomebna razlika. sploh pozimi zarad centralnega ogrevanja rabiš eno dobro vlažilno kremo.

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov