Sestavine kozmetike
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Sorbitol
Pomaga pri hidraciji kože. Vodo potegne vodo od tam, kjer je je največ – ponavadi je to iz zraka. V sušnih pogojih vodo potegne iz kože, kar povzroči ravno obraten učinek, dehidracijo.
Eno vprašanje: moje mleko za telo Kancilija Oliva vsebuje ta sorbitol. Zdaj pa mene neke zanima: glede na to, da je poletje in suh zrak, nam ta zadeva v bistvu izsušuje kožo, al kk je s tem?
Pomaga pri hidraciji kože. Vodo potegne vodo od tam, kjer je je največ – ponavadi je to iz zraka. V sušnih pogojih vodo potegne iz kože, kar povzroči ravno obraten učinek, dehidracijo.
Eno vprašanje: moje mleko za telo Kancilija Oliva vsebuje ta sorbitol. Zdaj pa mene neke zanima: glede na to, da je poletje in suh zrak, nam ta zadeva v bistvu izsušuje kožo, al kk je s tem?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
No, ne vem, če v tem primeru potem povzroči hudo dehidracijo, v obeh primerih je končni rezultat vlaženje kože, s tem da je le-to precej izdatnejše v prvem primeru. Tudi če potegne vodo iz spodnjih plasti kože, lahko govorimo, da potem vlaži povrhnjico.
Takšni vlažilci so še: glycerine, propylene glycol, sorbitol, hyaluronic acid, urea, and lactic acid. Za vse vlažilce, ki vlažijo s tem, da vlečejo nase vlago, bi potem lahko rekli isto.
Takšni vlažilci so še: glycerine, propylene glycol, sorbitol, hyaluronic acid, urea, and lactic acid. Za vse vlažilce, ki vlažijo s tem, da vlečejo nase vlago, bi potem lahko rekli isto.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov