Sestavine kozmetike
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
Glede na to da je v kozmetiki ogromno sestavin, ki jih ne poznamo bi bilo super da bi imele eno temo posveceno tocno temu, da lahko pogledamo sem ko cesa ne vemo.
Se mi zdi da pisemo o setavinah ampak je vse zelo razmetano po razlicnih temah in je potem tezko najti.
Torej...cemu se izogibati, kaj je ful nevarno, kaj ni primerno za dolocen tip koze,linki,...
No bom jaz prva...GRAPEFRUIT SEED EXTRACT
v kemicnem postopku obdelave grenivkinih pesk lahko dodajajo kemicne konzervanse (triklosan, metilparaben, bezentonij klorid) , ki jih v tem primeru ni potrebno nasteti. Povzroca hude toksicne reakcije.
Naj se nadaljuje...
Se mi zdi da pisemo o setavinah ampak je vse zelo razmetano po razlicnih temah in je potem tezko najti.
Torej...cemu se izogibati, kaj je ful nevarno, kaj ni primerno za dolocen tip koze,linki,...
No bom jaz prva...GRAPEFRUIT SEED EXTRACT
v kemicnem postopku obdelave grenivkinih pesk lahko dodajajo kemicne konzervanse (triklosan, metilparaben, bezentonij klorid) , ki jih v tem primeru ni potrebno nasteti. Povzroca hude toksicne reakcije.
Naj se nadaljuje...
-
mitkica - Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Tudi jaz na hitro preverim sestavine, čeprav priznam, da za ogromno stvari nimam pojma kaj pomenijo
se pa na netu najde slovarček sestavin, sam ne vem če lahko dam link do tja, ker mislim da je od konkurenčnega foruma
pa da pristavim piskrček:
COAL TAR/PREMOGOVNA SMOLA: je stranski produkt predelave premoga. V kozmetiki jo najdemo predvsem v šamponih, milih in kremah. Že majhna izpostavljenost premogovi smoli lahko poveča tveganje rakastih obolenj.
Vir: internet
se pa na netu najde slovarček sestavin, sam ne vem če lahko dam link do tja, ker mislim da je od konkurenčnega foruma
pa da pristavim piskrček:
COAL TAR/PREMOGOVNA SMOLA: je stranski produkt predelave premoga. V kozmetiki jo najdemo predvsem v šamponih, milih in kremah. Že majhna izpostavljenost premogovi smoli lahko poveča tveganje rakastih obolenj.
Vir: internet
-
Roisin - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2008
- Kraj: ankaran
tudi jaz vedno počekiram sestavine, čeprav jih ne obvladam še čisto. sem pa tudi jaz v veri, da delam svoji koži dobro, ker kupujem malo dražji vichy normaderm, svoji koži pravzaprav nardila več škode kot koristi. Slovarček nekaterih sestavin na: http://www.diva.si/izdelki.php?akcija=slovar
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
cetyl alkohol - ni alkohol, ampak deluje kot vlažilc -torej to je ok
titanium dioxe - izogibat se tega, ker maši pore torej je komedogen.
pa nek sulfat (al neki) nevem kaj (v nivea kremah sm ga opazla) - derivat nafte
Pa vsi Parabeni ( methylparaben, ethyl-,propyl-)
-->Danes najbolj pogosta skupina konzervansov. Ne dražijo in ne povzročajo občutljivosti. Methyl paraben lahko razpade in izpusti metanol, potencialno strupeno kemikalijo. Do katere stopnje ta preide v izdelke za nego kože, ni jasno. Obstajajo različne oblike, vsa imena se končajo na »paraben« (npr. methyl paraben, ethyl paraben, itd….).
Pa Stearic Acid -> Maščobna kislina, uporablja se v čistilih. Lahko draži kožo
Recimo teh zgoraj navedenih sestavin je velikokrat v pudrih (torej, čimbolj gledat da se ognete stearid acida, titanium dioxida, parabenov,...)
titanium dioxe - izogibat se tega, ker maši pore torej je komedogen.
pa nek sulfat (al neki) nevem kaj (v nivea kremah sm ga opazla) - derivat nafte
Pa vsi Parabeni ( methylparaben, ethyl-,propyl-)
-->Danes najbolj pogosta skupina konzervansov. Ne dražijo in ne povzročajo občutljivosti. Methyl paraben lahko razpade in izpusti metanol, potencialno strupeno kemikalijo. Do katere stopnje ta preide v izdelke za nego kože, ni jasno. Obstajajo različne oblike, vsa imena se končajo na »paraben« (npr. methyl paraben, ethyl paraben, itd….).
Pa Stearic Acid -> Maščobna kislina, uporablja se v čistilih. Lahko draži kožo
Recimo teh zgoraj navedenih sestavin je velikokrat v pudrih (torej, čimbolj gledat da se ognete stearid acida, titanium dioxida, parabenov,...)
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Titanijev dioxid je mineralni UV filter in je boljši kot kemični filtri, ki jih vsebuje večina sončnih krem in izdlekov za sončenje na naših policah. Ostan ena koži - nenanoniziran (kar je dobro, nano delci pa ne) se pozna kot bela slad na koži, to je tisto, kar mi ponavadi jamramo, da se krema slabo vpija.
Če ste nagnjene k mašenju por, vam sicer zaradi tega ponavadi odsvetujejo, ni pa škodljiv.
Če ste nagnjene k mašenju por, vam sicer zaradi tega ponavadi odsvetujejo, ni pa škodljiv.
-
katera ve zakaj kreme za suho kozo vsebujejo alkohol ceprav naj bi se bolj izsuseval kozo?
-
kateri pa so se vlazilci ?
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Slabi alkoholi: alcohol, alcohol denat., isopropyl alcohol, benzyl alcohol, ethanol, ethyl alcohol, methanol, alcohol SD
Cetyl alcohol, cetearyl alcohol, Stearyl Alcohol, Acetylated Lanolin Alcohol, oleyl alcohol so pa na primer taki, da ne izsušujejo. Toda na primer zadnja dva sta precej komedogena (če si nagnjena k temu, če ne, ni problem), pa tudi drugi v kombinaciji s sestavino ceteareth20 je potencialno komedogen.
Cetyl alcohol, cetearyl alcohol, Stearyl Alcohol, Acetylated Lanolin Alcohol, oleyl alcohol so pa na primer taki, da ne izsušujejo. Toda na primer zadnja dva sta precej komedogena (če si nagnjena k temu, če ne, ni problem), pa tudi drugi v kombinaciji s sestavino ceteareth20 je potencialno komedogen.
-
hm....komedogen? kaj pa pomeni to
-
*zverinica* napisal/-a:Komedogen
aha...pol je najbols da se vse kr odjavimo s foruma...?
p.s. hvala linkica
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov