Puder

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 22. Okt. 2011 22:54

Ma ne, itak da ni treba met kile pudra gor :) (sem se včasih tudi malo z modo ukvarjala in so me večkrat profesionalno naličili, tako da itak vem, da je nekaj dela s tem), samo ni mi bilo jasno, kaj pač počnete z vsemi temi pripomočki in sestavinami... Hehe, jaz se bom pa verjetno kasneje kvečjemu bolj ličila, zdaj se mi zdi super, da si lahko največkrat samo malo trepalnice poudarim in malce korektorja uporabim, pa grem ven in me imajo za smrkljo; potem ko bom gubasta, se bom verjetno precej sekirala in se bolj pomatrala zakrit spremembe :D :? Moja mami npr. tudi ni več najmlajša, pa se čisto vsako jutro po svoji proceduri natančno naliči in zgleda precej kul, pa še uživa zraven :)

Tisto z masko sem pa omenila samo v povezavi z vprašanjem, če se puder nanese samo do frufruja, ker sem se spomnila ene vizažistke, ki me je enkrat ličila in zabičala, da je treba podlago nanesti lepo enakomerno po vsem obrazu, vse do lasišča, ušes ipd., da ni samo na sprednji ploskvi kot kakšna maska, okoli pa prazno :D
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3646
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 24. Okt. 2011 10:27

CaliLove* napisal/-a:Ce uporabim 12 copicev za nanos, to ne pomeni, da imam gor namalanih 5 plasti pudra pa tolko sencil in maskar, da komaj gledam. Govorim o takem looku recimo. Je dalec od maske ali pustne seme (al kaj si vi predstavljate, da nastane, ko si nekdo vzame cas za makeup?) ampak ga pac ne mores narest z dvema copicema.



1+ s tem se zelo strinjam

dot, vidiš, jaz pa recimo ne vidim smisla da se pri 25ih ne bi znala lepo naličiti. tako kompleten make-up, kot kdaj samo malo senčke in maskaro. tudi ko bom stara se bom ličila. sploh če so te ličili profesionalci pa menda ja veš koliko časa porabi in koliko ima pripomočkov. jaz si sploh ne predstavljam kako si narediš ti make-up brez čopičev. res ne.
tudi razmišljanje, da je ličenje le skrivanje starosti mi ni všeč. zame je ličenje poudarjanje dobrih potez. četudi samo s korektorjem in pudrom. sploh pa tudi jaz večino časa verjetno nisem naličena kot da grem na maturantski ples. ampak nekako je še vedno v glavah, da če si vzameš za make-up več časa, da izgledaš takole: klik.

angel- ja po celem obrazu se napudraj!
še to: če hočeš vaditi, lahko poskušaš po korakih preko youtube posnetkov. začneš z lažjimi. in mogoče ne tako močnimi. koliko si stara?
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1122
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 24. Okt. 2011 11:00

čudno, jaz za takle look, kot ga je nalepla CaliLove* ne potrebujem toliko čopičev, najmanj enega in največ tri. Pa sem daleč od tega, da se nebi znala ličit, namreč s kozmetiko in ličenjem sem delala, imam licenco za vizažistko. Ja, ko ličiš nekoga drugega, dejansko uporabiš tistih 10čopičev. Ampak ne, ker se drugač nebi dalo. Kdo bi plačal visoko vsoto denarja, ličili bi ga pa samo z enim čopičem? Z malo več spretnosti jaz s prsti naredim veliko lepše zadimljenje oči kot z raznimi čopiči.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 24. Okt. 2011 13:57

Joj, to je zdaj izpadlo, kot da se sploh ne ličim oz. da se ne znam :) ... sem se vedno znala lepo (vsaj rekli so tako.. so me imele tud sošolke, najbolj navdušene nad lepotičenjem, za zgled.. pa Manca Maselj me je že v srednji šoli čist pohvalila oz. rekla, da izgleda, da se že precej dolgo ličim, ker sem zverzirana, medtem ko je ostale nadebudnice okoli čist skritizirala.. sicer ne vem, kok je Masljeva še kej na sceni, samo takrat je bila to kr pohvala :D ). Gre bolj za to, da jaz to opravim bolj na hitro in preprosto, tako da niti nisem vedela, kakšna znanost je vse to za nekatera dekleta in kaj vse bi lahko še uporabljala :wink: No, ampak dokler se s svojim sistemom ok počutim, tudi ni panike verjetno, bom pa zihr kdaj še kaj raziskala in mogoče dokupila, ko bom imela čas :D

Pa tud nisem mislila, da bi imelo ličenje vlogo skrivanja starosti, sploh ne, sama sem se v bistvu v gimnaziji več ličila kot zdaj, vsako jutro sem si delala celoten make up.. zdaj sem pa za vsak dan raje malo bolj naravna, ampak vseeno brez poudarjenih trepalnic in ustnic ne grem prav daleč.. Če pa (čeprav nerada) razmišljam za naprej, kako bo, ko bom stara, si pa predstavljam, da se bom hotela še malo bolj dodelat in polepšat za izhod v javnost. Ali pa ne, mogoče mi pa sploh ne bo pristajalo takrat in bom grozna, bomo videli :D

Brez čopičev pa čisto ok shajam :nixweiss: , imam eyeliner, maskaro, korektor v stiku, tekoč puder nanesem s prsti, tistega v prahu s puhasto gobico, blush ima svojo gobico.. za ustnice pa uporabljam barvico za obrobo in glosse z njihovimi aplikatorčki... edino za senčilo imam aplikatorček z gobico, ki je malo podoben čopiču :)
Uporabniški avatar
angel99
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 531
Na forumu od: 2. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a angel99 » 24. Okt. 2011 14:48

claire;hvala za nasvet! drugače sem pa 18.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1011
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 24. Okt. 2011 22:43

Saj nisem nikjer rekla, da se makeup ne da narest brez vsaj 3 copicev. Cist verjamem, da gre tud brez. Ampak jaz pac preferiram copice, sem ze zgoraj napisala zakaj. Sem probala tekoci puder nanasat brez in z - razlika je ocitna. Isto puder v prahu, blush itd, da ne govorim o sencilih za oci. Aplikatorji z gobico se lahko skrijejo pred kvalitetnim copicem, da ne govorim o nanasanju s prsti. Eyeliner uporabljam kremni - brez copica ne gre. In se bi lahko nastevala. Razumem, da vse zenske pac ne dajo toliko na makeup in nimajo vseh pripomockov. Meni je pac pomemben in mi je v veselje, ob nanasanju z razlicnimi copici uzivam, se sproscam. :) Jaz pac zapravljam za makeup in pripomocke, ene imajo pa 200 torbic, recimo (pa bi tud slo samo z dvema, ane). :)
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 24. Okt. 2011 23:39

Seveda, uživajte, jaz sem hotela samo delit z vami svoje začudenje nad vsemi pripomočki, ki jih še ne poznam oz. uporabljam :biggthumpup:
Uporabniški avatar
angel99
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 531
Na forumu od: 2. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a angel99 » 25. Okt. 2011 17:59

hej.
da sporočim glede testerčkov od lily lolo.
ravno danes sem dobila.. ker nimam dosti časa,sem sprobala samo en testerček (kupla pa sem 3). ful lepo se da nanašat, niti se toliko ne vidi, samo sem ugotovila da je ta odtenek malo presvetel za me, tak da mi še ostaneta 2 malo temnejša za sprobat. :)
zanima me samo naslednje (tiste,ki uporabljate pudre): na kak ''debelo'' si namažete korektor, puder in zakl. puder? z eno ''potezo''? ali večkrat namažete na isti del? pa ta debel čopič za puder; malo ga pomočite v puder pa potem kak otresete? ker mam občutek da sem na enih predelih preveč nanesla pudra, ker sem ga mogoče preslabo otresala.. torej kak ga otresete? a z roko samo malo dol popucate s čopiča.. ker sem res čista začetnica.. :? nisem pa še imela časa pogledat kak videov, ker sem samo na hitro sprobala (radovednost pač :D )
+a moram čopiče umit&kak? nikjer nisem zasledila,če ja in kak :?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7091
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 25. Okt. 2011 18:06

Čiščenje čopičev:

Pa tudi nasplošno zelo priporočam njene videe, ker ženska obvlada (malo se prebij skozi te za halloween, ki so zdaj med prvimi na kanalu, ampak glede na to, da objavlja že nekaj let, se najde skoraj vse-od mineralnega make upa, do naravnega izgleda, smokey eyes,...).
Dobra mi je tudi ta:
Lisa Eldridge
The world is as you are.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1011
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 25. Okt. 2011 22:49

Korektor uporabi tam, kjer rabis prekriti nepravilnosti (mozoljcki, podocnjaki itd), lahko pa tudi po vecji povrsini, ce je potrebno (sploh tisti korektor za prekrivanje rdecice). Ce si ti zdi, da rabis vec prekrivanja, ga pac nanesi malo vec, ampak pazi, da s copicem dobro zabrises robove. Puder se lahko nanasa v vecih plasteh, to je plus pri mineralnih pudrih, ampak pazi, da so plasti zelo tanke. Nanasaj torej v tankih plasteh, dokler ne dobis zelene prekrivnosti. S copicem vsakic zajemi cisto malo pudra (natresi ga v pokrovcek in potem zajemaj iz pokrovcka), ker ce ga bos prevec, ga bos nanesla na predebelo, kot si ze sama ugotovila. Ce ga bos zajela prevec, copic malo potresi nad pokrovckom, da bo puder padel dol. Za zakljucni puder bi pa morala zadostovat ena plast. Jaz zakljucni puder vcasih uporabim tudi kasneje za popravit, ce se cez nekaj ur zacnem svetit.
Copice moras redno cistiti (vsaj enkrat na teden), da ostranis licila in preprecis razvoj bakterij. Malo se poglej videe na YouTubu o nanasanju, da bos dobila boljsi filing.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3646
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 26. Okt. 2011 7:42

angel jaz si posipam majhno količino (!) pudra v pokrovček, potem pa še fajn otresem. klik - nekaj takega. kar fajn otresi, sicer boš nanesla preveč mineralov naenkrat.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
angel99
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 531
Na forumu od: 2. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a angel99 » 26. Okt. 2011 21:59

^^hvala.. a z korektorjem se da prekrit herpes? ker se mi je ravno zdaj naredil ko ni potrebno. :mad: al pa ve kdo za kako res dobro kremo,ki pomaga? sploh,zdaj ko mam komaj rdeč ''flekec'' pa malo me je začelo pečt. :(
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3646
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 27. Okt. 2011 10:42

- meni rata herpes fajn zapudrat ko ga mam (ampak to pa le pazi da ne nanašaš korektorja na herpes s čopičem! raje poskusi nekako s prsti ali z vatirano paličico,...). sicer pa je v Zdravju tema herpes, da ne bomo preveč OT (če je še na začetku, pol šnopc gor ali pa propolis, če ne pa kreme).
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 800
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 02. Nov. 2011 19:56

Eno vprašanje za punce, ki uporabljate mineralni puder. Men je gospodična v Orci rekla, da po tem, ko puder natresem v pokrovček in ga zajamem s čopičem, čopič 2-3x z ročajem udarim ob mizo, da se puder razporedi. Na videih sem vidla, da jih veliko samo otrese odvečen puder in nanese na obraz. Kater način uporabljate ve? Mam občutek, da s tem, ko čopič udarim (nežno seveda) ob podlago, precej pudra pade v notranjost čopiča in da mi gre ubistvu potem v nič.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3646
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 03. Nov. 2011 9:41

^^ :gruebel: jaz ga ne udarim ob mizo, ampak ob posodico. ne navpično, ampak vodoravno. da odvečen puder pade nazaj v posodico in ne v notranjost čopiča. verjetno bi načeloma lahko tudi samo otresla, ampak jaz raje nanašam večkrat manj pudra kot obratno. da bi pa kdo otresal ob mizo, v bistvu prvič slišim. katera v orci ti je to rekla?
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov