Puder

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1037
Na forumu od: 20. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a rokerca » 15. Okt. 2011 15:46

Prek računalnika se malo težko pomaga :)
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
Nyree
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 125
Na forumu od: 23. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Nyree » 19. Okt. 2011 21:00

delusional napisal/-a:s pilingom in toniki.

ni stvar v temu, ampak da se mi s pudrom sam še bolj vidijo luknje in gube in mam pol kožo za bruhat.


Kot so ti punce povedale, to, da si miljonkrat na dan opereš obraz mastni koži ne bo pomagalo, ker bo proizvajala še več loja, da bi nadomestila tisto kar ti spereš. Dobra nega zjutro in zvečer je dovolj. Glede odstranjevalca make upa, tonika in kreme naj ti raje svetuje ena, ki ima takšno kožo kot ti (ker jaz imam ravno obratni problem).
Jaz bi glede pudra na tvojem mestu poskusila prvo se namazati z kako fajn kremo za mastno kožo (da ne bo mastna, ampak navlažena) in potem bi PRED pudrom uporabila make up primer (po slovensko podlaga, baza za make up). To (vsaj meni) zapolni gubice, luknjice. Puder je poleg tega, da lepše zgleda tudi bolj obstojen. Sama sicer uporabljam od Urban Decay, ki se ga v Sloveniji, žal, ne dobi, tako, da bi se mogla malo pozanimat kak je dober (ker kolikor sem brala niso vsi tako učinkoviti).

Oprosti za dolg post, pa upam, da sem kaj pomagala.

Dodajam: nekaterim pomagajo tudi serumi za kožo
Uporabniški avatar
angel99
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 531
Na forumu od: 2. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a angel99 » 19. Okt. 2011 21:44

jaz mam tudi probleme z mastno kožo, pa me zanima kje ste kuple jojobino olje? drogerija? pa potem samo s tem očistite obraz? al še kaka krema? sama mam namreč probleme še z mozolji.. obiskujem dermatologe, zdravnike, mela že veliko krem, tablet, ampak ni nič kaj bolje oz. je stanje ok, dokler ne preneham s temi tabletami, kremami.. kak nasvet/izkušnja?
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1011
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 20. Okt. 2011 0:06

Jojobe ne uporabljas za ciscenje (v bistvu se lahko uporablja tudi za odstranjevanje makeupa), ampak za vlazenje. Naneses jo po ciscenju koze. Jaz ne uporabljam nobene druge kreme, ker mi to zadostuje. Dobi se jo v lekarni in v trgovinah z naravno kozmetiko, mogoce jo imajo tudi v drogerijah, ampak pazi, da je cisto (100%) jojobino olje in ne krema z jojobo ali kaj podobnega.

Koliko si pa stara? Verjetno ti malo hormoni nagajajo, zato imas tezave z mozolji. V tem primeru jih z nego ne bos popolnoma odpravila, lahko pa z njo seveda omilis stanje.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
angel99
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 531
Na forumu od: 2. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a angel99 » 20. Okt. 2011 9:29

CaliLove* napisal/-a:Jojobe ne uporabljas za ciscenje (v bistvu se lahko uporablja tudi za odstranjevanje makeupa), ampak za vlazenje. Naneses jo po ciscenju koze. Jaz ne uporabljam nobene druge kreme, ker mi to zadostuje. Dobi se jo v lekarni in v trgovinah z naravno kozmetiko, mogoce jo imajo tudi v drogerijah, ampak pazi, da je cisto (100%) jojobino olje in ne krema z jojobo ali kaj podobnega.

Koliko si pa stara? Verjetno ti malo hormoni nagajajo, zato imas tezave z mozolji. V tem primeru jih z nego ne bos popolnoma odpravila, lahko pa z njo seveda omilis stanje.


hvala.

amm..18. ja,saj to vem, samo glede na to da mam s tem probleme že od 13ega leta, mi že gre pošteno na živce.. :( v oš sem bila najbol mozoljasta med vsemi, malo boljše je zdaj v srednji, ampak še vedno ne izginejo.. ko pa gledam druge zdaj v sš, pa se mi zdi da jih skor noben nima..kot da bi najbol izstopala,čeprav jih nimam več tolk. bolj bi lahko rekla, da mam take drobne pa kot da bi imela hrapavo kožo? nimam na nobenem delu gladke al kak naj povem.. upam da je razumljivo. :/ vglavnem,sem res že obupana.. tudi samozavesti nimam zaradi tega (poleg še drugih stvari).. :roll:
+mastno kožo mam ful.. bi uporabljala kak puder, sam se bojim, da bi mi to še bolj lojnice zamašil in bi posledično imela še več mozoljev/bolj mastno kožo..
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3646
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 20. Okt. 2011 10:08

^^za jojobo tu je cali že lepo povedala, sicer pa lahko poskusiš tudi s čim takim klik


sicer pa vsi pudri NE mašijo lojnic. zakaj to mislite?

Običajni pudri so izdelani iz 90% polnil in le 10% pigmentov. Polnila, kot so olja, konzervansi, barvila in dišave so glavni povzročitelji mozoljev in dražijo kožo.

BellaPierre mineralni puder je izdelan iz povsem naravnih sestavin, kot so sljuda (mica), cinkov oksid, železovi oksidi in titanijev dioksid. To so minerali, pridobljeni iz zemeljske skorje, prevlečeni, obdelani ion razbiti na mikroskopske delce, da lahko tvorijo mineralna ličila različnih barv. Za razliko od običajnih ličil, koža pod mineralnimi ličili diha, ličila pa ne zadržujejo toksinov in nečistoč iz okolja.

Ne vsebuje silikonov, olj, aditivov, polnil, umetnih barvil, dišav, konzervansov.

klik
imaš pa tudi cenejšo (in ravno tako zelo kakovostno!) varijanto- Alima Pure mineralni puder. to, da se ne dobi pudra za tvojo kožo sploh ni res.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
angel99
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 531
Na forumu od: 2. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a angel99 » 20. Okt. 2011 11:41

^^sam ta Orca je samo v lj,ne? :? sem ful daleč od lj in redko,redko hodim tja..
v drugih drogerijah pa nimajo teh mineralnih pudrov pa tega?
zanima pa še me,kateri puder je najbolj primeren? v prahu ali tekoč?
jaz mam drugače ful svetlo kožo oz. rahlo rozasto..neka mešanica med svetlo in rahlo roza.. sem imela do zdaj kar nekaj tekočih pudrov, ful svetlih, pa se je vseeno prav videlo ko sem imela puder gor. :? tak da ne vem,kaj delam narobe glede tega.. al vseeno ni bil prav odtenek (čeprav sem v drogeriji malo povprašala,kater bi bil primerno zame) al ni bil kvaliteten? tak da sploh več ne upam kupit pudra. :roll:
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 814
Na forumu od: 14. 8. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *zeljka* » 20. Okt. 2011 11:43

^^ sj lahk po posti narocis.
Uporabniški avatar
angel99
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 531
Na forumu od: 2. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a angel99 » 20. Okt. 2011 11:47

^^to kremco bom verjetno naročla,ja.. samo za puder sem malo skeptična,da mi ne bo ustrezal (odtenek).
http://www.bbnatura.si/si/bellapierre/m ... prahu/268/

mam neko mešanico med IVORY: za nevtralen do rumen podton kože
in LATTE: za rozast podton kože; skoraj bolj Latte..
Nyree
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 125
Na forumu od: 23. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Nyree » 20. Okt. 2011 13:40

Sama praviš, da maš roza podton in pol bi rada rumen puder (ki je nevtralen)- seveda, da se bo poznalo, da maš puder. Roza na roza, rumeno na rumeno!
Uporabniški avatar
angel99
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 531
Na forumu od: 2. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a angel99 » 20. Okt. 2011 14:35

^^nisem rekla da mam roza in bi rada rumenega. :wink: pravim,da glede na slike tenov kože, ki so na tem linku, mam nekaj med ivory in latte slikco.. mam kar precej svetlo kožo, na enih predelih pa je rahlo rozasta.. glede na sliki je neka mešanica,ni ne eno ne drugo.. :roll:
Uporabniški avatar
angel99
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 531
Na forumu od: 2. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a angel99 » 20. Okt. 2011 14:41

drugače pa: claire; če bi uporabljala ta puder,kot si mi prilepla link, bi morala met posebej korektor za nepravilnosti (mozolji) oz. se s tem istim? tam piše: V kolikor potrebujete predhodno prekrivanje nepravilnosti s korektorjem, uporabite majhen čopič za korektor, ki ga namočite v en odtenek svetlejši puder ali v istega.
gledala pa sem še naprimer te: http://www.bbnatura.si/si/bellapierre/k ... pudri/953/
ta ma vse v enem, sam piše da je ZAKLJUČNI puder.. pol se moram prej z drugim pudrom ''namazat''? npr. s tistim, kaj si mi dala link?

se res slabo spoznam na pudre,zato je odgovor dobrodošel.
:? :)
zavman
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 7
Na forumu od: 24. 2. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a zavman » 20. Okt. 2011 18:55

Hej! Jaz sem imela podobne probleme z mozolji in mastno kože.
Zelo priporočam uporabo jojobinega olja, sama nimam več mastne kože, nanesem pa ga zvečer na z gelom in tonikom očiščeno kožo.
Uporabljam puder v prahu Alima pure, ki zaradi cinka čisti kožo in res dobro prekrije nepravilnosti.
Tole mi zelo ustreza, nimam sicer še popolne kože, ampak je res boljše in verjamem da se bo še bolj uredilo. :)
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3646
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 20. Okt. 2011 19:39

angel99.

jaz osebno s tekočimi naravnimi pudri nimam izkušenj (iz prve roke ti bo menda lahko pomagala uporabnica emanuela- se mi zdi).

za mineralne pudre pa je tako. jaz imam Alima Pure in sem strašno zadovoljna. od Bella Pierre sem ti dala link ker so mineralni pudri lepo opisani. je pa Alima občutno cenejša.

glede korektorja. jaz sicer imam korektor od 100% pure, ampak preden sem si ga kupila sem brez težav shajala tudi samo s pudrom, ker namreč ta puder "deluje" tako, da ga lahko nanašaš v plasteh. to pomeni, da komot nepravilnosti prekriješ. rahel problem nastopi sicer pri čopiču za ta puder, ker ne moreš nanašati z "kar enim". je pa kar grag ta čopič. moram pa reči, da je investicija v ta čopič ena najboljših v mojem življenju. lahko preveriš cene v bb naturi in v orci pa se potem odločiš.

ok, glede odtenka je pa res sranje. ker nimajo testerjev. tudi zato ne, ker si testerja tudi nanest ne moreš če nimaš pravega čopica. verjamem da je problem prit do tja če si od daleč. priporočam da jih kontaktiraš, včasih imajo kje tudi "gostovanje". in tam nudijo brezplačno ličenje.
lahko pa poskusiš prosit za testerje tekočih pudrov ne vem...

EDIT: aja- ta kompaktni puder, ko si link prilepila. po moje je to super zadeva (5 v enem). samo spet rabiš čopič za mineralni puder. :D
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
angel99
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 531
Na forumu od: 2. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a angel99 » 20. Okt. 2011 21:15

^^pri teh Alima Pure pa gledaš kateri puder? osnovni,zaključni??

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov