Pro ana strani - anoreksija

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 02. Feb. 2007 15:19

Prav gotovo Keira ni neposredno kriva. Posredno je kriva kvečjemu filmska in modna industrija, ki najema pretežno zelo suhe ženske. V ameriškem visokoproračunskem filmu ali nadaljevanki praktično ne vidiš ljudi, ki bi imeli kako kilo več, razen če je to posebna tema filma. Drugače je edino pri kakšnih nizkoproračunskih filmih ali v evropski produkciji.

Catherine Deneuve je enkrat izjavila, da se mora ženska v določenih letih odločiti - ali bo imela lep obraz ali zadnjico. Oboje ne gre. No, danes s pomočjo botoksa itd gre tudi to. Lahko se pri 50. letih shiraš do kosti in si obraz napneš pri kirurgu ... :?
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
tjaska
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a tjaska » 02. Feb. 2007 20:03

sinička napisal/-a:ta punca je naredila super video o posledicah motenj hranjenja...

Joj to z zobmi me je ful prestrašlo. :cry:
Sploh ne vem, kaj naj naredim. Itak na vsake tri tedne hodim k zobarju (januarja sem bila celo trikrat, se mi zdi :cry:).

Joj no. Zakaj je treba plačat tako ceno za to. And all we wanted was to be thin... :(
First to Know

Tres tres chic.
Uporabniški avatar
steLLcy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 8. 2004
Kraj: CeLjE

Neprebrana objavaNapisal/-a steLLcy » 03. Feb. 2007 16:58

tjaska napisal/-a:Joj to z zobmi me je ful prestrašlo. :cry:

Saj niso samo zobje. So še lasje, koža, nohti ...
Waiting in the queue oh whoopee doo
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 21. 8. 2004
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objavaNapisal/-a puma » 03. Feb. 2007 18:15

polly-polly napisal/-a:Kaj menite o tem, da je nek angleški tabloid Keiro Knightley obtožil, da je neposredno kriva za smrt nekega dekleta, ki je umrlo zaradi anoreksije. ....

heh ... zakaj potem ne toži kar vseh modnih revij, reklam in celotne modne industrije ki predstavlja keiro kot simbol lepote?
deja
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a deja » 04. Feb. 2007 4:23

hm se strinjam..saj tu govorite kako te modne ženske vplivajo na dekleta..bolj po moje .. pa vpliva današnji svet..ker od zvezdnic zahtevajo tudi da so suho..npr manekenke ne sprejmejo če ima pol kile preveč..igralke rabijo za en film shujšat tudi po 20 kg v 2 mescih.. in podobne finte.. če izbiram med kerio knightley pa beyonce.. je beyonce podobna ženski keira pa ma postavo 12 letne punce ..
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 04. Feb. 2007 18:53

Jz nevem zakaj bi njo krivili, sj je ona glih tko maldo dekle, ki je zbolela in ne morejo kriviti nekoga, če ga drugi posnemajo
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
smotkA
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a smotkA » 04. Feb. 2007 19:23

Men je zdele tale tema prov do srca segla. :( Nikol me niso dekleta s takimi težavami ganila, zmer sem samo zamahnila z roko in šla naprej ... Ampak to, kar se dogaja je res postalo že prov grozno, jst si sploh ne morem predstavljat, kako je to. Sploh nevem, kaj naj še napišem. :(

Zakaj je sploh danes tako, da ženskot - oprsje, obilna ritka, boki in vse kar sodi zraven, nekako ni več ''IN''? Tista izjava s spolno usmerjenostjo kreatorjev mi je všeč: :)
Meni osebno ni lepšega, kot pa pogeld na zdravo žensko telo.
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 04. Feb. 2007 22:38

Tale filmčk je res dobr narjen, tale punca na dost simpl način pove bistvo, ki ga preveč punc še vedno zavestno in zelo dobro prezira. Na žalost je temu tako, zato vse k mate s tem težave prosm pamet v roke in mejte se rade. Ni vredno, res ne.
Uporabniški avatar
beach
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 1. 2006
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a beach » 09. Feb. 2007 13:26

Ok o anoreksiji se govori zlo velik, nas so že v sedmem razredu strašili z njo, po drugi strani pa smo se pri telovadbi tehtali, na zdravniških pregledih smo se tehtali, vse se je vrtilo okrog teže. Mislim da gre vsaka punca enkrat v puberteti skozi obdobje nezadovoljstva s svojo postavo. Tut jst sm šla, se je sm enkrat zgodl da en dan nism nč jedla, pa pol k sm skor skup padla sm si rekla da nikol več. Pač moje življenje se ne vrti okrog hrane in teže. Pa kaj če mam tiste tri kilce preveč, pa kaj če mam žensko postavo, sj sm pa ja ženska in bi blo mal grdo da bi pr svojih 19 letih mela telo 10letnice. :eek:
Tko da ženske mormo se met rade take k smo, tiste zvezde lahko zgledajo tako fino če pa use kar delajo v življenju je da so lepe, tko da itak pol življenja preživijo v fitnesu. Me pa pač za kej tacga nimamo ne časa ne financ plus tega pa vrjamem da mamo lahko od življenja kj več kokr pa to da smo lepe.
Pa nism ne debela ne suha, mam eno normalno postavo za svoje pojme, pa itak zmer k stopm na tehtnco si rečem da so mišice težje od špeha :wink:
Tak da se res ni vredno obremenjevat samo s težo, obstajajo hujše stvari na tem svetu, sm da se o njih ne govori. Trenutno je pač popularno bit zdrav v svojem telesu, sm da mediji to zdravje mal narobe interpretirajo. Glede anoreksije pa tko, to je psihična bolezen, katero bi tut mogl tko zdravit, ne pa da grejo lahko na zdravljanje samo tiste k majo mnj kot xx kil. Tko da glede zdravljenja je Slovenija total na nuli.
..::Always look on the bright side of life::..
Uporabniški avatar
Muška
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 2. 2007
Kraj: Koroška

Neprebrana objavaNapisal/-a Muška » 09. Feb. 2007 17:15

jooooj...kakšne so te ženske,punce,....bogi ljudje.... :eek:
-FlowerPower- :blume:
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 09. Feb. 2007 20:30

Sam veste kaj je grozno...da se daje Beyonce za primer " bolj okrogle" ženske. Kako se morejo pol počutit tiste punce, ki so mogoče še malo bolj okrogle kot Beyonce (ki za moje pojme nikakor ni debela). Ma ne vem. To gre že v take skrajnost da jaz sploh nimam besed...
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 09. Feb. 2007 21:31

Meni pa za začetek ni jasno, zakaj bi morale biti vse podobne manekenkam? A punce dandanes res nimajo toliko samozavesti, da bi si rekle: taka sem in všeč sem si, da morajo nujno iskati ideal drugje.

Drugače se mi pa zdi celotna zadeva sestavljena iz toliko vidikov, da ni čudno, da je okrevanje tako težko. Dekleta je potrebno ponovno naučiti samozavesti, kritičnega mišljenja pa še česa. Vse to se mi zdi zelo zapleteno in definitivno delo za strokovnjaka.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
minika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a minika » 10. Feb. 2007 15:46

mediji dajejo tak vtis,da je to edino lepo.
pa na splošno tudi punce hočejo imeti občutek da obvladajo oz. nadzorujejo nekaj v svojem življenju-četudi je to kontrola nad hrano.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 10. Feb. 2007 16:42

Ja, to potrebo po nadzorovanju lahko razumem ... ampak zakaj je ne bi izživele recimo glede šole ali faksa. Recimo: vsak dan bom vstala ob 5h in se učila. Stranski učinki bi bili veliko bolj pozitivni ...
(saj vem, da poenostavljam, pa vseeno ... )
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 11. Feb. 2007 0:19

Ali pa tudi ne ... lahko te vsak neuspeh nenormalno potre.
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov